КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

  • 98 517
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 2 250
След което намазах отгоре с жълтък и поръсих със захар и опекох. ако си спазила тази последователност без да изчакаш да втаса - там ти е едната грешка  LaughingНо резултата,е катастрофален-не се надигна и някак глетав  Rolling Eyes Може ли да ме посъветвате къде греша Thinking
пп. има и момчета тук   bouquet
Ами добре де нали го оставих във фурната да втасва 50 мин  Thinking или след като го извадя пак трябва да чакам да втасва  newsm78

# 181
  • Мнения: 7 779
След което намазах отгоре с жълтък и поръсих със захар и опекох. ако си спазила тази последователност без да изчакаш да втаса - там ти е едната грешка  LaughingНо резултата,е катастрофален-не се надигна и някак глетав  Rolling Eyes Може ли да ме посъветвате къде греша Thinking
пп. има и момчета тук   bouquet
[/quote]
Ами добре де нали го оставих във фурната да втасва 50 мин  Thinking или след като го извадя пак трябва да чакам да втасва  newsm78
[/quote]
каза (написа) че си го намазала с жълтък,поръсила със захар и си го пекла. не си споменала че тестото е втасвало. а това е може би най-важното. нали се сещаш че ние незнаем оставила ли си го или не да втасва ? тестото трябва да втаса - времето не те интересува. готово е за печене когато втаса.

пп. не забравяй че има и момчета тук/color]

# 182
  • Мнения: 2 250
Не забравям,че има момчета просто по навик се обръщам към момичетата  Laughing
 bongo_2007  проблема ми идва оттам,че аз всъщнст не знам как трябва да изглежда втасалото тесто /даже и не обичам козунак/  Embarassed просто четох и някъде пишеше нещо за 40 мин в затоплена фурна и аз уж за по сигурно го държах 50 мин ама пак нищо не направих  hahaha
Въпреки,че половинката каза,че става за ядене то определено това,което направих не е козунак ,а нещо като сладка пита някаква Joy

# 183
  • Варна
  • Мнения: 458
не мога да намеря рецептата на Нудел
помогнете ,чета много добри отзиви за нея !!!

# 184
  • Мнения: 7 779
не мога да намеря рецептата на Нудел
помогнете ,чета много добри отзиви за нея !!!
ами пиши и на лични. ще ти отговори  Laughing

# 185
  • Мнения: 28
Най после стана както го исках. За всички които се пробват като мен за първи път -ако се разлива или лепи - слагате по малко олио и малко брашно постепенно - все ще се оправи накрая. Това - от опит.

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 21:35 от miusli

# 186
  • Мнения: 434
Здравейте, следя темата от самото начало, миналата година благодарение на нея се справих с козунакоправенето, и тази година отново се записвам.
Това е първата репетиция за Великден, рецептата е на Еликсир за козунак в машина http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html, но съм го пекла във фурната.Страхотно се получиха, много пухкави и на конци, топят се в устата

# 187
  • Мнения: 158
Включвам се и аз да следя темичката  Peace

Он мен Панетоне без месене

# 188
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
betsaibe доколкото разбрах,си оставила на тесто да втаса във първоначално загрята на 50 гр.фурна,след което си я изключила...а след като втаса на цяло тесто и като сплете,остави ли да втаса или не? това не разбрах аз  newsm78

# 189
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Blue_eys, vanillla , страхотни печива!  chef Peace

Аз се включвам с два козунака от снощи

# 190
  • Мнения: 2 250
betsaibe доколкото разбрах,си оставила на тесто да втаса във първоначално загрята на 50 гр.фурна,след което си я изключила...а след като втаса на цяло тесто и като сплете,остави ли да втаса или не? това не разбрах аз  newsm78
Не,пуснах само на долен реотан за около 10 мин и после си почнах да си го пека.Явно,че после пак трябва да втасва,следващия път ще го оставя и след като сплета.

# 191
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Гуинет , vanillla , Blue_eyes - красота момичета, красота.   bouquet

miusli , супер си се справила, още повече без форма - браво и на теб.

betsaibe, трябва да ти втасат козунаците и след сплитането.

# 192
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
betsaibe доколкото разбрах,си оставила на тесто да втаса във първоначално загрята на 50 гр.фурна,след което си я изключила...а след като втаса на цяло тесто и като сплете,остави ли да втаса или не? това не разбрах аз  newsm78
Не,пуснах само на долен реотан за около 10 мин и после си почнах да си го пека.Явно,че после пак трябва да втасва,следващия път ще го оставя и след като сплета.
Ясно  Thinking ,това ти е грешката....винаги втасва два пъти,винаги  Wink
Първото втасване е на цяло тасте,а второто е след сплитане  Peace
Сигурна съм ,че вторият опит ще е успешен  bouquet
Момичета,много хубави козунаци се сътворили   bouquet
Гуинет,ща споделиш ле повече за плетката на правоъгълния козунак  Praynig

# 193
  • Мнения: 100
Здравейте,
тази година и аз реших да се включа в правенето на козунаци, направих първата проба(рецептата взех от една книга), но не беше нашия козунак, така че продължавам с издирването на подходяща рецепта и затова имам следните въпроси -
        Можете ли да ми препоръчате рецепта за козунак, който става по- влажен и лепкав отвътре (дано ме разбирате какво имам в предвид) и другият ми въпрос е рецептите, които са за машина, могат ли да се правят на ръка или няма да се получат?
Хубав ден!!!  bouquet

# 194
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 725
не мога да намеря рецептата на Нудел
помогнете ,чета много добри отзиви за нея !!!
Здравей Валети,
ето рецептата на Nudel33 заедно с обясненията ѝ. Всъщност Nudel33 е модифицирала рецептата на Max mama.

Миналата година правих козунаци по рецептите на Пина и Max mama. Снимки ще кача по-късно.
първи опит 2011 , по рецептата на Пина
изцяло в хлебопекарната
Утре ще пробвам рецептата на Венета.
Успех на всички в майсторенето на козунаци  Peace

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 13:49 от _ilka_

Общи условия

Активация на акаунт