Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 605
  • 3 736
  •   2
Отговори
# 1 485
Благодаря много, Angel_Dust  Hug

# 1 486
Да се впиша с отчет - направихме го - от вчера сме с извадена трета сливица, засега сме в отлично състояние. В окръжна болница /София/, ако някой се интересува от подробности, съм на разположение. Поздрави и успех на всички в борбата, независимо дали решите да я лекувате или извадите.   bouquet

# 1 487
  • Там, където ме обичат
Здравейте, момичета,
Извинявам се за нахлуването в темата, но понеже не можах да се ориентирам, да попитам тук - има ли отделна тема за другите сливици, не третата?

# 1 488
Виждам че отдавна не се е писало по темата,но да се включа и аз.
Детето ми по 10 месеца в годината е болно ларингити фарингити отити бронхити.Започва с запушване на нос със или без сополи,следва суха кашлица ношна,следва отит и антибиотик.При всяко боледуване се появява и хъркане.Ходихме при 2ма УНГ  за мнение за 3та сливица.Единия от вратата без да ни прегледа започна да ни обеждава в оп,а другия каза,ако искам да я махам,но това няма да даде очаквания резултат.Та сега мисля и до София да ида за 3то мнение дали тези боледувания се дължат на сливицата.Бяхме и при алерголог тестове отрицателни,съвсем леко реагира на един от алергените,но това не е съществената причина.Алергията ако може така да се каже е към вируси и бактерии.Детето е на 4 и половина и не може да ходи на градина постоянно е на АБ,съответно аз не мога да ходя на работа.От 2 годишен е така чаках да го израсте но ве4е 2 години.Обвинявам себе си,че не съм успяла да го закаля когато е бил по малък,незнам какво да правя.Та от форума се насочих към проф.Лолов.Дано да ни даде диагноза

# 1 489
  • София
Вчера ходихме на снимка. С рецидив на третата сливица е щерка ми. Точно половин година след махането й сливицата рецидивира, но миналата година по това време отказах да повярвам на лекарката, която ме "зарадва" с новината. Е, сега вече е доказано. Предупредих доктора да не споменава думата "операция", защото няма никаква гаранция, че точно след 6 месеца няма да цъфне отново сливицата. Сега лекуваме с Цинабсин, Еуфорбиум и Ксизал. Чакам да дадат някакъв положителен резултат.

# 1 490
Цинабсина го хвалят много,дано да ви подейства,при нас не стана.5 минути след 1вата таблетка сина ми направи алергична реакция,започна се една кашлица и цяла нощт та започнахме инхалациите.Уж хомеопатично.Помислих си ако не помогне поне няма да навреди ама на.Та внимавайте с него,четох и за други деца които са направили алергична реакция към него

# 1 491
  • София
elfida, дъщеря ми втори ден пие Цинабсин и засега всичко е наред.  Peace

# 1 492
  • с/у ОколоМръсТното
С рецидив на третата сливица е щерка ми.

няма нищо ненормално в това. Всъщност явлението е масово...
На 3г. и 8м. махнах 3та сливица на щерката, на 6г. и 3м. махнах и останалите 2. Д-ра изрично подчерта, че пак е махал и прорасналата 3та сливица.
Така са нещата до мига на израстването. 2-3 клас... Понякога и 4ти.
Само прояви търпене  Hug
И дано не пиете повечко от необходимото АБ.
Бъдете здрави.   bouquet

# 1 493
  • София
Само прояви търпене  Hug
И дано не пиете повечко от необходимото АБ.
Бъдете здрави.   bouquet
Шани, благодаря! Hug
Ще проявя търпение, няма как иначе.
Слава богу, за цяла година дъщеря ми е пила веднъж антибиотик, заради гърлото май беше.
Три дни откакто започнахме лечението и нослето й вече не хърка.

# 1 494
  • Там, където ме обичат
Някой да е чувал за алтернатива на оп на сливиците чрез замразяване?

# 1 495
Момичета много съм се отчаяла помагайте  Praynig
Правим отит пием антибиотик.След 3 дена налепи по гърлото без Температура,1 седмица мъчих с чайове и други.Нямаше нито подобрение нито влошаване.Но унг изписа нов антибиотик изпихме го.налепите изчезнаха.Днес 3 дни по късно отново налепи отново без т.Не е посещавало детето ми градина.Незнам какво да правя не искам 3ти АБ.Компреса с извара го пробвах при ървите налепи не видях ефект аи се стичаше и мокреше дрехите.Каква е тази гнойна ангина без темература.Слагаме антибиотични капки в носа дали ако вземем проби за секрет ще са реални.От ангина не бяхме боледували 3 години.Стигаха ми ларингитите,от къде се взе и тази ангина незнам.
Дали можем да минем без 3ти АБ.

# 1 496
  • София
Не всеки налеп е гнойна ангина...аз лично бих пуснала един секрет, преди нов АБ.

# 1 497
Да определено,ще пусна секрет,но трябва да приключим с капките понеже са антибиотични.Така миказа док за да бъде реален резултата от теста.Аи мисля все пак да пробвам с домашни методи поне да има някаква пауза между антибиотиците.Няма други неразположения.Сливицата е на бабунки атрофирала едната само за сега и има 2-3 налепчета.Дали ако сега пусна гърлен секрет ще имам реален резултата след като му капя гентамицинови какпки в носа

# 1 498
  • София
Щом лекаря е казал, че пречат капките на секрета, вероятно е така. Нямам опит. Но така или иначе не бих почнала 3-ти АБ, без секрет, щом и детето като цяло е спокойно.
Колко още ще ги капеш тези капки?

Не знам колко ти е голямо детето, но може би за сега бих мазала с гранофурин и да смуче нещо от типа на прополки, ефизол, исла.. чайове, подбели  и подобни, докато се приключи с капките и почне подготвянето за секрета, както там смята лекаря, че е коректно да се пусне.

Също бих направила консултация с друг УНГ специалист, междувременно.

# 1 499
Още 3 дена са капките,давам чай с няколко билки точно за фарингити ангини  и ларингити.Опитах да мажа с мед и сода гърлото,но не особено успешно голяма разправия,докато си отворим устата.На 4 и половина е.А от къде мога да се снабдя с гранофорин.До колкото знам е спрян от производство.

Общи условия

Активация на акаунт