Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 474 456
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 165
На нас преди операцията само ПКК с време за кървене и време съсирване ни искаха. Странен подход - навсякъде различно.

# 166
  • Once there was a Hushpuppy...
tonkabonka - няколко дена ме нямаше и от вчера чета направо с изненада колко бързо се взе при вас решението за операция. Пожелавам успех! Ще чакаме новини как е минала Peace
Като, че ли беше вчера като се оплака от уголемена 3та сливица при момиченцето ти и хоп - дошло време за вадене Peace Къде ще е операцията, при кой доктор?

# 167
  • София
RadoLin4eto_Mac, какво да ти кажа - не мисля, че е редно детето ми да страда месеци наред и да се задушава нощно време, при положение, че няколко лекари категорично се изказаха ЗА ваденето на сливицата. Все пак аз не съм лекар и се съобразявам с компетентното им мнение. Здравето и комфорта на дъщеря ми са най-важни в случая.  Peace
П.П. Аз наскоро се оплаках, но проблемът на Кати не е от вчера.  Wink

# 168
  • София
Случайно попаднах на вашата тема и се зачетох. Вече нямам вашите проблеми, но ги имах и затова искам да споделя как се справихме.

Детето ми имаше увеличена трета сливица. Оперирахме я. След няколко месеца проблемите се появиха отново. Записвала съм си всеки път, когато давам антибиотик. Събраха се за една година 13 пъти - все гнойни ангини. Отново я оперирахме, оказа се, че е рецидивирала.

Веднага след това след споделяне с познат разбрах за един лекар, който лекува сливиците без да ги маха. Реших да се консултирам с него. При прегледа се установи, че един месец след втората операция отново има трета сливица. Дали толкова бързо е рецидивирала или не е била почистена отново не разбрах и никога няма да разбера (този, който направи двете операции беше печално известният Маджунов - не слагам д-р пред името му)

Лекарят се казва д-р Огнян Попов - работи във ВМА, има и частен кабинет наблизо. От тогава минаха няколко години - повече антибиотик не ми се е наложило да давам. Няма да изпадам в подробности за процедурите, които прилага, само ще каца, че са леки, не са неприятни в никакъв случай, децата не се страхуват от него, има подход към тях и най-важното е, че има положителен резултат с минимум усилия.

Пожелавам ви успех в борбата с възпалените сливици.

# 169
  • София
Защо не изпаднеш в подробности за процедурите? на какъв принцип лекува? То това е най-важната и интригуваща част според мен от поста ти? Whistling

# 170
tonkabonka - разбира се, че детето е на преден план и щом казват лекари, значи е така Peace Пожелавам всичко да мине по вода Praynig

Sash - много съжалявам, че така се е мъчило детенцето ти, тооолкова АБ.......самия ад за организма, дано вече да сте по-добре и скоро да не му се налага да пие Peace Ние също ходим и при Д-р Попов, аз също съм много доволна. Той има подход като Д-р Райнов, първо лекуват. С тази разлика, че за Попов знам, че оперира когато това се налага, а за Райнов - не разбрах, но май не оперирал Thinking В нашия случай мнението на тези двама лекари се припокри напълно. Аз лично съм с огромно доверие към Попов, защото ни го препоръча като добър лекар Д-р Св.Ботев, който отдавна вече не работи в БГ Peace

# 171
  • София
защото ни го препоръча като добър лекар Д-р Св.Ботев, който отдавна вече не работи в БГ Peace
В ИСУЛ има един доктор УНГ, който се казва Ботев.  Thinking

Радолинче, пропуснах да ти отговора, че операцията ще бъде в Окръжна болница, при д-р Нешков.

И на мен ми е интересно какви са процедурите при д-р Попов.  Peace В крайна сметка това е най-важно - да знаем какви методи прилага този доктор.

# 172
Зачетох се и аз тук от съпричастност към tonkabonka  Simple Smile и от чисто любопитство по темата. Добре е да съм информирана, макар че досега дъщеря ми не е имала сериозни проблеми с третата сливица.

Тони, знам, че всичко ще мине добре, а ти знай, че ще насочвам положителна енергия към вас в сряда.  Grinning

Сигурно е обсъждано много пъти, но все пак да питам, във всички болници и клиники практиката за вадене на сливици една и съща ли е? За деца и за възрастни еднакви ли са процедурите или зависи от конкретния случай? Навсякъде ли поставят на децата пълна упойка и тръба в гърлото? Моят опит не е меродавен и беше много отдавна, когато ми извадиха сливиците, но с местна упойка и го наричаха "манипулация", а не "операция".

И друга тема ми е любопитна, за използването на лазер с цел безкръвна операция или по-скоро липса на кървене след отстраняване на сливиците, правилно ли съм разбрала? Знаете ли къде го практикуват, само във ВМА или къде другаде?

За процедурите и практиките на прочутия д-р Огнян Попов - прочетох в другата тема за лазерната операция. Стара е. Там много го хвалят този доктор и най-вече стремежът му да лекува всячески сливиците преди да препоръча вадене.

# 173
  • София
Добре, майки, изпадам в подробности, наистина разбирам, че това е най-интересно и важно за човек, който иска да се ориентира при кой лекар да заведе детето си.
RadoLin4eto_Mac!, да, сега е добре "детенцето ми"  Laughing направо ми става смешно, защото е вече "детище", отдавна беше проблемът със сливиците - десетина години. Но смело мога да кажа, че от тогава не знае какво е антибиотик.

Та по същество - единственото що-годе неприятно е намазването на гърлото с тампончета, напоени с нещо, което само той знае какво е. Той обръща голямо внимание на природните средства - случвало се е когато дете има проблем с ухо да ми дава някакви месести листенца, които къса от една саксия на балкона си и да ми казва да изстисквам сок от тези листенца в ухото. Другото, което прави е физиотерапия с някакви уреди с кръгли накрайници, които детето държи на бузите от двете страни на носа и понеже този уред издава звук като излитане той му казва самолетче. Та най-редовно докато още не е минала една минута, детето казва: "Опа, отпуши ми се носа". Дава и лекарства, разбира се, но това вече са други подробности и различни за различните болежки.
Веднъж детето ми се разболя точно, когато трябваше да замине на зелено училище в лятото преди първи клас. Щеше да бъде за последно с приятелите си от детската градина и имаше голям мерак. Сутринта вместо на автобуса с децата трябваше да го водим спешно при д-р Попов. Той му направи гореописаните процедури, следобед пак, даде илач и каза, че на следващия ден можем да го закараме на зеленото. Така и стана - изпусна само един ден и всичко беше наред. Аз, естествено бях много притеснена, но му се доверих, щом каза, че може да замине - може.

В един момент - не знам към 2 - 3 клас май беше, каза да го заведем когато е здрав, за да види как са сливиците, Тъй като те бяха трайно увеличени и много деформирани той им направи прочистване с местна упойка, така както ни го обясни - нещо като изсмукване с прахосмукачка на разни неща, с които са били пълни грапавините и браздите по сливиците. От тази манипулация забравихме какво са сливици. Но пак казвам, това го направи когато детето беше напълно здраво.

В общо линии това е. Надявам се да не съм досадила с дългия си пост.

# 174
........... ми дава някакви месести листенца, които къса от една саксия на балкона си и да ми казва да изстисквам сок от тези листенца в ухото. Другото, което прави е физиотерапия с някакви уреди с кръгли накрайници, които детето държи на бузите от двете страни на носа и понеже този уред издава звук като излитане той му казва самолетче.
Месестите листенца са от "дебела мара" , а уреда е руски Витафон.

# 175
Deina и Sash - благодаря ви и на двете за изчерпателността Peace За мен бяхте полезни, научих нови неща. Винаги бих се обърнала и към Попов и Райнов Peace
По повод Д-р Попов искам да уточня, че го избрах за второ мнение, до сега не ни е лекувал, а само си каза мнението на преглед. По това разбрах, че със сигурност ще се лекуваме/все пак от двама лекари/.

tonkabonka - браво за Окръжна, и за там четох хубави отзиви пак във форума Peace За мен там е евентуално Д-р Кирова - тя ми беше резерва за 3то мнение, че знае ли човек Thinking
Да ти кажа, не знам кой е този Д-р Ботев в ИСУЛ сега, но нашия Д-р Ботев се казва Светослав и дълги години е работил в ИСУЛ преди да замине за Германия. Отдавна работи там и е много добър доктор в рино-пластиката.Нашите се смеят, че е извадил сливиците на децата на цялата им тайфа, докато бяхме малки. Мен лично ме е спасявал  при много тежък синузит, почти менингит още когато съм била на 2 и малко.

# 176
Здравейте,и при нас  проблема е същият-запушен нос,затруднено дишане,хъркане  като спи и чести инфекции на горни дихателни пътища.Най-вероятно имаме трета сливица.Насочиха ни за консултация с доц. Консулов в клиниката "Св.Св. Козма и Дамян"-Пловдив.Моля за мнение някой ходил ли е на преглед там,или за впечатления за самия лекар.Всичко ще ми е от помощ.Другата седмица ще ходим на преглед,така че ще се радвам на съвети на всички минали по нашият път.Благодаря на всички който ще ми дадат някаква информация за лекаря,клиниката и самата операция.

# 177
  • София
Deina, не съм много сигурна, но мисля, че не е дебела мара. Аз зная като дебела мара това цвете:
,
а това, което той използва е нещо подобно на това:
,
което мисля, че се казва нежит, но не съм сигурна...

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 15:53 от Sash

# 178
Sash, така е, права си, просто и аз съм в групата от статията дето така му викат;
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://kasnaprolet9999.blog.b … p;ved=0CBkQ9QEwAg
и тук се казва дебела мара :      http://botanix.bg/cvetia/503-debela-mara.html
Все едно, важното е , че така изглежда  Hug

# 179
  • София
Sash, точно втората снимка е растението, чиито сокове лекуват уши. Баба ми го имаше в двора в саксия и му казвахме "бабино ушенце".  Grinning Не знам как е латинското му наименование.
Уф, сега проверих и видях, че бабино ушенце е съвсем различно растение. Значи жестоко сме се бъркали всички едно време по отношение на дебелата Мара.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт