Хайде на театър 2

• 266 878
  • 1 843
  •   1
Отговори
# 1 635
Постановката е сериозна, но има и  моменти, които са смешни.  Но в никакъв случай не е комедия. Но си заслужава.

# 1 636
Купих билети за " Червено " в петъ,после ще споделя

# 1 637
На 13ти в Сфумато ще има гостуване на Родопския театър в постановката "Майстори".  Гледала съм я преди време и бях впечатлена. На когото му се гледат млади, мотивирани и талантливи актьори, нека да отиде.  Peace

# 1 638
  • София
Ние вчера гледахме : "Бурунданга" в сатирата.На мен ми хареса представлението,посмяхме се доста.Другата седмица сме на "Досадникът" в Сълза и смях,дано и то да ни хареса  Hug

# 1 639
Родопския театър преди години имаха много силна трупа. Сега не знам как е, но бях гледала техен спектакъл преди доста време и останах много впечатлена. Нищо общо с други провинциалния театри.

# 1 640
По повод Камен Донев - защо въобще слагате етикети на човека и го определяте като посредствен и т.н? Той изкарва много повече пари от вас, известен и успял е. Да, до преди няколко години е бил кръгла нула, но ето къде е сега. А вие можете да си седите вкъщи и да коментирате колко е зле неговата игра. Уж се пишете много интересни и интелигентни хора, които разбират от театър, а всъщност показвате колко не знаете и не оценявате труда на ИСТИНСКИТЕ артисти в България, защото те наистина се броят на пръсти.

По темата: Последно бях на Животът е прекрасен за n-ти път. Излишно е да коментирам защо съм го гледала отново. Следва Дон Жуан.  Peace

Умишлено се бях отписала от темата, защото търпимостта тук на отрицателни мнения несъвпадащи с масата е нулева. Но това изказване ме предизвиква да задам няколко въпроса:
1. От къде съдите колко пари аз изкарвам за да правите извод и да поставяте етикет (точно същото действие срещу което опонирате)? И всъщност от кога има значение това за качествата на един актьор? И Арнолд Шварцнегер беше високоплатен, но това не го прави гениален актьор, нали?
2. По чия скала оценихте известността и успеваемостта на Донев? Кое го прави ИСТИНСКИ актьор? Заради парите, които изкарва? Или пък пълните с пубери зали, идващи заради смеха и въпреки невъзможността им да разберат дълбокия замисъла на постановките(до колко успява да се реализира този замисъл е друг въпрос), който е много далеч отвъд смеха.
Благодаря предварително.
Гледала съм Донев в 3 или 4 постановки. В нито една не ми хареса играта му.

Шоколадче  Mr. Green в този форум когато някой се чувства безсилен в аргументите си започва да напада опонента си ниско под кръста.  Mr. Green Винаги съм възприемала това поведение като най-селското възможно изпълнение от форумната "култура". Признавам - пълният член и запетайките не са ми сила.  Отдавам го на факта, че по времето когато това се учеше аз наблягах на математиката.  Mr. Green Не съм умряла от факта, не се считам за неграмотна и бас ловя, че имам много по-обширни знания и обща култура от теб. За сметка на запетайките  Mr. Green мога да оценя красива игра на качествен актьор и посредствена такава. Двете неща нямат много общо.
Много ниско ниво, шоколадена, много....въпреки претенциите. Възклицателен знак  Mr. Green

По темата : "Вишнева градина" - много добра отново. Мария Кавърджикова ми хареса. Уникален актьорски състав(с изключение на Р. Врангова, която пак крещеше; защо тази жена вечно крещи???). Много фина и ненатрапчива драматургия. Нищо общо с тази на Морфов. Жалко, че Азарян си отиде и няма да гледаме повече нови негови постановки.  

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 20:07 от Анонимен

# 1 641
  • София
Интересно ми е какво Ви е мнението за Старицата от калкута в 199?

Гледах спектакълът преди няколко години. Много ми хареса, но аз съм си голям фен на Явор Гърдев и Снежина Петрова.

Някой да изкаже мнение за " Чиста къща" на Иван Урумов?
Simple Smile И при мен е същото, страшно много харесвам Снежина и нещата на Явор Гърдев

# 1 642
Най - после и аз с билети за" Жана " !

# 1 643
  • София
О, Блисче, трогната съм от благоволението, че ни споходи! Значи все пак си склонна да променяш мнението си и има шанс да обикнеш Камен Донев! JoyУра! Ура! Ура! Просто е смешно, че раздаваш категорични присъди и изискваш съвършенство от актьори и режисьори, а самата ти започваш изречението неграмотно.
На бас относно това, кой е има по - обширни познания и култура нека не се ловим, не сме в детската градина... rotfImbo Нека да се радваме на хубавите неща, които ни заобикалят, включително и театъра и да уважаваме труда на хората, които го правят. Дори когато не харесваш нещо има начин да го заявиш по друг начин, по - деликатно и без да обиждаш.
За "Вишнева градина" съм съгласна с теб в тази част, в която я определяш като фина драматургия. Аз също много я харесвам.Гледала съм я преди доста години, когато Азарян беше още жив, това май е последната му постановка. Карамазов разказваше в предаване по телевизията, че преди една репетиция Азарян строил на сцената всички актьори, участващи в пиесата, погледнал ги и казал радостно: "Ех, Манчестер Юнайтед!" /Тогава Манчестер беше в апогея си. / Та да приемем, че и Рени Врангова е била включена в отбора по волята на майстора... Да уважим избора му.

# 1 644
Цитат
1. От къде съдите колко пари аз изкарвам за да правите извод и да поставяте етикет (точно същото действие срещу което опонирате)? И всъщност от кога има значение това за качествата на един актьор? И Арнолд Шварцнегер беше високоплатен, но това не го прави гениален актьор, нали?
2. По чия скала оценихте известността и успеваемостта на Донев? Кое го прави ИСТИНСКИ актьор? Заради парите, които изкарва? Или пък пълните с пубери зали, идващи заради смеха и въпреки невъзможността им да разберат дълбокия замисъла на постановките(до колко успява да се реализира този замисъл е друг въпрос), който е много далеч отвъд смеха.
Благодаря предварително.
Гледала съм Донев в 3 или 4 постановки. В нито една не ми хареса играта му.

1. Ако имаше толкова пари, нямаше да си прекарваш свободното време тук и да се заяждаш с този и онзи, претендирайки коооолко много разбираш от изкуство и как умееш да цениш ИСТИНСКИТЕ актьори. Ще ми бъде много интересно да дадеш 3-4 примера за български актьори, които се вписват в твоите представи за уникални. Wink Изводите си ги правя от мненията, които публикуваш тук. И защо въобще намесваш холивудски актьори?! Как направи тази връзка? Grinning Говорим за български актьори, до Холивуд още не сме стигнали. И да, в днешно време връзката пари=добър актьор е много осезаема, а и не само тук. Не съм чула човек с талант и желание за работа да живее като куче и да получава малко пари.  Wink
2. Не мисля, че има по-точна скала от аплодисментите на хората след представление и на мигновеното изкупуване на билетите за някое представление с този актьор. Истински актьор го прави неговото място в момента в българския театър. Личи си, че не знаеш от къде е тръгнал и какво е постигнал. Прочети малко повече за някого и тогава го обсъждай и да влизай в спорове. Wink Не знам къде си виждала "пубери" на неговите представления. Те дори не знаят кой е той. Нещо си се объркала.
Това, че Камен Донев не ти харесва, по никакъв начин не го прави лош актьор. Имаш си някакво мнение, но не можеш да се аргументираш какво точно не ти харесва. Твой си проблем. А това, че имаш "много богат житейски опит" и "много знания", не те прави нито по-интелигентна, нито по-разбираща от театър. Peace
П.П И в този пост ти куца пунктуацията.
П.П2 Препоръчвам ти да не гледаш новото представление на Морфов, че ще вземе да ти хареса и ще те е срам да си промениш мнението.  Grinning
П.П 3 Пише се Мария КавАрджикова.

# 1 645
Аз се отписвам от темата. Надявах се, че поне тази няма да бъде тотално ос...на, с тъпи спорове, но къде ти...

# 1 646
След петъчното "Червено " с удоволствие мога да го препоръчам !
Началото и края бяха страхотни ...някъде по средата ме изгуби,но все пак много добра игра!

# 1 647
За пръв път влизам в тази тема и на какво попадам? На спор относно прелюбопитната личност на твореца Камен Донев. Да пробвам ли и аз да изразя непопулярно мнение?

Гледах "Животът е прекрасен". Постановката е изключително пищна и разточителна, но халтура на нивото на ситуационна комедия. Камен Донев играе подобаващо. При това играе угоднически спрямо публиката, като пряко адресира низките страсти, бушуващи в салона. Ако искам да си пусна "Комиците" или някоя от старите комедии на Джим Кери, ще го направя вкъщи, а няма да ходя на театър.
Камен Донев може и да е бил творец някога, но аз съм го виждала единствено в амплоа на увеселител на масите. Спечелил е пари, похвално. Загубил е обаче уважението на зрителите, които искат да гледат театър.

Морфов ме отблъсква заради моралния си дефицит и заради необоснованите си претенции на режисьор. Престъпно е да се сваля нивото на Народния театър по този начин.

Поискахте да чуете мнение за уникални български актьори. Гледайте например Весела Бабинова в "Нощна пеперуда", за да видите какво е чисто вдъхновение и как се играе толкова сложна роля с душа и сърце.

# 1 648
      Здравейте скъпи приятели!                                                                                                                                             Казвам се Виктория Тасева и съм част от екипа на театрална работилница Сфумато                                                             Бих желала ви разкажа малко за нашият екип от актьори   и постановките които правим!!                                       Театрална работилница Сфумато е създадена през 1989 г. от режисырите Маргарита Младенова и Иван Добчев ,които са професори в НАТФИЗ Кръсто Сарафов.  Сфумато е държавен театър,със статут на стратегия за нови театрални търсения. От 2011 г. Сфумато е член на съюза на театрите в Европа. Aктыорският състав е изцяло от млади и лъчезарни хора които разбира се са с вече натрупан опит като Явор Бахаров,Сашко Кадиев,Бойко Кръстанов, младежите от Революция Z и много други. В момента сме заложили на комедията за да се позабавлявате заедно с нас, а за семействата предлага ме и детски постановки. ЗА първи път сме направили промоцинална карта която ще ви даде преференции които ще можете да ползвате с ваши близки и приятели.За цената от 20лв. ви предлагаме карта с която получавате програмата за дадения месец на вашата поща, възможността да си правите резервация за билетите по телефона плюс десет билета на половин цена и двадесет процента постоянна отстъпка. Картата важи за целия театрален сезон през 2015 г. при желание да се сдобиете и вие с такава карта можете да звъните на тел. 0888249131. При нужда има вариант за презентация на място Simple Smile 

# 1 649
  • София
"Шведска защита" - Жорди Галсеран - Малък градски театър зад канала.
Офис трилър - много добро! Определено поддържа интереса до самия край.

Общи условия

Активация на акаунт