МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 10

• 65 042
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
SNG* чудесен въпрос. И аз искам да попитам има ли още стая за снимки в която можем да се снимаме на изписването? И ако я има, а има и фотограф, само ако се ползва фотографа ли може да се ползва и стаята ?

# 61
SNG* чудесен въпрос. И аз искам да попитам има ли още стая за снимки в която можем да се снимаме на изписването? И ако я има, а има и фотограф, само ако се ползва фотографа ли може да се ползва и стаята ?
ще си позволя да отговоря-ние ползвахме стаята без да ползваме фотограф(дори не знам дали има такъв)

# 62
И ако позволите още един въпрос - предлагат ли се услугите на фотограф, който може да се наеме за самото изписване (допускам, че не, но все пак да си попитам  Wink )?

Преди време и аз питах същото, но никой не ми отговори  Crossing Arms

Иначе преди 2 години си имаше фотограф и стая за снимки...нищо не се плащаше, освен 15лв. за диска...дано някой от болницата все пак отгоовори как е днес...

# 63
desislava_iv благодаря ти за отговора, но виждам, че твоето съкровище е почти на 5 месеца, а си спомням, че една мама беше писала, че и тя е ползвала такава стая но скоро като е ходила видяла, че са я направили на някакъв кабинет. Така, че дали я има още се чудя аз? Дано да ни кажат да знаем Simple Smile

# 64
Плами, стаята за снимки дето я имаше вече е детския кабинет...сега остава да се снима в стаята за изписване...

# 65
Ами дано да позволяват, защото е по-удобно, ама  виждам разни снимки на скорошни мами, май са в някакъв коридор. А така пък не може с повечко роднини да се снимаме предполагам...а при мен май се очертава да не са 1-2 човека....

# 66
Искам да попитам - в болницата с каква марка козметика се третира кожата на новородените и съответно препоръчително ли е да се продължи със същата и след изписването?
Преди година и половина беше Sanosan (нова марка на Bubhcen). Аз лично продължих с нея и съм много доволна, никога не е имал проблеми с кожата. Малко трудно се намираше тогава, затова съм взимала и на Bubhcen и двете марки ги ползваме все още. Имаше едно олио на Sanosan, на лекцията Св. Николова го препоръча, слага се при смяна на памперса, действа като предпазен филтър от киселинната урина и ако. Така и не се е подсичал никога моя малчуган!
Също мисля, че спомена на лекцията, че е добре да си остане със същата козметика.
Много сполучлив избор за козметика, но за АМ......

# 67
Искам да попитам - в болницата с каква марка козметика се третира кожата на новородените и съответно препоръчително ли е да се продължи със същата и след изписването?
Преди година и половина беше Sanosan (нова марка на Bubhcen). Аз лично продължих с нея и съм много доволна, никога не е имал проблеми с кожата. Малко трудно се намираше тогава, затова съм взимала и на Bubhcen и двете марки ги ползваме все още. Имаше едно олио на Sanosan, на лекцията Св. Николова го препоръча, слага се при смяна на памперса, действа като предпазен филтър от киселинната урина и ако. Така и не се е подсичал никога моя малчуган!
Също мисля, че спомена на лекцията, че е добре да си остане със същата козметика.
Много сполучлив избор за козметика, но за АМ......

и при нас беше саносан и хип.обаче не е задължително да ползваш същата козметика.аз бях с бочко и оилатум Grinning

# 68
момичета ,който раждал в ДМ цезарево  може ли да опише как е?Катетър ,клизма ,упойка ,излизане от упойка, обезболващо след операция,тоалет ,бебета кога ги носят  ит.н

# 69
момичета ,който раждал в ДМ цезарево  може ли да опише как е?Катетър ,клизма ,упойка ,излизане от упойка, обезболващо след операция,тоалет ,бебета кога ги носят  ит.н
Много пъти е писано назад. Все пак да споделя моите преживявания, като не е задължително да са същите.
*Кататъра ми беше доста неприятен, но за секунди го слагат. Докато се сетих, че ме е заболяло и вече беше сложен. Но аз явно се стегнах и затова е лошия спомен. Не е болка за умиране, де!
*Клизма не правят!
*Успойка, зависи с каква ще си. Аз бях с пълна и непреятното след нея беше кашлицата. Трудно е в първия ден да се изкашляш по-сериозно и определено дразни. Затова едно пакетче Олипс, Голия или билкови лукчета от по-лютивите ще ти свършат добра работа. За спинална дано се включи друга мама.
*Иначе се събудих още на операционната маса като имах малко трудности с дишането, спазъм на ларинкса или нещо такова (това разбрах от анестезиолога, случвало се рядко), отмина бързо и след като ме откараха с в следродина пак съм заспала. Събудих се от една мама с нормално раждане. Много викаше, милата. Та това беше излизането от упойка - на два пъти  Laughing
*Обезболяващо слагат още горе, след операцията. После на 12 часа, вечер и стутрин. На третия ден отказах, нямаше смисъл.
*Тоалет правят на всяка смяна на лигнина, но наколко време... не си спомням вече. Все пак достатъчно беше. Много неприятна част за мен. Затова и се изкъпах на втората вечер....
*Бебето ми го донесоха за постоянно на третия ден към 11 ч. Иначе на втория ден ми го оставиха за малко покрай раздвижването, за стимул.  

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 20:37 от velizarka_8

# 70
момичета ,който раждал в ДМ цезарево  може ли да опише как е?Катетър ,клизма ,упойка ,излизане от упойка, обезболващо след операция,тоалет ,бебета кога ги носят  ит.н

reni72, моето секцио беше със спинална упойка. Катетърът се опитаха да ми го сложат преди упойката, но аз ги помолих тактично да го направят след Wink Нищо не усетих, разбира се, но доколкото знам при пълната няма как да го направят след като заспиш, защото там трябва да се действа много бързо с изваждането на бебчето.
Клизма не правят, дори и при нормално раждане.
Слагането на самата упойка изобщо не го усетих, после чувстваш постепенно как краката ти изтръпват, не усещаш никаква болка, но чувстваш бутане, докато те оперират.
Излизането става постепенно- като ме оставиха в стаята, където трябваше да стоя 2ч. опитах да си мръдна краката, мислех, че няма да успея, но за моя изненада единият ми крак помръдна Simple Smile чувствителността в другия дойде в стаята Simple Smile
Обезболяването е мускулно в началото, после дават свещички.
Тоалет ти правят в началото в легнало положение, а на втория ден като те раздвижат - сама - можеш да се миеш без да мокриш операцията, докато не ти сложат силиконова превъзка (това става на 3-4 ден).
Бебето го дават за постоянно на 3-тия ден.

# 71
А на мен ми е интересно, кога за пръв път ти дават бебчето при нормално раждане, дали ти го слагат веднага на теб или първо го почистват и обдишват. Кога ти го оставят за постоянно?Пъпната връв веднага ли я режат т.е. оставят ли я известно време да пулсира?

# 72
Момичета много съм ви благодарна за отговори ,аз ще раждам секцио в ДМ ,не знам още с каква анестезия .Доста страхотии ми разказаха за спинална - че не хваща всичките ,че всичко се усеща по време на операция и т.н.Много ви благодаря   bouquet Hug за отговори - явно няма страшно и това ме успокоява.

# 73
Ах ,ставам досадна ,но избирахте ли си анестезиолог?Анестезиолог е много важен при операция ,а пък аз не познавам никой Sad

# 74
Ах ,ставам досадна ,но избирахте ли си анестезиолог?Анестезиолог е много важен при операция ,а пък аз не познавам никой Sad

Аз не съм си избирала, падна ми се д-р Златко Янев  - голям пич, сега се надявам да имам късмет отново да е той. Но дори и да не е по-назад в темите има добри отзиви и за останалите анестезиолози...
А за упойките - вярно е, че при спинална се усеща всичко - няма никаква болка, но се усеща дърпане, натискане и т.н, но пак казвам, че изобщо не боли...
Щом си секцио ти предстои консултация с анестезиолог, така че той би трябвало да ти обясно надълго и нашироко за упойките за да си избереш...

Общи условия

Активация на акаунт