Здравословно хранене за децата - 7

• 66 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Онзи ден бяхме с едно дете,с което често играе моето,то не спря да повтаря ме иска "Макдоналдс".Попитах майката откога ходят там,та тя ми отговори,че са ходили на детски рожден ден и от там нейното дете се е научило за чудните "Макдоналдс"-и и че всъщност то не ядяло сандвича ,а заради играчката искало....
Честно,предпочитам да купя кебапче с хляб,отколкото "Макдоналдс".Не му ли мина модата на това заведение ?!Вие бихте  ли завели детето си на РД там,ако ви поканят,аз -не бих,учтиво ще откажа по някаква причина.
В заведение поръчвам вода или билков чай дори и лятото.

# 661
  • на последния етаж
И аз не бих - поне засега, докато все още мога да контролирам нещата...  Mr. Green
На заведение сядаме рядко - поръчвам вода или чай, много рядко фреш.

# 662
  • София
Примерно той много обича да пие студени чайове и като й обясни, че не са полезни тя го засралва с въпросът - а ти защо ги пиеш?

И той какво й отговаря?

Ми същото- че не бил полезен Joy Joy Joy
Което е смешно. Но в интерес на истината вече внимава какво яде и пие пред нея.

Иначе ние като седнем на заведение поръчваме вода, може евентуално сок от ябълка или фреш, чай. Стандартните неща. Това, че е пила 1 път сок от кутия не ми е болка за умиране:)

Аз лично не бих спряла детето ми да се забавлява и да отиде на рожден ден, само защото рожденият ден е в Макдоналдс или пък храната, която ще се предложи на децата не ми харесва...... Както казах и по-горе - от един път няма да им стане нищо.

# 663
И от личния пример не е задължително.
Мъжът ми е пристрастен към кола и газирани от сорта - мин. по 2 литра пие на ден.
Детето не ги понася и дори не иска да ги опита.
Единственото, което синът ми пие е вода, айран и сок от праскова (от купените) или фреш от червени портокали (никакъв друг).
Абсолютно нищо друго не накусва  Crazy
А, и чай с мед Simple Smile

# 664
И аз не бих спряла детето ми от рожден ден, ако децата са добри приятелчета! Социалните контакти и приятелите са ми много по-важни от това, че един път ще яде там. И какво сега ще му забраните, а след 2-3 години как ще го контролирате като боклуците са навсякъде около него? Майката му е промиване на мозъка, а не забрани от тук и от там и неходене никъде.
Моето дете е вече на 6г. Не мога на заведение да й извадя водичката.
Айран всъщност е много добра идея за лятото, но пък моята не трябва да яде краве продукти. Иначе нямаше да му мисля много. Както и да е. Вече идва зимата и ще пием топъл чай.
Ако се случи възрастен да пие някакъв боклук, й казвам, че това не е за деца.

# 665
Онзи ден бяхме с едно дете,с което често играе моето,то не спря да повтаря ме иска "Макдоналдс".Попитах майката откога ходят там,та тя ми отговори,че са ходили на детски рожден ден и от там нейното дете се е научило за чудните "Макдоналдс"-и и че всъщност то не ядяло сандвича ,а заради играчката искало....
Честно,предпочитам да купя кебапче с хляб,отколкото "Макдоналдс".Не му ли мина модата на това заведение ?!Вие бихте  ли завели детето си на РД там,ако ви поканят,аз -не бих,учтиво ще откажа по някаква причина.
В заведение поръчвам вода или билков чай дори и лятото.
Да, и съм водила поне няколко пъти. смятам,че в умереността ще ми е силата на убеждението. Нека опита,така или иначе ще се сблъска с това ,както и става . Peace

# 666
  • IT
Момичета, казвайте ако искате нещо да се добавя на първа страница-че туку виж и темата свършила Simple Smile

Моето гардже е на вълна искане на всичко лъскаво в магазина-къде вземем и върнем, къде купим и си носим у дома, без да се отваря-важното е да се носи в ръка или да се сложи в джоба Simple Smile

# 667
Докато има търсене, ще има и предлагане!
Именно! Simple Smile
И някак не съм съгласна да купувам боклука на боклуците според нашите разбирания само и само другите деца свикнали с еди каква си храна, да ядат. А и нали не е най-важна храната, събрали са се да се веселят. Wink Ами ако съм решила всяка седмица да събирам приятелчетата на децата ми, за да играят заедно?! Пак ли да правя компромис според техните нагласи....

На рождения ден на дъщеря ми ги водихме на открит басейн (лятото) и играха 3 часа. Simple Smile
Иначе предварително питахме дали има алергични деца към ядки.

И аз не бих спряла детето ми от рожден ден, ако децата са добри приятелчета! Социалните контакти и приятелите са ми много по-важни от това, че един път ще яде там. И какво сега ще му забраните, а след 2-3 години как ще го контролирате като боклуците са навсякъде около него?

Както казах и по-горе - от един път няма да им стане нищо.
Абсолютно точно! Съгласна съм!
Това е и моята философия. Simple Smile

Нямам много време да пиша и да се впусквам в анализи. Simple Smile Плюс това наскоро писах за моите деца и помня, че едно от нещата беше как се държат на места, където има/предлага се храна, която по принцип не купуваме.
Достатъчно ми е, че се яде храната, която ние предлагаме. А какво става навън - имат глави на раменете си. Пък като не им е дошъл акълът, животът учи.  Пъдарин няма да ставам, да ги дебна и да си усложнявам живота бидейки на тръни.
Дъщеря ми се научи да си чете сама етикетите и виждам, че като нещо не и допада ( царевичен сироп, глюкозо-фруктозен и много други неща) ги оставя. Иначе се впечатляват и примамват и те по лъскавите опаковки. Не ги държа в изолатор. Виждат, сблъскват се с много неща. Разбира се, че се изкушават, ако някой ги почерпи с кроасан, примерно (като онзи ден). Дъщеря ми чак накрая като и останаха 2-3 хапки установи, че бил гаден и го остави; казвам и ти се сети.  Laughing Я, сега прочети какво пише на опаковката. Но до преди това седях, наблюдавах и мълчах. Simple Smile
Брат и от нея гледа.

Избрали сме известен брой продукти, за които съм преценила, че мога да направя компромис.
За останалите неща те си решават и преценяват.
Всъщност прекрасно знаят, че като им кажа вие си решавате дали да ядете или знаеш моето мнение (когато сме с други хора), означава, че става дума за нещо, което аз лично не бих яла.

На заведение тип кафе/сладкарница не ходим, защото не ни се ходи, а не заради нездравословния аспект. Ходим чат-пат на такова тип ресторант. Децата пият вода, рядко сок.

Случвало се е да купим нарочно нещо, което по принцип не консумираме  - с образователна цел.
Изобщо не вярвам, че това, което показваме, дискутираме, няма да даде резултат. Ако не сега, то поне след време.

Това как сме се хранили ние като деца и какво е имало по наше време от към пакетирани храни хич не го имам за успокоение.

Изобщо темата е много дълга и обширна.

# 668
Нещо точно с "Макдоналдс"не съм склонна да правя компромиси,пък макар и за "един път"-единия път става от"време на време" и така нататък.Дразни ме тяхната непочтена маркетингона стратегия с "детското меню"-боклучава храна,гарнирана с боклучава играчка-моето дете много се впечатлява от такива неща!Направи ми впечатление ,че това другото дете от едно ходене и вече иска да ходи пак...

# 669
мен заведения не ме притесняват - все пак не ходим всеки ден, а все по-рядко напоследък; градината и училище са ми главните "болежки", защото са ежедневно, гадостите в храната там са много и редовни:(

# 670
Направи ми впечатление ,че това другото дете от едно ходене и вече иска да ходи пак...

според по-важното е защо? според мен с децата особено, когато вече могат добре да изразяват мислите си, трябва винаги да се пита защо? Като се изолира причината, ще е по-лесно да се предложи алтернатива например или нещо от сорта. Аз много често оставам изненадана от отговора на дъщеря ми, когато я попитам защо, причините й в доста случаи са различни от тези, които аз съм очаквала да чуя Blush

Моята дъщеря също е във възрастта, когато започва да иска разни лъскави опаковки. Моят отговор е, че даденото нещо не ни трябва и купуваме само това, което ни трябва. Засега не искам да мисли за храната като за нещо друго освен като средство за задоволяване на физиологичната потребност "глад". Разбира се, не мога да контролирам какво яде на градината или когато някой я почерпи, но и аз като Вери съм доволна, че поне вкъщи каквото й приготвя го яде.

На заведения и въобще на масата знае, че не се пие, докато се яде, освен ако храната е много суха и по някаква причина няма зеленчуци. Когато седнем на ресторант, ако иска пие вода, ние също Peace

# 671
 liu jo, и ти си права.
Моята дъщеря беше канена на рожден ден, който беше организиран в Макдоналдс един единствен път. Не отиде, защото тя не пожела (не заради заведението). Иначе е ходила на рождени дни в други детски центрове, където храната също е оле-мале и където не разрешават да се внася храна от вън освен тортата.

# 672
Моята щерка странно, но никога не е проявявала интерес към играчките на Макдоналдс. Ходили сме там и единият път ги видя. Бяха някакви грозни и тя се отказа. Може би ако бяха по-хубави, щеше да поиска.
Аз не обичам да ям много по ресторанти, защото храната все нещо не ме кефи. Обичам да сядам на кафене обаче и понякога детето е с мен.
Чудя се на акъла на родителите да организарат рожден ден в Макдоналдс, но хора всякакви.
Като се замисля, за мен основният проблем остава това, че на площадката особено лятото нон-стоп се носят бонбони и дъвки и то от родители, които уж са за здравословното хранене и веганството. От там и моята се научи да иска подобни боклуци.

# 673
Моята щерка странно, но никога не е проявявала интерес към играчките на Макдоналдс. Ходили сме там и единият път ги видя. Бяха някакви грозни и тя се отказа. Може би ако бяха по-хубави, щеше да поиска.
Аз не обичам да ям много по ресторанти, защото храната все нещо не ме кефи. Обичам да сядам на кафене обаче и понякога детето е с мен.
Чудя се на акъла на родителите да организарат рожден ден в Макдоналдс, но хора всякакви.
Като се замисля, за мен основният проблем остава това, че на площадката особено лятото нон-стоп се носят бонбони и дъвки
и то от родители, които уж са за здравословното хранене и веганството. От там и моята се научи да иска подобни боклуци.
Точно-и аз от това най се ядосвам-това мъкнене на храна по площадките!И"черпенето".Непрекъснато говоря на моя син,че на площадката се играе,там не се яде каквото и да било,и в следващия момент някоя майка измъкне пакет зрънчо,бонбони и друг боклук,та и предлага на останалите Sad.Много ги е страх да не прегладнеят тези деца за 2 часа на площадката!
Храната по ресторантите е определено с ниско качество,лошо приготвена-масово.Притоплени в микровълнова полуфабрикати,поляти със сос от бурканче ooooh!И ние не ходим,от време на време проявявам авантюризъм и решавам да пробвам някое заведение,за което съм чула и прочела,но...най-често се разочаровам.

# 674
  • София (Възраждане)
Мда, черпенето по площадките...винаги съм се чудила, как е възможно да изведеш дете към 10.30 и с пристигането да му отвориш и бутнеш в ръцете зрънчо или солети, пуканки и т.н. Ами че предполага се че това дете е закусило и непосредствено след това е изведено навън. Установила съм,че някои родители печелят спокойствие по този начин, докато детето яде не ги закача за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт