ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 2

• 225 176
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
Днес се обаждах на посочените телефони за справка- мислех, че са объркали това  ЕЕГ  с ЕКГ- нали на психото ще се яваваме, но ми казаха да носим ЕКГ- т.е. кардиограма за сърцето (имаме и сърдечни заболявания)

# 241
Въпросът ми не е за тук, но все пак се надявам някой да се включи с мнение.От соц. подпомагане получих отказ да изплатят представените фактури за рехабилитация на двете ми деца.Друг сблъсквал ли се е с този проблем?Сега ще пусна жалба, но много бих се радвала ако някой е минал по този път да сподели.

# 242
Добро утро  bouquet
Нелка ни в петък мина добре. Всички влизат в 8.00 часа. Чакането беше доста (целият ден) и взеха предвид всички заболявания, но минахме през доста кабинети, както и ортипедичен. Един съвет- носете си всички документи, които можете да изровите от архива и джипито- всичко влиза.
Успех, и заслужава си, не се отказвайте  bouquet

# 243
Има ли някъде посочени срокове за подаване на документи за преосвидетелстване от ТЕЛК?
Ако ТЕЛК-а примерно изтича на 30.03.2012год., кога трябва да се подаде молба за нов ТЕЛК, така, че това да не бъде основание в последствие от Социални грижи за отказ да изплатят със задна дата помощите. Става въпрос за дете под 16 години.

ПП Имам прекъсване от няколко месеца между края на стария ТЕЛК и подаване на молба за преосвидетелстване. За жалост има 11 месеца пък от датата на молбата и решението/явяването пред ТЕЛК. Поради това, че съм закъсняла с подаването на молбата ми отказват всички плащания преди датата на решението. ДИ си е старата.

# 244
Аз винаги подавам молбата за преосвидетелстване два месеца по-рано.Нашият ТЕЛК изтече на 1.11.2012 затова аз още в края на септември подадох молба .И сега ни пристигна писмо да се явим на 26.11. така че винаги е по добре един-два месеца по рано да се пусне нова молба.

# 245
  • в полите на Балкана
Аз винаги подавам молбата за преосвидетелстване два месеца по-рано.Нашият ТЕЛК изтече на 1.11.2012 затова аз още в края на септември подадох молба .И сега ни пристигна писмо да се явим на 26.11. така че винаги е по добре един-два месеца по рано да се пусне нова молба.

По- добре е, но има една подробност много важна. Ако искат да приемат молбата ти. На мен ми отказаха с мотива, че трябва да изчакам да изтече ТЕЛК, да навърши 16 и чак тогава да подаде той лично молба. Дам...... това безумие е там където ти подаваш.....има и друга подробност.....не давам нищо......никой път.....а са ми искали.

# 246
МамаРаче, как да го разбирам намекваш че давам пари за да приемат молбата ми по-рано?.Така ли< Нещо не разбрах намекът ти newsm78.Досега пари никъде не съм давала ,а винаги съм подавала молбата по рано .Детето навърши 16години на 11ноември може би не ме върнаха заради това че телка изтича на 1 ноември, нямам никаква представа.А и той не бе с мен също аз лично подадох молбата  ,разбира се от негово име и с представянето му на личната карта.

# 247
  • в полите на Балкана
non4eto0  намеквам, че са корумпирани и зависим от настроението и прищевките им.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 21:21 от мамаРаче

# 248
МамаРаче, как да го разбирам намекваш че давам пари за да приемат молбата ми по-рано?
Heart Eyes
Няма /поне аз не намерих/ законово основание дали да си подадеш молбата 2 месеца по рано или 2 месеца по късно.
След подаването обаче има 3 месеца за насрочване на дата за явяване, но не винаги се спазва. Принципно това не касае Социални грижи, а е в отношението пациент - ТЕЛК.
На практика, всеки ТЕЛК и всяко подразделение на Дирекция "Социално подпомагане" си има лично тълкуване на законите.

# 249
Че са корумпирани в повечето случаи ,нека има един два процента не корумпирани Rolling Eyes спор няма.Лично аз до този момент не съм се сблъсквала с такива лекари, но нищо не се знае занапред.Честно казано доста се притеснявам как ще протече и  на какъв ще са кеф в комисията.То на кой ли му е било приятно там да му задават от глупави по глупави въпроси и да те гледат като чели си извънземно.А при нас това удоволствие ще протече с две явявания на телк. #Crazy

# 250
Здравейте,вчера бяхме на НЕЛК,казаха че ще върнат документите ни на ТЕЛК и те да вземат решение,сега трябва да чакаме писмо пак  за явяване на ТЕЛК в Стара Загора.Направо ми омръзна от месец Март сме подали документи и още не е завършена процедурата Confused

# 251
Здравейте,имам един въпрос за ТЕЛК.
Искам да попитам нормално ли е една година след подадените документи да няма решение за комисия,за преизчисляване на пенсията?
Знаете ли към кого да се обърна или колко време трябва да чакаме?
Ако някой знае,нека ми пише на лични!

# 252
Здравейте,регистрирах се тук,само за да ви разкажа за моите впечатления от НЕЛК.Днес бях там,тъй като бях несправедливо ощетена в ТЕЛК.Обжалвах с жалба в двободен текст,като описах какво точно е състоянието ми по водещата диагноза и в какво се състои моята претенция.Преди да изтече 1месец,получих писмо от НЕЛК за определена дата за явяване при тях.Общо чакането беше 2месеца.Определеният час беше 8.00,но той важи за всички в този ден.Бях там в 7.45 и бях 13та.Първо се влиза в кабинета за водещата диагноза,след това се минава отново по кабинетите за всички други диагнози,които фигурират в ЕР на ТЕЛК.Ако се установи и някакъв друг проблем,може и там да трябва да се мине.Прегледите са доста обстойни и в повечето случаи са любезни.Пиша всичко това,за да ви кажа НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ и ОБЖАЛВАЙТЕ,но само ако имате действителни диагнози.Събирайте всички документи,епикризи и амбулаторни листове.Много е важно,за да докажете,че често боледувате.Виждам тук много въпроси от майки и др.,които ми се струват доста неподготвени.Искам да ви посъветвам да свалите от интернет актуалната Наредба за мед.експертиза и там да видят каква е оценката на диагнозата,която имат а също така и дали въобще съществува,защото всяка година отпадат доста заболявания.Когато сте предварително подготвени,шанса да ви огорчат е по-малък.Желая успех на всички в борбата с бюрокрацията!

# 253
Браво, Ленипроф Simple Smile Кога ти казаха, че ще изпратят окончателното решение и с каква дата??
И момичета, ако не искат да вземат молбите пращайте ги препоръчани с обратна разписка- това не могат да гто върнат, а и си спестявате ходене до картотеката в областния град Wink

# 254
Казаха ми само "решението по пощата на домашния адрес" и тъй като имах по важни въпроси,забравих да попитам.Някъде из нета прочетох,че срока е 3месеца,защото се проверявали от НОИ,но не съм сигурна.Някой ако има опит и знае да каже...

Общи условия

Активация на акаунт