Седем часа разлика сезон 2 - "Ти да видиш" (Тема 9)

• 46 938
  • 730
  •   2
Отговори
# 330
не е ли възможно Миро 1 просто да се е татуирал в паузата между убийството и възкръсването си  Crazy

А трупа на Миро къде се дяна? Все пак, за да възкръсне трябва да има труп  Mr. Green

# 331
не е ли възможно Миро 1 просто да се е татуирал в паузата между убийството и възкръсването си  Crazy

А трупа на Миро къде се дяна? Все пак, за да възкръсне трябва да има труп  Mr. Green

Е стига де, нали вече се разбрахме, че не е Миро, а Слав. Миро си е съвсем мъртъв.

# 332
Ммммм, шах с пешката....Миро2 викате има татуировка....
И трупа в моргата и той със същата. По документи разпознат като Миро.
И Неделчев го видял. Потвърждава човека, че това е бил единия му нападател. Другия бил красавец.
Демек „Миро Возкресе!“ . „Во истина возкресе!“
Обаче кратката ми историческа справка показва, че до сега това се е случвало само веднъж при това преди повече от 2000 г и то не е много сигурно. Значи е хубаво да погледнем други варианти.
Помните ли какво ни каза ВВВ9? Че Миро е само един, и че не е умирал! И че въобще не се интересува от това, което е станало в стаята и кой е убиеца, а иска да прекара Гончев за нещо друго. Бъзик, бъзик, ама ме вкара в разсъждения как може да се инсценира разстрела.
Разбира се, варианти много. Хванах се за това, че не разпознаха веднага, че снимката от докумените на Роки, не е на Миро и се заблудиха да разпространят информация че убият е Радослав Михайлов. Викам си, ако са му пръснали главата, трупа може да се подмени. Може да се стреля с бутафорен куршум, и да се сложи обезобразено тяло, подобно на мирославовото и ето ти го чудото. Колко му е Миро да е в комбина с уж убиеца си?
Ама – на! Когато се прави огледа на трупа (епизод 18, минута 08:09), ясно се вижда, че Миро е с много малка дупка на челото и суратя му е непокънат. Следователно, какво е заблудило намерилите трупа полицаи???? Честно казано идея си нямам, да речем, че беше сложено за подправка към сценария. Да се вдигне пара. Нещо като стерилността на Пол.
Друго какво остана? Кой видя тази татутировка? Кой говори за нея? Само Неделчев. Изгледах пак сцената на Миро и Стоицев в басейна. Оня си няма татуировка, макар, че вече мания развих да я търся с поглед под всяка сянка по ръката му.
Демек Миро без тату (а.к.а. Миро 1) трябва да си е жив и здрав. Ама, както виждаме хич не е. Т.е. няма го и като име сред героите, няма го и като образ. Новия Миро си е по-различен.
Ама, Неделчев, забележете, само Неделчев твърди, че трупа има тату. Никой друг не потвърди. Що му е да лъже на стария прокурор? Що му е да влиза в комбина с нападателя си?
Защо му трябва да изкарва единия си нападател мъртъв, а другия така го описа, че и майка му няма да го познае?
Само така си обяснявам 2-мата мировци – Близнаци, единия гей и верен на Таня, другия профи главорез, правещ всичко за пари. Нападна Неделчев, мога спокойно да го сложа и при нападателите на Мая, отвлече Гончев.
И сглобявам следния сценарий:
 Неделчев е жертва на нападение: а) поръчано от някой, б) инсценирано от самия си него. Резултат – изчезна куфарче с очевидно важни документи. Спомнете си, че атаката престана в момента, в който Неделчев изпусна куфарчето. Ръцете на прокурора са чисти – изчезнали са, но не по негова вина.
Убиват Миро 1 – резултат: сина на Милото в затвора, Таня Стоева заподозряна за убийство (та в последствие и за второ, че и опит за трето), Гончев в немилост пред Милото, в последствие видяхте какво стана и с Михаил в резултат на този конфликт, на края и с няклко снимки Иванов и Таня разделени.
Направо гениално – един убит Миро и после...няма Мило, няма Танче, няма Иванов, няма Гончев, няма пречки за никой. На всичкото от горе се сдоби и със запис накисващ още повече Танчето. А тя самата го помоли да поеме и  разследването на случая. Разби ги като щайги.
Знаейки, че са братя близнаци Неделчев с две думи „умъртви“ истинския си нападател и партньор (???) и описа другия едно към гьотере, т.е. „върви го намери кой е“.
Ако приемем, че Миро 2 участва с партньора си в нападението над Мая, пак под негово давление, ето ви пълна картинка.
Или терорията ми е: Неделчев, поради някакви лични причини ( професионални амбиции, криворазбрано правосъдие, несподелена любов ...към Милото (що па все да е Таня), или кой знае защо), решава да разбие тандема на родния ъндърграунд.
Осигурява си алиби, чрез едно нападения над себе си. Наема две момчета, дава им някой лев, те го понабиват и понаръгват на безопасни места, но така той хем има алиби, хем се сдобива без никой да го заподозре с важни документи по случая „Странджа“.
После наранява Таня, нападайки дъщеря и, използвайки същите момци. Кой е зад 3-тата маска ли? Къртев! Достатъчно подъл и корумпиран. А и пасва по размер.
Следи Роки ( все пак е прокурор, все има някакви по-специлани връзки) и използва момента да извърши операция „Накисване с гореща вода и двойна центрофуга“.
Допълвам, че като двойник на брат си Миро2 има достъп до дома на Таня, следователно до сейфа и пистолета. Не изключвам и Миро1 да е имал и ключ от дома на Таня и брат му да го е взел и използвал.
 Труп на брат близнак на нападателя му поръчан от самия него. Т.е. вече разкрит и безполезен като свидетел извършител.
Таня, Гончев, Иванов, Милото са в батака.
Брата на Миро се усеща,че е яко изигран и сега иска да мъсти.
Не се кълна в горното. Просто провокирам!

# 333
442, мазохистично, ама много мазохистично ми се струва Неделчев да инсценира нападението над себе си... Колкото и убедително да иска да изглежда, голям риск си е да повериш живота си в ръцете на подобна пасмина, че и да очакваш да са внимателни с порезните рани. Това само Распутин може да го направи със себе си, щото  допускам, че е по-луд отколкото показва, ама Неделчев - много се съмнявам.
Много добре си спомням всяка подробност от това нападение. Той здраво стисна куфурчето в момента, в който видя младежите и те му се видяха съмнителни. Пък и самото нападение беше жестоко, дори мога да кажа особено жестоко. Много яко го биха, наритаха и наръгаха с ножа многократно! Както спомена другия прокурор (още не сме му научили името) имал е късмет, че са го намерили навреме. Пък и ако документите в това куфарче бяха чак толкова важни за следствието, те щяха да са коменирани наравно с нападението над прокурора и Светлето щеше да ги спомене в бюлетина на Блу Бокс.  Laughing

# 334
442, чудесни разсъждения, постовете ти ме карат да се замисля и аз. Обаче има някои неща, които дай да ги уточним. Неделчев в 18 епизод ясно казва, че единият нападател е убитото момче - Миро. А другият нападател има такава татуировка, каквато беше показал на Иванов и е много красив младеж. Т.е. Миро 1,както се видя и в джакузито няма и никой не очаква да има татуировка. Миро 2, този, който вече виждаме във втори сезон, първи епизод от 35.33 до 35.38 минута ИМА татуировка.Т.е. това е другият нападател, мнного красивият младеж. Така че няма възкръсване, Миро1 без тату си е мъртъв, а следователите в началото бяха съобщили, че това е Роки, защото убиецът беше пъхнал документите на Роки в дрехите на Миро.
Миро 2 или Слав влиза в действие сега и това ,което на първо време явно се опитва да направи, е да открие кой е убил Миро 1. Аз подозирам, че той иска да разбере това не защото толкова иска да отмъсти за Миро 1, а защото усеща , че има и за него заплаха да го убият. Но "Шъ видим".

# 335
Съгласна съм със simpatikonia. нараняванията на Неделчев бяха сериозни, такова нещо сам човек не би си причинил. Да не говорим, че после няма да раздува случая баш пред Иванов и да му обяснява подробности за татуировки и  т.н. Щото като знае как рови Иванов ако беше гузен, Неделчев щеше да си трае за нападението.

# 336
Monika21, отхвърлихме идеята нападателите над Неделчев да са МИро1, не-татуирания, и Миро2 - новият, татуиран, защото тогава Неделчев щеше да каже, че са близнаци, щеше да види, че нападателите са едни и същи  Shocked

# 337
Monika21, отхвърлихме идеята нападателите над Неделчев да са МИро1, не-татуирания, и Миро2 - новият, татуиран, защото тогава Неделчев щеше да каже, че са близнаци, щеше да види, че нападателите са едни и същи  Shocked

Да ,абсолютно съм съгласна, че това е слабият момент в твърденията на Неделчев. И аз се бях сетила за това. Но,както виждаме в първи епизод, Миро2 или Слав предлага на Гончев да се дегизира, защо тогава и самият той да не е бил дегизиран по време на нападението над Наделчев. Логично е двама близнаци, когато се готвят да извършат нападение, да се опитат да заблудят жертвата с различен външен вид.

# 338
Monika21, отхвърлихме идеята нападателите над Неделчев да са МИро1, не-татуирания, и Миро2 - новият, татуиран, защото тогава Неделчев щеше да каже, че са близнаци, щеше да види, че нападателите са едни и същи  Shocked

Да ,абсолютно съм съгласна, че това е слабият момент в твърденията на Неделчев. И аз се бях сетила за това. Но,както виждаме в първи епизод, Миро2 или Слав предлага на Гончев да се дегизира, защо тогава и самият той да не е бил дегизиран по време на нападението над Наделчев. Логично е двама близнаци, когато се готвят да извършат нападение, да се опитат да заблудят жертвата с различен външен вид.

Логично е, обаче вторият беше доста различен. Сега, вярно че няма как Димо Алексиев да се клонира за кадъра, но можеха просто въобще да не дават лицето му иззад качулката, а те го дават за кратко.
442, почти съм склонна да те подкрепя, но според мен има един Миро с тату, Слав - той напада Неделчев, евентуално Мая и после се повява след смъртта на Миро гея. Миро гея няма тату, може и да е верен на Таня, той се занимава със Стоицев и го убиват. Аз не се сещам някой да е казал, че трупът има татуировка? newsm78
Аз подозирам Неделчев. По-напред описах подозренията си. Не знам дали би поръчал нападение над себе си, но двете ми основни подозрения са във връзка с грешната информация, която подаде на Иванов за това кой е бил с татуировка (освен ако при разпознаването на фоторобот, не се е объркал сам кой точно е бил с татуто) и второ, гледах пак кадъра в кабинета на Иванов - е, не ми е чист там, определено си ровеше. Намери снимките и сега, както е видно, Таня ще бъде притисната до стената - тя отива да я разпитват във връзка с Гончев и опита за убийство на Милото, а ще й връчат снимките и ще я подхванат с убийството на Миро.

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 08:41 от Lulu25

# 339
Lulu25, аз не изключвам Неделчев от подозрение, има съмнителни моменти в неговото поведение. Но дори и да не казва истината на Иванов, по-важното е, че от неговите твърдения подкрепят факта, че има двама Мировци. което е по-важният въпрос, поне за мен. Миро1 си е мъртъв и не е възкръсвал (е, за в бъдеще не се знае, де Grinning), Миро2 или Слав - ето го на- във втори сезон.
Все пак,  говорейки за Неделчев, не е идеалният положителен герой,но някакси не ми прилича и на злодей, който от професионална злоба или нещо друго подобно ще тръгне да се занимава да скарва  Таня,Милото, да поръчва изнасилването на Мая... 

# 340
И аз като казвам подозирам - подозирам, че играе собствена игра и не е това, за което се представя, но не смятам че е основният злодей. Не ми е логично наистина и той от професионална злоба да организира побой, изнасилване и убийство.
Вярно, че е съмнителен с тази грешна информация, но е вярно и че е тъпо въобще да се обяснява на Иванов за нападатели и татуировки, ако сам стои зад всичко. Също така определено ровеше, но пък след като намери снимките, се обади на Таня (ако ги търсеше съвсем целенасочено и знаеше, че са там, просто щеше да ги намери и да й ги връчи съвсем изневиделица при разпита).

# 341
  • София
Много по- интересно ми е да ви чета, отколкото да гледам сериала.  Hug
Съмнявам се, че ще има логични обяснения от сценаристите за много от загадките, но ще видим.

# 342
След снощното промо, разбрах, че Таня ще бъде разпитвана за
убийството на Миро. Според мен, за този разпит, Танчето трябва да бъде
"благодарна" на Неделчев. Според мен тя се надяваше да я разпитат
за стрелбата на Гончев. Все пак е стрелял с нейния пистолет. То и Миро
беше застрелян с пистолета на Таня. Гончев простреля Милото и е ясно,
че той е взел пистолета. Но при случая с Миро не е ясна ситуацията с писто-
лета. Може Гончев да го е организирал, може и да не е. За прострелването
на Милото си мисля, че не Таня даде пистолета на Гончев. Само му каза, че ня-
ма да остави Милото да го убие. Затова беше решила това тя да го убие. Но
Гончев, който не иска повече да бъде "мухльо" в очите на своята работодателка,
реши той да свърши "мократа поръчка".

# 343
"Съмнявам се, че ще има логични обяснения от сценаристите за много от загадките, но ще видим."
Имаш право да се съмняваш, и аз почвам да се съмнявам. Thinking

lulu7,доколкото си спомням, Таня даде пистолета на Гончев същата вечер когато Милото й го върна драматично. Таня разпореди на Гончев да се отърве от пистолета и каза нещо такова - "и този път без гафове", ама Гончев слуша ли?! Laughing

# 344
Monica21, значи съм на прав път. Според мен и двата случая-
Милото, Миро- издънките идват от Гончев. Тук се наблюдава некоректно
отношение на подчинен към работодател. Вероятно Гончев ще изгори.
Но така е, като не слуша работодателя си. Сигурно наистина е поставено
лице при Таня Стоева и затова не е лоялен към нея.

Общи условия

Активация на акаунт