Седем часа разлика сезон 2 - "Ти да видиш" (Тема 9)

• 46 939
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Този Чавдар даже и една думичка не каза... Голям темерут! hahaha Ще го видим в неделя вечер.
Иначе на неговото табло с изрезките имаше карта на София с отбелязани  на нея някакви места - най-вероятно адресите на Таня Стоева и Иванов. Явно този човек много отблизо следи не само Иванов, но и Стоева. Имаше снимки и на Съдебната палата. Предполагам, че този човек има някакъв проблем с правосъдието и именно това го свързва с тези двамата.

# 436
Привет!
Мисля, че асистентът на Стефанакова от еп. 1 на с. 1 се казваше Николай Илчев.
http://www.montfiz.com/teachers/nikolai-ilchev

Тогава въпросният Велин остава или да е другият прокурор/следовател, или красивият младеж. Другият прокурор/следовател го имаше и в първи, и във втори епизод (симпатикониа,права си, загледах, и в първи епизод има сцена с него), но незнайно защо не го обичат в кредитите и не го открих никъде.

Много е особен този Чавдар. На мен от това, което видяхме, ми прилича на психопат, който има някаква идея фикс и си колекционира изрезки от вестници, но мотивът, който го води, не е директно свързан с хората... Ако е роднина на детето, би било странно Иванов да не го познава, предвид, че снимката на детето е на бюрото му.... И най-вече странното е, че агресията му е насочена и срещу Иванов, и срещу Стоева, а както открихме (сцената с белега) тази агресия датира от преди тяхното познанство.

# 437
Да, странно ми се струва така да го пропускат и да не го споменават като длъжност - прокурор или пък следовател еди кой си. Странно ми се струва и да го именуват "Велин" при условие, че в сериала така и не научаваме името му. Това дори нямаше да го забележа, защото никога не следя финалните надписи, но щом стана на въпрос. Е, в следващия епизод той ще разпитва Таня, така че ще имаме големия шанс да се запознаем с него съвсем официално Laughing
А какво ще кажете за тази отвратителна лампа, която виждаме в стаята на прокурора и която по всяка вероятност насочват в лицето на разпитвания. Доста архаично ми се струва. Чак не мога да повярвам, че ще разпитват Таня по подобен начин. Таня трябва много да е загазила, за да си позволят подобно отношение. Направо не мога да ги мисля какво ще им се случи, след като Таня се измъкне от тази ситуация... Ще ги разкатае както тя си знае. По случаен принцип ще им възлага най-скапаните дела.  Joy Няма да им се размине.

# 438
# 439
Не е гаф, не е гаф това с Таня дето звънна на Пол. Казва се замазване на ситутацията. Аз развих цяла тема за кръпките в последния епизод. Тази просто е поредната и вероятно няма да е последната. Говорихме вече, че този епизод е съшит от стари моменти, заснети отдавна и нови такива, сложени, за да сменят линията на действието.
Много неща измениха тия дяволета МФ и ЛДС.
Ако мога да ги питам и да знам, че няма да ме излъжат, много ще ми е интересно какво са искали да направят първоначално.
Къде щяха да пратят Таня? Виена? Ню Йорк? Коцев така нелепо я върна, че чак актьора сигурно се е засрамил от себе си. Следи я, упоява я, завлича я в колата, подменя дневниците и после вика „Ай, добре. Връща ме се“. И даже се изненадва от стрелбата на Гончев, като че ли не знаеше какво става. Че и теория имахме, че Орлин е негов човек. Толкова беше на вътре и изведнъж „нъц“.
Распутин отвлича Тео. После оня бяга, а Распутин го търси, че да го освобождава. Едно от двете е излишно. Според мен сцената с бягството вече е била заснета. Но, за да се вкара Распутин в нов амплоа, за да му се създаде образа на добродушен чичка, му прикачиха ни в клин ни в ръкав едно добро дело към актива. Така благо се усмихваше милия, като гледаше как се гушкат Мая и Тео, че чак беше тъпо. И защо разкарваха Васко до „Избата“ да яде бой завалията? Отново излишна сцена, останала от другия сценарий. Кой знае какъв е бил замисъла. Но вероятно Тео щеше да е свободен след мног повече екшън.
Същата работа със стерилността на Пол. Стерилен, нестерилен, после пак стерилен, пак после не бил, па жена му го лъгала (класика във всяка сапунка) и хоп – ето ви нов развой по отношение на Натали. От студено кръвна пепелянка, готова да разсипе Мая с моща на семейството си, стана мила женица.  Кой знае, какви гайлета бяха подготвили сценаристите за Стоеви, от американската аристокрация, ама решиха да ги спестят.
Мисля, че и това което каза Таня, че е искала да убива Милото в ресторанта беше замаскиране на нещо. Няма сила на света, която да ме убеди,  че можеше да направи нещо повече от плашене на гаргите. Тръгнала без кола, с изваден пищов като бански комита на сватба? Същата история като с маската в болницата. Една сюрия доктори, сестри, охрана, камери, без дори ръкавици. Ок, и да го беше убила какво? Затвор или гроб? Няма Мая, няма Иванов. Гончев се беше подготвил много добре, стреля отлично и с изненада, рани 2-ма, уби 1, ама го хванаха веднага. Неделчев каза колко време са разпитвали само свидетелите.Колко часа бяха 3-4?. Отделно, че тя щеше да стрял със закония си револвер, който веднага ще бъде засечен чий е.
Според мен с репликата дето обяснява, че е тръгнала да убива Милото, просто си направиха завой и опростиха някои неща.
Тя толкова аристократично прие отвличането си от Коцев, че човек ще реши, че всеки ден Коцев я отвлича и пуска.  Нямаше грам драма. Все едно искаха това отвличане да се забрави и да не се коментира повече. Нещо като грешка в сценария. Замазаха я с 2 реплики и прищориха нататъка.
Ако Таня не беше излизала никъде тази вечер, ефекта върху действието щеше да е същия. Т.е. цялата тръпана с нощната и разходка с пистолета и отвличането и бяха излишни или по – скоро обявени за излишни. Изтриха може би 60% от стария сценарий с това.
Мировците няма какво да ги коментирам. Искаха малко тръпка в последния епизод на 1 сезон, пуснаха Миро да възкръсне и сега, за да избегнат някоя глупост се чудят как да нагласят, хем да не е сапунено, хем да не е тъпо, хем и паранормалната активност да остане под средната. На бас, че няма да успеят!!!
Зуека изчезна. Или нещо са се скарали или има ангажименти. Скоро май няма да се завърне в сериала.
Замислих се нещо. Ако Неделчев искаше да хвърля Иванов по върбите, с подвеждаща информация за нападателите си, защо изобщо говори с него за това? Иванов не разследва неговия случай. Даже официално, случаите, които касаят Иванов са малко или много отдалечени от нападението на Неделчев. Не, че нямат логическа връзка, но нямат юридическа. Освен, ако не е искал да посее още малко съмнения в Иван. Защото той вече знае, че Таня е свързана с Миро (видя е сред клиентите му). Като получи снимките, я обвини за убийство, а с инфото от стария прокурор, има шанс да я свърже и с нападението над Неделчев.
Похитителя на Иванов. Фигурата му прилича на убиеца на Миро. Светъл е като мъжа, който следеше Иванов в парка. Дано му чуем скоро и гласеца. Верроятно няма връзка с момиченцето, защото на таблото не е нейна снимка, а изрезка от вестника, който и Иванов отвори преди време.
Под статията за взрива на колата на Иванов е написал „БУМ“. Много весело. Сякаша се кефи. Според мен е знак за съпричастност към взрива.
Защо му е да си пише адреса на Съдебната палата? И снимка има нейна. Че кой не я знае къде е и как да я намери? От къде е този човек бе? Да не е живял последните 20 г. в чужбина?
Има изрезка, в която се разказва за обвинение към Милото, за което ние не сме чували. Обвинение в убийство. Опитах се да видя дата на вестника, но не можах.
Мисълта ми е, че той събира инорфмация от много дълго време. Може би от години. Или поне се рови много назад.
Знае за момиченцето на Иванов. Колко човек знаят за него, освен самия Иванов? Той не обяснява нищо за него. Снимкта на бюрото му са я виждали май само няколко негови колеги. За вестника пък никой не забеляза.
От къде този странник, незнаещ къде е Съдебната палата, ще има информация за стари дела срешу Милото и най – съкровената тайна на Иванов?

# 440
442, ти направо ги оправда, искрено се забавлявах! Simple Smile Идеята за променения сценарий кара нещата да звучат логично, а не смотано. Ама ми е много интересно какъв е първоначалния....

За странника, още странни неща има в изрезките. Двата отбелязани адреса - на Таня и на Иванов, ако се предположи, че ги следи толкова време, толкова ли пък му е нужна карта, че да си ги отбелязва? Снимката на съдебната палата може би е идеята, че той я е правил - когато знаем, че някой снимаше Таня на излизане от съдебната палата. Но си права, че най-вероятно не е свързан с момиченцето. Информацията за него е по-скоро допълваща профила на Иванов. Обаче подозирам, че обвинението към Милото в убийство е свързано точно с тази част на историята, няма как да е иначе.
А може и логиката да не е, че е толоква неориентиран в София, колкото просто да покажат на зрителя какво го интересува, понеже е той явно няма желание сам да си каже.

Уж са писали, че утре вечер ще ни обяснят кой е този и за какво се бори, или поне каква е връзката му с Иванов, пък да видим.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 08:42 от Lulu25

# 441

Идеята за променения сценарий кара нещата да звучат логично, а не смотано. Ама ми е много интересно какъв е първоначалния....

Малко ни беше заплетен сюжетът, та сега към всичко се прибавят и въпросителни около първоначалния сценарий ooooh! Явно не са държали много на него, щом липсата на един актьор може така лесно да ги накара да направят завой в действието и да променят развоя на събитията. Ако бяха поставили на мястото на Ачо друг актьор, мисля че всички щяха да приемат с разбиране промяната. А то какво се получи?  Много недомислия, откровено смешни моменти в първи епизод и много герои, които не знаят защо са на мястото на действието и какво да правят. Мисля, че нямаме никакъв шанс да отгатнем замисъла (нито този, нито първоначалния), по простата причина, че търсим логично обяснение. А може би няма такова  Laughing
Ако утре вечер не настъпи някаква яснота по замисъла и действието не получи логично развитие, то тази теория окончателно ще се потвърди. И Ваня Цветкова ще се окаже права, че ни чака изненада след изненада... Ами то какво друго да е.

# 442
 442: Hug Hug Hug Хареса ми!

ДАНО ВЕЧЕ КАЖАТ КОЙ НАПАДНА МАЯ И ТЕО, ЧЕ МИ ПИСНА!

# 443
442: Hug Hug Hug Хареса ми!

ДАНО ВЕЧЕ КАЖАТ КОЙ НАПАДНА МАЯ И ТЕО, ЧЕ МИ ПИСНА!

Това ще се разбере края на последния сезон ... аз така си мисля

# 444
"ДАНО ВЕЧЕ КАЖАТ КОЙ НАПАДНА МАЯ И ТЕО, ЧЕ МИ ПИСНА!"
Дано създателите на сериала да не са забравили, че имат да отговарят и на този въпрос!
442, много точно си го казала. Първи епизодбеше пълен с кръпки и нелогични моменти. Ха дано след това напасване на сценария по-нататък епизодите да са много по-логични.
На една от бележките на този Чавдар разчитам "Алабин 57", което не е адресът на Съдебната палата, а точно отстрани на сградата, считано от централния й вход, защото както знаем Съдебната палата се води на "Витошка". Значи на тази бележка е адресът на нещо друго евентуално newsm78 И на мен ми направи впечатление бележка с "Бум", което много отива на един психо. Обаче нещо Иванов не бива да го оставят мног в онова подземие, някакси тая пасивна роля на ръмжащ, обездвижен и брадясал герой не ми харесва вече.

# 445
На една от бележките на този Чавдар разчитам "Алабин 57", което не е адресът на Съдебната палата, а точно отстрани на сградата, считано от централния й вход, защото както знаем Съдебната палата се води на "Витошка". Значи на тази бележка е адресът на нещо друго

Не може ли да е мястото, където държи Иванов newsm78 Не знам защо но си мисля, че това място е близо до съдебната палата - не адреса, подземието.

# 446
Абсолютно съм съгласна с разсъжденията на 442. Доста скалъпен първи епизод, пълен с нелепи неща. Както и да е....... явно смъртта на Ачо Георгиев доста ги изненада а програмната схема на БТВ вече е била нагласена и нетърпяща промяна и се е наложило в последния момент да променят действието. Мисля, че никога няма да разберем какъв е бил първоначалния сценарий.

Относно новия сюжет, мисля че е достатъчно някой от сценаристите да следи форума за свежи идеи:)

# 447
А, не съм видяла, че преди "Алабин" 57, пише "до", дали пък не е мястото, откъдето е направена снимката на Съдебната палата, защото сниман от Алабин,  централният вход се вижда точно така- странично.

# 448
Нищо не пречи Съдебната палата да се води на адрес на Алабин, а не на Витошка,все пак се намира на ъгъла на двете улици.
pticasprujina силно се съмнявам, че Иванов е отвлечен и държан в центъра на София, още повече, ако кадрите с баретите от промото са свързани с откриването на Иванов, както предполагаме, не се сещам до съдебната палата да има двор с люлки. Това е някаква изоставена къща в покрайнините на София, за която едва ли ще разберем подробности.

# 449
А, не съм видяла, че преди "Алабин" 57, пише "до", дали пък не е мястото, откъдето е направена снимката на Съдебната палата, защото сниман от Алабин,  централният вход се вижда точно така- странично.

Не пише "до", а пише "ул." Улица Алабин 57. А не както в началото бях разчела - ул. Нафта 57  Joy
ма то с тоя докторски почерк...  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт