Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 83

• 51 504
  • 719
  •   1
Отговори
# 615
ladychar86, аз не се възхищавам от Вурал, за това, че поискал прошка от Фатмагюл. Според мен, той беше ужасно слабохарактерно същество.
И той като Мустафа излезе по-голяма жертва от истинската. Отиде при Фатмагюл да й иска прошка, рева на вратата колко бил измъчен и как се тормозел, а дори не помисли какво ще причини на това момиче, което трябваше да застане очи в очи с един от изнасилвачите си, че и да му прощава, защото, видите ли, той не можел да спи и много страдал. Да, ама както беше много страдащ, така придружи Ердоан и биячите му и гледаше как пребиваха Керим и как Ердоан отново се гаври с Фатмагюл. Иска прошка, ама не може да си признае какво е направил, защото нямало да издържи в затвора. Тоест, той мисли само и единствено за самия себе си. Когато човек е осъзнал грешката си, той показва това с всяко свое действие - прави всичко възможно да се поправи, пък да става каквото ще, нали? Вурал трябваше сам да отиде в полицията и да си признае всичко, ако толкова се е измъчвал. Е там е работата, че на него не му стискаше да живее с последствията от действията си, нито да си понесе наказанието и така да заслужи поне някаква надежда за прошка.
Ами ти също си права, аз не оспорвам напълно твоето твърдение, но пък и не мисля, че той беше слабохарактерен. По- скоро стана такъв след изнасилването. И, разбира се след него допусна поредица от грешки. Ние не можем да знаем как се чувства човек в такъв момент, особено, когато той е злодеятеля. И разбира се, че ще се тормози, че не може сън да го хване. Кой нормален човек ще може да спи. Е Мустито и Ердоан и Селим добре си поспиваха, но да не се захващам сега за тях. И то с толкова размътен мозък, с какъвто беше Вурал накрая, какво можеше да очакваме от него, да пребие Ердоан ли? Та той щеше да го смачка. Вурал не очакваше, че Ердоан ще стигне чак толкова далеч, а защо отиде с него и хал хабер си нямам. Нямаше как да не поиска прошка, друг е въпроса, че не по този начин трябваше да я поиска. И то е ясно, че никога нямаше да я получи, но съзнанието, че си поискал прошка е друго, пред това да не си. В едно обаче съм сигурна, той щеше да си признае вината, ако беше жив. Няма как. То затова го и убиха, иначе филма щеше да свърши. Аз не отричам грешките му, но се опитвам да вникна по- дълбоко. Той наистина имаше потенциал, но се самоунищожи като участва в злодеянието.

# 616
  • София
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!

България тържествено отбелязва днес 134 години от Освобождението от османско иго.
Освен родния език, един истински родолюбец трябва да познава и историята на България.

smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

--от фейса-Гримьорът на Енгин/Керим казал в Туитър, че в сцените, в които Керим плче, Енгин наистина плачел, не използвали техники за сълзене на очите и затова толко въздействащи били тези сцени.

# 617
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Честит имен ден на всички, които празнуват на Тодоровден!

# 618
  • Пловдив

Страхотен колаж. Доказва таланта му.

# 619
Добро утро! Честит празник!
ново слухче:
New quote from Mechul! "A Karaman ( a place in Konya) sheep will be found in the end, and so will the game Perihan's playing. What do you think? Will handcuffs be attractive on Resat Yasaran?

# 620
  • Добруджа
Добро утро момичета!
Честит празник на всички!

http://vbox7.com/play:61d18aef

Това слухче ли е, какво ли? Ако може някой да го погледне...

Rivayete gore Engin Akyurek'in makyozune tweetle sorulan soru ve onun cevabi :

" şu kerime birşey diyin ne olur o kadar sahi ağlamasın,hala yüreğim sızlıyor.bu gidişle onu izlerken camdan mendil uzatıp sarılıcam"

" cunku gercekten aglio göz yası yapmioruz Ondan böyle hissediosun..."

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 09:37 от dobrudjanka

# 621
ново слухче:
New quote from Mechul! "A Karaman ( a place in Konya) sheep will be found in the end, and so will the game Perihan's playing. What do you think? Will handcuffs be attractive on Resat Yasaran?

Черната овца ще бъде открита накрая (местността Кония) и това е свързано с играта на Перихан. Как мислите ще му подхождат ли белезниците на Решат?

А това в поста на dobrudjanka е за това, че Енгин не ползвал нищо за сълзите, а плачел наистина. По напред беше сложено.  Peace

# 622
  • Добруджа
Круела благодаря!   bouquet

Охооо Решат с белезници  smile3508  

Да не се окаже, че Лале е човек на Перихан?  newsm78

# 623
Благодаря, Cruela!
Дано Перихан влезе в играта, нейната съвест е на страната на истината. И да започнат вече престъпниците да си получават наказанието.

# 624
  • Стара Загора
ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ НА ВСИЧКИ!!!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС НА ТОДОРОВДЕН!
   Явно ще разберем какво става със земите,за които стана въпрос още в първите епизоди на филма.А на Решат много ще му ходят белезниците ,няма да се цепи от колектива-Селим,Ердоан,Мустафа и Мюнир Grinning.

# 625
  • В Града на липите

Честит празник на всички   bouquet

И благодаря за слухчетата. Не е ли рано Решат да излиза от играта  newsm78. Да не би да са решили да скъсяват сериала?

ladychar86, за анализа на Енгина съм съгласна на 100%
А за този на Вурал съм някъде по средата м/у твоето мнение и това на Куркума.

Хубав ден на всички.

# 626
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! И на всички именници - да са живи и здрави!

Следя всичко, макар да не се включвам често. Огромно благодаря за предаването в ефир в четвъртък, защото състоянието беше инфарктно, наистина. Благодаря на всички коментатори и преводачи.
Лейдичар, съгласна съм с повечето от нещата , които си написала за героите. Не съм съгласна обаче за това, че решението Вурал да се самоубие било "типично мъжко решение". Ами това си е бягство от реалността. Би било добре да си поеме последствията, да се предаде, да признае. "Истината ще те освободи", а и аз вярвам, че изборите, които правим всеки де показват що за характер носим. Винаги има избор, това е моето мото, а отделно, че в някои случаи правилният избор е и най-болезнения , това само показва колко силен характер има човек да направи такъв избор. Съчувствах най-много на Вурал от тримата, защото в душата си не е лош човек, но си е слабохарактерен. Така мисля аз, не натрапвам мнение.

И аз като вас се озадачих, че т.Фахретин, Мерием и Кадир бей просто подминаха Керим и не го последваха. Там се крие нещо , сигурна съм, няма как в най-трагичния момент да го оставят насред пътя сам. Просто в характера на нито един от тях  не е присъщо това, освен всичко и тримата много обичат Керим, за да им е все едно. Ще излезе някой заек от този ъгъл, май...

А за играта на всички - брилянтна, поклон.

# 627

Още нещо, ще ми бъде интересен коментар на личността на Решат, какво ще кажете? Не е ли той най-голямото зло в онова гнездо на оси.

# 628
Цитат
Още нещо, ще ми бъде интересен коментар на личността на Решат, какво ще кажете? Не е ли той най-голямото зло в онова гнездо на оси.
Не знам вече кой е по-по-най, всички стигат дъното. Мустафа само в какъв се превърна, Решат от алчност и лицемерие е загубил душата си, а ония двамата с радостните лица, когато чуха за евентуалната смърт на Фатмагюл - човеци ли са???

# 629
  • Временно

Лично аз смятам,че Решат сам по себе си не е толкова опасен,но вече в тандем с Мюнир нещата са други ... повечето от лъжите,инсинуациите и идеите по прикриване на следите бяха дело на Мюнир.
Не омаловажавам приноса и на Решат,но той по-скоро беше във финансово измерение ...

Общи условия

Активация на акаунт