Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 781
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 350
Забравих да добавя и безобразно големите количества плодове и зеленчуци през цялата година. И Моркови.... мнооооого моркови, огромни и сладки. За щастие дъщеря ми ги обича  Hug

# 1 351
Здравейте!Скоро разбрах,че и моето детенце е с трета сливица.Бяхме решили да пробваме да я дадем на ясла.Изчетох доста за няколко дни за заболяването и вече не съм толкова ентусиазирана да дам детето си на ясла.Страхувам се,не знам как ще й се отразят многото вируси...От друга страна не искам да я затворя в къщи,тя е толкова общително и лъчезарно дете.
Моля ви да споделите вашите деца ходят ли на ясла/градина,боледуват ли много?

# 1 352
ша_рлота, моите и двете деца са ходили на ясла, боледували са в рамките на нормалното първата година - по 3-4 пъти зимата, втората вече беше по-добре - по едно сериозно боледуване и 2-3 хреми ... малкият е с извадена 3-та сливица, баткото се пребори без да я вадим. Но всичко си е до дете, всяко дете различно понася яслата и различно боледува.

# 1 353
  • с/у ОколоМръсТното
Вече и аз незная при кой лекар да я заведа, с кой да се консултирам, обиколили сме кой ли не, и къде ли не.

www.lolov.com

Иначе и аз съм минала през този ад... Злоядо и вечно болно дете.
На 2г. и 7м. едва оцеля след една много тежка вирусна пневмония.
И този д-р, хвала на Бога  Praynig Hug  ми оправи детето. След махането на 2те сливици (6г.3м) и леко прораслата 3та (нея я махахме на 3г. и половина) сякаш имам друго дете.
И с годините съвсем заякна, уви не прояде.
Минавала е доста грипни епидемии в клас, като само тя и още 2-3 деца НЕ се разболяваха.

П.П; бяхме стигнали до намален слух.

# 1 354
  • София
Моля ви да споделите вашите деца ходят ли на ясла/градина,боледуват ли много?
Моето дете тръгна на градина на 3 г. и 3 м. Не беше боледувало изобщо преди това, като изключим един стомашен вирус, когато беше на годинка. След 2 месеца в градината вече беше с гнойна трета сливица. Разбира се, наред с това си изкара и ларингит, варицела, грипчета, разни други вируси... Извадихме третата сливица миналата година през април и половин година след това - изненада, пак трета сливица. Отказах да повярвам. После друга лекарка каза, че няма трета сливица, но трябва да заведем детето на алерголог. Заведох на алерголог - няма алергия. От 8 месеца дъщеря ми е постоянно с хрема (не се стичат секретите, а просто си стоят в носа и го задръстват). Сега съм решила да я заведа на преглед при доктора, който й оперира третата сливица, да каже има ли аджеба рецидив, няма ли, и какво изобщо да предприемем срещу тази хрема, че вече полудявам!

С всичко изписано исках да кажа, че яслата/градината е инкубатор на какви ли не болести. Вярно, че с времето имунната система на детето укрепва и все по-малко боледува, но за съжаление трябва да се мине през разните му там неприятности. (Рядкост е, но си има и деца, които почти не са боледували, тръгвайки на градина. На моя приятелка детето в първа и втора група се скъса да боледува, а сега - в трета няма нито едно отсъствие.)

# 1 355
  • у дома
десито,би ли споделила,как избегнахте ОП при баткото-мерси

# 1 356
десито,би ли споделила,как избегнахте ОП при баткото-мерси
Ами постоянно следене от лекар (на 5-6 месеца ходехме на контроли и при някакво притеснение от наша страна), при разболявания с капки - по 2-3 вида комбинирахме и с времето нещата са подобриха. Имаше период след изкарана варицела нещата се влошиха доста - серозен отит, намаляване на слуха, ... но пак с лекарства се оправи ... През другото време си дишаше тежко, хъркаше през нощта, потеше се, ... но постепенно и това премина. Неговата сливица обаче беше огромна (3-та степен), но здрава, може би и това има значение ... Явно израстна проблема, сега сливицата му в 1-2 степен, диша спокойно през носа, спи спокойно, изобщо си е едно здраво дете. Брат му въпреки, че е с извадена 3-та сливица - пак спи с отворена уста и диша тежко, но другите му 2 сливици са огромни ... и се надявам с времето и при него да се оправи това.

# 1 357
  • с/у ОколоМръсТното
Тонка, 3тата сливица си прораства без проблем отново.
Нашата 2 пъти я махаха.
Ако все пак искаш адекватно мнение от УНГ специалист, потърси и ти д-р Лолов.

Щерката не ходеше на ясла.
По-точно е била:
- цели 3 дни... и разболяване;
- цели 4 дни... и разболяване.
И накрая хвана вирусната пневмония и повече опити с ДЯ не съм правила.
Чак на предучилищна тръгна, че точно тогава я направиха задължителна.

# 1 358
  • София
Тонка, 3тата сливица си прораства без проблем отново.
Шани, аз това си го знам, но признавам си, не съм очаквала такъв развой половин година след като оперираха дъщеря ми. Пък и отгоре на всичко кога успя да рецидивира тая трета сливица точно през лятото, когато дъщеря ми нито е боледувала, нито нищо. Егати и късмета.  ooooh! Всъщност да не се пренавивам, тъй като не е на 100 % сигурно, че проблемът е в 3-тата сливица, въпреки че надали е нещо друго.

Не знам дали сте спрягали по-напред в темата този д-р Лолов и дали са давани координати. Аз сега ще го издиря в нета, а ако не успея, ще се примоля за телефон и адрес.  Grinning

# 1 359
  • с/у ОколоМръсТното
Тъкмо преди 2-3 поста го дадох линка...
www.lolov.com

# 1 360
  • София
Шани, благодаря.
Видях го доктора, но засега ще се въздържа от посещение при него, тъй като имам особено мнение за професорите с частни кабинети и неработещи с НЗОК.  Wink

# 1 361
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, благодаря.
Видях го доктора, но засега ще се въздържа от посещение при него, тъй като имам особено мнение за професорите с частни кабинети и неработещи с НЗОК.  Wink

ей тук бъркаш.
Но детето си е твое.

# 1 362
Шани, вие не се ли лекувате с хомеопатия? Нямаше ли ефект за сливиците? Питам, защото ние засега удържаме положението, но сливиците си остават големи.

Мен като дете под 6г ми вадиха третата сливица. Порастна отново и като ученичка в основното пак я вадиха  Sick

# 1 363
Шани, благодаря.

ей тук бъркаш.
Но детето си е твое.
На мен пък най-противния вариант ми е работа на частно в държавния кабинет без касов апарат.  Wink
Най-готиното на този доктор му е, че работи и в почивни дни. и има подход към децата. Той ми е един от двата варианта за лечение на дребната и евентуално ако се наложи махане. И е ужасен кавгаджия с разни майки хипита. На трътка ме направи за всички капаници в носа, които съм му правила на детето. Страшен враг на всякакви физиологични разтвори и требене на флора и фауна е.

# 1 364
  • София
На трътка ме направи за всички капаници в носа, които съм му правила на детето. Страшен враг на всякакви физиологични разтвори и требене на флора и фауна е.
Рони, с какво лекува тогава този доктор? И какво означава майки-хипита? Аз на своя глава нищо не съм слагала в носа на детето си и въпреки това го скапахме от спрейове и капки по лекарско предписание.  Peace

Шани, в рамките на един месец бях хвърлила около 500 лв по кабинетите на разни светила заради детето ми. Ефектът е нулев. Има лекари с такси по 80 лв. Не искам да раздавам квалификации за докторите и да развалям добрия тон на темата обаче. Мнението ще си го запазя за себе си.  Peace

П.П. Нямам нито една издадена касова бележка за какъвто и да бил преглед... Само последният път от ходенето ни при алерголог.

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 08:44 от tonkabonka

Общи условия

Активация на акаунт