Здравословно хранене за децата - 7

• 67 003
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
За слизане на земята:
точно срещу 104 ОУ , леко вляво, но разбира се, пълно с ученици, се продават  най-големите химически коктейли ..... из целия квартал попиляни лентообразни пластмасови опаковки по 50 см. дълги.
Питах дали това е нещо като локум - не, били "сладки" ленти. С  8 Е-та и отделно тези, които само с думи са изброени.
И в кутии  яки количества желирани изкуственяци, евтини....
Пръчки в цветове, в целофан- по 60 см.

произход - МЕКСИКО, Турция! поне да бяха от ЕС!

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 00:29 от ЗаСлон

# 616
Shada,не си ми разбрала поста,а ме апострофираш!
става въпрос за хляб с квас,и то печен на пещ с дърва!-ти за такъв ли говориш?
и за коментираната вреда от маята,и за начините да се снабдяват съфорумки с такъв хляб в Бг...
не виждам тук резон да ме нападаш,аз изразявам мнение-нима ще отречеш,че масово се яде бял,топъл хляб,което по себе си е вече отрова?
...и бабите на бабите ни не са месили с мая-гарантирам!,нито пък с бяло брашно,нито пък са го яли топъл,освен содените пърленки вечер пред огнището-но,те са друга бира,както се казва Simple Smile

# 617
Вие сутрин давате ли нещо за пиене на децата като станат от сън преди закуска, ние в къщи пиеме някакви цитрусови плодове с топла вода и малко мед, ама взех да се чудя, че май това не е най-добрият вариант и се чудех да го сменя с пчелен прашец разтворен с малко вода та реших да попитам, как е при вас?
Нищо особено- към закуската давам пчелен прашец или фреш със спирулина и каквото е за закуска. Често давам билков чай с мед от Манука или чисто какао с Био мляко и канела.
Още със ставането се иска и храната ,та нямаме време за преди храната Simple Smile

# 618
  • IT

Още със ставането се иска и храната ,та нямаме време за преди храната Simple Smile
-същата работа Simple Smile най-много да изпием и ние по едни водорасли Simple Smile.
В нас сме на вълна елда, киноа и риба- и заедно и поотделно и в комбинации с други зеленчуци. Слава Богу, че въпреки детската ясла вкусът на детето ми не е по кварен Simple Smile
Една съседка се учуди онзи ден, че ядем вкъщи сурови тиквички Mr. Green

# 619
Mamagemelar , разбрах поста ти!!! Откога изразяването на мнение се счита за нападение  Laughing

За мен белия хляб направен у дома не е отрова. Не обичам крайностите  Peace

# 620
ОК!целта ми не е да споря Peace - както една съфорумка е писала в подписа си/извинявам се за плагиатството  Hug/-Дадено нещо е крайност само за този, който подхожда към него с невежество или нежелание!
ако  говорим за  технология/ изцяло само за хляб без мая,печен на фурна с дърва/
има няколко варианта за печене на мека кора-може хляба да се пече в затворен съд,може да му се слага купичка с вода,както при козунаците,а една баба даже ми каза,че го полива с вода-но това едва ли ще стане при нормална фурна  Peace

# 621
Честно казано мисля, че изпадате малко в истерия с тази мая. Освен в този руски форум и този руски учен, аз в нито един чужд сайт не видях да пише чак такива опасни неща за маята.

Ясно е, че конвенционалният хляб по магазините е пълен боклук, но такъв направен вкъщи с мая, мисля, че е съвсем ок.

# 622
извинявам се за плагиатството 
Laughing
Няма страшно, не е мое. Wink

# 623
  • IT
ЗаСлон стана ми интересно какви са тези отрови, другият офис, я който работя е почти до 104, даже след малко ще мина покрай него.
Говорих с една позната, която е директор на кухня млечна в Студ. град- не е отчайващо положението да ви споделя-поне в тази кухня-готви се без сол, без запръжки, мазнина се слага след като е готово ястието, само доматите са консерва, сега са започнали да слагат елда, готвят доста разнообразно и вкусно, ние опитвахме риба с елда(естествено) и крем супа от броколи. Самото момиче е диетолог и това, което бяхме обсъждали преди  доста страници-за слагането на мазнина и сол след като е готово ястието, тя каза че това си е основна истина и тя така готви от години в тях.

# 624
моля ви, кажете  някоя сладкарница в София, която да предлага читава (и неструваща "майка си и баща си"Wink торта за детски рожден ден , със сертификатите му и така нататък...

# 625
моля ви, кажете  някоя сладкарница в София, която да предлага читава (и неструваща "майка си и баща си"Wink торта за детски рожден ден , със сертификатите му и така нататък...

И аз се интересувам-до нас има "100 грама сладки"-продуктите им са читави-слагат  масло вместо маргарин,нооо захар слагат в такова количество,че син кит диабет може да получи Sad.Лятото ядох торта на "Росита"-много вкусна и не толкова сладка ,но като продукти не знам какво използват .Освен това-по мое мнение всички тези детски торти ,декорирани с разни анимационни герои,са ужасни на вкус!Някак си съдържанието остава настрана,замаскирано зад килограми боя,нишесте,желиращи субстанции и бог знае какво...Какво им има на класическите торти?!

# 626
АЗ лично не знам за такава сладкарница, в която тортите хем да са на разумни цени, хем здравословни, хем детски. Миналата година звънях и ходих в 5-6. Изискването ми беше да е без мляко. Е, немаше такова животно. Имаше на две места, но бяна с подсладители за диабетици. Аспартам и т.н. Накрая поръчах от Слънце и луна. Супер вкусна, но в детската градина никой не я беше оценил. Бяха питали щерката защо е донесла кекс. Тя съответно беше много разочарована, а моите пари отидоха на вятъра. Тази година ще й поръчам стандартна гадна торта. Тя и без това няма да я яде, но поне ще се изкефи на картинката.
Ние си имаме нещо като традиция в студено време да ходим в слънце и луна неделя. По-минлата седмица обаче им беше свършило браунито и решихме да седнем в Неделя. Поръчахме си три парчета различни торти. Казвам ви, няма такава гадост. Никой не можа да си изяде и половината.

# 627
  • София (Възраждане)
Их, тъкмо влязох за да питам за детските торти, а темата вече е на дневен ред. А тортите на ресторант Кринг? Едва ли могат да направят торта от 25-30 парчета, евентуално две...но и моите опасения са свързани с нехаресване поради привързаност към стандартните ужсани купчини захар и консерванти, жалко е... Embarassed Sad

# 628
Не искам да обощавам и да говоря/пиша за деца, които никога не съм срещала. Но повечето приятелчета около моите деца не харесват здравословна храна вкл. торта, кекс, мъфини. И тук изобщо не става дума само за сурова храна. Тъжно, но факт.
Лятото за рождения ден на дъщеря ми имаше такива изстъпления, че се хванах за главата. Като имате предвид, че бяхме купили сокове от магазина и готови вегетариански пици. Е, те не ядяли и не пиели точно такива сокове. Все пак макар и купешка, гледах да избирам храната. А не да е върхът на боклука. На соковете не знам какво не им харесаха, а пицата защото била без салам. Друго пък детенце не ядяло боровинки (имаше в печените от нас мъфини; е, вярно постни). После върху тортата имаше за украса ягоди топнати в шоколад. Пак същото дете ми казва: обичам ягоди, обичам и шоколад, но ягоди с шоколад не обичам. Тортата почти не се пипна, само я разчовъркаха и оставиха. За листенцата от бял шоколад (бяха станали по-сладки) щяха да се пребият кой повече да вземе.
Ето тук я има:
https://picasaweb.google.com/112119100060359896324/Maggie8YearsOld
С какаово масло, какао, млад кокос....
Едното момиченце идва при мен и ми казва: много е хубава, но вътре има нещо дето не ми харесва, не знам какво е то. Чудих се, чудих се, не мога да се сетя. После като я пробвах, ми светна, че е ментата явно; имаше 1-2 капки етерично масло в какаовата част.
Та така...почти нищо не ядоха; помня, че бях направила и някакви постни банички; сурови зеленчуци със сос/пастет (някои не знаеха какво е патладжан)...
Вчера по друг повод бях направила пак постни мъфини с какао и портокал. На мен лично не ми допаднаха от готварска гл.т.; има неща за доизкусуряване. От 12 останаха 7-8 цели. И ги приготвих главно заради другите деца. После питам моите харесаха ли ви, те - да. Сега това закусваха.

# 629
  • IT
ооооооооооооо това е гадно.... Cry
А тортата изглежда супер, не знам -ние сме правили ваши рецепти и Микеле е ял, а той ходи на ясла, т.е яде и "обща" храна/ И наистина се радвам, че вкуса му все още не е много изроден.

Общи условия

Активация на акаунт