Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 709
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София,
Eiffel, обсъждали ли сте с вашия пулмолог дали тези чести проблеми с гърлото не се дължат на Пулмикорта? Нали него правите сега?
Всъщнистоние сега не сме на Пулмикорт - за астмата поддържащото ни лечение е само Сингулера, преди бяхме и на фликсотид, но тази есен само сингулера ни го включиха отново. А Пулмикорт инхалирахме малко в края на декември и после началото на януари по десетина дни, заради пристъп, след това малко преди насрочената операция хвана тежкия вирус с кашлицата, температурата и всички те му там екстри, тогава пак и включиха за петнадесет дни пулмикорта и после преди операцията го спряхме и не сме почвали - вече повече от месец нищо не сме дишали, но и няма нужда!

# 1 036
Аз мисля, че трябва да пием Ериус сега, винаги ни е действал добре и след 3-4 прием е спирала да хърка.

Самосиндикално не бих, особено за продължителен период. Противоалергичните препарати не са безобидни. Консултирай си се с док.

# 1 037
Тази статия също потвърждава, че самолечението е опасно: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5522

# 1 038
Аз мисля, че трябва да пием Ериус сега, винаги ни е действал добре и след 3-4 прием е спирала да хърка.

Самосиндикално не бих, особено за продължителен период. Противоалергичните препарати не са безобидни. Консултирай си се с док.

Да, разбира се, и аз след операцията не смея да давам нищо на своя глава  Peace

# 1 039
Тази статия също потвърждава, че самолечението е опасно: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5522

На тази статия ми трябваше да прочета първите абзаци за да загубя интерес. Бля, бля, бля...
Подозирам, че имаме рецидив на третата, защото отново започна да се върти като спи, сумти, проплаква, диша през устата през нощта, говори носово, като тича не може да диша през носа. Секрети сякаш няма, но лигавицата му е набъбнала и като цяло дишането е затруднено. Познато ви е предполагам?

# 1 040
*vera, преди колко време извадихте сливицата? Заведи детето на УНГ за да не се притесняваш излишно.
А при нас все още не виждам ефект, днес ни е 11-ти ден от операцията  Sad. Ще я водя тази седмица пак да видим какво ще каже докторката УНГ .
Преди операцията, когато бяхме ходили само на преглед, доктора в Пловдив каза, че след като се извади сливицата, нормално е другите две да се стремят да заемат празното място. Мисля при нас е точно така в момента, сливиците са доста набъбнали. Затова каза, че обикновено изписвали Лимфомиозот . Но на нас не ни изписаха нищо. Всъщност дори не ни погледнаха гърлото преди да си тръгнем. А мисля, че трябваше и още там щяха да видят , че са и направили раничка на едната сливица. Чак на 5-тия ден ( понеже се падна събота и неделя) я заведох при нашата УНГ и след първото туширане с Ваготил раничката изчезна и детето започна да се храни.
Та...мисълта ми е , че нещо и в Каспела започват да претупват нещата. Да не говорим, че направо си ни изгониха на следващия ден. Имало много хора за приемане и трябвало да си ходим Mr. Green

# 1 041
  • Plovdiv
Според вас, ако третата сливица рецидивира след операцията, на какво се дължи. На некадърен доктор или предразположеност или какво?

# 1 042
  • София
На организъм. Какво е точно да му е некадърно на доктора?

# 1 043
Нали казват, че израства отново, ако не е почистена както трябва. Но дали е вярно... newsm78. Според мен не Rolling Eyes.

# 1 044
Ходихме разбира се на УНГ и сега вместо да говорят за третата сливица. Защото по моему това е основния ни проблем отново, сега ни говорят за махане на останалите две, защото били огромни и му затруднявали дишането. Попитахме за третата, дали не е рецидив. При операцията щели да прегледат и третата и ако е нужно да почистят и там. censored
Операцията ни беше януари миналата година, тоест малко повече от година е минало.
Обиколили сме: Петров, Должиков, Милинич, Дойков, Крема.
И не е съвсем доброволна тая смяна на лекарите, просто идва момент, в който имам чувството, че им досаждаме с непрестанното си боледуване и или ни насвяткват с АБ или хомеопатични щуротии. Никой от споменатите не ми е вдъхнал увереност, че ще се справи със ситуацията.
Почват с лечения, пробват едно, друго и ей на...
На предпоследния преглед уж небните сливици бяха ок, стрептолиновия ли както се казва оня тест за ревматизма беше в норма и го водим онзи ден отново за консултация по повод проблемите със съня и хоп операция на небните  #Crazy

# 1 045
  • София
Ммм не...не е в почистването проблема, при някои хора рецидив се появава след 4-5 дори 9 години... ако беше проблема само в как е почистена, според мен щеше да е в доста по-кратки срокове.

# 1 046
Нас педиатърката още миналата година ни натискаше, че и трите са за вадене. Обясняваше, ни че като се извади третата, се освобождава място. Детето е в "напрегната" среда в ДГ с всичките им бацили и вируси и инфектирането на небните сливици, щяло отново да доведе до прорастване на третата.

А като си говорихме веднъж с директорката на ДГ, тя пък ми спомена, че при сина й след махането на трите, третата пак прорастнала ooooh!

Хора, май отдавна сме за нова тема, погледнах как е направена с идеята да я пусна, но няма да се справя с тия линкове и прочее красоти.
Куката да се задейства да не дреме под клона, ако обича!
Ако не ще съм благодарна, някоя друга мацка да го направи.

# 1 047
Ние най-напред ходихме на консултация при д-р Михов в Стара Загора. Той беше категоричен, че с ваденето на едната сливица ще решим проблема временно и след това ще се наложи махане на другите две. Аз не се реших.
В Пловдив д-р Крема каза, че ако е негово дете не би махнал и трите сливици наведнъж. Е, доверих се на д-р Крема, та накрая да не се окаже, че първия доктор е бил прав. Но то човек може ли да знае какво ще се случи  Rolling Eyes.

# 1 048
*vera, и що при операцията щели да прегледат и третата сливица, сега не могат ли да кажат дали изобщо има такава ???
И между другото кой д-р ви маха сливицата?

# 1 049
  • София,
*vera, и що при операцията щели да прегледат и третата сливица, сега не могат ли да кажат дали изобщо има такава ???
И между другото кой д-р ви маха сливицата?
Е ти пък защо сега трябва да преглеждат - важното е да я убедят че трябва операция, хем да грътнат парите по ЗК, хем и тя да си плати! Пък има ли, няма ли носна сливица - то това сега не е важно..... ooooh!.
Аз пък да Ви кажа не бъдете черногледи, все пак статистиката показва, че повечето дечица след махането на носната сливица укрепват и спират да боледуват! Такива усложнения като при нашите, с продължаване на боледуванията, с задължително  налагане маханате на другите две сливици -  са по редки случай.
Носната сливица задлъжително си излиза отново, още сле операцията - до една година тя си се възстановява като орган - задължително. Но в повечето случай този орган започва с растежа и веднага да закърнява, т.е остава си малък израстък, какъвто трябва да е по принцип. Според мен за рецидив се говори в случаите, когато самия организъм е предразположен към тези чести боледувания и задържането на секрети, които са носители на бактерии, те възпаляват както и другите две сливици, така и създават условията, носната сливица да се инфектира отново и да нарастне, да пречи, да позволява задържането на секрети и развиването на бактериални инхфекции. Аз лично бях изумена съвсем наскоро - една позната ми разказа - ча на нейната  дъщеря  са махали три пъти носна сливица, и то през няколко месеца, накрая са махнали всичките сливици, но положението си е останало същото, даже като се разболее и веднага всичко слизало надолу, на всичкото отгоре отново искали да вадят трета сливица на детето  за 4 път, но тя отказала! Tired Така че нищо не е гаранция! Според мен всичко си е до организъм!!!!

Общи условия

Активация на акаунт