Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 469 140
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 525
  • Sofia
аз имам ужасни спомени от Токуда и д-р Георгиева, който и да изберете, нека не е тя!
Ще го разказвам винаги и на всеки който споме токуда и УНГ  ooooh!  Tired

Бях завела 2г ми дете само да го прегледа, тя беше здрава тогава, нямаше Т, нямаше хрема, нищо нямаше. Но тъй като преди това имаше ангина, реших да я види УНГ.
И тя като я погледна направо ахна... каза, че има серозен отит и че е за операция, ще маха и сливицата и ще слага макари на ушите.
Изписа ми АБ през устата, АБ през носа и АБ през ушите и след 4 дни да отида да ми насрочи операцията!

Каза, че детето ми е глухо и че вече Т няма да вдигне, защото е твърде зле! Обясни ми и за здравната каса, че няма да ми струва нищо и че после детето ми няма повече никога да боледува!!!! Каза, че за следващата седмица има над 5 такива операции вече!!!

След това газ в Исул - гледаха я .. няма отит, няма 3-та сливица, нищо й няма. Изследвания пускахме, пак - здрава. На др ден в Пирогов - пак й няма нищо...
Е, дали купих АБ и дали оперирахме!?

ЛЛ се потресе и дори си я записа тази лекарка!

Два пъти сме били в Токуда - един път за детето и един път за мен, за детето ви разказах, а за мен - искаха да ми оперират ЩЖ, а аз просто имах леко възпаление, което се оправи с НУрофен след като посетих Начев! Реално нашия опит с болницата грам не е добър  Crazy  Crazy
Изводът е да се стои далеч от частните болници, освен ако не е за процедура, която могат да извършат само там. И моят опит е подобен..

# 3 526
Твърдо против Георгиева съм и аз. Не почисти хубаво при парацентеза детето ми, когато беше на 3г., и изписа неадекватно ниска доза АБ. Ухото продължи да събира гной, детето поддържаше Т. След няколко дни се наложи ревизия в Пирогов и корекция на назначения АБ с венозен и престой в болница.

# 3 527
А трета сливица премахна ли?
Въобще има ли случаи на оставени сливици, а само правени парацентези с поставени макари?

# 3 528
Не сме махали третата сливица. Вече е почти на 6 г., поприбра се, създава проблеми само при боледуване, т.к. нараства. Макарички също не сме поставяли, въпреки препоръките на доц. Тодоров от ИСУЛ и д-р Петров от МВР болница.

# 3 529
А проблеми със слуха имаше ли?
 Sad

# 3 530
При активните гнойни и серозни отити -да, но временно, няма трайни последици върху слуха (слава Богу). Имала е и разкъсвания на тъпанчето, лекарят каза, че се е възстановило, което е обичайно при децата, аз много се бях уплашила да няма по-трайни усложнения.

# 3 531
Влизам в "отбора". Дъщеря ми е на 3 годинки, с уголемена трета сливица, запушено носле, похъркване при сън. Боледувала е 4 пъти откакто се е родила и 4-те от ангина. Миналото лято бяхме на преглед при д-р Улевинов, който каза, че детето има рефлукс и заради връщането на стомашна течност се дразни и уголемява сливицата. Оттогава детето не близва цитруси и шоколад, има значително подобрение, но не и преодоляване на проблема. Ще я водя сега за 2-ро мнение, още не съм решила при кого.

# 3 532
КаИна, преди 3 г. улевинов каза същото и за моето дете. след това отидох в друга болница, където категорично отхвърлиха диагнозата, като ми обясниха, че това е сериозна диагноза и се поставя след изследвания, а не така повърхностно, след оглед на гърлото. малко по-късно негова колежка ми каза, че към него момент е работел по някакъв научен труд по темата за рефлукса и явно е бил склонен да вижда рефлукс навсякъде (да им имам хумора просто).

# 3 533
Кажи чеСно  Joy Това е несериозно! Факт е, че детето е по-добре от преди, но проблемът не е решен! Дано този път я диагностицират правилно и преборим това неприятно състояние! Колебая се за второто мнение... Едрев, Френгов, Рангачев, Йорданов или Петров  newsm78

# 3 534
КаИна, на нас ни беше изписал някакъв сироп за рефлукс, пихме го и вярно имаше леееко подобрение, но се оказа, че е защото ѝ е помагал по-лесно да преглъща секрета, който събираше третата сливица и от който имаше почти непрестанна кашлица.
за д-р едрев, не знам, ти си прецени. той е доста възрастен вече, аз не ходих при него. д-р френгов е малко чешит, някой родители много го харесват, други смятат, че не е техният доктор. например той е склонен да не лекува находки на бактерии в носа и гърлото, което унг обичайно правят. д-р петров на мен лично също ми е малко странен. ходихме на преглед при него, даде препоръка за отстраняване на трите сливици (носна и небни) и поставяне на макарички в двете уши, което ми се видя прекалено. не пропусна да подчертае, че ако сме ходили по отрано при него, нямало да стигнем до това дередже. също така, не се ангажира той да прави манипулациите, а ни каза да се ориентираме към други негови колеги.
от изброените, като че ли бих избрала д-р рангачев. това аз, де  Peace

# 3 535
Много полезна информация, благодаря ти от сърце!

# 3 536
При др Петров (този от МВР болницата) съм ходила за мен . Не ми направи добро впечатление. Отидох с направление и ми каза, че не можело всички хора да искат да се возят с билетче за автобус на такси. В крайна сметка да не приема с направление щом иска да му се плаща.

# 3 537
  • Sofia
И моят син имаше рефлукс, но не знам кое е кокошката е кое яйцето. Вечно се оплакваше, че има "огън в корема" , а като махнахме сливицата спря.

# 3 538
Амнезия, а пита ли го дали е завършил търговска гимназия или медицина  #Cussing out Полудявам, когато аз или някой от семейството ми трябва да иде на лекар! Толкова са малко човечните и компетентни лекари, че всеки път с лупа ги диря...

# 3 539
Момичета, а има ли някоя, чието дете се е "излекувало" от третата сливица и как - хомеопатия, диета, отстраняване на алерген/бактерия, израстване на проблема?

Общи условия

Активация на акаунт