И победител е ... Софи Маринова

• 48 836
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна

Десислава беше една идея по-подходяща, поне беше включила народни български мотиви в песента си и изглежда в пъти по-добре на сцена, освен това е българка.

Български народни мотиви в песента на английски. И, изглежда по-добре от Софка, и визията и лъскава, пооткрадната от Кайли Миноуг.

# 181
  • France
А мен ме е срам, че има много хора, които одобряват тази "боза"....
Явно заслужаваме Софка да ни представлява, пардон- излага...

# 182
Личните ми впечатления за Евровизия в България - конкурс за най-неслушаема песен.
Пуснах сега и песента на Софи Маринова - не ме грабна.

# 183
Не разбирам защо се хванахте за турското Обичам те? В песента този израз присъства на 12 езика, ама турският най-много ви пречи Crazy

опс , не знаех , че е на 12 езика , но пак си е излагация ...

# 184
  Абе вие добре ли сте? Какво като е циганка жената - по отношение на музикалност това даже е предимство...  Не се хващайте за разни расистки изцепки, нищо излагащо няма за държавата ни в произхода и, какви са тия щуротии.

Въпросът е, хубава ли е песента или не... Според мен нищо не струва, но доколкото имам поглед върху тоя конкурс, признавам, че не е задълбочен те всички песни са такива. Ако от представените песни една не е откровено по-хубава от всички – както беше с Руслана, или Лорди, хората все пак не им е стъпил слон на ушите и си гласуват за нея и песента печели. Ако всички песньовки са горе долу еднакво скапани, почва едно гласуване – ние за комшиите и те за нас, тая държава за оная държава, и какъвто конкурса, такъв и победителя.
  Та песента на Софи Маринова идеално се вписва в тая компания.

ПП Точно като линейка вие, наистина, Laughing

# 185
Според мен темата вече е тотално в разрез с правилата на форума.
Всеки има свободата да се чувства малоценен и нищожен, но според българското законодателство трябва да се въздържа от публично анатемосване на врага на основа етнос с цел укрепване на слабото си самочувствие.

# 186
Всеки има свободата да се чувства малоценен и нищожен, но според българското законодателство трябва да се въздържа от публично анатемосване на врага на основа етнос с цел укрепване на слабото си самочувствие.

Да, още вчера и аз им признах това право. Днес продължавам да съм положително настроена. Чувствайте се засрамени, дами и момичета, щом се чувствате така, вероятно има и защо.  Laughing Но не всички имаме основания да се срамуваме.

Зеринтия има проблем дори с четенето на собствените си писания. И мен би ме било срам, ако бях в нейното положение, е, ако можех и да го разбера.

# 187
Препоръчвам Лондон за всички нетърпящи "циганите-паразити" (независимо дали имат качества или не). Там малцинствата не просто са с права, даже са и с привилегии. Държи ги страхът да не обвинят държавата и служителите й в расизъм  Mr. Green
Иначе Лондон си го наричат официално Биг-Брадър заради хилядите камери, с които се следи за реда. Предполагам, лондончани силно роптаят срещу полицейската си държава.

# 188
  • гр. Шумен
Темата пак избила в неприемлива етно-насока. Вчера пуснах линк към онова момче-циганин, който с коня си е помагал на бедстващи в планината по време на виелиците и снеговете.
Вече казах, не харесвам Софка, песента й също, но не затова, че е циганка. Между другото, поправете ем ако греша, но в испаноезичния свят например музикантите-цигани са смятани за най-добрите. Циганите, каквото и да си говорим за тях в други отношения имат наистина много силна автентична музика, разпознаваема и харесвана в много страни по света. И никой не се комплексира от това.
Дали е срам Софи Маринова на Евровизия не знам, но мен повече ме е срам от продажните задници-политици, които се разглобяват да подгъзуват на кого ли не. Не е срамно да те представя гражданин на твоята държава, па макар и от друг етнос (говоря по принцип, догодина ако спечели РАфи Бохосян сигурно пишман-националистите пак ще скочат), но определено е срамно държавни мъже и жени да унижават родината ни с раболепие и гъзоблизане.
МЕжду другото днес четох много отрицателна статия от МИтко Щерев по повод чалгата на Евровизия. Би било приемливо, ако той самият не беше жури в един чалга-конкурс.

# 189
...Чувствайте се засрамени, дами и момичета, щом се чувствате така, вероятно има и защо.  Laughing Но не всички имаме основания да се срамуваме. ...

Това е и моето мнение, особено за българките в чужбина.
Срещала съм българки, които би трябвало да ме ударят под морското равнище от срам само за това, че съм етническа бъгарка (последното е за сведение на всички, които на равни интервали от време ме питат дали не съм туркиня или циганка и защо пиша такива неща). Съответно съм срещала и цигани, които ми връщат вярата в нашите сънародници от всякакъв етнос. Мога да пиша много, но ще има спихнати.

# 190
Софка има талант
 Ако престанете да я свързвате с чалгата и произхода и
може пък  да спрете да се срамувате от нея, и да се засрамите от себе си

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 10:07 от Пали

# 191
Не мога да разбера,защо всичко опира до етноса!!!!!!!

Е,аз съм рокаджийка...ама песента на Софито ми харесва! Изобщо аз си я харесвам нея...и гласа и.

Квалифицирането на другия говори за собствената ни стойност!!!!

# 192
  • София
Не мога да разбера защо навсякъде темата за песента победител в Евровизия се превърна в спор на тема расова дискриминация и съответно хората започнаха да си изливат омразата по форумите. Защо никой не обсъжда песните. Защото ако за момент се абстрахираме от факта че Софи е циганта и започнем да сравняваме самите песни и тяхното сценично представяне - ами да си го кажем направо жената се представи най-добре. Не трябва да ни е срам от нейният етнически произход а от липсата на стойносттна музика в България.
А за тези които се срамуват мога само да кажа "Ами направете нещо по-стойносттно вместо да се възмущавате от дивана". Все пак всички живеем в тази държава и допринасяме за културният климат.

# 193
Не мога да разбера,защо всичко опира до етноса!!!!!!!

Е,аз съм рокаджийка...ама песента на Софито ми харесва! Изобщо аз си я харесвам нея...и гласа и.

Квалифицирането на другия говори за собствената ни стойност!!!!

Бегай, ти поне си по съвременни музики. Аз съм по операта.
И пак не ми пречи.
Направо се чудя що за музика трябва да слушаш, та да враг да ти бъде Софи Маринова.

# 194
Аргун,тук не опираме до музикална определеност,а до духовна нищета.До мразене на себе си,поради не можене....и не желание за промяна.От Whistlingтам и отричане на талантите,особено самородните!!!!

Общи условия

Активация на акаунт