Хайде на театър 2

• 266 876
  • 1 843
  •   1
Отговори
# 1 650
Гледах "Пуканки" и "Горката Франция".
На второто цялата зала не спря да се смее от началото още. Прекрасни актьори. На "Пуканки" актьорите също бяха добри, но самата постановка не ми допадна.

# 1 651
Гледахме "Покана за вечеря" - театър София, камерна сцена.
Постановката нищо особено, нещата от живота, но актьорите
са на една ръка разстояние. Усеща се дъхът им, вижда се всеки
миманс и прекрасните Ивайло Герасков, Пламен Манасиев, Мартин Гяуров.
Ивайло Герасков и на 60 г. изглежда впечатляващо.

# 1 652
Преди време и аз споделих подобно мнение за постановката. А иначе наистина толкова си близо до актьорите все едно ми играят у дома  в хола Simple Smile. А ние с ММ бяхме местата до пианото , та Мартин Гяуров на 50 см от нас. Абе ,хареса ми.

# 1 653
"Солунските съзаклятници" - доста добро

"Не всеки крадец е мошеник" - определено не ми се стори толкова забавно, колкото се очаква от Сатирата. Ернестина и крадецът все пак ми харесаха

# 1 654
За пръв път влизам в тази тема и на какво попадам? На спор относно прелюбопитната личност на твореца Камен Донев. Да пробвам ли и аз да изразя непопулярно мнение?

Гледах "Животът е прекрасен". Постановката е изключително пищна и разточителна, но халтура на нивото на ситуационна комедия. Камен Донев играе подобаващо. При това играе угоднически спрямо публиката, като пряко адресира низките страсти, бушуващи в салона. Ако искам да си пусна "Комиците" или някоя от старите комедии на Джим Кери, ще го направя вкъщи, а няма да ходя на театър.
Камен Донев може и да е бил творец някога, но аз съм го виждала единствено в амплоа на увеселител на масите. Спечелил е пари, похвално. Загубил е обаче уважението на зрителите, които искат да гледат театър.

Морфов ме отблъсква заради моралния си дефицит и заради необоснованите си претенции на режисьор. Престъпно е да се сваля нивото на Народния театър по този начин.

Поискахте да чуете мнение за уникални български актьори. Гледайте например Весела Бабинова в "Нощна пеперуда", за да видите какво е чисто вдъхновение и как се играе толкова сложна роля с душа и сърце.

Мислех да се отписвам от темата, но заради блестящ анализ като този, виждам, че още има смисъл да стоя. Адмирации за авторката!  bouquet
По основната тема, снощи гледах " Чиста стая" на Пловдивския театър, със специалното участие на Йоана Буковска. Точно играта на Йоана никак не ми хареса. Беше някак си вяла,, уморена, като че ли играеше между другото. Безобразно изпълнение на Троян Гогов. Много слаб актьор. За мен откритието на вечерта беше младата Радина Думанян. Свежа, чаровна, играе с лекота, съвсем нелесна роля при това. Слава Богу, видяна и забелязана, номинирана е за тазгодишните ИКАР-и...Друга актриса, която ме впечатли-Ивана Папазова. Знам, че е звездата на Пловдивския театър, но досега ми беше позната само като име. Изключително интелигентна, фина, талантлива актриса. Като цяло спектакълът ми хареса, и като драматургия и като режисура. Само някои актьорски издънки ми идваха в повече, но....

# 1 655
  • София
Гледах "Ритъм енд блус" ,по-скоро музикален театър беше.Хареса ми,нещо по-различно от обичайния театър.И Мутафчиев внасяше настроение по време на представлението.

# 1 656
  • София
Моля за отзиви за постановката "Паника в хотел", някой гледа ли я вече?

# 1 657
Отдавна не бях писала и виждам, че доста са разгорещени страстите Simple Smile

Първо по темата - последно гледах "Чиста къща" в МГТ и "Червено" в 199. В първото най-хубавото нещо са Ирини Жамбонас и Светлана Янчева. Използвани са интересни ефекти, доста добра сценография, но... дотук. Като цяло не успя да ме грабне. Може би до голяма степен вина за това имаше и присъствието на Мария Каварджикова на сцената - както винаги декламираща. В което и представление да я гледам, интонацията и погледът й са все едни и същи.
"Червено" - хареса ми. Красиво и вдъхновяващо! Много добър Георги Кадурин.

По дискутираната тема за Камен Донев, напълно се съгласявам с това мнение:

За пръв път влизам в тази тема и на какво попадам? На спор относно прелюбопитната личност на твореца Камен Донев. Да пробвам ли и аз да изразя непопулярно мнение?

Гледах "Животът е прекрасен". Постановката е изключително пищна и разточителна, но халтура на нивото на ситуационна комедия. Камен Донев играе подобаващо. При това играе угоднически спрямо публиката, като пряко адресира низките страсти, бушуващи в салона. Ако искам да си пусна "Комиците" или някоя от старите комедии на Джим Кери, ще го направя вкъщи, а няма да ходя на театър.
Камен Донев може и да е бил творец някога, но аз съм го виждала единствено в амплоа на увеселител на масите. Спечелил е пари, похвално. Загубил е обаче уважението на зрителите, които искат да гледат театър.

Поискахте да чуете мнение за уникални български актьори. Гледайте например Весела Бабинова в "Нощна пеперуда", за да видите какво е чисто вдъхновение и как се играе толкова сложна роля с душа и сърце.

smile3501

Основното, което не ми харесва в него, е не само това, че във всяка една роля е еднакъв, а че всяко нещо, което пише и режисира, е с една и съща тематика и все по-глупаво от предишното. Човекът явно иска да представи на публиката нещо лесно смилаемо и неизискващо особено мислене. И истината е, че има много хора, които търсят именно това - разтоварване. Но неговият театър просто не е моят театър. Не мисля, че хората, които го харесват, трябва да се обиждат на тези, които не го харесват и го критикуват. Както и обратното.
Опитвам се да приема неговата популярност и постановки (както и тези на много други като него) като шанс много хора, които никога не биха стъпили в театър, да влязат и да се "запалят" по това изкуство. Пък току виж като изгледат 4-5 еднотипни неща, да усетят нужда да видят и нещо по-различно  Simple Smile

А темата за парите, успеха и таланта изобщо няма да я започвам. Тук вече става въпрос за ценности   bouquet

# 1 658
Най-после смислена комуникация в тази тема.   bouquet
Подкрепям напълно горните мнения.

# 1 659
Да. Уж голямо име, а е доста еднопланова, скучна и схематична Мария Каварджикова. Поне това, което съм гледала. Светлана Янчева е от същото поколение, на разликата в стила е от земята до небето.

# 1 660
Да. Уж голямо име, а е доста еднопланова, скучна и схематична Мария Каварджикова. Поне това, което съм гледала. Светлана Янчева е от същото поколение, на разликата в стила е от земята до небето.

И аз не я харесвам като маниер, но учудващо за мен във " Вишнева градина" ми допадна. Може би защото като цяло постановката ме завладя, но е факт че в редки моменти ме дразнеше декламацията и.   bouquet

# 1 661
  • София
Днес гледах "Досадникът" в "Сълза и смях" , много ми хареса,а Мариан Бачев беше просто невероятен!

# 1 662
Гледах "Ритъм енд блус" ,по-скоро музикален театър беше.Хареса ми,нещо по-различно от обичайния театър.И Мутафчиев внасяше настроение по време на представлението.

Смяташ ли, че е подходяща за 13 годишно дете?
И въпрос към всички- какво от гледаното  напоследък бихте препоръчали за тази възраст?

Водя го сравнително често . Затруднявам се с избора, защото все още е дете. Не искам да е прекалено сериозна постановка. Музикалния театър е добър избор по принцип, защото танците и музиката разчупват , както и комедиите. Гледали сме разбира се и сериозни постановки.

Наскоро не съм си подновявала списъка за гледане, затова моля сетете се какво сте гледали напоследък и дали става за 13год?

# 1 663
  • София
gerka, аз бих препоръчала "Момо" в Младежки театър. Писала съм назад в темата за него (на 106стр. в темата), затова само ще го спомена като заглавие, да не се повтарям : )

# 1 664
Опитвам се да приема неговата популярност и постановки (както и тези на много други като него) като шанс много хора, които никога не биха стъпили в театър, да влязат и да се "запалят" по това изкуство. Пък току виж като изгледат 4-5 еднотипни неща, да усетят нужда да видят и нещо по-различно  Simple Smile

Без да искам да те обезсърчавам, мисля, че това едва ли е така. Самият Камен Донев се смята - пък и открито се обявява - за пропонент на т.нар "комерсиален театър". За него не е намерение да развива усещанията на своята публика, а по-скоро да "напипа" какво тя би искала да види/чуе/почувства и да го повтори отново и отново точно в желния вид, това е формулата. В този случай постановки са именно продукт, чието предназначение е да се продават добре, няма идеална цел.

Затова и за мен дебатът, който си струва да се води, е по-скоро нужно ли е да има такъв вид театър, за какво и за кого, отколкото дали Камен Донев се проявява като талантлив творец в работата си.

Общи условия

Активация на акаунт