И победител е ... Софи Маринова

• 48 989
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Песента е готина ама толкова ли няма кой друг да я изпее,а пак циганията трябва да е най-отпред.
Нищо лично към Софка,но мисля че един българин/ка е по достоен да представи БЪЛГАРИЯ където и да е!!!

Много помия изсипахте,много расизъм,голяма простотия.
  Пишете по темата,оставете хората каквито са по народност.Засрамете се.

От кое да се засрямя-че потъваме в цигания ли? ooooh!

Ми пей ти бе Ивонче hahaha hahaha hahaha Това е решението hahaha
Расистка Joy

цигания до шия  Joy  Ако можех щях да пея

Цигания цигания ама ще пее в Баку Wink А ти само под душа hahaha

# 451
Песента е готина ама толкова ли няма кой друг да я изпее,а пак циганията трябва да е най-отпред.
Нищо лично към Софка,но мисля че един българин/ка е по достоен да представи БЪЛГАРИЯ където и да е!!!

Расистка Joy

там си ми е добре Stop

# 452

Расистка Joy

там си ми е добре Stop

Е като няма салам и сиренето е мезе Joy

# 453
Тъй като живея доста време вече извън България, сефте Чувам и певицата и песента. Обаче като съвсем непредубеден зрител изобщо не разбрах как може да съществува опция 'срамувам се'. От какво да се срамувам, не можах да схвана. Песента е абсолютно в стила на това което се показва на Евровизията, на мен жената ми изглежда добре. Прочетох само първа страница от тема, та разбрах Че била циганка. Ами дай Боже  повече такива циганки, само бих казала. На въпроса на авторката как на темата как би погледнала Европа на такава изпълнителка или на такава песен, смятам абсолютно непредубедено и със сигурност не би я отритнала. В Европа няма това предубеждение към циганите което има в България. Чудя се обаче как би погледнала Европа на въпроса зададен по този начин и на расистката нотка в него.  Thinking
На мен не ми прозвуча като Чалга, но приемам Че може да съм се отдалечила до такава степен Че да не разпознавам всичките нюанси на Чалгата. Само Че в Европа никой няма нищо против Чалгата.  Grinning Разбира се не е известна на никой, но Чужденците които са Чували по нещо я харесват и казват Че им звуЧи много мелодиЧно и танцувално, те не са натоварени от нашите предразсъдъци.
Пожелавам успех на българската песен. Тя със сигурност е много по-добра от австрийската, която освен Че като мелодия е безумна, е с основен текст 'разклати си дупето'.  Sick

# 454
Няма значение дали е циганка. Преди харесвах Мариана Попова, независимо от етноса.

Ииии, цинге ли е това девойче? Винаги съм я смятала за такава, но никога не съм чувала да се споменава. Софка е по-добра, автентична и неподправена.  

# 455
И още нещо да добавя, много тъжно ми стана да видя отговорите в анкетата, вариращи от ирония до презрение, но без шанс за някаква нормална реакция. Липсва възможност просто 'добра'. Гласувах със 'става' по липса на нещо по-подходящо, но дори от анкетата лъха на национален нихилизъм. Що така бе хора? Защо към всиЧко българско трябва винаги да се подхожда непременно първо с негативизъм?

# 456
Потресена съм от словесната помия, която се изля върху Софка. #Crazy Може да е циганка, но мога само да я поздравя, защото нито е тръгнала да краде, нито да проси. Напротив, изкарва си хляба с труд, което може да е само пример за останалите представители от етноса, а и не само.
Песента и не ме впечатли особено, но си давам сметка, че  е единствената, която мога да затананикам, докато останалите не оставиха дори и блед спомен в мен...Така че, явно е най-добрият избор от всички, които се състезаваха.
И...Мариана Попова не е от етноса.... Laughing

# 457
И още нещо да добавя, много тъжно ми стана да видя отговорите в анкетата, вариращи от ирония до презрение, но без шанс за някаква нормална реакция. Липсва възможност просто 'добра'. Гласувах със 'става' по липса на нещо по-подходящо, но дори от анкетата лъха на национален нихилизъм. Що така бе хора? Защо към всиЧко българско трябва винаги да се подхожда непременно първо с негативизъм?

Такова е Peace Мразим чалгата (не че няма причина;) ) и повтаряме безспир.....
Аз също не съм й фен, но песента на Софка ми хареса и не се страхувам да го кажа ,щото видите ли ще ме набедят за върла чалгаджийка hahaha hahaha
Ако ти стиска върни се в БГ  Peace На мен още не ми стиска....... Joy

# 458
Няма значение дали е циганка. Преди харесвах Мариана Попова, независимо от етноса.
Ииии, цинге ли е това девойче? Винаги съм я смятала за такава, но никога не съм чувала да се споменава. Софка е по-добра, автентична и неподправена.  
Не знам как се води когато единият родител е циганин. Майка й е циганка. Ако има някакво значение.

# 459
Не знам как се води когато единият родител е циганин. Майка й е циганка. Ако има някакво значение.

Това за първи път го чувам newsm78 E не,че  променя нещо......

# 460
  • София
Да, бе, щото пък Десислава не пее чалга! от не знам колко време открито си приказва, че сменя стила и иска да е поп, ама нещо не й се получава като официално излизане за евровизията.

# 461

Ако това наистина е вярно, то си обяснявам слуховете за връзката и с  политик, който иначе уважавам.
Защото съм чувала и чела доста, че който опита либофф с циганка не може да я забрави, били некви магесници просто..   

# 462
 И с 2 градуса по-топли  Mr. Green

# 463
  • София
айде, стига сте създавали митове! Какво толкова може да направи повече от всяка жена! на секс го обръщате вече!  Crossing Arms

# 464

Трудно ми е да си представя друг да я изпее. Тази жена вкарва някаква жар в песента, макар извивките й на високите тонове да не ги понасям.

Хора, в тази песен няма извивки, няма украшения, мелизми и т.н. Всичко е прав тон. Сега прочетох едно мнение по-нагоре, че гласът на Софка бил като вълчи вой. Не знам защо така се получава. Аз около десетина години съм се занимавал с музика и солфеж. Не успях да го превърна в професия, но ми остана като хоби. Преди да "прогледна" така да се каже, аз също смятах големи и изявени гласове за неприятни. Тембърът на Софка преди не можех да го понасям. Смятах го за крайно отвратителен, а сега й свалям шапка. Явно когато навлизаш вътре в нещата започваш и с друго ухо да възприемаш, знам ли. Аз искам да изместя малко темата в една друга посока. Забелязахте ли, че единствено парчето на Софка беше без бекинг вокали в сингбека? Нямаше втори гласове, нямаше нищо. Тя беше и единствената, която излезе сама на сцената. Обаче като излезе и просто взриви цялата атмосфера с глас. Ей това е истинска певица за мен. Когато можеш да си позволиш да излезеш на сцената без никаква "пудра", която да те подпира и да владееш само с гласа си. Тя просто пее и го прави жестоко. И наистина - може да е циганка, но тази жена нито е тръгнала да краде, нито да срами родината ни. Невероятно способна е в това, което прави и съм сигурен, че ще ще ни представи достойно.

Общи условия

Активация на акаунт