Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 781
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 710
Аз скоро чух за близък на моя приятелка, на който на 30 и отгоре са му махнали трите сливици.

Възможно ли е от третата сливица да измервам сега вечерта преди лягане 37,2 температура на тригодишния ми син? Вчера през деня измерих 37 веднъж и после беше по-ниска през целия ден. 37,2 уж е нормално за деца, но е факт, че вчера и днес уситех, че е по-топъл от нормално.

# 1 711
  • София
Аз скоро чух за близък на моя приятелка, на който на 30 и отгоре са му махнали трите сливици.

Възможно ли е от третата сливица да измервам сега вечерта преди лягане 37,2 температура на тригодишния ми син? Вчера през деня измерих 37 веднъж и после беше по-ниска през целия ден. 37,2 уж е нормално за деца, но е факт, че вчера и днес уситех, че е по-топъл от нормално.
Възможно е, но има и много други варианти. Например някакъв вирус, грип? Най-вероятно е от някакъв вирус, понякога се проявява точно по този начин, само с температура. Хубаво е, да го заведете на лекар, сега има много грипове.

# 1 712
  • ...на безопасно
37 i 37.2 не е нормална температура, а субфебрилна.
Нормалната измерена под мишницата трябва да е до 36,8.

# 1 713
Спряла съм го от детска градина заради третата сливица, но вече и в магазин да влезем, прихваща вирус, който после и двамата караме тежко.  Confused Утре сме при педиатърката.

# 1 714
  • София
Днес ходихме до Пирогов след обстоен преглед - много уголемена и разлята(това бяха думите на доктора)трета сливица. Неговото мнение беше директно вадене. Попитах няма ли алтернатива,която мойем да пробваме първо,каза ако искам с хомеопатия,но той не може да ми помогне в случая. Моля да ми препоръчате доктори за София,които пробват с алтернативна медицина първо и след това решават вадене.

По принцип ваденето на 3-та сливица по здравна каса ли минава. Някой правил ли е процедурата в клиниката УНГ на Пирогов, ако може да ми разкаже.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 20:48 от taffi

# 1 715
  • София
Днес ходихме до Пирогов след обстоен преглед - много уголемена и разлята(това бяха думите на доктора)трета сливица. Неговото мнение беше директно вадене. Попитах няма ли алтернатива,която мойем да пробваме първо,каза ако искам с хомеопатия,но той не може да ми помогне в случая. Моля да ми препоръчате доктори за София,които пробват с алтернативна медицина първо и след това решават вадене.

По принцип ваденето на 3-та сливица по здравна каса ли минава. Някой правил ли е процедурата в клиниката УНГ на Пирогов, ако може да ми разкаже.
Според мен ще е по-добре да отидете на друг доктор. Моето дете има проблем и ще ходим на УНГ, препоръчаха ни болница Лозенец, но ще видим. Аз не бих избрала точно Пирогов. Потърсете и друго мнение на лекар, и тогава решете. Simple Smile

# 1 716
  • София
Каква е причината да казваш в Пирогов -не?
Иначе нас ни притеснява постояното дишане през устата,болестите са ни разредени вече е в период през няколко месеца,но вече много рядко си затваря устата и то за кратко,основно спи с отворена. Моята трета е вадена към 11-12г и от там си имам едно изкривяване на небцето,майка казва,че съжалява,че са ме държали толкова,реално вече са склонили,когато съм се сдобила с лоша захапка,ужасни зъби,защото третата сливица е избутвала езикът напред и от там той постоянно зъбите.
Като си помисля,какво съм изживяла аз и помня всичко от ваденето(отделно,че тогава беше уж с местна упойка,но мен не ме хвана),колко съм ходила да ми оправят зъбите,страхат да не пречиня това и на детето ми ме влудява.

# 1 717
  • София
Иначе нас ни притеснява постояното дишане през устата,болестите са ни разредени вече е в период през няколко месеца,но вече много рядко си затваря устата и то за кратко,основно спи с отворена. Моята трета е вадена към 11-12г и от там си имам едно изкривяване на небцето,майка казва,че съжалява,че са ме държали толкова,реално вече са склонили,когато съм се сдобила с лоша захапка,ужасни зъби,защото третата сливица е избутвала езикът напред и от там той постоянно зъбите.
Като си помисля,какво съм изживяла аз и помня всичко от ваденето(отделно,че тогава беше уж с местна упойка,но мен не ме хвана),колко съм ходила да ми оправят зъбите,страхат да не пречиня това и на детето ми ме влудява.
Не съм казала Пирогов-не. Просто може да отидете при дръг, който да излекува детето без операция. Ние бяхме така преди години, една лекрка каза, че трябва операция, но ние не се съгласихме и отидохме при друг лекар в Исул, който каза, че има и други начини за излекуване и ни предписа някакви капки и се оправи.

# 1 718
  • София
Напълно подкрепям - и на ме ми тежи на съвестта лоша захапка, зъби, небце на дъщеря ми заради неизвадени сливици, които 'не правят проблеми' Sad
А иначе според мен колкото Пирогов, толкова и Правителствена са подходящи. Доколкото съм чувала ИСУЛ и Транспортна болница са най-добри в това, но в крайна сметка най-важен е лекарят.

# 1 719
  • София

пуснете си кръв и урина, може много неща да са... и не 37,2 не е нормална, особенно при  3 годишно, това не е бебе на 3 месеца да се успокояваш, че нещо терморегулацията му още не е  в ред, 3 годишните имат телесна Т точно като теб.

С подобни Т като бебе, моят се оказа с пикочна инфекция.

# 1 720
Здравейте, да споделя и нашия опит. Синът ми миналата година (тогава беше на 4 г.) започна да диша през устата особено нощно време. Отначало си мислех, че има някаква задна хрема и му давах Шуслерови соли и му правех промивки с физиологичен разтвор. Но след като 2-3 седмици нищо не се променяше започнах да се замислям за сливиците.

Заведох го при нашата хомеопатка и тя каза, че е почти сигурна, че 3-тата сливица му е уголемена. Тъй като тя не можеше да му я види, ни каза да ходим при УНГ, за да може той да ни каже какво е състоянието на 3-тата сливица и след това да започнем лечение. Каза, че е добре след няколко месеца да отидем отново при същия УНГ, за да установи, дали има напредък лечението.

УНГ-то каза, че сливицата е много уголемена, трябва на всяка цена да се маха... Ние обаче отдавна се лекуваме с хомеопатия и въобще не му обърнах внимание. Започнахме хомеопатично лечение (не споделям какво, защото то за всеки си е индивидуално) и сега вече си диша без проблем през носа Simple Smile

Признавам си, че все отлагам да го заведа повторно при УНГ-то, защото при първия преглед падна голям рев Sad Но поне няма някакви симптоми, които да ме притесняват и съм спокойна...

# 1 721
  • София
aloe, можеш ли да споделиш хомеопата, при когото водиш детето? По-рано бях много скептична към хомеопатията, но определено виждам, че детето ми се повлиява положително от някои масово продаващи се хомеопатични лекарства.

# 1 722
aloe, можеш ли да споделиш хомеопата, при когото водиш детето? По-рано бях много скептична към хомеопатията, но определено виждам, че детето ми се повлиява положително от някои масово продаващи се хомеопатични лекарства.

tonkabonka, писах ти на лични Simple Smile

# 1 723
  • София
aloe, благодаря!   bouquet

# 1 724
Моля, с най-голямо удоволствие  Hug

Общи условия

Активация на акаунт