Дискова херния - 4

• 328 432
  • 733
  •   1
Отговори
# 255

Може ли да споделите повече за кинезитерапевта-колко процедури са необходими и колко време продължават? В сайта е казано общо?

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 20:12 от asly

# 256
Стана рязко, през нощта - страшна болка (такава не бях изпитвала през живота си), кракът се поду от коляното надолу, червен, парещ... идея си нямах какво е, отидох при личната лекарка и тя по спешност ме прати на съдов хирург, направиха ми изследване с доплер и така констатираха, че има тромб.

Надявам се, че вече си по-добре! Желая ти по-бързо да се възстановиш!

# 257
Имам въпроса към правилите ЯМР във ВМА.Понеже съм с хиперфункция на щитовидната жлеза и дали от нея..или от лекарствата,който приемам,ме тресе нервата,което и с успокойтелни трудно минава.Четох,че в ЯМР се чуват много силни звуци,което ако е така,не бих го издържала.Звънях на Резонанса,но не ми вдигат,а имам час за събота за ВМА....не знам какво да правя newsm78 newsm78

# 258
Кофти е и за здрав човек  Tired Вземи някакво успокоително!  Hug

# 259
Оперативните интервенция определено помагат,но все пак е по-добре да се опита да се мине и без тях.Все пак винаги е възможно да се получи усложнение,а и при изрязването на един диск ще се натоварят съседните.
Това прочетох в един руски форум(има много инфо по руските сайтове)
Цитат
    При формировании лечебных программ основным является комплексный подход с учетом индивидуальных особенностей пациента и течения болезни. Комплексный и индивидуальный подход, заключается в том, что одновременно используются несколько лечебных методов из разных направлений лечения.
    Можно выделить три основных направления лечения:
    1. Уменьшение боли, воспаления, отечности и улучшение лимфо- и кровотока:
    1.1. Противовоспалительная и анальгезирующая терапия;
    1.2. Уменьшение спастического напряжения мышц;
    1.3. Улучшение лимфо- и кровотока;
    1.4. Локальная инъекционная терапия (инъекции анестетиков, глюкокортикоидов);
    1.5. Физиотерапия;
    1.6. Рефлексотерапия;

2. Уменьшение травматизации невральной структуры:
    2.1. Отдых, лечение правильным положением;
    2.2. Ношение бандажей, корсетов для иммобилизации пораженного участка позвоночника;
    2.3. Мануальная терапия и массаж;
    2.4. Вытяжение, тракция позвоночника;
    2.5. Использование ортопедических матрацев с функцией профилактического вытяжения;
    2.6. Обучающие программы правильного поведения пациентов;
    2.7. Физические упражнения;
    2.8. Психологическая коррекция.

3. Уменьшение размеров грыжевого выпячивания:
    3.1. Хирургическая декомпрессия;
    3.2. Локальная инъекционная терапия (инъекции гомеопатических средств);
    3.3. Электрофорез препаратов размягчающих и уменьшающих грыжу диска (карипазим).

В предлагаемом списке перечислены как методы с доказанной и признаваемой всеми эффективностью, так и методы с авторским доказательством.

Где-то применяет для лечения только одно направление, иногда два и редко где, три. Желательно использование в лечении всех направлений, т.е. специализированный стационар или центр. Первое направление: таблетки, уколы, хорошо, если физиотерапия - это поликлиника. Тоже с капельным введением, локальным введением, обязательной физиотерапией, и из второго направления - ЛФК - это стационар. Всё тоже + иголки и мануальная терапия - специализированный стационар.
    Есть, конечно, где наоборот: лечат только мануальной терапией или иголками. Тут все зависит от причины, клиники и прочих особенностей. Иногда чуть подправить и полегчает, но если уж заболело по-хорошему, то и лечить надо по-хорошему!
    Набор методик из каждого направления определяет врач, на основании клинической картины и состояния пациента, с учетом индивидуальных противопоказаний и стадии заболевания.

Например:
    1. Противовоспалительная терапия.

2. Миорексирующая терапия.

3. Метаболическая терапия.

4.Физиотерапия (включая воздействие на точки акупунктуры).

5. Лечебный медицинский массаж.

6. Мануальная терапия в той или иной технике

7. Вытяжение позвоночника (как ручное, так и аппаратное, лучше аутогравитационное, но все по показаниям)

8. Ортопедическая коррекция. Подбор поясничных корсетов, поддержек под поясницу, шейных воротников, подушек под голову, корректоров осанки, стелек от плоскостопия и др.

9. ЛФК

10. Миостимуляция

11. Гомеопатическое лечение (в том числе лекарственная акупунктура).

Обычно всё это формируется в специализированных центрах лечения и профилактики заболеваний позвоночника (неврологических проявлений заболеваний позвоночника).
    Понимаю, что сложно составить такую программу, но узнайте, нет ли в городе специализированного центра и как лечат там.

Доктор Ступин, 23 окт 2007
Лекарят споменава за хомеопатичните инжекции,които доста хора от форума сме използвали и знаем за положителния им ефект.Другия препарат на основата на Папаин-Карипазим http://www.caripazim.net/index.php?option=com_content&view=a … id=2&Itemid=2 май също има положителен ефект.Дали има някой,който да е пробвал този препарат.Има различни отзиви по руските форуми,но то и приложението има специфични изисквания.Жалко,че не може да купи от тук или по Интернет.Транспорта му е малко специфичен.Температурата на съхраняване не бива да надвишава 8-15С за продължително време.

# 260
  • хасково
Ами варианта е да се поръча през зимата и ранна пролет,когато външната температура е не по-висока от изискванията.

# 261
Можете ли да ми препоръчате добър невролог в София за третиране на дискова херния?
Имам стара дискова херния на кръста, която ми прави проблеми с единия крак - чуствам го доста непохватен. нямам никакви болки, нито в кръста, нито в крака. Имам ЯМР правено където хернията се вижда, но нямам идея каква терапия мога да приложа? Повечето неща за които чета са насочени към овладяване на болката а при мен болка няма....

# 262
  • София
Имам стара дискова херния на кръста, която ми прави проблеми с единия крак - чуствам го доста непохватен. нямам никакви болки, нито в кръста, нито в крака.
...
Повечето неща за които чета са насочени към овладяване на болката а при мен болка няма....

Пробвал ли си дали можеш да вървиш на пръсти
и на пети? Нещата, които си споделил, ме навеждат
на мисълта, че може да имаш пареза. Ако това е така,
терапията е физиотерапия, масажи, кинезитерапия.
Това ми идва на ум като чета описанието ти. Разбира се,
може да не съм права. Затова направи опит да вървиш
на пръсти и на пети и пиши дали можеш. Hug

# 263
deni-sta,права си за звуковете,но те не са толкова страшни Wink..Не отивай с нагласата,че няма да се получи...На главата ти слагат слушалки,може да си носиш и тапи за уши.В тежки случаи се прибягва и към упойка...

# 264
Ако можете да ми помогнете с обяснението на някои термини от разчитането на ЯМР-то.На 3 нива имам фасетна и лигаментарна хипертрофия,какво е дискова протрузия ,ангажираща двустранно неврофорамените...Търсих в нета,но не намирам инфо,а съм при невроложката във вторник...

# 265
Форамените са едни отворчета през които преминават нервните коренчета.Щом протрузията(начална фаза на ДХ) ги ангажира(двустранно значи и двата) предполагам имаш проблеми и в двата крайника(не казваш на кое ниво е).Хипертрофията едва ли е проблем,който да усещаш.Пробвай с Босвелия да намалиш отока.http://www.mritarnovo.vdsbg.com/Sluchai_20_MR_Discal_L4-L5_Hernia_TXT_.html тук има инфо на български.

Някой пробвал ли еCissus Quadrangularis Доста хубави неща пишат за него.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 23:14 от NikoDim

# 266
Дени, виж това по-долу.

Линковете, които ми помогнаха да разбера какво точно е протрузия, дискова херния изобщо всичко и какви са възможните начини на лечение

http://www.youtube.com/watch?v=QWCKiyKuL8c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AWR1M90NG5s&feature=related

# 267
Имам стара дискова херния на кръста, която ми прави проблеми с единия крак - чуствам го доста непохватен. нямам никакви болки, нито в кръста, нито в крака.
...
Повечето неща за които чета са насочени към овладяване на болката а при мен болка няма....

Пробвал ли си дали можеш да вървиш на пръсти
и на пети? Нещата, които си споделил, ме навеждат
на мисълта, че може да имаш пареза. Ако това е така,
терапията е физиотерапия, масажи, кинезитерапия.
Това ми идва на ум като чета описанието ти. Разбира се,
може да не съм права. Затова направи опит да вървиш
на пръсти и на пети и пиши дали можеш. Hug

Мога да стъпвам да, и на пръсти и на пети. Не е точно пареза, явно е някакво по-лека предварителна форма, но явно хернията натиска нерва.

Въпроса е някакъв лекар добър специалист конкретно да ми препоръчате? Тези доктори в гръбначния център какви са? Невролози ли са? Неврохирурзи ли са? Имат ли кинезитерапия и подобни методи при тях?

# 268
В гръбначния център първичният преглед е при невролог.
После ме пратиха на консултация с неврохирург.
Казаха ми, че имали и кинезитерапия.

Аз днес бях на първа среща с Петър Нинов.
Не му "харесах" хич... но накрая въздъхна и каза, че и по-тежки случаи е имал  Laughing
Положението не е розово, но се надявам да го порозовим поне леко с времето.
Ще споделям впоследствие впечатления и резултати - надявам се да са положителни.

# 269
Хайде пак,привет от мен.Днес бях при невролога след ЯМР.Каза,че притеснителното е протрузията,която ангажира двустранно неврофорамените,направихме пак ЕМГ...имам данни за преднокоренчеви увреди на местата,потрърдени и от резонанса.Лекаря каза-НИВАЛИН...ама мен ме достраша-някъде в нета бях срещала кофти отзиви за него. и измрънках Йонофореза с Нивалин(от скоро лекувам хиперфункция на щитовидната и ме достраша да смесвам пресни лекарства,симптоми и странични ефекти Sad).Някой преминал през приема на Нивалин би ли ми казал как се е чувствал....а ще се радвам да споделят и тези от вас,който са минали йонофореза с нивалин

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 20:45 от deni-sta

Общи условия

Активация на акаунт