Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 15 част

• 67 196
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за бързия отговор ,Elfita!!!...Ho как така ''чакам'' съкращение..?Дали ще ме съкратят ''доброволно''?Ако това да ме съкратят тях ги ощетява по някакъв начин едва ли ще го направят!!!.. С напускането по взаимно съгласие мога ли да отида на борсата?Извинявай,че куп въпроси пак,но наистина не знам какво да правя Sad

# 691
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор ,Elfita!!!...Ho как така ''чакам'' съкращение..?Дали ще ме съкратят ''доброволно''-щом искат да те съкратят да го направят.а не да се отървават от теб по взаимно съгласие.ти гледаш тях ли да не ощетиш или теб???Ако това да ме съкратят тях ги ощетява по някакъв начин едва ли ще го направят!!!-като не искат да се връщаш на работа и като не искат да ползваш неплатен не виждам друг изход за тях  С напускането по взаимно съгласие мога ли да отида на борсата-да,но само за 4 м по 140 лв ?Извинявай,че куп въпроси пак,но наистина не знам какво да правя Sad

# 692
Благодаря отново!!!Сега вече съм по-подготвена!Не знаех,че ако не подпиша по взаимно съгласие,нямат друг избор освен съкращение...Благодаря и хубав ден! newsm51

# 693
  • Пловдив
Не знаех,че ако не подпиша по взаимно съгласие,нямат друг избор освен съкращение

Ти си подай молбата за неплатената навреме.За да си абсолютно акуратна.Те ще трябва да ти я разрешат.И докато ти тече отпуска да мислят какво ще те правят.

# 694
# 695
...Пиша само да споделя с що за работодатели си ИМАХ(за щастие)работа...Завчера отидох със заявление за ползване на 5 мес. не платен отпуск,прехвърлени от бащата на детето...отговорът на шефа:''Ааа не,тази няма да стане!Освобождаваме те вече,стига толкова-всичко ти мина-майчинството...неплатения ти 6 мес,отпуск,сега ще погледна дали през тези 6 мес. нещо дължиш на фирмата...и това е!''Не мога нищо да направя в случая,понеже представете си ми извади молба за напускане,написана от мен,с моя подпис,без дата...от преди поне три години,когато поставиха ултиматум и не само аз,а всички мои колеги бяхме принудени да напишем!...не знам къде може да се сигнализира за това,че насилствено се карат работници да разписват молби,но не ми се и занимава честно  казано....да е жив и здрав шефа!...Дано не попадате на такива работодатели!

# 696
Здравейте!
Въпросът ми е каква декларация се подава в НОИ при прекратяване на майчинството? Прекратявам го няколко месеца преди детето да навърши 2 год. и се връщам на работа.
Благодаря!

# 697
  • Пловдив
Здравейте!
Въпросът ми е каква декларация се подава в НОИ при прекратяване на майчинството? Прекратявам го няколко месеца преди детето да навърши 2 год. и се връщам на работа.
Благодаря!

Прил 12 www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/Pril12.doc
Прил 4 http://www.bgstuff.net/formi-i-dokumenti/deklaracii/1299-pril-4- … nie-chl-54-ot-kso

...Пиша само да споделя с що за работодатели си ИМАХ(за щастие)работа...Завчера отидох със заявление за ползване на 5 мес. не платен отпуск,прехвърлени от бащата на детето...отговорът на шефа:''Ааа не,тази няма да стане!Освобождаваме те вече,стига толкова-всичко ти мина-майчинството...неплатения ти 6 мес,отпуск,сега ще погледна дали през тези 6 мес. нещо дължиш на фирмата...и това е!''Не мога нищо да направя в случая,понеже представете си ми извади молба за напускане,написана от мен,с моя подпис,без дата...от преди поне три години,когато поставиха ултиматум и не само аз,а всички мои колеги бяхме принудени да напишем!...не знам къде може да се сигнализира за това,че насилствено се карат работници да разписват молби,но не ми се и занимава честно  казано....да е жив и здрав шефа!...Дано не попадате на такива работодатели!

С подписването на молба за напускане без дата сама се поставяш в лошо положение.След като работодателя е некоректен и те кара да го правиш просто не започваш работата.Ясно е,че в един момент ще я използва
Обикновено след края на майчинството пускат тази молба в действие.А ти даже си ползвала твоя неплатен

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 19:54 от ♥Elfita♥

# 698
Здравейте, имам въпросче и ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне. Бременна съм, терминът ми е за февруари. Имам около 6 години трудов стаж, като последните три съм осигурявана на 6 часов работен ден и възнаграждението ми е под минималната работна заплата. Преди излизане в 45 дневният болничен ще съм назначена на нормално работно време. Въпроса ми е: Имам ли право на майчинство, за какъв период ще е (една или две години) и в какъв размер ще е? Може ли да е под 240лв?
Ако съм  задала въпроса на неправилното място предварително се извинявам.

# 699
  • Пловдив
Здравейте, имам въпросче и ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне. Бременна съм, терминът ми е за февруари. Имам около 6 години трудов стаж, като последните три съм осигурявана на 6 часов работен ден и възнаграждението ми е под минималната работна заплата. Преди излизане в 45 дневният болничен ще съм назначена на нормално работно време.няма нужда да минаваш на 8 часа  Въпроса ми е: Имам ли право на майчинство, за какъв период ще е (една или две години) да,две години ще е и в какъв размер ще е първата година ще е МРЗ за страната,втората е 240 лв за всички майки ? Може ли да е под 240лв?

# 700
Здравейте, имам въпросче и ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне. Бременна съм, терминът ми е за февруари. Имам около 6 години трудов стаж, като последните три съм осигурявана на 6 часов работен ден и възнаграждението ми е под минималната работна заплата. Преди излизане в 45 дневният болничен ще съм назначена на нормално работно време.няма нужда да минаваш на 8 часа  Въпроса ми е: Имам ли право на майчинство, за какъв период ще е (една или две години) да,две години ще е и в какъв размер ще е първата година ще е МРЗ за страната,втората е 240 лв за всички майки ? Може ли да е под 240лв?

Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 701
Здравеите последният ми болничен беше до 5 октомври,до днешна дата все още не съм взела маичинство,не знам каква  е причината,но счетоводителката на фирмата каза че е внесла приложение 2 към края на ноември ,когато е внесла и осигуровките.Бях чувала че маичинството се взема до 5то число на месеца,а аз нямам преведени пари,според вас кога ще взема първо маичинство което ще е за месец октомври или за октомври и ноември newsm78
И за превеждане на маичинството има ли значение кога се внасят осигуровките на фирмата?

# 702
  • Пловдив
Здравеите последният ми болничен беше до 5 октомври,до днешна дата все още не съм взела маичинство,не знам каква  е причината,но счетоводителката на фирмата каза че е внесла приложение 2 към края на ноември ,когато е внесла и осигуровките.Бях чувала че маичинството се взема до 5то число на месеца,а аз нямам преведени пари,според вас кога ще взема първо маичинство което ще е за месец октомври или за октомври и ноември newsm78
И за превеждане на маичинството има ли значение кога се внасят осигуровките на фирмата?

Счети късно внася документите затова ти се бавят.Законовия срок е 15 работни дни от датата на представяне
За месец ноември трябва да ги получиш до 5 ти януари и така ще ти вървят докрая на 410 те дни

# 703

Счети късно внася документите затова ти се бавят.Законовия срок е 15 работни дни от датата на представяне
За месец ноември трябва да ги получиш до 5 ти януари и така ще ти вървят докрая на 410 те дни

А за октомври кога 6те ги получа според вас?

# 704
добър вечер!
Имам въпрос относно майчинството,което ми изтече на 05.11.2012г.Но все още не съм си получила последните 2мес.Тъй като и аз имам "коректни шефове",след допитване дали осигуровките са платени (като често се случва да не са )ми се заяви,че всичко било наред,звънях в Ной там ми казват че им липсвала молба която удостоверява,че съм била по майчинство.Звъня на счетоводителката,тя ми заявява,че не било така.какво може да ме посъветвате?Какво бих мога да направя и ще си взема ли изобщо парите в такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт