Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 83

• 51 517
  • 719
  •   1
Отговори
# 315
  • Стара Загора
Добро утро на всички!Мерси за кафето Мариана  bouquet,имаме нужда след снощното безсъние ...
Марта,специално искам да те поздравя newsm51 -отново чудесен клип си направила!Не бях се замисляла,че точно тази песен на Слави и Софи подхожда толкова точно на историята на Керим и Фатмагюл!
asha ,много точно си описала всичко   bouquet!
evelin -браво Hugза поста ти относно Енгин,защо го харесваме всички и за
Цитат
[  А относно сърчицата,кафенцата,снимчиците,цветенцата амииии да може би са малко в повечко,но пък на мен така ми е по-весело и интересно,а ти явно не гледаш внимателно,как измежду" лигавите" картинки има толкова мисли и информация,обсъждане на герои,действия и постъпки,цитираме поети,ние пишем стихове,измисляме сценарии,говорим си дори за законите в Т-я ,за изнасилването,за правата на жените ,ама нейсе ,просто не си се зачел,само повърхностно си фокусирал емотиконите........:/quot

# 316
Керим при психолога.

Д-р: От кога ги познаваш? Имам предвид Селим, Ердоан, Вурал…
Керим: Учихме заедно в началното училище.
Д-р: Знам, че това ще те разстрои, но вие сте били приятели. До тази вечер сте били много близки, нали?
Керим: Като деца всичко си беше нормално. Всички деца са равни. Само играете заедно.
Д-р: Какво те притеснява?
Керим: Сърдя се на себе си. Когато минаха години и те се преместиха в Истанбул и идваха само за месец-два за ваканцията, аз продължавах да се държа с тях както преди.
Д-р: Бил си дете.
Керим: Но аз нищо не забелязвах. Те са ме използвали. А аз нищо не казвах, за да бъда заедно с тях.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Д-р: Кога за пръв път видя Фатмагюл?
Керим: Овцете и влязоха в реката и попаднаха на течение. Тя се опитваше да ги измъкне.
Д-р: Те отново ли бяха с теб?
Керим кима.
Керим: След това я видях в дома на Селим. Исках да говоря с нея, но с мен беше Вурал и не можах.
Д-р: И нощта на годежа.
Керим: Уффф… Всичко се случи заради мен!
Д-р: Моля, разкажи без да се обвиняваш.
Керим: Тази нощ аз бях горд, че съм с тях, че съм един от тях. Правех всичко за да бъда на тяхното ниво. Пих с тях. Взех хапчето, което ми даде Ердоан.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Керим: Нищо не помня. Всичко беше като на сън. После внезапно се появи Фатмагюл като видение. Показах им я. Може би тя просто щеше да премине покрай нас. Аз я хванах! Все едно им я поднесох. Знам, че този ужас никога няма да свърши.Чувствам такава вина, че никога няма да се отърва от нея. Дори когато Фатмагюл казва, че ме обича, аз чувствам вина. Искам тя да ме обича. Обичам я като луд. Но аз все още не мога да си простя.

Керим: Понякога не знам какво да правя. Някой в главата ми постоянно ме обвинява. Не знам как да го накарам да замълчи. Независимо от нейните и моите усилия не знам какво ще бъде занапред. Да аз обичам Фатмагюл. Уверен съм в любовта и. Но когато мисля за бъдещето съм толкова неуверен. Раните са ни пресни. Страхувам се, че няма да можем да преодолеем това.
Д-р: Мисля, че трябва да продължите по този път, ти трябва да говориш с Фатмагюл.
Керим: Ние можем да говорим за това, но се страхувам, ако говорим Фатмагюл да не стане както преди. С много малки крачки, ние преминахме дълъг път, отдалечихме се от там от където тръгнахме. Но аз не искам да се връщам назад. Нямам сили да преживея отново всичко.
Д-р: Но ако вие не говорите за това то все пак е вътре в теб. Така никога няма да отмине, Керим. Някога това ще те изпепели Мисля, че е време да се избавиш от бариерите. Само така ще можеш да дишаш свободно и да преминеш към нормални отношения.
Керим: Знаете ли кое е еднственото нещо, което искам? Искам нормални отношения, както всички с Фатмагюл.
Д-р: Затова е нужно да поговорите. Чуй, Керим, вашите отношения започнаха не както при другите. Те се развиват различно. Защото вие имате проблеми. Вие трябва да ги разрешите заедно. Сега се съвземи и ще повикаме Фатмагюл.

bunco 

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 08:34 от Cruela

# 317
  • Стара Загора
Cruela  -БЛАГОДАРЯ  newsm51 smile3525 newsm51

# 318
  • София
Добро утро,аз снощи се предадох и не изгледах Облака,ама сега сядам.....
borovinka123,благодаря ти!!! Hug Peace
Круелка,и на теб ти благодаря за превода,много интересен разговор,сега ми стана ясно....!!!

# 319
Здравейте! Hug

Относно играта на актьорите Peace:Берен Саат както винаги страхотна,актьора ,който играе Рахми,толкова е убедителен,че започвам да се замислям този човек да ли наистина не е „бавен”.Фират Челик-надмина себе си ,за непрофесионалист играе страхотно.Успя да покаже цяла палитра от чувства и емоции,и лудоста която го е обзела ,и болката която въпреки всичко той носи в себе си,омразата,безсилието на моменти...Това бе неговия епизод.На фона на целия екшън ,играта на Енгин Акюрек малко ми се губеше /единтсвената сцена ,която на мен лично ми допадна бе юмручната „престрелка” пред управлението,там бе като разярен тигър на който са отнели плячката.
Стахотен епизод,голям екшън на фона на предните лирични епизоди.И си мисля,че Керим ще поеме вината заради Фатма,а Мустафа  само ще е мнооого ранен /и трябва да иживее за да плати за делата си/.И имаше една сцена в полицията :Ердоан и вуйчовото,като разбраха че Фатма е умряла-има една такава самодоволно-подигравателна усмивка,е вярвайте ми идва да му обърша един и да я кача зад ушите ми,гадината долна,а Селим ми е толкова лигав и страхлив,че като разбере че Фатма е жива сигурно ще се подмокри...Мюнир мазнаик такъв иска да дойде и неговия момент за разпалата и направви ли впечетление как зяпаше Лале,май пак ще се бори за нечие сърце ....
И защи ли си мисля че Керим след като поеме вината в хода на разселдването ще стане ясно,че Фатма е стреляла /Мустафа може и да свидетелства с/у нея/ и тя на свой ред да влезе в затвора.... newsm78

# 320
Добро утро.

Не мисля, че ако Фатмагюл е стреляла по Мустафа ще влезне в затвора - все пак всички знаят, че беше отвлечена и че той е убиец. Със сигурност ще я оневинят, поради самозащита.  Wink Серията снощи ме държа будна много време и цяла нощ сънувах Мустафа  Grinning Много емоции имаше - страхотна сцена при намирането на Фатмагюл от Керим...  Cry Heart Eyes

# 321
Добро утро!Благодаря на всички за помощта,преводите и всичката емоция от снощи,цяла нощ сънувах последната сценка  Rolling Eyes
Вече нямам търпение за нов трейлър,подсказка.....информация.....

Относно дублирането,някъде попаднах на интервю с Берен,където тя разказваше,че този филм й е много труден и изморителен,точно поради причината,че няма дублиране и всичко се записва на снимачната площадка и едно минаване на камион примерно проваля сцената  Thinking

# 322
За играта (не, че съм голям специалист), но и на мен Енгин снощи не ми бе убедителен. За разлика от повечето в темата - Фърат също. Бойните сцени и изблиците на ярост и при двамата не ме грабнаха. За Енгин му признавам само сцената при психолога. Там му повярвах. Изражението му, чувствата, които пресъздава с лицето и очите си за мен са много по добри от гневните сцени. А най зле е май от към физическа форма. Някак си тромаво бягаше. Дано да е било игра. Все пак преди две седмици героят му беше в реанимация.

За Берен каквото и да се каже ще е малко. Аферим!!!

P.S.
Има дублиране, *nin4eto*. Гласът на Мустафа е дублиран. Който не вярва да гледа Незабравима и Опасни улици. Поне за тях се сещам на прима виста.

# 323
Cruela .като съпоставям Керим от 1 сезон и сега ,май малко се е позагладил по ръбовете и това малко му пречи ...

# 324
Cruela .като съпоставям Керим от 1 сезон и сега ,май малко се е позагладил по ръбовете и това малко му пречи ...

Като се замисля май самият актьор си е такъв. И в първи сезон при първото отвличане пак бягаше долу горе така. А за заглаждането -  smile3521.

Сцената при психолога е качена с руски субтитри. За тези, които ратзбират ТУК.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 09:06 от Cruela

# 325
Момичета и момчета/колко сте?/ снощи беше чудесно преживяване благодарение на вас/на вашите разяснения/.Благодаря ви още веднъж!

# 326
# 327
  • София
Привет и от мен Grinning! Изгледахте си вие епизодчето, а аз си чакам и нищо не мога да обсъждам по темата... Дано е било добро епизодче!

Дали на някого сега ще му се говори за Облака:
Скрит текст:
Исках да споделя нещо. В този филм, като че ли ми се иска Мустафа Булут и Нарин да не се събират изобщо, да не се реализира любовта им... Всичко, което ме вълнува и интересува е във връзка с образа на Мустафа. Много ми се иска да го видя този човек, как започва да узрява за някои неща, да се промени в отношението си към любовта и към жената, която обича... На моменти изпитвам удовлетворение от това, че той страда /а и той страда от самия себе си,винаги е най-наранения от всичко което прави/. Не знае, как да обича, определено.
Но усещам, че дълбоко в себе си той е добър човек и постепенно ще обуздае тази страст, ще си направи много изводи и ще промени отношението си.Все пак е доста интелигентен, а умните хора умеят да се учат от грешките си.
Така би ми се искало да се случи...Но дали така ще стане,нищо не се знае...
Любовта между Сердар и Нарин изобщо не ме вълнува,нека си се обичат, скучни са ми, и да са заедно и да не са, все тая...

В 20ти епизод за първи път в Мустафа Булут видях Керим-страдащ и осъзнаващ, че любовта му е несподелена!!! Стана ми много мило /говоря за момента в къщата на Нарин/!
Епизодът не ми хареса много, М.Булут беше сравнително пасивен този път.

# 328
  • Добруджа
Добро утро момичета!  Hug Инфарктна серия, но явно трябваше да минат през това, за да могат и Керим, и Фатма да погребат миналото и да гледат напред. Керим да е сигурен, че само той е в сърцето и', а Фатма да види истинското лице на Мустафа.

Дано днес ни зарадват с трейлър или с някоя подсказка  Praynig Аз се оттеглям при сметките и балансите, но ще хвърлям по едно око тук да не изпусна нещо ново.

# 329
Добро утро, момичета! Пожелавам ви спокоен и усмихнат ден!

Благодаря на всички за чудесното преживяване снощи с всички вас, а и за преводите днес и много точните анализи.

Цяла вечер си мислих какво ли ще е в следващия епизод. Някои очакват по - романтична серия, други си мислят,че Фатмагюл или Керим ще влязат в затвора заради сблъсъка с Мустафа, но да не забравяме, че на 5/3 е делото на Керим и това също би трябвало да се отрази подобаващо.

Заради горното си мисля, че ни очаква още една, изпълнена с много събития и емоции серия.

Иначе за играта на актьорите и анализ на характерите - Asha, Slawena i Cruela са го казали много добре и аз поне нямам каво друго да допълня.

Благодаря ви още веднаж, мили момичета!

Общи условия

Активация на акаунт