ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 196
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
С Йоан преди 10-12 дни имах подобни преживявания. Беше кошмар. Вече поотмина. Като правеше така го изправях, разхождахме се малко из стаята, после му предлагах другата гърда, от която сучеше по- спокойно. И така по 3-4 пъти сменях циците докато се нахрани  Tired Когато го изправях се оригваше.

# 196
Lyubi, taanyaa Мерси за отговорите.
ooups и аз имам такъв, който се дърпа през устата - чисти нослето, макар че бебка хич не го харесва. На мен пък ми се завива свят да дърпам  Crazy А моя приятелка си е купила аспиратор, който се свързва към прахосмукачката. Simple Smile Какво ли няма да измислят вече?!  Whistling

# 197
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Моля за помощ беше ми се запушила едната гърда (слава на Бога се справих с нея) и Борко я намрази (така да се каже) и не я иска изобщо,но вечер посред нощите като ставам да го храня и като му я дам си яде от нея,но през деня не иска да засуче изобщооо от нея,като дам другата и е доволен,а днес беше пълна програма нито едната нито другата искаше,дадох му от шише изяде 130мл и хвъляше усмивки,излезнахме на разходка и откара 4 часа и 30 мин сън навън.След разходката му дадох тъй омразната цица и си се наяде и заспа на нея и на следващото ядене пак не я искаше...Нищо не разбирам защо така се получва???

На всичкото отгоре ако засуче и като се дръпне назад със засмукано зърно го разпъва като ластик и така ме болят зърната сега чеее... игли ме пробождат ?!?!
Благодаря Ви предварително !!!

А на тукашните мами,много се извинявам че не влизам тук изобщо но наистина в ФЦ е много по лесно и удобно Simple Smile

# 198
Да се похваля отслабнала съм с 25 за 3 месеца. Бях 85 кг. когато влязох да раждам, а сега съм 60 кг. и остават още 4-5 кг., но дреите вече ми стават.  Party

# 199
  • USA
Ние днес бяхме на консултация и на Лекси му сложиха и втората ваксина ,която отложих за днес и той вдигна малко Т и голямо спане му удари.Тези дни при нас времето е разкошно,а днес беше 26 градуса. Flutter и изобщо не се прибираме.Храним се по парковете ,мажа го с 100 фактор  ,че е много беличък и му купих слънчева шапка ,че да не изгори понеже спи много често в кенгуруто.Като заспи го местя в количката,но след 30 мин се усеща ,че е по гръб и пак наддава вой Crazy
Аз да се похваля ,че спечелихме една от къщите и вече нямам търпение да приключим цялата работа с документите и да се местим Party
Зелено човече мерси за линка.Питах педи днес за шишето и тя препоръча да пробвам и с други биби и днес пак се опитах да му дам малко мляко от шише,но той изобщо не иска и да лапне биберона ,а му капнах малко в устата да види ,че е кърма Rolling Eyes Казах ѝ после тя ми каза,че и нейните деца не са искали шишета Rolling EyesЕми ще пробвам и с чашка макар ,че 120мл с чашка ще ги пием 3часа.Със пипета му давам витамин Д-то и си го папка и температуропонижаващото му го давам със спринцовка и него го глътна Crazy

# 200
Добро утро!
Ние днес сме на консултация. Може би ще е следобяд, така че довечера ще мина да се отчета. Simple Smile
Сега се вмъквам само да споделя, че преди малко пуснах първата тема на декемврийки 2012: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=647444.0 . От 2-3 дни си мисля, че ще пропуснем и днес сутринта се събудих с мисълта за тях и за това как преди година започнаха нашите трепети, та не се стърпях. Mr. Green

# 201
Добро утро!
Ние днес сме на консултация. Може би ще е следобяд, така че довечера ще мина да се отчета. Simple Smile
Сега се вмъквам само да споделя, че преди малко пуснах първата тема на декемврийки 2012: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=647444.0 . От 2-3 дни си мисля, че ще пропуснем и днес сутринта се събудих с мисълта за тях и за това как преди година започнаха нашите трепети, та не се стърпях. Mr. Green
newsm10 newsm10

# 202
 Kalalily,  нали знаеш ,че слънцезащитния крем възпрепятсва образуването на витамин Д ... Пролетното слънце много ли е силно при вас ?

stefito_8986, не съм ЛЛЛ , но да ти кажа ,че и при нас беше така след запушването ... Мисля ,че се получава ,защото тази гърда произвежда по-малко мляко , но това е временно ... Аз давах първо болната цица за поне 10 минутки и след това другата на всяко хранене и лека полека количеството се въстанови ... Друг е въпросът ,че бебета си имат явни предпочитания към едната цица ...

# 203
хубав и ползотворен ден на всички...

# 204
stefito_8986, бебетата определено си имат предпочитания към някоя от гърдите и според мен това зависи от струята, с която тече млякото. Моя приятелка кърми успешно цяла година само от едната гърда, защото другата е пускала прекалено обилно и бебето направо се е "давело" в мляко и така тази гърда постепенно е пресъхнала.

Ние сме добре и не се спираме от разходки въпреки неприятния вятър. Омотавам количката с дъждобрана и навън, а като поутихне отварям Grinning Не мажа със слънцезащитен крем точно заради усвояването на вит.Д, че и без това все го забравям този вигантол.

askim87, благодаря за кафенцето. Хубав ден на всички и от мен!

# 205
Добро утро и от мен!  Hug Нашата кака е по-добре. Днес мина личната на децата да ги види. Само дето Ния още почти нищо не иска да хапва, но било нормално. Таткото се събуди без температура, само малко му курка корема от време на време. Може би по-леко ще го изкара. И на мен не ми е съвсем добре корема и ми се гади леко, дано така само мине при нас с Лили. Иначе и малката мишочка дишала по-добре. Разбрахме се да пуснем Ния на градина заради рождения ден другата седмица и после да отидем при майка ми до Великден. Много се надявам да няма повече болести до тогава. Също и се нави жената да ни вземе двамата с Нейо при нея, че с нашите лични е нещо страшно. Поне да сме на едно място всички, а и тя е много експедитивна и грижовна. Днес ни донесе и болничния на мъж ми на крак и на каката бележка и всички прегледа. ...
Аз мисля също въпреки вятъра да излизаме пак .   Peace Усмихнат ден на всички!!  Heart Eyes

# 206
  • София
Здравейте и от нас. Вчера бяхме на контролния преглед. Тони е 61 см и 6,350 кг. Като си представя, че се роди 49 см и 2,910 кг., а.след раждането падна до 2,600 кг.....Много съм доволна от добрия прираст. Още на втория месец удвои теглото си. Дано продължаваме така.
Аз храня почти само от една гърда. От другата явно не тече така лесно и от там изсуква много малко. Имаме кантар и понякога засичам колко изяжда на едно ядене ориентировъчно. Вчера кантара показа 250 гр. Обикновено сутрин е най-обилно, защото той си спи доста през ноща, а и после до обяд ако е ял към 7-8 часа. Така цялата домакинска работа обикновено се върши сутрин, защото през деня почти не спи, с изключение на времето, което сме навън.
Вчера излизахме с него три пъти в това ужасно време. Първо наобяд, за да напазаруваме, после към 17 часа да вземем бати от градината и после за прегледа при педиатърката в 19 часа. И аз покривам с дъждобрана и така обикалям без притеснение, че му духа. Ние нямаме кошче за новородено, но дъждобрана покрива количката независимо дали е в напълно легнало положение или седнало, когато е по-голямо.

# 207
може ли да споделите как обличате децата си. питам, защото общо взето се уча сама как да я гледам. в момента нямам баба около себе си, а пък ми е и първо дете.
напоследък забелязвам, че ръчичките и крачетата са като изпотени, но тялото е ок.
благодаря предварително!

# 208
Таня, вкъщи я обличам с боди къс ръкав, отгоре панталонче ,блузка и чорапи или гащиризонче, а върху тях една елече и терлици. Температурата на въздуха е 20-21 градуса. За навън добавям едно плетено клинче и заменям елека с плетена жилетка. После детето в количката го слагам в една зимна завивка- като джоб, отвътре е пухена и доста топли. Шапка на главата само навън.  Peace

# 209
благодаря! значи не съм далеч от истината. аз само се чудя дали това, което правя е вярно. много се радвам, че се присъединих към вас. чувствам го като един голям жокер.

Общи условия

Активация на акаунт