ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 236
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Моля споделете вие как усещате гърдите си? Нормално ли е това????
Моля и Ла Лече Лига да се включат с мнение - нормално ли е да са ми толкова меки гърдите и в същото време детето ми да получава достатъчно мляко??? Иначе си акаме по няколко пъти на ден. Памперсите са достатъчно напишкани. Но ядем често по не по-дълго от 5 до 10 минути. Храним се и през нощта по 1-2-3 пъти.
Чакам отговорите ви и ви благодаря !!!

И аз чувствам моите много меки. Но пък Ники е спокоен и жизнен, пълни памперсите, така че не се притеснявам.

Моля, сподели италианския сайт. Може да има и други интересни неща Simple Smile

# 151
# 152
  • София
И аз да споделя за дохранването. С каката се мъчихме 2 месеца само на кърма. Първия качи 600гр, втория 400. По цял ден плачеше детето. Аз направих и грешката да слушам съвети като да кърмя на 3 часа само, да давам само от едната гърда. Но и тя беше доста мързеливо бебе и заспиваше веднага на гърдата, през цялото време се опитвах да я събудя. Събрани на куп всички неща доведоха до дохранването. Помня, че като и дадох добавката първия път, детето се засити и спа повече от два часа!!! Не ми се беше случвало от раждането почти. С Лили вече никой не слушам, кърмя, когато поиска тя, давам и двете гърди, но и тя си а лакома и нищо не връща  Laughing
Това ме подсеща- не съжалявайте, ако бебета ви наддават повече и натежават вече. Знам колко плаках, че Ния наддава малко и сега колко съм спокойна, нищо, че натежава Лили. И още нещо- ако дохранвате, няма проблем да си кърмите много време още. Важното е детето да е сито и вие да сте спокойни  Peace
Гала, само съм чела за салмонелата покрай изследванията за градината за Ния. Не съм запозната с проблема, но се надявам да не се окаже толкова трудно решим за вас!  Hug

Това е моя случай с двамата ми сина. Първият път желанието ми да кърмя на всяка цена беше огромно и правех всичко което ми кажат или бях прочела някъде. В крайна сметка първия месец беше качил 300 гр., което беше недостатъчно и очевидно кърма нямах. Ходих при двама педиатри, които ме посъветваха да започна да дохранвам. Като започнах нещата се нормализираха, детето се успокои и започна да се развива и расте както трябва. До 2 г. и 2 м. (когато го дадох на ясла) не е боледувал. Като тръгна на ясла не е боледувал повече от другите, а и се развива много бързо и добре за възрастта си. Знае всички букви от азбуката, вече и ги пише ръкописно. Знае как се пишат доста думи. Познава цифрите и брои до 10. Знае наизуст няколко приказки. Това го пиша, за да успокоя майките, които нямат достатъчно кърма, че нещата не са толкова фатални. Някъде бях чела, че кърмените деца били по-умни и по-добре се развивали от некърмените. Какво толкова има в дохранването?! В крайна сметка вината не е в нас. Педиатрите точно това ми казаха - ако няма кърма още от начало, каквото и да правя ще е обречено на неуспех. Кърмих го или по-точно изтисквах и хранех до 3 м., когато кърмата ми просто секна и след това само на АМ.
Второто ми дете е противоположно на първото. Още от болницата си засука и все още (дай Боже да продължава така) си суче лакомо. Преди две вечери спа 12 часа без прекъсване и изобщо не възнамерявам да го будя, за да яде. Не съм засичала колко пъти се храни на ден, защото е различно всеки ден, но щом качва по 1 кг средно на месец, за мен означава, че му стига храната, дори и понякога да имам чувството , че нямам достатъчно кърма.
Момичета, според мен не е нужно да се вманиачаваме толкова с това кърмене. Даваме колкото можем, а пък то ще си покаже дали е достатъчно. Ако не, то и другото не е толкова страшно.

# 153
  • София
По повод инхалаторите, да споделя моя опит. Мисля, че това е една много полезна вещ, особено за малки деца. Нашият е ОМРОН. Когато усетя, че на баткото му тръгват сополите започвам процедурите с инхалатора с физиологичен р-р, чайчета от билки, топене на краката в топла вода с морска сол и често пъти така ни минава без да даваме излишни лекарства. Физиологичния р-р за инхалатора ми е от банка, от която със спринцовка изтеглям около 3 мл р-р и слагам в инхалатора. Ники даже сам си го включва и си държи маската на лицето. Малкият също имаше сополки предния месец и него така го оправих- с инхалатора. Той втечнява секретите и така те по-лесно могат да бъдат отстранени.

# 154
  • София
Ние в неделя ходихме до Метро и също купихме инхалатор.Пожелах си това да е най-непотребната ни покупка Wink.

# 155
Десита, тъкмо съм на вълна инхалации с физиологичен разтвор. Също си взех банка и я съхранявам в хладилника. На повечето места обаче чета, че за инхалации трябва 48 часа след отварянето да я изхвърля. Ти каК процедираш, консултирала ли си се с лекар?

# 156
  • София
Пожелавам ви изобщо да не се налага да го ползвате. Дано всички дечица да са здрави. Но в яслите и градините е такъв развъдник на болести. От опит знам, че алтернативните методи за лечение често са по-успешни от традиционните - с лекарства, които вредят на имунната система. Но е факт, че Ники в градината боледува по-малко, отколкото в яслата (да не ме чуе дявола).

# 157
  • София
Като пробия банката с иглата и не вадя иглата повече, само спринцовката при нужда. Така не давам възможност да стои отворена дупка. В болниците процедират по същия начин с банките, с които правят инхалации на децата. Четох за еднократни дози физиологичен р-р за инхалации, но точно аптеката която ги предлагаше каза, че не са зареждали от дълго време. Търсих и в други аптеки, но не можах да намеря.

# 158
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, дами, и при мен е пълна къща. Баткото е болен отново - кашля просто чудесно  Twisted Evil
Аз се готвя за неговия рожден ден и съм на вълна клубчета и подаръци #Crazy

Меки гърди - и аз съм така, но кърма си има, нищо че са меки. Оставям я да си суче понякога и 30 минути и усещам как по 2-3 пъти слиза кърмата  Peace

Цикъл - май ми идва вече. Преди две седмици получи леко кървене, сега пак и определено е на хормонална основа, защото лицето ми е супер изприщено, а и ходя като  Twisted Evil от ПМС-то.

# 159
Болничките да се оправят. Hug

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 19:54 от delphi_5

# 160
  • USA
Благодаря за съветите мамчета ще пробвам и с чашка и с капкомер.С лъжичка не ми се получава номера,че той много маха с ръцете и се поливаме и двамата и в крайна сметка си остава гладен,но 120мл няма как да му набутам с капкомер Rolling Eyes.Ще продължавам да се опитвам и това е.Не съм мислила ,че бебето ми няма да иска биберон или пък да пие от шише CrazyДо сега не бях попадала на такова бебе и все си мислех ,че за да не иска биба е защото не му я предлагат baby_neutral
Честито на всички месечинки днес!

# 161
И сега искам да попитам за нещо което ме притеснява. Прочетох статията от Зелено човече, но си се тревожа. Гърдите ми вече са много меки. Имам чувството, че няма много мляко. Давам само кърма, детето уж суче, ама знам ли..??? Една вечер след като беше сукал изпи 50 мл вода  Shocked, а той пие по няколко капки и то ако се излъже, хич не иска вода. Та това ме кара да мисля, че може да не му стига. Точно поради това почнах да давам да суче, когато се пробуди в средата на съня си и си лапне пръстчето. Започнах да ям ядки, течности повече. И гърдите почнах пак да ги усещам пълни. Но за 1-2 дена. После понастинах, съответно не ми се ядеше и пиеше почти нищо. И пак ги усещам прекалено меки  Tired Thinking
Моля споделете вие как усещате гърдите си? Нормално ли е това????
Моля и Ла Лече Лига да се включат с мнение - нормално ли е да са ми толкова меки гърдите и в същото време детето ми да получава достатъчно мляко??? Иначе си акаме по няколко пъти на ден. Памперсите са достатъчно напишкани. Но ядем често по не по-дълго от 5 до 10 минути. Храним се и през нощта по 1-2-3 пъти.
Чакам отговорите ви и ви благодаря !!!

Привет chereshkata na tortata,
След първоначалните седмици, месеци когато повечето майки усещат гърдите си по-пълни , много от тях споделят, че са започнали да ги усещат меки и празни. Въпреки това, ако бебето наддава добре, пълни редовно памперсите и е жизнено и енергично то най-вероятно всичко е наред. Сукателните възможности на бебетата обикновено са достатъчно силни, за да успеят да извлекат необходимото им количество мляко от гърдата.
 Ако все пак се притесняваш дали млякото му стига би могла да опиташ да го поставяш малко по-често на гърда.  По-често сукане, предлагане и на втората гърда, ако желае да суче допълнително, биха дали възможността бебето да задоволи потребностите си от мляко и същевременно да стимулира лактацията. Би могла ако прецениш да опиташ и техниката на компресия на гърдата, когато забележиш, че бебето спира да суче или да повдигнеш и  оригнеш, ако има нужда бебето и пак да го върнеш на гърда, за да суче, ако желае. Лактогонните храни и течности също биха могли да окажат позитивно влияние, но основната стимулация е честото сукане на бебето.
 Вярвам, че се справяте чудесно и ти желая крепко здраве и усмивки!  Hug

# 162
Kalalili докато четях поста ти се сетих, че и моя не иска шише, но шише с вода. Но все пак съм забелязала, че му е по-лесно да суче от шише с каучуков биберон. Тези силиконовите хич ги не иска. Така че, ако сте със силиконов - пробвай с каучуков. Може пък да се получи.
Благодаря за отговора на *Cveteto* Simple Smile Всичко изброено правя, надявам се, че ще продължим да се кърмим още доста време!

# 163
Здравейте днес отново  Hug
Бяхме на консултация и резултата е 3.5см и 500гр.Вече сме дълги 59.5см , а тежим 5300гр.
Струва ми се малко за 1 месец,но педиатъра ме убеждава ,че е ОК,вече щяла да качва по по-малко.
Каза да почвам да включвам сок от морков и ябълка, но аз мисля да поизчакам.
хубав ден

# 164
Десита, знаеш ли колко дълго може да се съхранява и ползва вече надупчената  банка?

Общи условия

Активация на акаунт