Отговори
# 465
Ух, на тази възраст и да има хранителна алергия знам, че няма как да се разбере. Моя колежка е водила детето си (2 месеца по-голям от Ники) в София при специалисти, не каквито имаме в Бургас.... още когато беше на 3-4 месеца, та и казаха че има реакция към ориза и рибата. Не му дава от тогава и двете и промяна не се забелязва. Но пък и при него се проявява с обрив по лицето. И въпреки това са я предупредили, че поне до 3 годишна възраст не можело точно да се определи. А аз се чудя как да заведя Ники на гастроентеролог, като нямаме такъв в Бургас (заради запека, положението не само не се оправя, но и става все по-зле, защото си хапва вече и по-твърди неща, но пък как да го лиша!?). Много е тежко, като не знаеш как да помогнеш на детето си и то не може да ти каже какво чувства, къде и колко го боли! Плаче ми се като го гледам всеки ден как се напъва и след 4-5 такива серии свършва работата. Може би затова не иска да гърнето да ачка, а само пиша. Как да му обясня, че там ще му е по-лесно.....!?

# 466
Ами не знам дали е валидно за цял живот така да се каже, но реакция към определени храни може да се установи на всяка възраст, друг е въпроса дали така ще си остане и за напред....но все пак си се установява, прави се и на много по малки бебета. Аз сега мисля да търся пак друг гастроентеролог да видим какво ще каже...
Велизарка добра гастроентероложка има във Варна, може да се разходите някоя неделя, защото тя преглежда в частен кабинет в сряда и неделя, много е прехвалена, тя всъщност е и единствената за Варна, която е и педиатър и гастроентеролог и е доцентка и е с доста опит...аз при нея ходих....четох много положителни неща за нея, жената наистина е с много опит, но е особена, все пак си струва при положение, че нямате много варианти. Ако решиш ще ти дам координати.

# 467
Веси, и Матея има проблеми със стомаха, при нас пък май са т рефлукса, който имаше като бебе. Ходихме при една гастроентероложка в Токуда и съм доволна. Тя също е прехвалена, но общо взето ми допадна и това, което предписа на детето ми тогава помогна. Иначе има много добър лекар - педиатър има във Вита, д-р Масларски, който може би може да ви насочи по-добре към кого да се обърнете. Ако те интересува докторката от Токуда ще потърся името, че в момента го забравих, но и тя е детски гастроентеролог.

# 468
Герканка, докторката сигурно е Лазарова Wink четох за нея добри отзиви...ще видим, днес ще взема направление и ще отида първо при Куманова, тя също е много добра...ходили сме при нея преди, но отдавна, сега искам да видя какво ще каже.
Благодаря на всички за съветите   bouquet

# 469
vesi, до Варна ще е трудно да отидем, трябва да съм сама с детето, а като не знам къде отивам и то в друг град ......, а мъжа ми работи почти без почивка. Но в болницата, в която раждах, често гостуват специалисти от други градове и все ще имаме късмет да дойде детски гастроентеролог. Наскоро гостуваха детски уролог и хирург.
Благодаря ти за информацията. Много удобно за такива като нас, че преглежда в неделя!

# 470
  • Варна
Гале, ти си организирай часа и прегледа, елате с маршрутката до Варна, аз ще ти помогна от там нататък.

# 471
velizarka_8, чак сега като каза за пътуващи специалисти се сетих, че тя точно тази доцентка беше на скоро в Бургас, преди 3 седмици някъде....защото ние като си записвахме часа ни казаха тази седмица не може, защото е в Бургас...не съм разпитвала какво прави там Wink, но смятам, че щом ми го казаха така по телефона едва ли е нещо лично, най-вероятно е по работа. Сега нямам представа дали е редовно и дали пак ще ходи, но според мен не пречи да и се обадиш и да я питаш дали преглежда и в Бургас. Ето координатите:
доц. д-р Миглена Георгиева, 0899074268
Най-добрата е за Варна, така че мисля, че ще ви свърши работа.

# 472
Благодаря ви, майчета, страхотни сте!
аntonia, представа си нямам как ще издържи в маршрутката толкова време. Аз още на автобус не съм го качвала... Много си мила и отзивчива! Благодаря ти много, ама много! Но засега ще се обадя на тел., който е дала vesi_evi и се надявам да идва за прегледи в Бургас. Ако стане този вариант ще е по-добре. Ето днес му е трети ден без ако и ще следват пак мъки... седи си в момента на гърнето и нехае, а на мен ми се свива всичко.  Sad
Още веднъж ви благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

P.P.  Все още не отговаря на тел., но аз не се отказвам  Wink
А да се допитам до мамите с опит... Ники постоянно хвърля шишето с водата. Пие, колкото му се пие и го хвърля със замах. Не ме питайте как го гоня по улиците и под щандовете в магазините. Защо прави така не разбирам. Какво ли не пробвах, еййй не го отучих. Голямо диване е станал.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 15:47 от velizarka_8

# 473
  • София
Момичета, искам да ви попитам нещо - оказа се, че детето на приятелката ми е болно от варицела. В събота бяхме с тях в парка, а в неделя детенцето се обрина. Дали има вероятност да ни пропусне варицелата? Знам, че инкубационният период е 20 дена, но ми се иска да съм подготвена.

# 474
  • Варна
Бебчо, шансовете ви са 50/50. Mr. GreenМоже и да се разболеят дребчовците, а може и да им се размине. Малко вероятно, но възможно е и само единия да се разболее, а другите не.
Бъди готова за всичко. По принцип най-заразен е момента когато пъпките завехнат, но гаранции няма никакви.

Велизарка, дано специалстката да дойде в Бургас! Peace Но ако все пак се решите да пътвате, ще помогна.

# 475
Здравейте! Малката изкара 4 кошмарни дни с 39 градуса, и накрая избиха едни пъпчици, и всичко се оправи!  Laughing явно някаква лека форма на шарка, но аз толкова се бях ошашкала при лекаря, че не разбрах каква. Свекървата поровила в интернет, и стигна до извода, че е розеола. Симптомите почват да отшумяват, само че момата е много кисела, и не иска да яде. Направо се е свършила. Тъкмо бяхме тръгнали да махаме и биберона, но след като това съвпадна с болестта, и снощи рева един час зверски, днес набързо й го върнах. Хубавото е, че сме приети в яслата, но чак другата седмица ще ходим да я записваме. Все се притеснявам, че ще ни върнат за нещо, и докато не стане свършен факт, няма да се успокоя.

vesi_evi, моето наблюдение е, че лекарите като не могат да поставят диагноза, все завиват към алергиите като обяснение. Преди да знаеш нещо със сигурност, не се притеснявай. И дано детенцето надрасне това с корема, че сигурно ти е много мъчно като я гледаш да страда!

# 476
  • София
Giada, оздравявайте.
И честита ясла Simple Smile Много се радвам някой, дори и виртуален познат, да се похвали с прием в ясло-градините.
При нас - само братовчедът влезе, но той има предимство от кака си. Останалите 4-5 познати дечица все бях на лотария и все големи номера ...

Сега търся клубче за каката за РД. Хем искам да е хубаво и новичко, хем не искам и да правя 'малка сватба'  Crossing Arms

А да, малкият тръгна пак на ясла - не беше толкова зле, колкото очаквах.

# 477
  • у нас
Бебчо, ако децата са били в много близък контакт при които слюнка от болното дете да е попаднала в устата или конюкивата им , вероятността да се разболеят е почти 100%. Това е едно от най-заразните заболявания Peace ако само единото я прихване, другото на 100% след първото Crazy

аз да се оплача- Рая не млъква на яслата. Рева е много голям, пищене, абсолютен отказ от контакт с другите деца, пиене на вода, хранене и стоене на гърне. Хич не я интересува какво вършат другите деца Confused Говоря и много, но файда никаква Confused утре ще пробвам да отидем с играчка, но ми се струва че ще е поредния камък ooooh!
Приемам съвети всякакви Cry

# 478
velizarka_8, дано всичко се оправи скоро, давате ли му примерно разхлабващи храни по-лесно да се освобождава стомахчето, примерно сливи.
аз на малката давам верея с латобациликус булгарикус (сега мисля се казва екстра), можете да опитате и такова кисело мляко.
beb4o, инкубационният дори е 21 дена, пиша го, защото познато детенце точно на 21 ия ден му избиха пъпки и т.н. а тъкмо се бяхме успокоили и дори ядосали, че се отказахме от едно събиране заради това, но правилно е било. все пак е неприятно, дано ви подмине  Praynig
Giada, и от мен честито за класирането, и аз така - докато не я запишем, лудница ми е, толкова директорки чета за запетайката се хващат...
v_spasova, за около кой квартал става дума - в Манастирски ливади сме ходили няколко пъти в един,много е гот. Мога да попитам за координати.
иначе сме изкарвали страхотно на Дендрариума на Витоша, има масички с пейки, страхотно навън сред природата, барбекю, игри на открито, децата търсеха съкровище по разни указания... яко като имаха вариант за закрито.
Tommelise, и мойта понякога запращаше шишето. Вкъщи й обяснявах, че не се прави така, че е мръсно долу, а не се хвърлят неща по пода, че ако не иска повече да пие трябва да го остави  еди къде си уговорихме си едно постоянно място, така и в количката навън, навикът е голямо нещо на тази възраст.
а преди докато разбере, че трябва сама да се грижи за шишето и да го остави горе някъде голям зор, първо й показвах как, после се търкаляше по пода докато не й се допиеше и не й го давах докато не сменях водата.
можете да опитате да смените шишето - примерно да вземете някое с две дръжки,
можете дори да опитате да го зарежете някъде навън като й кажете, че някое дете ще мине и ще й го вземе и после няма да го намерите,
можете да пробвате да държите шишето докато пие и след това веднага да го прибирате някъде, колкото и да го иска. така другият път ще е по-внимателна към него.
така някак изразяват нещо, показват характер, но ние обясняваме кое може и кое не, кое е добро и кое не Wink

# 479
  • у нас
jos аз търся съвет за ясла Laughing

Общи условия

Активация на акаунт