Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 953
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 930
Развеселихте ме !  С удоволствие бих намазала и мъжа ми с такъв направен крем , но няма да даде.  Крема който ползвам е обикновен крем за тяло за бебета, просто отделям от него и слагам капките от лавандуловото маслото-производство на Българска роза-http://bilki.bg/product/1646/lavandulovo-maslo-za-relaksatsia-ba … ska-roza-10m.html
Моля прочетете внимателно противопоказанията.

# 931
Те всички УНГ-та май при такива проблеми лепват алергичен ринит диагноза, която обаче не винаги е вярна... но за това се правят тестове при алерголог.

Лошо е обаче когато дечицата са твърде малки за тестове. До 6г. няма смисъл. А дотогава? Вярваме на един, не вярваме на друг и се молим майчиният ни инстинкт да е правилен. Rolling Eyes

# 932
  • София
Чак пък до 6...на 3 години спокойно могат да се правят, правят се при нужда и при по-малки деца.

# 933
Анджи, тук не съм съвсем съгласна. По принцип всичко 'може', въпросът е доколко е достоверен резултатът. Съветвала съм се с няколко доктори и УНГ и алерголози и педита - всички са единидушни. Няма смисъл преди 6г. Причината е, че до тази възраст организмът активно развива и израства алергии. Както в момента имат алергия към едно нещо, след 3 месеца може да е изчезнала за сметка на нещо ново. Съответно тестовете до тази възраст не се считат за достоверни. Но на тази теория се доверявам аз. Всеки следва собствената си логика и избира на кого и в какво да вярва.  Hug

# 934
  • София
Да, не са най-достоверните, но са достатъчно ориентировъчни, към момента,  а и не значи, че не може да се направят. Може пък да се окаже, че детето няма никакви алергии и никакъв такъв алергичен ринит и няма какво да израства.

А то алергии може да се израстнат и след 6 година, а може и да се появят нови на по-късен етап... гаранция франция, по тази логика, дай никога да не си правим тестове, защото нещата могат да се променят Wink

# 935
Да, точно това добавих преди секунди в предния си пост. То всичко може, въпросът е колко ще е достоверен резултатът. А това с нямането на никакви алергии - хм, в днешно време ми звучи като да оцелиш 6-ца от тотото. И не, просто след 6г явно нещата започват да стават по-постоянни в детския организъм и за това такива тестове се считат за по-достоверни след тази възраст. Но както и да е, смисъл от спор няма. Както казах всеки сам си решава на кое да вярва. Wink

# 936
На моя син на 5,5 години му направиха тестове за алергия в Транспортна болница и навсякъде ги приеха за достоверни - и в ИСУЛ, и в самата Транспортна, и личната му лекарка, както и двама други лекари, при които ходихме на частно.  Peace

# 937
  • София
♥Пандичка♥ -  не знам 6-тица ли е, но моят син се оказа, че алергии няма.

# 938
На моя син на 5,5 години му направиха тестове за алергия в Транспортна болница и навсякъде ги приеха за достоверни - и в ИСУЛ, и в самата Транспортна, и личната му лекарка, както и двама други лекари, при които ходихме на частно.  Peace

Разбира се, че ще ги приемат. Аз не казвам, че тестовете се правят "под масата", че да не се признават от някого. Съвсем друго исках да кажа, но както и да е.  Laughing

Angel Dust, щом вярваш на резултата, значи всичко е чук. Wink

# 939
  • София
Защо да не вярвам? (да не говорим, че и по твоите критерии тестовете са правени на 6 и половина години)
Ти вярваше ли на резултатите, като тестваха детето за алергия към  упойки?

# 940
Ама ти май просто искаш ей така да си спорим. Аз не зная синът ти на каква възраст е сега, камо ли на каква е бил, когато са го тествуали. Аз говорех само и единствено за възрастта под 5-6г. След като си изследвала сина ти след 6 г за какво точно спорът продължава???  newsm78 Колкото до упойките - това е нещо ама съвсем различно. Shocked На тях се доверявам защото ме интересува днес/утре дали детето ми ще направи алергия към някоя от съставките. Докато при тестовете за храни/прах/полени/животни и т.н. нещата носят съвсем различна информация и изводи.

В крайна сметка щом от лекари не сте чували тази теория, има инфо в нета бол. Аз пари не взимам от това да си измислям медицински твърдения. И не виждам защо нещо, което споделих информативно трябва задължително да прерасне в заяждане, или поне аз така го усещам вече.  newsm78 Мен ме интересува децата ни да са здрави. Пък кой на каквото иска да вярва.

# 941
  • София
Аз с лекари съм говорила, като цяло се предпочита детето да е над 5-6, но при нужда може и по-малко. А при съмнения за алергии за мен си е нужда, ако ще пие месеци противоалергични и т.н.
Защото ако алергия няма, за мен си е тровене едно такова пиене на лекарства.

Просто информативно, че не всичко може да е само  по интуиция и на кой ще повярваш. Но ако смяташ за ненужно, разбира се може да  прескочиш инфото, някой пък друг може да реши да се възползва и да си тества детето. Не е лично заяждане, не е никакво заяждане. Просто инфо...
Пък нека израстне после алергията, какво по-хубаво. Но ако знам към какво ми е алергично в момента детето, ще мога да се постарая да огранича най-малкото контактите с алергена, от там и  страданията на детето си.

И ако наистина беше толкова безсмислено  тестването и при операции нямаше да тестват малките деца...за какво ако  на резултата не може да се разчита?

# 942
И накрая излезна, че в същност сме на едно мнение.  Класика в жанра. Mr. Green  Hug

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 21:31 от ♥Пандичка♥

# 943
И аз четейки бях прочела за мъж , а не за мазане Joy Ами моят син спря да хърка от раз след като извадиха сливицата, ако щете ми вярвайте, но вече няколко пъти съм ставала да проверявам дали диша...добре,че бълнува на моменти. Laughing Аз обаче ще намажа моят мъж наистина с тоя крем. Mr. Green Laughing

# 944
Gundie, то и аз сигурно за това прочетох 'мъж', защото мъжът ми определено има нужда от някаква златна рецепта за спиране на дъскорезниченето.  Joy Много, много се радвам, че Вик веднага е спрял да хъркоти.  Hug Ех, как тайничко ти завиждам, дано и при моето сладурче някога настъпи този момент!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт