Дискова херния - 4

• 328 432
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
ох леле  Hug
ИваИ - съвет е грехота да дам - тялото си е твое и страха си е твой  Sad. Страшно много ти стискам палци да вземеш най-доброто решение за теб.

Това, което мога да кажа е че в "Гръбначен център" получаваш човешко отношение и имаш усещането за цивилизация. За София съм чувала  за следните добри доктори, публикувам и гсм-ите им, защото съм ги намерила в интернет, така че не издавам сакрална тайна  Wink:

Всъщност ей това ми дава надежда напоследък и май там ще е ако ще правя нещо.
Благодаря на всички споделили за гръбначния център и Стоев!!! Че на другите места един такъв студ, формално и едно такова никакво отношение.

# 241
  • Карлово
Здравейте,  Hug
Отново във форумите на БГ-мама най-добрата информация по проблема. Записвам се и почвам да чета. После ще питам.

# 242
  • хасково
Аз също се ослушвам за Гръбначен център.За сега положението ми се стабилизира с мануална терапия,дискус композитум и не без обезболяващите и противовъзпалителни стандартни лекарства.
Чувствам се сравнително добре,но не както преди.Не дай боже стигна до операция,вероятно ще избера този център.

# 243
Мамма, как мина днес прегледът в Гръбначен център?
Какво ти предложи д-р.Стоев?  Hug

О, Sophia L., Булка Марулка, благодаря ви, че сте се сетили!   bouquet
Точно влизам да споделя.
Накратко - д-р Стоев остана озадачен как съм успяла да си причиня това, при положение, че не работя тежък физически труд и не съм тренирала силови спортове. Няколко пъти гледа ЯМР-то, мен, няколко пъти пита дали все пак поне като малка не съм тренирала нещо сериозно... и наистина ли работата ми е седяща и на компютър по цял ден и не е свързана с физически труд.
Каза, че това са деформации от тежко... явно три хлапета, ремонти и строеж, мъкнене на какво ли не, не са ми простили на гърба.
Потвърди факта, че проблемите с гърба ми не са скорошни, както и че в общи линии са от горе до долу.
Хубавото е, че все пак сравнително навреме съм отишла, можеше и много по-зле да е.
Изненада ме с констатация, че имам стара травма на кръста - според него пукнат прешлен или херния (скъсан диск), но от преди повече от 6 месеца, което ме учудва много - нямам абсолютно никакъв спомен за травма или внезапна силна болка в кръста.
Поради факта, че съм на лечение за разреждане на кръвта поне до края на лятото, в момента не можем да направим нищо кой-знае какво.
Назначи ми кинезитерапия, както и медикаментозно лечение и "среща" отново след месец.

Сега ще търся кинезитерапевт, разбрах, че и към Гръбначния център има... ще видя накъде ще се ориентирам и ще потърся из темите информация.
Ако има в близост до пам. Левски, Театър София, някъде наоколо, би ми било най-удобно.

# 244
Мамма, писах и по-горе, препоръчвам - http://www.petarninov.com/

Успех Peace

# 245
Много благодаря, Fussii, още утре ще се обадя!  Hug

# 246
Дано да свърши работа  Simple Smile
Да предупредя, малко е брадва - 40 кинта на процедура, но човека - едно е в час с най-новите процедури и техники и второ, ако смята, че няма да се справи, ще си каже. При Калин стана така - още в началото му каза, че положението му е такова, че едва ли ще има подобрение от кинезитерапията. Т.е. има порядъчност

От сърце ти желая успех! Много стиснати палци, че като знам какво е  ...   bouquet

# 247

Поради факта, че съм на лечение за разреждане на кръвта поне до края на лятото, в момента не можем да направим нищо кой-знае какво.
Назначи ми кинезитерапия, както и медикаментозно лечение и "среща" отново след месец.

Искам да те попитам, прочетох, че си на лечение за разреждане на кръвта.
 На мен ми оперираха крака-счупен глезен, но след като ме изписаха от болницата, лекарят ми каза да пия аспирин протект, а не инжекции. Не знам дали е правилно, минаха вече 2,5 месеца. Наясно ли си с тези лекарства за разреждане на кръвта? Лекарят е в болнични и сега няма как да го попитам. Имам предвид, ако е трябвало да ги слагам инжекциите, е трябвало непосредствено след операцията ли?

# 248
  • Другата България
Правенето на ЯМР по каса,до голяма степен зависи от компетентността и благоразположението на доктора пущащ молбата до касата.
И друг път съм писала,че имах направление до няколко часа след подаване на молбата.

Това е интересно. Значи зивиси изцяло от личността на невролога.....и май по скоро на личните му човешки качества на прозорливост и вникване в човека с конкретния проблем.......

Аз имам 4 броя ЯМР които съм си платила но последните 2/3 години не съм правила изобщо, ................но просто искам да опитам сега по каса, разбира се ако не стане пак ще си го платя. Преди  няколко седмици си бях записала час за ЯМР, но така и не можах да укротя болките за да стоя вез да мърдам и си отложих часа.  Та надявам се този ад да не се повтори следващите поне 1/2 месеца та да мога да изчакам евентуално ЯМР по каса.
Има ли някой от Варна на който да са му дали по каса ЯМР и при кой невролог?
Твоя проблем какъв е?

# 249
  • Другата България
Дано да свърши работа  Simple Smile
Да предупредя, малко е брадва - 40 кинта на процедура, но човека - едно е в час с най-новите процедури и техники и второ, ако смята, че няма да се справи, ще си каже. При Калин стана така - още в началото му каза, че положението му е такова, че едва ли ще има подобрение от кинезитерапията. Т.е. има порядъчност

От сърце ти желая успех! Много стиснати палци, че като знам какво е  ...   bouquet
Кажи ми знаеш ли дали в Гръбначен център  само на гръбнак извършват консултации, аз и онзи ден питах  някой друг знае ли newsm78 имам предвид прочетох че консултират сакроилиачна става, но за тазобедрена дали имат специалисти? Щото ортопеди предимно го правят, не знам там има ли....
Като чета за мъжа ти все едно чета за моя ooooh!ама наистина...същите хернии на същите нива....а от 1 година се добави още по-сериозен проблем-асептична некроза на дясна тазобедрена става + коксартроза Shocked та това му е приоритет за лечение, и от него болките са по-сериозни отколкото при херниите.Ходихме при двама ортопеди професори, в Плевен и София, но още едно мнение не е излишно, затова питам.

# 250
Най-добре се обадете по телефона в центъра, а най - най-добре, ако сте от София идете на консултация там.
Не мога да отговоря на въпроса ви, а е по-добре да получите информация от първа ръка

# 251
  • Другата България
Най-добре се обадете по телефона в центъра, а най - най-добре, ако сте от София идете на консултация там.
Не мога да отговоря на въпроса ви, а е по-добре да получите информация от първа ръка
Благодаря ти, аз сондирам навсякъде където чуя, затова питам патили и препатили , защото понякога инфото от тях е много по-надеждно, отколкото от друго място Peace

# 252
Искам да те попитам, прочетох, че си на лечение за разреждане на кръвта.
 На мен ми оперираха крака-счупен глезен, но след като ме изписаха от болницата, лекарят ми каза да пия аспирин протект, а не инжекции. Не знам дали е правилно, минаха вече 2,5 месеца. Наясно ли си с тези лекарства за разреждане на кръвта? Лекарят е в болнични и сега няма как да го попитам. Имам предвид, ако е трябвало да ги слагам инжекциите, е трябвало непосредствено след операцията ли?

Мисля, че инжекциите се поставят непосредствено след операцията с цел предотвратяване на тромбоза. Например след трите ми операции секцио, и трите пъти ми поставяха фраксипарин.
Аспиринът е по-скоро профилактично.
За жалост нямам достатъчно познания, а и моят проблем е доста по-различен - направих тромб на дълбока вена на крака преди няколко месеца (отново странно и безповодно, тъй като нямам проблеми като разширени вени и отново най-вероятно се е дължало на травма), заради което първо 10 дни бях на инжекции, за да се резорбира тромбът, а сега 6 до 9 месеца ще съм на Синтром. Sad

# 253

Съчувствам ти, mamma! Важното е, че има лечение. А как разбра, че имаш тромб, като нямаш разширени вени? Извинявай, че разпитвам така, но имам болки в другия крак, затова разпитвам!

# 254
Стана рязко, през нощта - страшна болка (такава не бях изпитвала през живота си), кракът се поду от коляното надолу, червен, парещ... идея си нямах какво е, отидох при личната лекарка и тя по спешност ме прати на съдов хирург, направиха ми изследване с доплер и така констатираха, че има тромб.

Общи условия

Активация на акаунт