Отговори
# 270
Мерси, Мирка и аз така съм чела за лененото семе. А Ескимо ще купя  Peace Във всички аптеки ли го има?

# 271
  • на североизток
И моето мнение е, че децата ни вече всичко разбират(дори и на моменти да не им личи Grinning) и че трябва да им се обяснява кое е правилно, кое не, в какви ситуации как трябва да се направи и как не трябва да се прави...Много пъти ми се е струвало, че думите ми отиват на вятъра и че не ми обръща внимание(визирам Никола, естествено Mr. Green), но когато кризисната ситуация отмине се опитвам спокойно пак да обясня всичко и да разбера, че той е разбрал. Така, че Гери, въоръжи се с много търпение и с железни нерви да обясняваш и повтаряш едно и също. Защото в крайна сметка това едно от основните неща, които един родител трябва да прави за детето си. С годините се убедих, че децата не се научават от първия опит, от първата грешка или от първата ни забележка. Дори и при големите  е така, сблъскваш се с едно и също препятствие, докато не намериш верния път да го преодолееш. А на едно дете родителя трябва да му покаже верния път при възпитанието. Много е лесно да вдигнеш ръце и да кажеш "Ми той/тя си е такъв/такава". Трудното е всеки ден да се бориш, за да надделее доброто! Надявам се, един ден, когато дойде момента самите те да станат родители, да видим, че са ни чули и разбрали Grinning

# 272
  • София
brawn около Нова Година знам, че имаше проблем с вноса на Ескимото, но сега би трябвало да го има по аптеките. Пак така преди време беше изчезнало и се наложи да поръчвам от iHerb хубаво рибено масло за каката.

# 273
Мами, я ме светнете, защо го давате това рибено масло! То аз какво ли не му давам..... че и това да почна, ако е добре за детето.

# 274
  • Пловдив
Привееееет Hug
Вече съм отново в редиците - минаха изпитите и вече мога да се похваля, че завърших семестриално newsm44

Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми - говорих с етървата - племенника е с положителен резус фактор, а тя си няма и идея дали и е поставяна инжекция преди 12 години newsm78 Обясних и, каквото ми казахте и след разговор със следящия е гинеколог, каза, че се отказва от него - казал и, че нямало нищо страшно Shocked Ужас... как може такива хора да практикуват лекарската професия newsm78
...както и да е, да не Ви занимавам тук със семейните ни истории...

За пишока - някъде от първия месец започнахме лека-полека да го забелваме и до към 6-7мия месец бяхме приключили с тази задача - сега един път седмично промивам с физиологичен разтвор Simple Smile

За агресията сред децата - много ме е яд, в четвъртък щяхме да ходим с мъжа на лекция по темата, организирана от клиниката, в която раждах, но се объркаха нещата Sad Сега следя, дали няма да повторят, защото интереса бил огромен.
Като цяло от Дидо не мога да се оплача в това отношение - с много обяснения схвана за какво иде реч - е, не мога да кажа, че си споделя играчките с охота, но след молба от моя страна, да даде "нещото" на другарчето, обикновено се съгласява. майките, с които излизаме действат по същия начин и в нашата компания, общо взето, няма изявени агресори.
В яслите нямало проблеми, поне според думите на персонала hahaha Но пък и8 малия ходи с желание, та се надявам наистина да е така Praynig

И така, сега да си кажа дерта - малкия от вчера сутринта е с зачервени очички и течащ нос Sad Снощи вдигна и температура - 38,6... и понеже групата са под карантина за варицела и в сряда ми казаха, че само 4 деца все още не са я изкарали (в това число и Дидо), сега го проверявам през половин час, дали няма да се окаже това причината newsm78
...А утре трябваше да се връщам на работа newsm78

# 275
sweet_maniche, инкубационният период за варицелата е от две седмици до 20 дни мисля. Толкова дни след контакта с болен се вижда дали си заразен или не.
Не мисля, че причината е това. При варицелата ти става отпаднало и се чувстваш много изморен и след няколко дни се появява и обрива. Не съм чувала за хрема.

Да и ние позвахчи физиологичен разтвор за сина ни, когато го миехме известно време.

# 276
  • Пловдив
brawn, първото детенце в групата се разболя средата на февруари, а последното, за което знам - в сряда #Crazy Иначе малкия е много отпаднал - постоянно се гушка, което не е в негов стил newsm78 И вчера, докато аз бях на изпит е бил така, а на път за вкъщи, почти през цялото време спинка (4 часа) newsm78
Май ще отлагам тръгването на работа...

# 277
Мъниче, надали е варицела. На моите и на двамата първо им избиха по две-три пъпчици и нямаха никакво неразположение (ни течащ нос, ни температура). А после на третия-четвъртия ден когато почнаха да избиват повечето пъпки, вдигнаха лека Т и бяха отпаднали.
Инкубционният период е 21 дена, но повечето се разболяват около 14-15 ден.

# 278
Да си кажа и аз мнението за трудностите в общуването между малките ни дечица Simple Smile Да, малки са, но както всички са писали, трябва си мнооого обяснения. И сега без да обиждам никои тук, аз не подкрепям мнението, че като не иска да дава играчка, да не дава...първо това не е в негова изгода, защото това автоматично означава да не пипа играчките и на другите (след като той не дава)...и второ почти всички деца имат силно собственическо чувство, които трябва да се омекоти с възпитанието, ако искаме детето ни да може да общува нормално с другите и на по-късен етап да завързва приятелства...помислете си кое дете ще иска да играе с друго дете, което нищо не си дава...не е много приятно! Мая е също ужасна в това отношение, нищо не иска да дава, сърди се на другите много, посяга, пищи като се качват по пързалките други деца, когато тя е там, но обяснявам много, карам и се понякога, свалям я от някъде, ако се държи лощо и така. Играчки нейни давам против нейната воля, НО разбира се при условие, че тя не си играе с тях в момента и и обяснявам защо го правя. На вън, на площадките играчките са за всички, така мисля аз, няма как децата да не искат да видят и играят с чуждите и за това ако искате детето ви да може да взима чужди играчки, редно и то да дава. Иначе ще остане аудсайдер, който стои и си стиска само неговото, това ще ограничи възможността му да общува с другите, нормално ще започнат да го отбягват като разберат за какво става въпрос. Освен това в яслите и градините, няма мое, твое и ако не искате там да има големи драми по този въпрос е хубаво да са посвикнали още преди това. Не искам никои да обидя, всеки си знае за себе си, аз само си казвам мнението. Определено е много трудно да се възпитават тези малки човечета...дано успеем всички Wink
Сега пък ме озадачихте с това ленено семе, аз на Мая и давам, къде го прочетохте...ще се поровя и аз.

# 279
Аз карах варицелата на 22 години, първо бях 3 дена с висока температура и чак тогава се изринах, явно има всякакви варианти.

Дани е от бойните и енергични бебета, много напада сестра си да й скубе дългата коса, което никак не го толерираме обаче  Twisted Evil Постоянно обясняваме и я пазим, защото иначе той и косъм няма да й остави сигурно Laughing Ако иска да си вземе играчка е склонен да удари друго дете, колкото и да е по-голямо от него. Възпирам подобни прояви, засега са рядкост, но да си знае.  Peace

# 280
  • София
Здравейте и от нас. Иска ми се да споделя и аз виждането си за агресията - баткото го учех от малък да дава играчките си на децата, е, успях да го науча на това, но вече не бях убедена че съм права. Стигна се до там, че му вземаха дори и играчките от ръцете, не само тези, с които в момента не си играеше - той само мигаше на парцали и жално ме гледаше. Сега продължава в същия дух - има си едно приятелче в градината, което постоянно го бута и блъска, а той не му отвръща със същото, защото "мамо, ти така ми каза, а и в градината не дават да се удряме". Много е тънка границата между агресията и това, да отстоява интересите си. Сега с малките не процедирам така - ако искат да си дадат играчките - добре, ако ли не - пак добре Laughing

# 281
  • София
На Лора й говорех да дава играчките, преди да тръгне на яслата, колко ме е разбирала - отделен въпрос.
Но след като тръгна - твърд отпор, не дава ако не е на кеф. Но пак добре че не се опитва да бута много, не трябвало да се бута.

sweet_maniche , може да се реагира, дори и при не-сложена инжекция. Следят се антителата и по време на бременноста се слага такава инжекция. Мисля, че приема беше 3 пъти.
Нека да порови из нета, има инфо по въпроса.

# 282
  • у нас
момичета, обадиха ми се с дата за конкурс Crazy и тя е 26.04. Ще имам нужда от голеееееееееееми палци, тъй като това което чета е абсолютен телефонен указател и е дисциплина която не се изучава в университетите Whistling абе заиграла съм едно хоро и аз.... ама нали обичам да ми е трудно ooooh!

# 283
# 284
vesy_evi, аз където и да съм чела преди за лененото семе, пише, че за деца е полезно, колкото и за възрастни, не пише за никакви вредности. Аз й давам на Дара по-рядко, в сравнение с пшеничния зародиш и сусама, но препоръчителната доза на ден за деца е около половин-една лъжичка, на различните места различно го дават. Нека, ако някой друг има по-различна информация, да посочи източника, да прочетем.

Общи условия

Активация на акаунт