МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 10

• 65 129
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
лелеееее дано не е нещо сериозно , Светле ако четеш поздрави д-р Згурова и и предай ,че и желаем скорошно оздравяване  Praynig Praynig Praynig Praynig

Ще предам Мимка, слава богу вече е добре и скоро ще се върне на работа  Peace

# 586
Здравейте!
Най-накрая се реших и ще раждам в Дева Мария.От болницата ми дадоха една бланка за попълване и мисля след като мина преглед при техен специалист да я занеса.
Искам да попитам някои неща,може да са малко глупавички но ... EmbarassedОсвен необходимите изследвания и тоалетните принадлежности какво друго трябва да си нося?Има ли значение с какво бельо ще съм след като родя,живот и здраве?Превръзки или лигнин ?При нормално раждане прави ли се клизма?При изписването на бебчето има ли значение какъв комплект дрешки ще му се донесат?
Предварително ви благодаря за отговора и се извинявам за тъпичките въпросчета.

# 587
  • Ямбол
Въпросите ти на са тъпи,благодаря че попита,защото и мен ме интересуват тези неща.Аз също ще раждам в Девата  Grinning

# 588
Здравейте!
Най-накрая се реших и ще раждам в Дева Мария.От болницата ми дадоха една бланка за попълване и мисля след като мина преглед при техен специалист да я занеса.
Искам да попитам някои неща,може да са малко глупавички но ... EmbarassedОсвен необходимите изследвания и тоалетните принадлежности какво друго трябва да си нося?Има ли значение с какво бельо ще съм след като родя,живот и здраве?Превръзки или лигнин ?При нормално раждане прави ли се клизма?При изписването на бебчето има ли значение какъв комплект дрешки ще му се донесат?
Предварително ви благодаря за отговора и се извинявам за тъпичките въпросчета.

Нощници, чехли, лигнин дават от болницата. Може да си носиш зарядно за тел, четка за коса и подобни лични тоалетни принадлежности.
Не се прави клизма.
За изписването каквото вие решите и донесете, това ще му облекат.
Аз бях секцио и след 24 часа, като ме раздвижиха сложих боксерки и превръзка, дотогава бях с лигнин.
Леко и безпроблемно раждане   bouquet

# 589
  • където мечтите се сбъдват
Само за чехлите да добавя-от болницата наистина дават чехли,но те са само за стаята,не стават за баня.Така,че е хубаво да се носят и чехли за баня.

# 590
Здравейте .И аз бях със секцио - носих си еднократни гащи и нощни превръзки,освен лични принадлежности.Леко раждане.

# 591
Здравейте другият месец ми предстои раждане за сега е нормално и се надявам да си остане така и съм се насочила към ДМ,но ме озадачи тази сума от  200 лева за нормално раждане,която явно е въведена от много скоро,та какво включва това?Какво ще рече битови услуги?И нали ЗК отпуска на болницата 500лв за една родилка няма значение за секцио или нормално за какво са те?Не се заяждам просто питам ако някой може да ми отговори.

# 592
  • Ямбол
Благодаря ви много за информацията,ако си нормално раждане идва ли рехабилитатор да ти помогне?И това за клизмата е успокояващо  Grinning

# 593
Благодаря ви много за информацията,ако си нормално раждане идва ли рехабилитатор да ти помогне?И това за клизмата е успокояващо  Grinning
Да, идва рехабилитатор и ти помага да станеш от леглото и да се измиеш в банята.

# 594
  • Ямбол
А това колко време след раждането става? Simple Smile

# 595
А това колко време след раждането става? Simple Smile
След нормално раждане лежиш 2 часа в предродилна за наблюдение и после те съветват да не ставаш още поне час като те прехвърлят в стаята. Не е идвал никакъв рехабилитатор-те са раждалите секцио. Но ако искаш можеш да повикаш акушерката, която се грижи за родилките-те се отзовават веднага.

# 596
Извинявам се, сега видях какво съм написала- в родилна лежиш, не в предродилна....

# 597
Здравейте момичета, как сте? От вас разбирам, че цената на нормалното се вдига, а на секциото пада, но за мен това като че ли не е толкова важно, тъй като имам по-големи грижи. Колкото повече наближава раждането, толкова по-голямо става притеснението ми и все още се чудя по какъв начин ще раждам. Гледах едни предавания по Дискавъри, и от това, което видях за нормалното раждане тръпки ме побиха - 15 часа зор, усложнения, цепване и най-лошото е че бебето може да пострада. Предполагам са глупави терзанията ми, но ще съм ви благодарна, ако споделите кой как ражда и колко болка има преди и след раждането, че съм голяма бъзла. Hug Hug Hug

# 598
Здравейте момичета, как сте? От вас разбирам, че цената на нормалното се вдига, а на секциото пада, но за мен това като че ли не е толкова важно, тъй като имам по-големи грижи. Колкото повече наближава раждането, толкова по-голямо става притеснението ми и все още се чудя по какъв начин ще раждам. Гледах едни предавания по Дискавъри, и от това, което видях за нормалното раждане тръпки ме побиха - 15 часа зор, усложнения, цепване и най-лошото е че бебето може да пострада. Предполагам са глупави терзанията ми, но ще съм ви благодарна, ако споделите кой как ражда и колко болка има преди и след раждането, че съм голяма бъзла. Hug Hug Hug
Славенче, аз раждах нормално! За пръв път ми беше, тъй като знам, че това също има значение. Родих за няколко часа. Вярно е, че боли, но е вярно, че в момента, в който родиш се забравя болката. Ако пак реша да раждам, пак ще е нормално. Мен пък ме тревожеше, да не ме резнат по спешност (паранои...). За мен операцията си е по-страшна, макар че не всички мислят така....Болка след раждането...шевовете болят, но се търпи, ама ти не се знае дали ще имаш шевове. Аз влязох за раждане в 19.30 и в 23.20 родих! Желая ти по-бързо раждане и от моето!

# 599
Славенче, аз раждах нормално! За пръв път ми беше, тъй като знам, че това също има значение. Родих за няколко часа. Вярно е, че боли, но е вярно, че в момента, в който родиш се забравя болката. Ако пак реша да раждам, пак ще е нормално. Мен пък ме тревожеше, да не ме резнат по спешност (паранои...). За мен операцията си е по-страшна, макар че не всички мислят така....Болка след раждането...шевовете болят, но се търпи, ама ти не се знае дали ще имаш шевове. Аз влязох за раждане в 19.30 и в 23.20 родих! Желая ти по-бързо раждане и от моето!
и аз раждах нормално като от приема ми в болницата до появата на бебо минаха едва 4 часа.и второто ми раждане ще е нормално ако е ракъл бог Praynig ,но с упойка.болките са ужасни но си заслужава всяка секунда повярвай ми,а и все пак са за кратко Hug аз не мисля че някой в болницата ще те остави да се мъчиш толкова часове-не се настройвай негативно,а мисли колко ще си щастлива като гушнеш мъничкото съкровище
да добавя че имах само два шева,който след това изобщо не усещах и който паднаха самостоятелно след около седмица.успех!

Общи условия

Активация на акаунт