Хайде на театър 2

• 266 893
  • 1 843
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
Оф. Може ли някой да има различно мнение. А?
Врангова за мен е слаба актриса и ако не беше мъжа и едва ли щеше да играе чак толкова. Винаги ми е преигравала. Донев не го коментирам - дали се е раздал или не слабо ме интересува. Аз не съм от зрителите, които повтарят постановка за да уцелят кога даден актьор се раздава. На мен лично ми беше банален - все едно гледах някоя част на "Записките"

Именно, за различното мнение става въпрос? И аз питам, може ли?
Камен Донев не съм го гледала  в " Записките....." , нямам и намерение да го гледам там. Не си падам по подобен тип изкуство, направено за масовата публика. Повтарям постановка, когато посланието ми е харесало, но не само то, а и играта, и актьорския състав. А представление ,на което актьорите не се раздават, а разчитат на стара слава,  никога не бих повторила. Не бих гледала Ласкин, нито Мария Каварджикова отново, заради поведението им и отношението към публиката в каквато и постановка да участват.
А какво е искал да каже авторът, мисля че много отдавна го надживяхме с литературната критика от миналия век. Внушенията и посланията преминават различно през всеки. И точно в този смисъл Врангова си беше точно на място за мен, но сега няма да се впускам в разсъждения и критически анализи защо. Нея съм я гледала в много постановки, ролите й винаги са подобни. Точно защото такъв тип роли й подхождат най-добре, няма нищо общо с това, че е съпруга на някой.
Относно дълбокият и повърхностният смисъл, точно в това смятам, че стои и успехът на тази постановка, но това вече зависи от персоналното отношение. Едни я приемат като комедия, други като трагедия , трети намират дълбокия смисъл за който ти говориш, но всички  в зависимост от вътрешния си свят. Много може да се говори, но само ако се опитваме да си чуем мненията, а не да се надвикваме.

# 1 606
........, но само ако се опитваме да си чуем мненията, а не да се надвикваме.

А, абсолютно точно.  Peace Затова и репликата ти върху мнението ми беше .... неуместна.
Ето в тази му част:

.....Не мога да категоризирам като "слаб" , някой който приема определени неща различно от мен, камо ли пък да правя обобщения за големи групи.

Очевадно е че се опитваш да ме обориш. Ако беше се ограничила до изразяване само на личното ти мнение без да влизаш в полемика и квалификации за МОЕТО усещане на нещата и мнението ми за актьорите, постановката и т.н. щях да те разбера. В случая ти се надвикваш.  Whistling

П.С. Щом ти харесва Донев в тази постановка, гарантирам, че ще ти хареса и в Записките. Точно толкова комерс е колкото и постановките на Морфов.  Mr. Green Така, че отиди и ги гледай.

А какво е искал да каже авторът, мисля че много отдавна го надживяхме с литературната критика от миналия век.

Ако ти си го надживяла и не ти пука за автора, то за мен първоизточника е най-важен. Защото често интерпретациите са крайно некадърни. Като елементите на чалга в постановката на Морфов.

Погледни постановките на Врангова и повтаряемостта на името на един постановчик ще ти се набие в очите от пръв поглед.  Mr. Green От изброени 29 тетрални постановки с нейно участие, 10 бр. са на мъжа и. Вероятно това са му всичките поставяни неща у нас.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 15:17 от Анонимен

# 1 607
Камен Донев и аз не го харесвам въобще и не мога да разбера, защо е перманентно издиган в култ. Творчеството му си е точно за широките маси. Концерта с оркестърчи го гледах, защото така се налагаше. Аз не обичам народна музика, като прибавим и че не харесвам и Донев едва издържах до края.

# 1 608
  • София
П.С. Щом ти харесва Донев в тази постановка, гарантирам, че ще ти хареса и в Записките. Точно толкова комерс е колкото и постановките на Морфов.  Mr. Green Така, че отиди и ги гледай.

Май нещо не се разбираме, харесвам постановката преди всичко и след това Донев в нея.
 На негово място можеше да е всеки друг и пак бих я гледала няколко пъти. Има няколко много силни момента, които много ме докосват.
Благодаря за препоръката, но няма да се възползвам.
За мен това не е комерс - такова е МОЕТО възприятие. Ако беше, досега поне няколко пъти да се е играла в Зала 1.
Не харесвам обобщенията и категоризациите ,още повече когато са плод на предразсъдъци - слаба публика, съпругата на едикой си и така може да се изрежда до безкрай........
Изказах различно мнение, защото това е тема за споделяне на мнения. На един му харесва едно , на друг друго. Който търси ще прочете и двете мнения и сам за себе си ще прецени.
Точка.

# 1 609
  • София
Камен Донев и аз не го харесвам въобще и не мога да разбера, защо е перманентно издиган в култ. Творчеството му си е точно за широките маси. Концерта с оркестърчи го гледах, защото така се налагаше. Аз не обичам народна музика, като прибавим и че не харесвам и Донев едва издържах до края.

И аз не го харесвам.
А иначе в един момент имаше голяма прилика с Нийл от Пет Шоп Бойс. Mr. Green

# 1 610
  • София
Харесвам Камен Донев още от времето на "Улицата". Умее да импровизира, има безспорен талант и чувство за хумор. Хубаво е, че има и някой, който не го харесва, че иначе още по - трудно би било да се сдобие човек с билети.
Не смятам, че е уместно да се връщаме във времената на класицизма и да разделяме театралните жанрове на висши и низши. Аз лично обичам разнообразието.
От гледаното напоследък съм впечатлена от "Червено" в 199.
Купих билети и за "Юбилей", нов моноспектакъл на Мариус Куркински по Чехов.

# 1 611
  • В царството на игрите:)
Харесвам Камен Донев още от времето на "Улицата". Умее да импровизира, има безспорен талант и чувство за хумор. Хубаво е, че има и някой, който не го харесва, че иначе още по - трудно би било да се сдобие човек с билети.
Мдаааа, и аз го харесвам от тогава и го харесвам и сега независимо дали е комерсиален или не Mr. Green Всички се правим на НЕ комерсиални и различни, а сме си матрицата почти "От" "До" Joy

# 1 612
Ще чакам отзив за Юбилей, днес май му е била премиерата (Мариус беше гост на Слави ). А иначе аз вече споделих, че Червено ми допадна.

# 1 613
От гледаното напоследък съм впечатлена от "Червено" в 199.

Аз също, препоръчвам.

# 1 614

Не харесвам обобщенията и категоризациите ,още повече когато са плод на предразсъдъци - слаба публика, съпругата на едикой си и така може да се изрежда до безкрай........

Това не са предразсъдъци, а факти.
Скрит текст:
И не изказа различно мнение, а се опита да иронизираш моето. Ако беше спряла само до мнението ти без да обобщаваш какво приемаш и не приемаш от моите обобщения изобщо нямаше да реагирам. А ти се опита да използваш квалификации и да разсъждаш на тема "моето усещане за нещата". Това са две различни неща. Точка по тази тема.
Ако си се почуствала засегната за това, че казах, че смеещата публика е била слаба значи се припознаваш в думите ми.
Спектакъла не е слаб. Но не е и силен и не бих го препоръчала с ръка на сърцето на всеки. Бих му дала 4 от 6. Но определено не отговори на очакванията ми. Прекалено прехвален. Имаше и силни моменти, но като цяло се запомня с шума и крясъците ала Морфов, тресящия се бюст на Петринска, посредствен Донев и слава богу един светъл лъч....прекрасна Светлана Янчева.

П.С. Билети за постановки на Донев няма защото представленията му са комерс. Честно казано от любопитство гледах и двете части на възгледите - е почти заспах след първия час и на двата спектакъла.   Stop По времето на Улицата беше прекрасен, но това е минало. Все пак пари трябва да се изкарват.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 00:07 от Анонимен

# 1 615
За мен има две "чудовища" сред жените на театрална сцена, и това са Светлана Янчева и Снежина Петрова. Омагьосват ме винаги като ги гледам. И ми е мъчно, че много хора не ги познават, даже изобщо не са чували имената им.

# 1 616
  • София
Bliss, мисля, че не всичко, което е забавно е задължително комерс. Странно ми е, че не го харесваш и заспиваш след първия час, но си посетила всички моноспектакли на Камен Донев, представям си какво ли щеше да е ако го харесваше... Laughing
Една театрална постановка е индивидуално преживяване. Не ми харесва категоричността и декларативния тон, с който определяш кое е комерс и чалга и кое не. Би ли споделила тогава, кое комедийно представление ти е допаднало и не е комерсиално? Нямам желание да се заяждам, питам съвсем добронамерено, даже се радвам, че тук тече нещо като дискусия. Не бе било нормално, ако всички имаме еднакви вкусове.

# 1 617
За мен има две "чудовища" сред жените на театрална сцена, и това са Светлана Янчева и Снежина Петрова. Омагьосват ме винаги като ги гледам. И ми е мъчно, че много хора не ги познават, даже изобщо не са чували имената им.

Напълно съгласна Peace.

Шоколадче изобщо не ме интересува какво харесваш или не...аз имам ясна позиция и я споделям във форум. И за сведение това представление изобщо не е комедия. Но в българския театър наблюдавам тенденция, която изобщо не ми харесва. В някои постановки се използват елементарни похвати за да бъде максимално смляно посланието и поднесено на публиката. Освен това има свещени крави срещу които е недопустимо да се каже че правят халтура. Те са "велики" постановчици, актьори и т.н. Но пък може и все пак да има и нещо положително. Театрите са пълни, макар и с хора облечени с дънки и маратонки. Mr. Green

Не бих влизала в по нататъшна дискусия защото и тази ми досади.
Точка.

П.с. Защо ти е странно, че съм му гледала постановките. Може би пропусна, че е било от любопитство. Между другото мъжа ми не е чак такъв любител на това изкуство, но мненията ни и за "Животът е прекрасен", и за представленията на Донев напълно съвпадат. Което потвърждава за мен, че не само аз съм толкова критична и с изострено чувство за комерса и чалгарията в театъра.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 09:37 от Анонимен

# 1 618
  • София
Е, като не те интересува какво мислят другите, не разбирам, защо пишеш във форум. Нали това не е място, където хората ОБЩУВАТ по определени теми, т. е. интересуват се от различни гледни точки.
Какво точно е комедия за теб? /Аз никъде не съм обсъждала "Животът е прекрасен", под комедия имах предвид двата моноспектакъла на Камен Донев./ Ако все пак решиш, че можеш да общуваш с "плебса", сподели кои комедийни постановки отговарят на високите критерии за некомерсиалност.
Аз лично, неща, които подозирам, че попадат в моята категория за комерсиалност не си правя труда да гледам. Скоро ме прелъгаха и попаднах на "Операцията" в Сатирата, за което после дълбоко съжалявах. Ето това бих определила като 100% чалга.
Иначе чувството за хумор при отделните хора, общности и дори нации, е нещо, което трудно се дефинира.

# 1 619
Е, като не те интересува какво мислят другите, не разбирам, защо пишеш във форум. Нали това не е място, където хората ОБЩУВАТ по определени теми, т. е. интересуват се от различни гледни точки.

Напротив, интересуват ме мненията на всички ПО ТЕМАТА(затова и участвам в нея), но не ме интересува дали ТИ:

Не ми харесва категоричността и декларативния тон, с който определяш кое е комерс и чалга и кое не.
Не харесването по този въпрос си е лично твой проблем и мен това изобщо не ме интересува.  Peace

А форумът е именно всеки да пише каквото си иска ПО ТЕМАТА без някой да си позволява да го критикува за това и да определя мненията му с всевъзможни квалификации и ирония. Това си е опит за цензура(колкото и смешно да звучи). След като моето мнение не съвпада с твоето.... се налага да ме убеждаваш какъв ми бил тона, каква ми била позицията и т.н...... Mr. Green
Ако сама се определяш като "плебс", проблема си е твой. Аз подобно нещо не твърдя.

Хайде стига, че става супер досадно за аудиторията. Не смятам повече да коментирам въпроса, извън личните ми мнения за определени постановки.

Общи условия

Активация на акаунт