Дискова херния - 4

• 328 402
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
А пиете ли Милгама N? И ако да, колко време може да се пие безопасно?
Да витамини са. Аз ги пия вече 3 месеца.

# 301
Някой знае ли нещо за това в цитата?

Цитат
Аз от година използвам и друг продукт, значително по-ефективан от Дискуса- колагеновите инжекции на GUNA S.p.a Milano. Ефекта идва на 2-3 инж. а до 5-та болката е изчезнала.
Като цена е съвсем малко по-висока, но смятам, че са значително по-ефективни.
За повече инфо. ми пишете на лични събщ. Ще се радвам да помогна.
Kineziterapevt_D.Dimitrov Мнения: 1Регистриран на: Съб Юни 02, 2012 9:20 am

# 302
  • хасково
Не съм чувала за точно тези инжекции,но колагена е препоръчителен за прием при дискова херния. На мен ми е предписан на таблетки,които трябва да пия минимум 3 месеца.А тези инжекции по всяка вероятност ги продава човека. С 1 мнение за да напише това.Но това не значе че не са добри.Да прочетем повече за тях.

# 303
Не съм чувала за точно тези инжекции,но колагена е препоръчителен за прием при дискова херния. На мен ми е предписан на таблетки,които трябва да пия минимум 3 месеца.А тези инжекции по всяка вероятност ги продава човека. С 1 мнение за да напише това.Но това не значе че не са добри.Да прочетем повече за тях.

Това което цитирах в предното си мнение е част от последното мнение на ето тази тема
http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=55&t=23760&start=15

# 304
.:.Demi.:.

Много съжалявам че не си чела темите назад. Много просторно съм разказал какво направих аз с горещ душ, и как исках да се хвърля от 11 етаж на болницата достигайки невероятно "отпускане" с горещ душ.
Ако на мен не ми вярваш попитай доктора с който комуникираш.

Загряването води до повишаване на кръвопотока и на увеличаване на обмяната на веществата , на флуиди и други в зоната на притискане и на възпаление. Независимо че може да те боли крайник, местото виновно за това е в кръста или във вратът. Повишената циркулация на потоци в следствие от затоплянето има облекчаващ ВРЕМЕНЕН ефект, до около 20мин. В последствие , отеклите в една посока течности не могат да се върнат със същата скорост обратно и се получава застояване, което невероятно бързо засилва възпалителния процес.

Моля те не се къпи с горещ душ, еднакво опасен е за тебе , както и студения. Нищо загряно над 36 градуса не си слагай, мажи се умерено с мехлеми които загряват, УМЕРЕНО. Ако ползваш кал, луга и минерална вода внимавай за градуса. Във всеки санаториум има термометри около местата за водни процедури, ползвай ги и проверявай дали не са изтървали водата.

Възстановяването след като тръгнах по болници с частична пареза и невъзможност да стана да отида на 2м до тоалетната , ми коства 4 много трудни месеца и още 4-6 след първите по физиотерапии, санаториуми и все места за които харчиш пари, а си негоден да работиш.

# 305
Zoomi, абсолютно ти вярвам!!! И изобщо не подлагам мнението ти на съмнение, а то и съвпада с мнението на докторите, както писах по-горе.
Извинявам се и съжалявам, че не съмчела достатъчно назад. Embarassed Rolling Eyes Опитвам се да наваксам, в малкото свободно време, което имам!

# 306

Загряването води до повишаване на кръвопотока и на увеличаване на обмяната на веществата , на флуиди и други в зоната на притискане и на възпаление. Независимо че може да те боли крайник, местото виновно за това е в кръста или във вратът. Повишената циркулация на потоци в следствие от затоплянето има облекчаващ ВРЕМЕНЕН ефект, до около 20мин. В последствие , отеклите в една посока течности не могат да се върнат със същата скорост обратно и се получава застояване, което невероятно бързо засилва възпалителния процес.

Мен в началото всички лели, баби, познати и непознати ме съветваха да си слагам топло на кръстта, да го увивам в шал и като го съобщих това на докторката ми, тя направо ми се скара и ми обясни абсолютно същото!

# 307
Някой от вас носил ли си е снимката от ЯМР за разчитане на друго място.Ще обесня за какво става въпрос.Аз ходя на физиотерапия...и понеже не знаех какво ще ми назначат,бях си помъкнала всички изследвания и разчитането на ЯМР.Лекарката от физиотерапията каза,че описаното от ЯМР е много кратко и лаконично и ми препоръча да отида на друго място за ново разчитане.ЯМР е правено в Обеля и е разчетено там,а тя ми препоръча лекар от ЯМР,който се намирал в двора на Окръжна болница Сф.Колко ли ще ми струва...

# 308
предполагам ще ти направят консултация и ще таксуват за нея.

Реално не е важна толкова снимката от скенера, колкото компетентноста на доктора, който ще я разчете. На мен ми отказаха ЯМР. Щели да ми назначат когато отида на операция. А за операция моята лекарка вдига рамене и ми казва "ако искаш".
Напоследък с това променливо време започна доста да ми се обажда кръста и кракът. Свекър ми и той горкия е ревнал от болка. Обаче е голям инат и не иска да си слага Дискус. Аз моя го продадох, понеже той не пожела да го сложи пък аз тогава не можех да си бия инжекциите. Сега се замислям дали пак да не се заредя с инжекции.

# 309
Здравейте.И при мен започнаха леки болки,чух че във Варна е открита неврохирургия  в Терапията някой ходил ли е там.Имам въпрос към  тези който са със ДХ от доста време да не пиша по (старите) през всички прегледи който сте минали при невролози можете и сми да си определите парезите,някой можели даде описание при съответно40% ,60% 80% какви са болките.Не ми се ходи по доктори направление за ЕМГ можеш веднага да получиш но тук във Варна става бавно ако е платен,веднага щети направят ЕМГ но с направление все чакаш,може и месец.

# 310
Здравейте.И при мен започнаха леки болки,чух че във Варна е открита неврохирургия  в Терапията някой ходил ли е там.Имам въпрос към  тези който са със ДХ от доста време да не пиша по (старите) през всички прегледи който сте минали при невролози можете и сми да си определите парезите,някой можели даде описание при съответно40% ,60% 80% какви са болките.Не ми се ходи по доктори направление за ЕМГ можеш веднага да получиш но тук във Варна става бавно ако е платен,веднага щети направят ЕМГ но с направление все чакаш,може и месец.
При д-р Бакърджиева часовете са за следващата седмица, не е както при Кокарешкова. Били са състудентки до колкото разбрах. Добра е. Последното ми ЕМГ беше при нея с направление.
https://www.facebook.com/pages/%D0%94-%D1%80-%D0%9B%D0%BE%D1%80% … 5053067664?v=info

# 311
Гледам много нови колеги се появиха.Чудя се дали сте пробвали Discus Comp. този с с 37 компонента и другия -с Kalmia.При мен,а и както виждам при много други колеги свърши добра работа.Сега го бия на майка си(80г.) и има ефект,макар и по-бавен.Да ви споделя един страничен ефект-май понижава кръвното налягане,предполагам че е от съдоразширяващия ефект.Та ако взимате и други съдоразширяващи,може да имате неприятни усещания.

# 312
Не искам да спамя и не знам дали е истина" Светило в неврохирургията се запали в колата си "
http://www.blitz.bg/news/article/142446

# 313
Да споделя: бях на гости на сестра ми и тя се оплака, че от продължителното седене на работа са и са появили болки в гърба ( по принцип няма проблеми....) Много колеги в офиса и си били взели такова чудо: http://www.isokineticsinc.com/product/ac35 , купила си го и тя и се оправила за няколко дни. До колкото разбирам идеята е, че тъй като е леко надуто и тялото се люлее и ти се налага да го балансираш и да заемеш по-правилна поза.
Аз случйно го видях в кауфланд намалено на 5 лв от около 20 и разбира се го взех...не мога да кажа , че са се случили чудеса, пак мога а се изгърбя, зашото съм майстор:), но сякяш прекарвам повече време изправена...
Видях, че го има и по някакави местни сайтове: води се възглавница за баланс ако някой се интересува...
Само един съвет - ако се ползва е добре да е на стол с регулируема височина, защото те повдига нагоре и става дискомфортно....

# 314
Не искам да спамя и не знам дали е истина" Светило в неврохирургията се запали в колата си "
http://www.blitz.bg/news/article/142446

Истина е и днес е починал  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт