Отговори
# 510
Tommelise, съчувствам ти много  Confused За съжаление адекватен съвет не мога да дам. Моите по-големи деца и двамата тръгнаха направо на градина, на 3 и 4 години съответно, и двамата ходиха първата година без грам желание и се дърпаха здраво. Истински на сина ми му хареса чак около 5 год. възраст, а дъщеря ми е в страхотна група със супер готини учителки, но и днес едва ли някога би отишла доброволно на градина, ако има възможност да си е у дома или у баба си. Тя поне не ми е ревала, но синът ми плачеше много и се е случвало да го заведем на градина и така да ни се скъса сърцето, че го водим оттам у баба му директно. Според мен си има деца, които не приемат с радост идеята за детско заведение и нещата няма как да бъдат веднага лесни Sad Синът ми си ревеше почти цялата първа година, не е като да са били 2 седмици. За съжаление не виждам какво може да се направи, освен наистина времето да покаже при вас... Дано Райчето свикне по-бързо Peace

Дани мисля да го пусна директно на градина на 3 навършени години имай той ще е единствения от тримата, който ще ходи с кеф (ха дано!).

# 511
и ние се записахме днес в градината до нас, където е класирана малката, ама нито ми дадохда номер, нито мейл имам, дано до нощес се появи "хабер". Иначе директорката гледа стриктно документи от до, връща родители, но пък никой няма номер. Явно после накуп ги въвеждат в системата, ще видим.

да, явно се отразяват по-късно, но пък в деня на записването Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 16:05 от jos

# 512
  • у нас
ние и днес показваме подобрение в поведениено, но пък сме болни ooooh!
сутринта ми се стори малко топла, закашля се, пътьом към градината минах през личната- няма нищо на дробчето и я оставих на ясла. Като я взех на обед бе с Т 38, не е кашляла там Rolling Eyes и започваме лечение с тантумверде и сиракол. Някой да е давал есберитокс да сподели впечатления newsm78

# 513
  • София
Някой да е давал есберитокс да сподели впечатления newsm78
Лора не ми е правила реакция към есберитокса в смисъл да изрине или нещо подобно.
И не мога да кажа че е нещо супер-хипер-мега - пиеше го и си се разболяваше  Whistling

# 514
ох, това с адаптацията си е кошмар, ние дано успеем някъде да го запишем, пък после ще мисля адаптирането...

за памперсите - денем сме напълно без памперс. обедният сън също е без памперс и няма изпускане. само нощем слагам. Има напишкани дрехи, ама много малко. аз го слагам през час някъде, или като го видя, че почне да се пипа по дупето и пишлето. понякога изпуска няколко капки и идва и казва "пии"  и се доизпишква в гърнето. за акото - си казва "ако" и като го сложа на гърнето - ака, не си измисля. В софия на разходките незнам дали ще слагам - сигурно в началото, за да не преобувам напикани гащи навън. Но вкъщи вече 2ра седмица сме без и определено съм доволна от напредъка Simple Smile.

# 515
Като ви чета за гърнетата и направо не знам да се депресирам ли....никакъв шанс при нас, не се и опитвам де, то не мога да я накарам да седне...знае че на гърнето се седи и се пишка/ака, ама само теоретично го знае Wink Питам я дали и се пишка, сагам я, скача веднага като опарена и се напикава на килима пред гърнето  ooooh! не е свикнала да ги върши тези неща седнала, тя и пишка и ака права в пампата и не иска да седи седнала и това си е. На тоалетната също не иска да седне, въпреки че знае, че ние там ходим, уж знае и за какво, ама май само на думи Wink не знам какво и е в главата, но виждам, че и е още мноооого рано.
Да ви питам водили ли сте децата на профилактичен очен преглед. На годинка знам, че е хубаво да се заведе, после на 3г, на 6г.... Аз отдавна искам да я заведа, то ще стане на 2г докато се наканя. Ако някои е ходил и може да препоръча доктор за София ще съм благодарна  Hug

# 516
  • София
Ако някои е ходил и може да препоръча доктор за София ще съм благодарна  Hug

Облашка във Вита, Топов в Токуда, той има и частен кабинет някъде, координати предполагам в нета ще намериш.
И двамата ги хвалят като добри детски офталмолози.
Каката ни има малък проблем, били сме при Топов заради него, доволна съм. 

# 517
Фъстъчка, мерси и аз до тях двамата стигнах, като Топов вече не работи с деца, така че записах час за Облашка...иначе Топов ми препоръча Лилия Димитрова от Токуда, но нямаше час за този месец, а аз сега съм си го навила на пръста...

# 518
  • у нас
аз покрой Рая рових софийските офталмолози да я доведа на консултация и видях че само Лиляна Димитрова в Токуда е офталмопедиатър Peace много са малко в Бг, а иначе тези който се водят че работят с деца с лопата да ги ринеш, дет се вика. Звънах да си запиша час и с направление няма час в близките месеци, срещу 30 лв - преглед в рамките на седмицата Peace
при нас въпроса стои че събота и неделя не преглежда деца под 3 год, а аз докато не започна работа и не видя графика, по който ще работя не мога да запиша час за през седмицата Hug
дано съм била полезна

някой да даде отзиви за умкалор newsm78

# 519
ДОбро утро.
Ние ходихме точно на РД на Ивайло на очен лека в Александровска, в специализираният им очен кабинет - детски. Прегледаха го, доволна съм. СЛава богу нищо му нямаше на детето. Каза, като стане на 3 години да отидем пак. Тогава се прави за късогледство и далекогледство преглед.

# 520
  • у нас
айде от утре съм работница Mr. Green
а Рая 4 дни боледува вкъщи и като отиде в сряда ще е забравила тотално ooooh! и ще бъде отначало

# 521
  • София
vesy_evi , децата ги водихме при Облашка, понеже Вита ни беше най-удобна, пък и имаше дорбри отзиви за лекарката.
При малкия - каза, че това което се вижда, е ок. Като направи 3г. е добре да го заведем тогава. До тогва, няма защо да го водим, освен ако нямаме притеснения.
Иначе каката като по-голяма - препоръчителен преглед всяка година.

Рали, умкалор са изписвали на Лора при кашлица, но без червено гърло и при чисти гърди. И е помагало много бързо при 2-3 случаи.
Но си мисля, че мн. зависи от вирусчето.
Щото при други кашлици - като че ли не подейства така бързо, а беше изписвано.

А за адаптацията - малкият нали беше 7 седмици в нас. Пак рева, но понеже е все още малък, не е правил големи драми. Бързо се успокои.
Тази сутрин се бил скрил в детската и татето едвам го измънкал от там, но поне после не е ревал.

Докато каката - беше 2 седмици в нас заради грипа януари, след това - от рев и тръшкане в нас още, беше скъсала ципа на ботуша и една блуза  ooooh!

# 522
Ох лелееее тези деца...лудница с тези градини, много се плаша така като ви чета....още не мога да си го представя дори....а то няма много време, пък и по принцип мислех скоро да отскочим до бъдещата ни ясла, да влезем вътре да се поогледаме....и да я водя от време на време натам, че по-лесно да свиква....но то докато се наканя, ще дойде септември Wink

# 523
И аз се плаша от този период, макар да е далеч още септември...
Днес успях да си подам заявлението за заветното удостоверение по чл.87, ал.6 и т.н.
Утре заминаваме за Троян, а мен вече треска ме тресе какво ще правя без детето цяла седмица! А времето го дават лошо, кодове разни в оранжево, няма да може да си поиграе по двора и полянките. Но каквото - такова! Само да ми го върнат жив и здрав!
За първи път чувам, че трябва да се ходи на очен на годинката. Знаех за след 3 годинки. Ще попитам педи другия месец на консултацията. Но по-наложащо ни е гастро-то! Все още не отговаря на тел. д-р Георгиева, но аз се надявам скоро да гостува специалист в нашата болница.

# 524
Здравейте дами  Party
ние се позагубихме малко от редиците, но като гледам темата не мърда много, така че..... Mr. Green
Да се оплача, че за сега не сме приети на ясла  Cry Ще чакам 2-ро класиране, да видим...
Прочетох ви отгоре-отгоре  Blush, но обещавам да наваксам.
Ние си растем и ...абе растем. Ади ми е кротко дете и ще имам притесненията на Рали и аз, ако ни вземат на ясла  Confused Момче е, но е много кротък и плашлив.
Искам да попитам майките, чийто деца имат малко изкарани зъбки, колко на брой са  Tired На мен това ми е голям проблем (няма да казвам колко имаме, че вече се депресирам) Мнооооогоо зор ще видим до заветните 20бр.

П.С.За тези които знаят все още съм на вълна да плета шапки. Сега са наред мъжките (за детето и мъжа)  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт