Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 472 249
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 495
mama_zuzi
Да, имам въпроси.
Кой е специалиста и операцията с Coblator II ли беше (не помня така ли се пише) ?
Благодаря.

# 3 496
mama_zuzi
Да, имам въпроси.
Кой е специалиста и операцията с Coblator II ли беше (не помня така ли се пише) ?
Благодаря.

Даниела за Варна само в терапията имат този апарат и само д-р Илиев работи с него.Има тема специално за Варна за вадене на трета сливица.

# 3 497
  • Варна
mama_zuzi
Да, имам въпроси.
Благодаря.

Д-р Георги Илиев ни наблюдаваше през цялото време и все още продължава. Операцията е с Coblator II и  д-р Илиев оперира в СВ'.Марина". Аз лично много съм доволна от него - като специалист , има човечен подход и отношение мога да му звъня по всяко време.

# 3 498
Здравейте,

Искам да ви попитам за установяване на уголемена трета сливица необходима ли е снимка или може да се установи "с просто око". Имам съмнения , че синът ми (3,8г) има. Иска ми се да го заведа при д-р Ала Камел в ИСУЛ, защото ми се вижда най-лесно - знам, че всеки следобяд е там, не е нужно записване на час и т.н. Според вас той подходящ доктор ли е при такива съмнения?
И още един въпрос. Една докторка (пулмоложка) ми беше препоръчала, ако се установи уголемена 3та сливица, да взема направление за физиотерапия, че действало добре. Някой има ли опит?
Благодаря!

# 3 499
  • София
снимка май на толкова малко дете не се прави, на нас само ни я гледат с огледалце

Ние сме правили физиотерапия/нагревки в 1дкк София - но бяха с цел да уморим бактериите по сливиците, повлия се добре, идеята е, че като не боледува детето не се случват процесите, които възпаляват сливицата и тя ако има как се свива.
Казвам ако има как, защото има момент, в който вече нищо не помага освен отстраняване.

# 3 500
снимка май на толкова малко дете не се прави, на нас само ни я гледат с огледалце

Ние сме правили физиотерапия/нагревки в 1дкк София - но бяха с цел да уморим бактериите по сливиците, повлия се добре, идеята е, че като не боледува детето не се случват процесите, които възпаляват сливицата и тя ако има как се свива.
Казвам ако има как, защото има момент, в който вече нищо не помага освен отстраняване.

Благодаря,
А този преглед с огледалце не е ли много неприятен? Имам чувството, че моят дивак няма да разреши, той едва си отваря устата, за да му видят гърлото, а за тази сливица съм чувала, че трябва да се издърпа хубаво езикът...

# 3 501
  • София
ако това не може да издържи не знам как ще си разчекне устата да налапа едно топче за рентгеновата снимка  newsm78

Натиска се езика със шпатулка и доктора пъха огледалцето до сливиците близо и поглежда какво има отгоре в канала Simple Smile
Не ми се струва по-неприятно от нормалния преглед, свиква се, винаги за всяко дете има 1-ви път, пробвайте Simple Smile

# 3 502
ако това не може да издържи не знам как ще си разчекне устата да налапа едно топче за рентгеновата снимка  newsm78

Ооо, не, абсурд. Не знаех, че така се прави. Ще пробваме със" стандартен" преглед тогава Simple Smile

# 3 503
  • Sofia

Ооо, не, абсурд. Не знаех, че така се прави. Ще пробваме със" стандартен" преглед тогава Simple Smile

На нас ни я опипваха.

# 3 504
  • София
еее това с ръката си мислих, че вече никъде не го правят!!!

Спомням си как ми я пипаха на мен като бях в 4-ти клас, няма по-гадно изживяване, дори махането без упойка май не беше толкова ужасно!!!
Единия път повърнах в кабинета след "бръкването" - беше отвратително!

Радвам се, че моята дъщеря не го е усетила и май не бих дала да го почувства!  Rolling Eyes

# 3 505
  • Sofia
На мен не ми се видя нищо особено..дори не е имал позив  Rolling Eyes но тя явно е била много уголемена, защото не е бъркала продължително...

# 3 506
mama_zuzi
Да, имам въпроси.
Благодаря.

Даниела за Варна само в терапията имат този апарат и само д-р Илиев работи с него.Има тема специално за Варна за вадене на трета сливица.

Да, зная за темата.

mama_zuzi, благодаря. Някъде прочетох, че и други вече работят с него, но явно съм се объркала.

# 3 507
  • София
Здравейте,

Искам да ви попитам за установяване на уголемена трета сливица необходима ли е снимка или може да се установи "с просто око". Имам съмнения , че синът ми (3,8г) има. Иска ми се да го заведа при д-р Ала Камел в ИСУЛ, защото ми се вижда най-лесно - знам, че всеки следобяд е там, не е нужно записване на час и т.н. Според вас той подходящ доктор ли е при такива съмнения?
И още един въпрос. Една докторка (пулмоложка) ми беше препоръчала, ако се установи уголемена 3та сливица, да взема направление за физиотерапия, че действало добре. Някой има ли опит?
Благодаря!
Най-точна е ренгеновата снимка. Прави се и на тази възраст. Пипането с ръка е кошмар за детете,огледалцето е ориентир,но не може да даде абсолютна точна представа за степентта на оголемяване.

# 3 508
  • София
Здравейте! Предстои ни операция на трета сливица в Пирогов. Искам да попитам ако някой е минал през това точно там дали се лежи само 1 нощ или повече? И всъщност навсякъде дали е еднакво, т.е. пътеката по ЗК дали е толкова или има вариант да ни държат повече?

# 3 509
  • Калифорния, САЩ
   Здравейте и от мен.

И на моят син след по-малко от две седмици му предстои отстраняване на третата сливица (не сме в Б-я). Той няма да преспива в болницата, хирургът ми обеща да бъда до него, докато заспи и преди събуждането пак да съм до него, за да ме види при излизане от упойка. Ако кажа, че не се страхувам - ще излъжа. Ужасена съм от предстоящето изпитание, но няма с кого да го споделя. Знаете как се чувства една майка в това положение.
  Въпросът ми е - какво давахте на децата за ядене в деня на изваждането и в следващите няколко дни; колко дни (средно) ще са необходими, за да се възвърне (живот и здраве) нормалкният начин на ядене?
   Благодаря Ви, мами, и да са ни живи и здрави дечицата!  Hug А и ние, за да им се радваме и помагаме.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт