Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 83

• 51 460
  • 719
  •   1
Отговори
# 630
Активиа,

Скрит текст:
то зависи от гледната точка- визирам опита за самоубийство на Вурал. Главната причина,
поради, която смятам, че той не постъпи така заради слабохарактерност се корени в това, че ако беше получил подкрепа от Шемси и Леман да се предаде, той щеше да бъде много по- силен и да си понесе наказанието. Но той не получи тяхната подкрепа, защото те не искаха да загубят сина си. И това, и вината, която го глождеше, и непрекъснатите машинации на Яшаран, особено когато Шемси искаше преди делото най- сетне Вурал да си признае, но Леман в слабостта си го спря, и омразата на Фатмагюл, изневярата на майка му с онова противно псе, да голяма степен и разрушителната среща с бившата му приятелка, и не на последно място страхът от затвора, всичко това го докара до ръба на лудостта. За мен той по скоро беше слаб и полудял, но не напълно слабохарактерен. И определено да избере собствената си физическа гибел не е лесно решение, нито пък признак на сто процентова слабохарактерност, по скоро признак на лудост. Колко изнасилвачи от реалния живот са си сложили край на живота? Сигурно са много малко, ако въобще има такива. И колко от тях съжаляват? Вероятно пак са доста малко? Всеки човек и най- силният изпитва страх от затвора, дори и най- отвратителните престъпници и убийци. Аз обаче някак не мога на сто процента да заклеймя Вурал като отвратителен престъпник. Той не е по природа гадняр и тази грешка, която извърши го го уби.

# 631
  • на морето
Добро утро , скъпи дружки ! Hug Hug
Честити празници !  Heart Eyes
Честит 3-ти март!
Днес да преклоним глава пред паметта на дедите ни , и мислено да се преклоним пред подвизите на руските мужики , проляли кръвта си за нашата самостоятелност . Защото , докато игрите и сметките на политическо ниво са движили събитията , то същинските участници във всички кървави битки са се водили от най -чистото и човешко чувство за солидарност и съпричастност. Защото поривът за чутовните им позвизи е излизал от дълбината на сърцата им , а не от преследването на разни тънки сметки .Поклон пред паметта им!Пред всички ! Praynig Praynig

Честит Тодоровден !Интересно съчетание на празници .... Laughing Laughing На всички именници - преки участници в темата или с именници около себе си  - Здраве , щастие и късмет !Нека името им да ги пази и закриля !  bouquet  bouquet  bouquet

И сега .... Laughing Laughing Laughing  Да почерпя за днешния ден - майка ми има юбилей -70 г . Да ми е жива и здрава !

# 632
Честит национален празник момичета, и на именниците много здраве и щастие.
Не пиша често, но ви чета редовно което ме прави част от цялата компания отчасти  Grinning . Колкото до слухчето че ще се случи нещо с Керим което ще ни натъжи. Моето мнение е следното, след този бой сигурно е откючена старата му травма и ще влезе в болницата пак неми изглеждаше хич добре на финала, как мислите няма ли да ни натъжи отново борбата за живота му повече от едно влизане в затвора, но това са си само мой предположения. Сега за другото слухче за Перихан и Решат, да би било чудесно Перихан да излее душата си ама пред прокурора но тогава незабравяйте, че не само Решат ще е с белезници  Laughing , тя не го прави заради сина си и заради проклетия си брат, иначе вътрешната и борба не е малка, но съм сигурна в това че рано или късно нещо ще се пропука в Яшаранови отнякъде трябва да излезе истината за грозните им дела много съдби промениха тези хора и ако се измъкнат ненаказани егати каузата на филма тогава.

# 633
asha, честит юбилей на майка ти! Да ти е здрава и още дълги години да сте заедно!    bouquet  Hug

# 634
Колкото до слухчето че ще се случи нещо с Керим което ще ни натъжи. Моето мнение е следното, след този бой сигурно е откючена старата му травма и ще влезе в болницата пак неми изглеждаше хич добре на финала, как мислите няма ли да ни натъжи отново борбата за живота му повече от едно влизане в затвора,

Това и на мен по ми харесва отколкото затвор.  Hug

Истината - persembe 21:00!  

# 635
Цитат
Днес да преклоним глава пред паметта на дедите ни , и мислено да се преклоним пред подвизите на руските мужики , проляли кръвта си за нашата самостоятелност . Защото , докато игрите и сметките на политическо ниво са движили събитията , то същинските участници във всички кървави битки са се водили от най -чистото и човешко чувство за солидарност и съпричастност. Защото поривът за чутовните им позвизи е излизал от дълбината на сърцата им , а не от преследването на разни тънки сметки .Поклон пред паметта им!Пред всички !
asha, прекрасни думи, напълно съм съгласна с теб. Поздрави майка си, честит юбилей, нека е щастлива!
Хриси, сетих се и за твоята майка, продължава ли да гледа сериала, как приема развитието на действието?

# 636
Добър ден,дами!
Честит 3-ти март!Честит празник!
Нека винаги да се гордеем,че сме българи!
И където и да сме по света и ни попитат за родината ни с гордост да отвръщаме-България!

# 637
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЦИТЕ!

# 638
Лейдичар,
Скрит текст:
съгласна съм, да, аз определено мисля, че Вурал мина през всичките мъки и терзания само защото има принципно човечност у него. Съвестта му го изяде отвътре. И тук идва въпроса за избора - какво да направим, за да излезем на чисто. Просто той не пое по пътя на пречистването , а на чистилището. Да, не можеше да разчита на никого около себе си, но в крайна сметка пък и никой около него не бе в състояние да вземе решението вместо него...
А ето защо другите 2-ма, 3-ма, 4-ма - те злодеите май станаха доста множко- не ги изживяват така нещата. Нямат съвест, човечността им е на нула...Те сътворяват нови и нови мръсотии. Иначе мисля, че е крайно време лошите да бъдат наказани ....

# 639
Извинявам се, нещо със скрития текст не ми се получи Embarassed

# 640

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !
НЕКА БЪДЕМ ГОРДИ ЗА ТОВА, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ !

Поздрав за всички вас - с космическата песен на Валя Балканска - български глас ще лети в Космоса за среща с други цивилизации, дори когато нас няма да ни има на този свят !

http://www.youtube.com/watch?v=V51VEp31Mjg&feature=BFa&l … amp;lf=plpp_video

Честит празник на именниците днес!

# 641
Привет, къзларки  Hug
Честит трети март !

Скрит текст:

Честит празник на всички именници и честит юбилей на майката на asha! Да са живи и здрави и много щастливи !
Куркума, Хриси, Детелинка, страшно сте готини, ей   love001 Снощи много ми се спеше и се тропнах в леглото, та чак до преди малко ! Аз съм наясно,че нищо не може да Ви спаси от болестта, и на мен Керим така ми действа, но се стремя да гледам обективно на нещата. Ladychar хич не е заради височината, я го виж в Облака как търчи пъргавко. Ама знам си аз, не можете да го видите. Виж ако искаш и Кенан Имирзалъолу в Езел, той е по-висок от Енгин а каква скорост развива. Това си е до физическа форма. Но това са подробности, аз за таланта на Енгин не споря, невероятни дадености има и изгражда характера на героите перфектно. Просто в тази серия не ми хареса. Аз съм такава,че когато много харесвам някого имам и оргомни очаквания, та само казвам,че сега не се оправдаха. Простих му вече  Joy  Hug

# 642
Колкото до слухчето че ще се случи нещо с Керим което ще ни натъжи. Моето мнение е следното, след този бой сигурно е откючена старата му травма и ще влезе в болницата пак неми изглеждаше хич добре на финала, как мислите няма ли да ни натъжи отново борбата за живота му повече от едно влизане в затвора,

Това и на мен по ми харесва отколкото затвор.  Hug

Истината - persembe 21:00! 

Съгласна съм и аз - мойте разсъждения ме водят до същия извод. Керим не е възстановен от операцията си още и настъпилите усложнения. Това бягане / което мнозина намират за тромаво?/, сериозният бой с М. , а и факта, че още не сме видели продължението - Мустафа може още да го нарани / и после да избяга, както когато го рани първия път / - всичко това си е много сериозно. Както М. се е върнал с "болния си психарски мозък" в миналото и смята, че сега защитава Ф. от "насилника" К. боя наистина ще е на живот и смърт. Но... спомнете си какво беше написал Керим  в първото си писмо -
" Искам да върна времето много назад.
Аз бих….
….умрял, за да ни избавя…"
Той също е в това минало сега.

# 643
  • На изток от рая...
Честит националнен празник на всички!!!

Здраве и добри дни на именниците и рождениците!!

За физическата форма на Берен и Енгин - аз лично най-много ги харесвах и двамата в края на първи и началото на втори сезон. Точно снощи изгледах епизодите с идването на Мустафа в ресторанта, бурната реакция на Керим, после подаряването на булчинската рокля. Еми, перфектни са там и двамата. И той беше идеален и като прическа, и като физическа форма, и тя беше много свежа и нежна. Но... и сега ги харесвам. Те са актьори, а не топ модели - въздействат ми най-вече с таланта, а не с визията си.

# 644
Цитат
Аз съм такава,че когато много харесвам някого имам и оргомни очаквания,
Zorni44ka да не си зодия Овен? Питам заради думите ти, които цитирам. Иначе, наистина, Енгин не е атлет, не показва тренирано тяло и мускули, като някои други артисти, но въпреки това е страшно привлекателен и силно въздействащ. Като си помисля само, че заради мустаците му, не се решавах да започна Облака, а сега не мога да откъсна очи от него...запленена съм и от предания и нежен Керим, и от дивия необуздан Мустафа!
Вчера гледах отново 4 еп. на Облака и ме поразиха думите в началото, от името на д-р Сердар. Позволявам си да ги припомня, защото обясняват поведението на Нарин, което тук обсъждахме неведнъж:
Скрит текст:
Тук е центърът на самотата, страха и отчуждението. Тук има господари и роби. Такива, които убиват, и такива, които умират. Има и такива, готови да сведат глава, за да останат живи. Има ли тук справедливост? Не. Нарин прилича на крехка клонка. Тя се бори за живота си на жена на място, където насилието е общоприето. На място, където е заобиколена само от мъже. Тя кротко чака тяхното решение, дали ще живее или ще умре. Със ситни крачки, върви напред. Приела е тази несправедлива съдба, само за да не пострада семейството и. Приела е насилието на съпруга си Мустафа като своя съдба. Единственият и подслон са нейните молитви. Разтваря сърцето си единствено пред високите облаци..................................Но как да изчистиш мините, които са в сърцата на хората и могат всеки миг да избухнат.

Общи условия

Активация на акаунт