Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 15 част

• 67 176
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Здравейте!
Може ли да подам документи за майчинство, еднократна помощ при раждане и други помощи по настоящ адрес  newsm78 Не желая да си сменям личната карта (излишни пари на вятъра), регистрирала съм се по настоящ адрес в града, в който ще живея.Това достатъчно ли е, за да не пътувам до адреса в личната карта  Stop
Извинявам се, ако въпроса ми не е за тук  Embarassed

# 721
  • Пловдив
Здравейте!
Може ли да подам документи за майчинство, еднократна помощ при раждане и други помощи по настоящ адрес  newsm78 Не желая да си сменям личната карта (излишни пари на вятъра), регистрирала съм се по настоящ адрес в града, в който ще живея.Това достатъчно ли е, за да не пътувам до адреса в личната карта  Stop
Извинявам се, ако въпроса ми не е за тук  Embarassed

Еднократната за раждане,детските се подават само по адреса по ЛК.По настоящ адрес не става.
Документите за майчинство ги придвижва фирмата ти по нейната регистрация

# 722
искам да попитам как се оформя/изчислява сумата на обезщетение за гледане на малко дете/майчинство/ до навършването му на 1 година?

/при трудов стаж 9-10 години, осигуровки - върху реална заплата , но болничен по време на бременност около 8 месеца/

# 723
  • Пловдив
искам да попитам как се оформя/изчислява сумата на обезщетение за гледане на малко дете/майчинство/ до навършването му на 1 година?

/при трудов стаж 9-10 години, осигуровки - върху реална заплата , но болничен по време на бременност около 8 месеца/

изчислява се върху осигуровките 24 м назад от 45 дневния болничен.за месеците на болничен не се взима самия болничен,а сумата,от която е изчислен
90 процента от среднодневно бруто се сравнява със среднодневно нето и се изплаща по-малката сума

# 724
мерси,♥Elfita♥ ! Hug

# 725
Здравейте не знам дали въпроса ми е точно за тази тема, но моля за компетентен отговорл. Догодина ми изтича втората година от майчинството, а днес разбрах , че преназначават колегите към нова фирма работодател на същите длъжности и условия. Въпроса ми е могат ли да ме назначат към новата фирма щом съм в майчинство? Или оставам в заварено положение? Притеснението ми е може ли да преназначат заместника ми на постоянен договор, а мен като дойде време да се връщам на работа да не ме преназначат? Какви мерки да предприема? Моля за отговор!

# 726
Здравейте! Може ли да ми кажете колко дни след подаване на декл.1 се отразява на страницата на НОИ? До колкото знам този месец трябва да се внесе до 20 число,а ми излиза,че такава липсва. Благодаря!

# 727
Здравейте!Не знам дали въпросът ми е за тук,но не знам къде да попитам.Сега разбирам ,а остават 2 работни дни,че се подавала молба за прехвърляне на отпуск за следващата година в размер на 10 дни.
Аз съм в отпуск по отглеждане на дете до 2-год.възраст,трябва ли да подам такава молба? / имам отпуска за цялата 2012 г./или тя автоматично ще се прехвърли? И цялата отпуска ли ще се прехвърли или само 10 дни?

# 728
  • Пловдив
Здравейте не знам дали въпроса ми е точно за тази тема, но моля за компетентен отговорл. Догодина ми изтича втората година от майчинството, а днес разбрах , че преназначават колегите към нова фирма работодател на същите длъжности и условия. Въпроса ми е могат ли да ме назначат към новата фирма щом съм в майчинство? не,докато с в майчинство не може.трябва да го прекъснеш и да те назначат, и после пак да излезеш в майчинство Или оставам в заварено положение? Притеснението ми е може ли да преназначат заместника ми на постоянен договор, а мен като дойде време да се връщам на работа да не ме преназначат?не са длъжни да те преназначат в новата фирма.могат да закрият фирмата,в която си ти и да останеш без работа Какви мерки да предприема? мерки не може да вземеш.освен да разбереш накъде духа ватърът Моля за отговор!

Здравейте! Може ли да ми кажете колко дни след подаване на декл.1 се отразява на страницата на НОИ? До колкото знам този месец трябва да се внесе до 20 число,а ми излиза,че такава липсва. Благодаря!
Д1 не се вижда като декларация.Разбира се,че е внесена като ти отразят осигуровките за съответния месец в сайта на НОИ

Здравейте!Не знам дали въпросът ми е за тук,но не знам къде да попитам.Сега разбирам ,а остават 2 работни дни,че се подавала молба за прехвърляне на отпуск за следващата година в размер на 10 дни.
Аз съм в отпуск по отглеждане на дете до 2-год.възраст,трябва ли да подам такава молба? НЕ / имам отпуска за цялата 2012 г./или тя автоматично ще се прехвърли? да,автоматично ти се прехвърлят всички 20 дни за след майчинството и така всяка година,за която си възпрепятствана да ползваш платен отпуск И цялата отпуска ли ще се прехвърли или само 10 дни?

# 729
Благодаря!

# 730
Мерси за отговора. те дори не ме уведомиха, че ще сменят фирмата работодател, а разбрах съвсем случайно. Било решено всички служителки, които са в майчинство да останат към старата фирма. Може ли някъде да подам жалба да изискам да ми прекъснат майчинството ида ме преназначат? Дайте съвет може ли да подам жалба в инспекцията по труда и на какво основание. Убедена съм, че после няма да ме назначат към новия работодател, защото в разговор намекнаха, че обема на работа се е повишил, а аз съм с малко дете . Как да постъпя ?

# 731
  • Пловдив
Мерси за отговора. те дори не ме уведомиха, че ще сменят фирмата работодател, а разбрах съвсем случайно. Било решено всички служителки, които са в майчинство да останат към старата фирма. Може ли някъде да подам жалба да изискам да ми прекъснат майчинството ида ме преназначат? Дайте съвет може ли да подам жалба в инспекцията по труда и на какво основание. Убедена съм, че после няма да ме назначат към новия работодател, защото в разговор намекнаха, че обема на работа се е повишил, а аз съм с малко дете . Как да постъпя ?

Нямаш основание за жалба.Те не са длъжни да те прехвърлят.Ще го направят,ако искат.За твое успокоение се консултирай с Инспекцията по труда

# 732
Здравейте. Ако може някой да ми помогне да попитам. Детето ми е на година и 2 месеца и постъпи на ясла. Казах на работодателите ми и подадох декларацията за спиране на майчинство. Сега ползвам платения отпуск и когато детето е болно си взимам съответно болнични. Днес ми казаха да си търся нова работа. Какво мога да направя в този случай? Не закриват фирмата или нещо такова. Казаха, че заплата не можела да дава на още 1 човек в тази криза и за мен било по-добре да си търся нова работа. Всички знаем обаче как се намира работа в тази криза и с малко бебе:((( Мерси предварително.

# 733
  • Пловдив
Здравейте. Ако може някой да ми помогне да попитам. Детето ми е на година и 2 месеца и постъпи на ясла. Казах на работодателите ми и подадох декларацията за спиране на майчинство. Сега ползвам платения отпуск и когато детето е болно си взимам съответно болнични. Днес ми казаха да си търся нова работа. Какво мога да направя в този случай? Не закриват фирмата или нещо такова. Казаха, че заплата не можела да дава на още 1 човек в тази криза и за мен било по-добре да си търся нова работа. Всички знаем обаче как се намира работа в тази криза и с малко бебе:((( Мерси предварително.

Ако не искаш да си търсиш нова работа,не си търсиш и си работиш на сегашната.Чакаш да те съкратят.Те могат да те съкратят само с разрешението на инспекцията по труда

# 734
това не ми помогна като отговор:)

Общи условия

Активация на акаунт