Мартенички бели и червени вързваме на октомврийчета засмени.

• 31 140
  • 705
  •   1
Отговори
# 570
Флучия, аз също имам още линеа негра, но много бледа. Косата ми капе с пълна сила, цялата къща е в моите косми и е много дразнещо, въпреки че често се почиства няма отърване от тях. Дано скоро да спрат че и без това косата ми не е от онези гъстите на които няма да им личи че са поокапали. Капки против колики никога не съм давала. Имах под ръка Ентерокинд които си седят неразпечатани, решихме с ММ че бебето трябва да се справи само с коликите.
Съни, честита кола и от мен, да си я караш със здраве!
Деси, бързо оздравяване!

# 571
Благодаря ви за отговорите   Hug
Относно възглавничките знам, че не се слагат толкова рано нищо че ги има в комплектите за изписването. Най-много да се сложи калъфката и то само от естетична гледна точка. Това е защото бебетата още я нямат тази шийна извивка на гръбначния стълб, която по-късно изисква повдигане на вратлето.  
Много ми е мъчно за всички бебковци, които не наддават добре. Минах през това с дъщеря ми и знам какъв ад е. Сещам се за един номер в тази връзка - как бебето да суче по-дълго без да се разсейва. Огърлица за кърмене - въженце, на което през различни интервали се нанизват големи топчета, ключодържатели и т.н забавления. Пуска се на нивото на гърдите, за да може бебето да я стига, докато суче и го оставяме да суче и да се забвлява.

# 572
Ахилеа, теорията ти е много тъпа  Mr. Green Определено времето и начина на захранване имат значение за алергиите, но това не е единственият фактор, не може всичко да се сведе само до това кога е захранено детето. Ако беше толкова лесно всички щяха да започват с боб от втория месец и портокал в третия. Алергията не е уравнение с една променлива. Захранването има значение за отключване на алергия в периода до 2 години например и това значение е да кажем 50 %, но има значение и наследствеността, ще й дам едни 40 % и още няколко други фактора, които си разпределят останалите 10%, като напр. нитратност, сезонност и други, за които не се сещам, защото много ми се пикае. След това, от 3 до 5 години захранването ще е виновно с 20%  за отключване на алергия, наследствеността си остава 40 % и другите фактори стават все по-тежки. Към 20-тата година захранването вече няма никакво значение. Защото алергия може да се отключи по всяко време, дори на 83 години един дядка беше получил анафилактичен шок от свинско. Нали са наясно, че той на тея години едва ли за пръв път опитва свинско. Да не говорим как е бил захранван, не е по "модерните" методи, които те дразнят. Как ще се обясни алергията на дете, което страда от шизофрения и само едната личност е алергична към портокалов сок. В момента на изпиване на сока детето се изрива на балони и ако в този момент превключи на другото си аз обривът изчезва. И двете личности са опитали сока едновремено, защото разполагат с едно и също тяло. Пак да кажа - не е толкова лесно и факта, че сега се интересуваме от захранване, защото децата ни са на този етап не означава, че всичко опира до захранването.

Линеа негра
си имам перманентно, сигурно щото съм мургавка Embarassed Mr. Green

Изчезвам, че вече много ми се пикае  #Crazy

# 573
Ахилея,с това твое Неизлизане незнам как Хриско ще си създаде имунитет срещу мръсния Софийски въздух.иначе има много логика в "твоята теория" Laughingза имунитета и заобикалящата ни среда.За захранването,просто се радвай,че нямате проблеми  Peace

Флучия,каква е тази огърлица за кърмене?май ще имам нужда от нещо да са й ангажирани ръцете,че така  ме щипе,чак съм пищяла от болка.

Съни,честита кола.безаварийно да си шофираша?Количката събира ли се в багажника?

Варол,честито мила HugСтроявай родата от сега.Героиня си ти аз не бих се навила толкова скоро
Линеа негра и аз си имам,какпки против колики не давам,но периодично давам Био гайя,косата почти спря да капе.

Днес Пламена опита домашна тиква с АМ,много й се услади.така хубаво си яде пу-пу все едно винаги е яла с лъжица JoyОпитах я и аз ,самата тиква е много сладка.Пи и вода/да не повярва човек/ и после така хубаво се насука.Сега спи,а мама ще излиза на кафенце с приятелка.
Снощи я водихме на ресторант,баткото отказа искал да гледа детско.Спа почти през цялото време,въпреки,че музиката беше доста шумна.Но пък се събуди към 2 часа и до към 4 си играхме Joy

ех,таз боза...като хасковските коззунаци Joy

# 574
Зелда,  JoyРазсмя ме, но съм напълно съгласна. Моя колежка щеше да се гътне докато хапвахме едни меденки- на 38 год се оказа алергична към мед, а беше го яла цял живот без проблеми. Беше си гадно- поду и се устата, взе да повръща, ужас! Така че не е толкоз просто Mr. GreenПлюс това едва ли ако ида в Китай и поям , ще се гътна..

# 575
 Mr. Green  верно и аз "изпростях" с моята теория, ама поне я направих да изглежда по-"наУчно" обоснована  Joy Ох, не ми се смейте много, но не ми харесва така задочно да се обиждаме, все едно ние с алергични и потенцално алергични деца сме виновни за това, неспособни сме, неадекватно захранваме, държим ги в инкубатор и въобще като цяло сме мега тъпи майки, а истината е под носа ни  Tired

Аз видях, че при ноемврийките е много интересно и обират публиката, та реших да направя нещо по-въпроса  Joy Борба за воайори  Joy

# 576
Я, да взема да видя какво става при ноемврийките!

# 577
Зелда, аз също можех да кажа за теорията за некъпането на бебето, че е тъпа, но размислих, че може да има частичка вярно в нея. Колкото до наследствеността на алергиите, ти точно казваше в една предна тема, че няма такова нещо, защото майка ти няма алергия, пък ти имаш. А и аз го казвам от гледна точка на днешната теория за късното захранване, която е направена с цел предотвратяване на алергии, а точно по този начин се оказва, че се отключват повече алергии. Като сравним децата от преди 15-30 години с днешните, резултата е ясен. За нитратите също мога да кажа, че може да привикне организма на тях. А в крайна сметка излиза, че алергиите са на психична основа като всички болести.  Thinking Тогава самовнушението и психотерапията биха помогнали вероятно. И не, не ме дразни теорията за късното захранване, както и никоя друга теория. Просто не мисля, че е 100% истина, както мисля за всяко нещо всъщност. Аз и в ранното захранване не вярвам. Вярвам в това, че всичко е индивидуално и всеки организъм е различен.
А този дядка може да не се е оказал алергичен към свинското, а към някой консервант. Някой помислял ли е за това?
А научни теории има много и добре обосновани, но като дойде време за доказателство на практика, нещата се оказват съвсем различни.  Wink
A не ми е била целта да обидя някой, макар и задочно, но ти си се почувствала обидена и реши директно да ме обидиш на "тъпа", а интересно с какво ли толкова те засегнах чак пък задочно.  Thinking Да не би да реши, че може да съм права съвсем случайно?! Или да се почувства виновна за нещо? Не ми е била това целта. Просто изказах едно по-различно мнение и виждане по въпроса с алергиите и захранването.

Миша, по същия начин може твоята колежка да не се е оказала алергична към меда (какъв ли мед слагат в меденките?!  newsm78), а към някоя друга съставка на меденката - няма само мед, нали? Има много Е-та, консерванти, изкуствени захари, подобрители и т.н.  Отиди в Китай и пояж от стоножките и екзотичните червейчета или маймунски мозък. МОже и да не се гътнеш, но стомаха ти да се разбунтува.  Wink

За неизлизането на Християн може би няма да си създаде имунитет към мръсния софийски въздух, но кой пък знае.

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 14:41 от A_H_I_L_E_A

# 578
Ахилеа, наследствеността няма значение, когато я нямаш - това не те спасява, все повече деца са алергични, но техните родители не са. Ако обаче имаш, почти сигурно е, че и децата ще са алергични. Както казах вече - не е толкова просто. Също така всички Е-та и съставки няма как да ги получи детето, освен ако не ги направят на ампулки и капки за кърмачета, а този дядка и колежката на Миша е достатъчно само да опитат пак свинко или мед за да разберат дали са алергични към тях ( което е ясно за меда ) и предполагам в Пирогов, където беше приет дядката, са наясно какво е алергия и как да я регистрират. Нищо лично, просто наистина не си чела достатъчно Simple Smile

# 579
Зелда ,бъди сигурна че съм чела  много и за ранното и за късното захранване и то много преди да реша кога, как и с какво да започна. Направих си съответните изводи и като наблюдавах децата на ранно и късно захранилите, а не спрях само до добре обоснованите теории. За алергиите не съм чела толкова - признавам си. Е-та наистина няма как да се дават, пък дори и с цел организма да привикне към тях. Но ми се вижда нереално цял живот човек да е ял мед, свинско или ягоди без проблем и в един момент да се прояви алергия.  Shocked Хич не ми се вижда логично и научно обосновано това явление. Нали и от 1-2 лъжички може да се разбере, ако човек е алергичен към дадена храна?!

# 580
За справка моята колежка си се оказа към мед алергична, бяха и обяснили, че е напълно възможна такава късна проява.

# 581
  • Куциндрел
Хариела, още не съм сигурна дали ще започна със сок. Смятам в неделя да започна с нещо, различно от кърма.
По този повод, я кажете доволни ли сте от пюретата на Гербер?

Зелда, викаш сеир при ноемврийките. Ще взема да намина, че много обичам да се бутам при де що има пушилка. Mr. Green

Днес Йоан на разходката спа 1 час и после се ококори. Един час в Галаксито се дюндюркахме, след това заспа, ама след 20 мин пак се събуди. Сега съм го оставила да писка у акт. гимнастика и да се опитва да "пълзи".

# 582
Човек е или не е алергичен към дадена храна в даден момент от жовота си. При мен се отключиха на 30 години, винаги съм яла ябълки ама ето изведнъж съм алергична. Мога да опитам да обясня и по-подробно как се получава, доколкото съм разбрала, ама не виждам смисъл Simple Smile Знам, че си умна и любопитна и щом имаш желание ще прочетеш и може би ще разбереш.  Peace

# 583
Ееее, момичета - езикът загрубя. Едва ли някой е искал да обиди другия.

Но спецално за глутена съм чела, че трябва да се въведе в определено време (не е за препоръчване по-късно) защото може да предизвика точно алергия. А като аз и брат ми се сме харени с кисело мляко разредено с овесена вода от третия  месец и нямаме алергии значи храната не основна за предизвикването на алергия. А от Е-тата няма да се отървем, макар и повечето да са безобидни и зад тях да се крие витамин С или натриев нещо си

ПС Зелда алергията може да е моментна, т.е. повече да не се повтори. Аз съм имала една единствена пролет като ученичка сенна хрема (която е също вид алергия)

# 584
ПС Зелда алергията може да е моментна, т.е. повече да не се повтори. Аз съм имала една единствена пролет като ученичка сенна хрема (която е също вид алергия)
Именно:  Човек е или не е алергичен към дадена храна в даден момент от жовота си. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт