Отговори
# 600
Торбички и кошове има,но проблема е,че доста голяма част от хората са твърде прости и безотговорни,за да ги ползват.Наскоро,когато вървях през парка след като бях тичала,кучето на една жена се изходи точно до стойка с торбички и тя дори не се замисли да го събере.А тези идеи за подхвърляне на отрова са направо отвратителни.

# 601

Но първо, кучетата наистина са навсякъде - не само по някои алеи.

Така е! Най-изумителното е, че има хора, които си разхождат кучето пуснато на 30 метра от предназначените за това заграждения. И, въпреки че съм с куче, като ги видя такива, не мога да ги разбера! Както и да е...

Надявам се поне до някъде да постигнем консенсус и да се разминаваме кротко и спокойно по парковете, а не със скандали както с една мама от форума, която добре се покри.

# 602
А на идейните хора с намордника - ами то не е ли по-лесно и децата да се вържат с ръце зад гърба и лепенка на устата, вместо да се възпитат?

Ако репликата е отправена към мен, да поясня. Казах, че поставянето на намордник е предпазна мярка и за самото куче. Колкото и да е възпитано, все пак е животно и може първосигнално да изяде нещо, което е опасно за него - например саламче, поръсено с "подправките за пролетно почистване", споменато по-горе. А Вашето саркастично предложение да се вържат децата е меко казано проява на изключително лош вкус.   Peace

# 603
Не живея в България, тук няма бездомни кучета, нито котки. В доста отношения хората са възпитани и умерени, но тук специално са такива кучкари, че въпреки че има закони и се спазват по принцип, в това отношение няма оправия. На глава от населението се падат по две големи кучета. Не знам колко от собствениците си събират след кучетата. Може би доста, но и кучетата са толкова много, че и малък процент да не си събират, си личи много по улиците. Живеем на затворена улица и си мислят, че понеже тук не минава полицай, могат да пускат телетата без каишки и наморници. Нищо че вчера пред вратата ми имаше такъв бой на три телета и едвам ги разтърваха. Бяха пуснати и без наморници и собствениците им едвам се справиха. Ако се случи с човек или ако съм на улицата и изплашат сина ми, който е на година и половина? Собствената ми входна врата, пред която детето ми иска да играе и да пипа с ръчички всичко, е вечно опикана жестоко. да не говорим, че в предишната ни къща от виещи по цяла нощ кучета на съседи точно под прозореца ми, много често не можех да спя. Винаги много съм обичала кучета, но вече заради собствениците им, не обичам и кучетата. Не знам толкова ли е трудно да ги гледат, да си ги обичат, но да не пречат на останалите и да не навлизат в личното им пространство. Може пък човека отсреща да не обича живостни, може да е алергичен, да е изплашен, за децата да не говорим.
Не помогнах особено, но поне да ви кажа, че и и звън България няма оправия с кучкарите.
Тук има закони и ако се оплача, ще отнесат глоба, но уж се опитвам да не влизам в лоши отношения със съседи и първо ще опитам да ги помоля любезно.

# 604
  • София
brawn,
това къде е, ако не е тайна?

# 605
  • София
И второ, никой не знае коя място за кого е. Ок, има хора, които си ходят всеки ден в едни и същи паркове и градини. Но повечето са "гостуващи" в събота и неделя - няма как да съм информирана за най-новите хрумвания на общината за всеки софийски парк непрекъснато.

Понеже е пълно с "умни" хора, които откъртват табелите, можеш да се ориентираш по стойките за пликчета, които бабите и клошарите редовно ограбват сутрин. Зелени стойки с жълти контейнерчета. Те също обозначават, че това е алея за кучета.

Мишленце, в южния, като влезеш от входа откъм Витошка, на поляната вдясно има такива стойки. Тази поляна кучешка ли е?

# 606
Не знам за кучетата, но от известно време наблюдавам увеличаваща се популация на бездомни котки и като знам колко болести разнасят, ми настръхва козината  Crazy
Около нашия блок имаше бездомни кучета доста, но от поне 2г. ги няма. Остана само едно, толкова е дърто, че едвам крета. Но пък с котки е пълно. Както и в центъра на града, където работя. И това е пак от човешката безотговорност. След година, две, ще се чудим пък с котките как да се оправяме  ooooh!

# 607
Мишленце, в южния, като влезеш от входа откъм Витошка, на поляната вдясно има такива стойки. Тази поляна кучешка ли е?

Идея си нямам каква е уредбата в Южния парк - не съм си водила кучето никога там.
Можеш да направиш справка: http://sofia.bg/okolna_sreda_1.asp?title=%20%20%20&sub_open=45558

# 608
  • София

Като гледам така наредбата, не е.

# 609
  • София
Ами да, според наредбата не е, но има стойки, а нали Мишленце пише, че щом има стойки, значи е място за кучета и затова се зачудих.

# 610
Ами да, според наредбата не е, но има стойки, а нали Мишленце пише, че щом има стойки, значи е място за кучета и затова се зачудих.

Доколкото знам, Витошка не е в район Лозенец, не би трябвало и паркът да е към него /само предполагам/. Но пък в сайта на съответната община би трябвало да има повече инфо.

# 611
  • София
И Витошка, и Южен парк са в община Триадица.

# 612
  • София
Може би, след като навсякъде е разрешено да се преминава с куче, стига да е вързано, хората да са помислили за това, че кучетата не серат само свободно пуснати, и е хубаво да се погрижат недосетливите собственици да имат достъп до пликчета на повече места.

# 613

Не е така! Това, че има кошчета, не значи, че е за свободно пуснати кучета.  Wink

# 614
plamenhk престани да пишеш глупости и да подтикваш към агресия в страна, в която по твои думи дори не живееш. Честно казано аз предпочитам да срещна агресивно куче, отколкото "човек" като тебе. Доста неуравновесено впечатление правиш. Глупостите за САЩ също си ги запази. И в България хората са грамотни гледат и четат... дори на английски. Да не говорим, че от години 2/3 от хората или са били във великия "САЩ" или близките им. Американците си имат достатъчно проблеми с кучетата и са много далеч от решаването им. Наказателното им право също е пълно с дупки и пропуски. Доживотен затвор няма за престъпление, описано от тебе.

Със снимки като тези не постигаш нищо. Мога да ти пусна снимки на последствията за децата от домашно насилие и педофили. Много по-ужасяващи са и много по-често срещани. Особено ако живеят с някой неуравновесен тип...

Какво ти лично одобряваш, отдавна трябва да ти е станало ясно, че никой в тази тема не интересува! Темата е за съвсем друго и засяга хора, които живеят в тази действителност всеки ден. Всеки път, като някой стигне до извода, че трябва да се съобразяваме един с друг и да намерим решение, което да удовлетворява всички по нормален и интелигентен път, изскачаш с подобен пост. Почвам да си мисля, че е нарочно!

Общи условия

Активация на акаунт