Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 85

• 51 134
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София

Честит празник , мили дами! Пожелавам много поводи за усмивки!

# 631
# 632
  • Разград

46.Bölümden Fatmagül ve Kerim.

# 633

Това имах в предвид,че проблема е гобален и ние българите не сме по различни от другите.

Гери,да ти е жива и здрава родителката!  bouquet

Така е за жалост  Sad и моето семейство е представителна извадка за това.
Скрит текст:
Леля ми бе подлагана на нечовешки тормоз и психически и физически от страна съпруга си, пред очите на децата си и въпреки, че имаше подкрепата и защитата на семейството си - /родители, сестри/ тя не можа напълно да осъзнае и пожелае промяната. Толкова много предразсъдъци са пречели за това. Ние се раждаме различни, някой сме борбени по природа, други плахи и затворени, леля ми бе от вторите, за жалост тя не понесе случващото се /унижението и отчаянието/ и се самоуби  Cry
Изпаднах в твърде лични подробности, извинявайте, днес съм се разчуствала!

# 634
Честит празник, мили момичета!

# 635
Честит празник, скъпи дами!  Hug Бъдете очаквани като пролетта и желани като цветята! Бъдете винаги себе си! Весел празник!  bouquet

# 636
Герчок,ЧРД на мама!Уважавай я и я обичай-тя е първата,която ще ти подаде ръка в труден момент!  bouquet  bouquet  bouquet

Нианта,за съжаление понякога и огромно желание да имаме,не можем да помогнем дори на най-близките си хора ooooh!

# 637
  • На изток от рая...

Проблема с насилието наистина е глобален. То е навсякъде, понякога точно пред очите ни, но забързани в ежедневните проблеми не го забелязваме или го подминаваме със свито сърце. Много е трудно да се помогне понякога. Веднъж направих опит и излязох виновна. Самата жертва трябва да осъзнае, че е жертва. А това не винаги се получава. Съвсем скоро близо до нас построиха дом за малтретирани жени. Напоследък виждам доста движение. Все повече жени се престрашават да потърсят помощ. Но е факт, че няма гласност.

Хубав ден и весел празник на всички   bouquet

Точно това ми се случи и на мен, изживях го много болезнено, защото с жената се познаваме от деца, т.е. повече от 20 години. Преди няколко години ми сподели за пръв път. Когато най-накрая надигна глава - аз излязох виновна. Какво говори "мъжагата - бияч" не ме интересува, но явно за пореден път й повлия и я обработи и бях директно помолена да не я търся вече.

Аз лично също преживях насилие от страна на бившия ми мъж и знам, че не винаги е лесно да надигнеш глава и да се бориш. Когато го направиш следват заплахи - най-често се използва детето. Но има смисъл и не е невъзможно и от личен опит съм се убедила, че когато дадеш гласност същите тези "велики мъже" стават толкова страхливи, че жал да ти стане. Извинете за отклонението, ако съм била досадна с лични истории.

# 638
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДАМИ !

Каква жена
Евтим Евтимов

Каква жена,каква камбанария,
застанала пред моя млад олтар,
защо ли да се правя на светия
като аз съм раждан за званар?

Пред такава хубава жена
сътворена от магия блага
ангелското ми сърце призна
че глава човешка се залага...

Колко огън,колко нежен плен
има в двете и очи небесни.
Господи,дадеш ли я на мен,
черква ще ти построя от песни....

# 639
  • Разград

Скрит текст:
Честит 8-ми март

Не ти желая да си светлина.
Не ти желая да си нежно цвете.
Достатъчно е все да си Жена,
А тя е обобщение на двете!
...
Жената е желания, копнеж,
Жената е трептене и наслада,
Жената все е цел и е стремеж,
Жената е безкрайна изненада!

Разсипвай неугасващи звезди.
На птицата цели се във летежа.
Постигай съкровените мечти
И битието си с любов подреждай!

Във храма си - от земен благослов,
Напук на всички писани закони,
Жените са единствено - любов,
Жените са най-свидните икони!

# 640
ЧЕСТИТ 8-МАРТ  ПРЕКРАСНИ ДАМИ!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, МНОГО ЩАСТЛИВИ,
ОБИЧАЩИ ИСТИНСКИ, ОБИЧАНИ СИЛНО
И ВИНАГИ НА ЛИЦЕТО ВИ УСМИВКА ДА БЛЕСТИ!

Поздравявам  прекрасния колектив, който ни носи наслада с безценния си труд,
                       всички пишещи, постващи информация, клипчета, мъдри мисли,
                       всички четящи със следващите слайдчета.
                       Цветята от първото са за всички Вас чудесни, момичета!

http://dox.bg/files/dw?a=ba04620460

http://dox.bg/files/dw?a=9cefa526b2
/щраква се с мишката  върху екрана, за да се появи всяка следваща картина/

Хубав ден и весел празник    loveuuu Two Hearts newsm18 Two Hearts newsm76

# 641
  • В Града на липите

Малко 8-момартенски вицове за разведряване:
Скрит текст:
- Мила, какво да ти подаря за 8 март?
- Иска ми се една ябълка... може и нахапана... по възможност от задната страна на нов телефон.

- Скъпи, какво ще ми подариш за 8 март?
- Ами нещо от душа!
- Е, по-добре да е нещо от "Версаче"!

Крайно време е да обявят 8 март за ден на цветаря.

- Мили, утре е 8 март...
- Ще го преживея, какво ли не съм преживявал.

8 март е практически единственият ден, когато мъжът осъзнава ползата от това да е моногамен.

Всички отговори на поздравите по телефона за 8 март се делят на две категории:
1. О, много благодаря!
2. Мерси, ама кой се обажда?

Из дневника на един мъж: Счупи се бормашината. Сега ще се наложи за 8 март да купя на жената нова.

Жена се оплаква на приятелка:
- Не мога да го науча мъжа ми на ред - всеки път си крие портфейла на различно място

# 642
И в този дух - ето някои афоризми за жената написани от мъже  Laughing:

Скрит текст:
Даде ли ти сърцето си една жена - значи ти е дала всичко. Дадеш ли й ти сърцето си - значи ще загубиш всичко.

Големи са чистофайници – забърсват сума ти мъже.

Често носят имена на цветя, но не са цвете за мирисане.

Подхвърчат като пеперуди, но кацнат ли на някого се въртят като мухи без глави.

Трудно се свалят, но лесно ти се качват на главата.

Някои имат изискване: Преди да ги съблечеш - да ги облечеш!

Някои жени са лесно запалими, а други - трудно гаснещи.

След брака жената открива неподозирани неща в мъжа си, а мъжът й дочува неподозирани неща за нея.

Тия, които са свестни – рядко стават известни.

Жените много обичат да им влизат в положението.

Дори змийски антитоксин не може да неутрализира отровно ухапване от жена.

При обезвреждането на сексбомби много сапьори са пострадали от тях.

Хубавото на Рая е, че не всички жени попадат там – иначе щеше да бъде голям Ад.

Много жени  разбират какво им говорят, но малко разбират защо им го казват.

Често първото изречение на мъж към жена завършва с удивителен, а второто с въпросителен знак. Нейният отговор пък е с точка, две или многоточие.

Някои жени са задръстени, защото мислите им попадат все в задънена улица.

Хората не се променят, но жените променят мъжете.

Почнеш ли да питаш една жена много – ще те излъже.

Плитките реки вдигат повече шум от дълбоките – така е и с плиткоумните жени.

Хубавата жена е като хубавата книга – всеки иска да я прочете и да я има.

Никой не обича крадците, но жените умират за мъж успял да открадне съня им.

Наричат някои жени "леки", защото при контактите си с тях на мъжете им олеква на джобовете и... между джобовете.

Свекървите умират винаги в празничен ден, защото в който и ден да умрат, той е празник за снахите.

Не търси къде е истината в думите на жените – при тях всичко е по средата.

Жените когато не знаят какво да кажат, го казват с много думи.

Мъжът може да купи къща, но само жената може да направи от нея дом.

Когато жените прощават на мъжете, то е за да могат после постоянно да им напомнят за това.

Жените и много пари да имат – никога не им стигат, а мъжете и малко пари да имат – винаги са готови да ги дадат за жени.

При ураганите и жените всичко започва само с едно духане, а накрая оставаш без къща.

Някои жени пишат, защото имат да кажат много неща, а други не спират да приказват, защото не могат да пишат.

При някои жени съдържанието на вода в организма им надхвърля допустимото и затова ги наричат “гола вода”.

Всички жени лъжат, но някои си и вярват.

Жените винаги са прави и най-вече когато са легнали.

В страна в която жените са грозни има много философи.

Жените винаги предпочитат по-високите мъже за да могат да им увиснат на врата.

Успееш ли да разсмееш една жена, после можеш да й кажеш всичко и да й поискаш всичко.

Най-трудно за жената е да мълчи, когато не я питат.

Всяка жена търси идеалния мъж, а когато го намери се чуди как да живее с такъв идиот.

Нещата не вървят, когато жената не слуша мъжа си или когато мъжът слуша жена си.

Жената може и да прости на мъжа, ако той не види в нея човека, но не и ако не види в нея жената.

Жени не си мислете, че всеки мъж който сте намерили е загубен – той може просто да е изхвърлен.

Жена намери ли загубен мъж, бърза да го вземе, преди друга да го е намерила.

След като създал жената, Господ толкова бил разочарован от себе си, че не сътворил нищо повече.

Надеждата умира последна - само, ако тъщата се казва Надежда.

Не армията, а жените правят от младежите истински мъже.

Когато момичето се умори да мечтае и започне да разсъждава – става жена.

Мъжете управляват света, но жените управляват мъжете.

Колкото по-красиво е облечена една жена, толкова по-голямо е желанието й да бъде съблечена.

Жените винаги съжаляват повече не за това което са направили, а за това което не са.

# 643
Nianta, serenata, така ме натъжихте, мили момичета... дано оттук насетне животът ви поднася само прекрасни мигове, дано ви компенсира за всичко лошо, което сте преживели! Съчувствам ви искрено и ви разбирам!

А относно страхливите мъже - тези, които знаят да бият и тормозят жени, а всъщност са просто едни страхливи, дребни душици, които не могат да се справят с нищо в живота си, нито да "излязат насреща" на някой от тяхната категория - зная, че са сред нас, често не могат да се разпознаят от пръв поглед и може би затова толкова жени се подлъгват с такива хора... Вярвам, че такива хора винаги получават това, което са си заслужили, рано или късно.
Момичета, не търпете това, никой не заслужава да бъде бит или тормозен!!!

p.s. Извинете ме, малко се увлякох, но и аз имам абсолютна нетърпимост към насилието, особено към по-слаби, въобще към никого не бива да се упражнява агресия - нито психическа, нито физическа!!!
Отраснала съм в "семейство", за което понятието "психически тормоз" не съществува, а шамарите не са били нещо необичайно... предполагам, не са малко домовете, в които е по същия начин... За мое огромно щастие имам най-прекрасния, мил и възпитан съпруг на света, чието пък семейство е коренно проотивоположно на моето! Всеки ден благодаря на Бог за тях и за най-страхотното дете, което имаме!

Извинявайте още веднъж за това отклонение, хубав празник на всички, geri dobreva, честита ти рожденичка, да  ти е жива и здрава мама още много години!

# 644
Честит 8-ми март, дами!
Бъдете здрави, щастливи и обичани!!!

Общи условия

Активация на акаунт