Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 474 447
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Дано да е полезна информацията. Аз сега като се разрових из нета видях, че има доста повече видове, така че не знам кое точно използва докторът.

# 181
  • София
Мерси много, интересно инфо Simple Smile А дали прилага подбни лечения при серозни отити?

# 182
  • София
Е, хайде сега, при сериозни заболявания прилага и сериозно лечение. То не, че това с цветята не е сериозно, де. Мен лично и с антибиотици ме е лекувал, но беше много як синузит

# 183
  • София
не питам за сериозни, а за серозни отити, ако някой с такъв проблем е ходил при него Simple Smile Joy

# 184
  • София
 doh Хич и не знаех за този отит  Mr. Green  извинявай
И сигурно вече си разбрала, че не знам и дали ги лекува  Rolling Eyes

# 185
Хахах, развеселихте ме...

Дебелата Мара знам, че е бг аналог на алоето, което също действа на ушна болка. А подобна физиотерапия ни правиха на нас в поликлиниката към педиатрията. Само че намазваха областта на максиларните синуси с някакъв препарат (забравила съм го) и с един накрайник към уред вкарваха препарата с нещо като йонофореза или електро.. нещо си.

Angel Dust, ти пробва ли физиотерапия за сер(и)озния отит? Пак май с някакъв накрайник в ухото действат. Но с кварц лампа ли нагряват, друго ли - не знам. Когато ние правихме физиотерапията, не ни го предписаха, защото отитът ни вече беше минал и не сме имали серозен. Нас ни правеха онова на синусите и кварц лампа в гърлото и ноздрите.

# 186
Мерси много, интересно инфо Simple Smile А дали прилага подбни лечения при серозни отити?
Ние сме в момента със серозен отит и от 1 месец й капя от дебелата мара периодично. И като й капна по 1 капка и вечерта като,че ли започва да преглъща докато спи, все едно й се стича нещо. Искренно се надявам да е така, ще видя на 09.04 -тогава сме на контролен. Иначе в момента й капя от дебелата мара, горе долу 2 пъти седмично, правим масажите с EARDOC и й давам калиум муриатикум.

# 187
  • София
I see you - честно казано нито един от лекарите не е споменавал изобщо за физиотерапия....
kalpazankabarabanka - а ти си имаш растението ли? или продават капките директо?

# 188
I see you - честно казано нито един от лекарите не е споменавал изобщо за физиотерапия....
kalpazankabarabanka - а ти си имаш растението ли? или продават капките директо?
Не, не продават капки. Завъдих си растението след като ни се случи това с отита. Много е разпространено и то под доста различни имена.

# 189
kalpazankabarabanka, би ли споделила как точно успяваш да изцедиш капки от листото на дебелата мара.И аз го завъдих растението ,но съм опитвала 2-3 пъти да изцедя от листо сок и все ми става на каша и не ми се получава.

# 190
kalpazankabarabanka, би ли споделила как точно успяваш да изцедиш капки от листото на дебелата мара.И аз го завъдих растението ,но съм опитвала 2-3 пъти да изцедя от листо сок и все ми става на каша и не ми се получава.
Загряваш го съвсем леко на котлона,колкото да омекне без да го изгаряш и след това стискаш.Те се изцеждат 2-3 капки, но са достатъчни

# 191
Цитат
Загряваш го съвсем леко на котлона,колкото да омекне без да го изгаряш и след това стискаш.Те се изцеждат 2-3 капки, но са достатъчни
Благодаря!Ще опитам така,аз затоплях листото в топла вода ,но може би не е същото.

# 192

Ооооо, няма и да ти спомене! Дори и джи пи-тата мълчат като риби все едно че проценти получават, за да не дават тия направления. А на децата след всяко боледуване се полага по ЗК физиотерапия според заболяването неограничено, но не повече от 1 направление на месец.

# 193
Sash, така е, права си, просто и аз съм в групата от статията дето така му викат;
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://kasnaprolet9999.blog.b … p;ved=0CBkQ9QEwAg
и тук се казва дебела мара :      http://botanix.bg/cvetia/503-debela-mara.html
Все едно, важното е , че така изглежда  Hug

Само да уточня, че на двете снимки са различни растения.
Това, което ни трябва при проблеми с ушите е Sempervivum (на първата снимка в цитирания пост), а дебелата мара е вид Sedum.
От няколкото показани снимки само тази е на семпервивум, останалите растения с подобен вид са други.
Т.е. не се подлъгвайте по външния вид на растението, а търсете точно семпервивум. На доста места продават, да не говорим, че в доста села все още го отглеждат върху покривите  Peace
Народното му название е ушно зеле  Laughing
Иначе и ние две години скиторехме по лекари с проблемни сливици, включително трета такава. Доста време ни "лекува" д-р Райнов от ИСУЛ - много симпатичен човек, но си пробутва кортикостероиди като стой та гледай  Confused
От няколко месеца сме на хомеопатия и сериозни проблеми няма, но за пълно излекуване вероятно ще трябва година поне.

# 194
  • София
Здравейте, момичета!
Както вече писах, детето ми ще го оперират в сряда от трета сливица. Сутринта обаче, се сетих, че не съм погледната рентгеновата снимка на белия дроб. В листа към нея е написано, че детето има бронхит.  ooooh! Чудя се, при това положение, дали ще я оперират???

Общи условия

Активация на акаунт