Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 295
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 980
десито - трябваше ли да записвате предварително час в Александровска или отидохте директно.
Мисля, че ходихме без час. Обаждах се да питам преди това дали е с час или направо се отива. Ако не се лъжа ми казаха кои дни, в какъв часови интервал да отидем. Но за по-сигурно се обади и питай, че моята информация е от преди 2 години все пак.

marti4kata, при моя син не е имало нито Т, нито секрет, нито кихане, кашляне ... може би всеки организъм по различен начин понася операцията, но най-добре се обади и питай лекарят, да не го мислиш. Дано да няма нищо притеснително Praynig

# 1 981
  • София
десито - трябваше ли да записвате предварително час в Александровска или отидохте директно.
Мисля, че ходихме без час. Обаждах се да питам преди това дали е с час или направо се отива. Ако не се лъжа ми казаха кои дни, в какъв часови интервал да отидем. Но за по-сигурно се обади и питай, че моята информация е от преди 2 години все пак.

Благодаря ти. Само за сигурност говорим за клиниката по алерголигия ,нали http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82 … D0%B3%D0%B8%D1%8F  ,че получих от познати друга изформация като адрес и се обърках .

# 1 982
Здравейте някой може ли да ми каже нещо за сиропа имунотрофин изписаха ни го за 3-а сливица да го пием 3 мес

# 1 983
Само за сигурност говорим за клиниката по алерголигия ,нали http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82 … D0%B3%D0%B8%D1%8F  ,че получих от познати друга изформация като адрес и се обърках .
Точно за нея става въпрос Peace

# 1 984
  Здравейте , много съм притеснена дано някой да се включи .Синът ми е на 3г. и 5м. и трите му сливици са големи,не може да спи вечер ,хърка и му е трудно да диша иначе не боледува често.Заведох го на УНГ , предварително обсъдихме с таткото , че не можем да чакаме повече и искаме да извадим третата сливица.Докторът като го видя каза , че и трите са за вадене , но аз му казах , че не искам да вадим двете ,а само третата , той каза :"Имаш вариант да прободем двете сливици с електрод , те се обгарят и после да извадим  третата"
  Аз му казах , че съм съгласна оставайки с впечатлението , че небните сливици се пробождат ,в резултат се свиват , но продължават да вършат своята функция, а се изрязва само третата сливица.
Но вече като тръгвахме на вратата ,докторът каза нещо което ме озадачи :Това е сериозна операция ще бъде трудно ,за него ,няма да може да се храни.Аз : "Нали двете сливици се запазват и продължават да си вършат работа" , а той ме изгледа някак странно и каза "Да", но не ми прозвуча като "да".
Тия дни постоянно чета за трета сливица и попаднах на една статия в която се пише , цитирам:

"Операцията за махане на сливиците се извършва с пълна анестезия и представлява обгаряне на сливиците или премахването им чрез лазер."

И ми светна , че докторът е имал предвид да извади всички сливици.Объркана съм , защото каза че до края на месец май ще бъде в отпуска , чудя се дали да не му се обадя по телефона ,за да го попитам директно.
Ще бъда благодарна на мнения и препоръки!

# 1 985
  • София
zawe - отидете и при другдоктор.Намоето дете също са големи недните сливици,но само 3-та ще извадим защото тя е предпоставка завечните й боледувания,другите няма да ги пипат,защото досега е правила само 1 ангина.Ти казваш,че не боледува детето,тогава защо да ги вадят и тях?!

# 1 986
  И аз това се питам , водила съм го на няколко доктори УНГ , и не мога да попадна на добър специалист , става дума за Бургас.Според вас , какво е имал предвид доктора под "пробождане с електрод и обгаряне на двете сливици ", аз ще му се обадя в понеделник ,но дотогава има време,затова реших да пиша тук , където има толкова знаещи майки.

# 1 987
Здравейте,
Имам няколко въпроса.На нас миналата година ни установиха трета сливица.Бяхме боледували дълго и дори бях още в болнични когато отидохме за консулт с УНГ .Става въпрос за Варна и доктора мисля беше Папуров.Той ни каза че по принцип лечението е оперативно но не е нужно да бързаме и да предприемем смяна на климата и физиотерапия .Това е февруари месец миналата година.От тогава два пъти сме ходили на планина.Зимата само веднъж пипнахме по-сериозно вирус.От време на време има сополки и хърка но нищо по сериозно.Когато няма хремичка не хърка нощем.Колко време след установяване на заболяването се прави операцията и наложителна ли е?До колкото ми е известно операцията може и да се избегне но не знам след колко време се установява това.Не сме ходили повече при лекаря защото сме относително здрави.Трябва ли да се консултирам с др.УНГ?

# 1 988
Мами препоръчайте ми добър УНГ в Стара Загора,на който мога да се доверя.Искат да махат третата сливица на малката края на юни,защото тогава прави 3 год.Доста и пречи,боледува често,хърка постоянно.Но не е ли малка?И не се ли маха пролет и есен?

# 1 989
Колко време след установяване на заболяването се прави операцията и наложителна ли е?До колкото ми е известно операцията може и да се избегне но не знам след колко време се установява това.Не сме ходили повече при лекаря защото сме относително здрави.Трябва ли да се консултирам с др.УНГ?
Операция се прави, ако е наложителна. Има ситуации, в които не се налага операция. Това обаче може да го каже специалист дали е наложителна или не е ...
Аз имам две деца - едното на 8, при което операция не се наложи, имал е проблеми, но успявахме да се справим с лекарства и периодично следене (в началото на 6 месеца, след това на 1 година). В момента няма никакви проблеми със сливиците, сякаш израстна проблема. Малкият ми е на 4 почти, но при него на 2 се наложи да се направи операция, заради задържана течност в ушите за 6 месеца, което ако не се лекува може да доведе до трайна загуба на слух ... В момента все още има проблеми с небните сливици - огромни са, но здрави и засега само го следим ... Скоро направи гнойна ангина (първата му след операцията) и пак има задържана течност в ушите Sad, но е под наблюдение ...
Така че, if-73, много е индивидуално дали се налага или не операция, съответно на колко време се налага преглед, ...

ani_rozi, моят син беше на 2 когато му махнаха сливицата, но при него се налагаше и нямахме избор(по горе съм описала какъв беше проблемът). Планови операции не се правят лятото, заради по-големият риск от инфектиране на раните, защото високата температура предразполага към по-бързо развитие на микроорганизмите и заради по-голям риск от образуване на тромби и запушване на кръвоносните съдове ... Но ако се налага операция по спешност, тя се прави, като си има съответните климатизирани операционни, реанимации, ...  Моят мъник е опериран началото на юли месец, но при него нямаше възможност да се чака повече ...

# 1 990
  • София
Някои да е ходил скоро в клиниката по алергология в Александровска болница?
Много ли се чака, записва ли се час предварително, с направление ли е и за колко време стават резултатите от теста за алергии? Става въпрос за тест за обща упойка, ако има значение.
Някой щеше да ходи скоро от пишещите в темата, моля за инфо  Praynig

# 1 991
  • София
Някои да е ходил скоро в клиниката по алергология в Александровска болница?
Много ли се чака, записва ли се час предварително, с направление ли е и за колко време стават резултатите от теста за алергии? Става въпрос за тест за обща упойка, ако има значение.
Някой щеше да ходи скоро от пишещите в темата, моля за инфо  Praynig
Аз днес бях там.Чака се,самият доктор, при който попаднахме доста бавно действа. Задължително се обади предварително,реално час не се записва,но отбелязват броя пациенти за денят,после по редът на пристигането им в 11 кабинет дават талонче,след това пред 12 кабинет,чакаш доктора,след него обратно в 11 за тестването,след това  се оказва,че трябва да платиш ,но не ти обясняват дали детето може да излезе или трябва да стои вътре.Плащането е в друга сграда( мъжът ми ходи да плаща и това ни смести време,каза,че сградата е зад тази на алергологията и се водило администрация). След изтичането на времето,при нас 20 мин (и ние бяхме за общи анестетици),отново в 20 кабинет да погледнат маркерите и с бележката от теста и плащането, се връщаш в 12 кабинет,като  предреждаш хората,които още не са минали"първият" преглед при докторът.

# 1 992
  • София
taffi много благодаря за отговора, за съжаление го видях късно, точно като се прибрахме от клиниката. Ние не се обаждахме предварително по телефона, предполагам има и други като нас. Малко тъпо е измислена цялата процедура по изчакване, бая висене пада, като се има предвид, че е платено и пак Crossing Arms При нас се наложи и да направим допълнителни тестове, та 2 пъти минахме през въртележката с двата кабинета и плащането в другата сграда. Добре че поне втория път доктора директно ни извика, като видя че пак сме се наредили да чакаме, защото реално вече си бяхме изчакали опашките по няколко пъти.
В крайна сметка ни даде и рецепта за 2 вида противоалергични до деня на операцията и до колкото разчитам от становището на лекаря трябва да й се даде и нещо в деня на операцията, но може и да бъркам.
Сега ни вкараха в нов филм, че ваденето на двете сливици може да доведе до астма и направо вече не знам, нито е да ходиш по лекари и изследвания, нито е да не ходиш. ooooh!

# 1 993
  • София
За това дали ваденето на 2 сливици води до астма ,незнам,доктор ли ви го каза? И ние се наслушахме на какви ли не коментари да не вадим 3-та сливица.

# 1 994
  • София
Да taffi, алерголога  Peace Чух се с нашия лекар УНГ, който в крайна сметка взима решението и той каза, че в никакъв случай няма да маха двете сливици на този етап. Независимо от мнението на който и да е! В случая съвпада просто с алерголога, за третата сливица оБаче всички, при които се консултирахме са за ваденето й, просто при проблем със слуха си има вече сериозна предпоставка това да се случи. А за астмата - то не важи за всички деца, говорим в случая за моето, при него така биха се развили нещата, като нашия лекар УНГ потвърди тези опасения  Peace Така или иначе те не боледуват, тя реално ангини не кара, проблема при тях е, че са много големи, но при положение, че не боледуват си играят "много важната роля на филтър"

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 18:18 от meggle

Общи условия

Активация на акаунт