ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 240
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Не знам вече какво да правя... Йоан не иска да заспи сам. Явно съм го свикнала да заспива в мен докато суче, но сега бързо се нахранва /за около 15 мин./ и не заспива на гърдата ми. Сега съм го сложила в кошарата, така звучно смуче юмруците си, че сигурно навън се чува. Пищи, мрънка, но не заспива. Иска да го взема, да се съдере от рев и така да заспи... Не се издържа, винаги е така- от сутрин до вечер. Какво да сторя, че да се успокои и да заспи? Не стои в шезлонга повече от 10 мин, на активната гимнастика също.  ooooh!
пробвай с количката. действа

# 226
  • Beyond the Frontiers
Не знам вече какво да правя... Йоан не иска да заспи сам. Явно съм го свикнала да заспива в мен докато суче, но сега бързо се нахранва /за около 15 мин./ и не заспива на гърдата ми. Сега съм го сложила в кошарата, така звучно смуче юмруците си, че сигурно навън се чува. Пищи, мрънка, но не заспива. Иска да го взема, да се съдере от рев и така да заспи... Не се издържа, винаги е така- от сутрин до вечер. Какво да сторя, че да се успокои и да заспи? Не стои в шезлонга повече от 10 мин, на активната гимнастика също.  ooooh!

Остави го. Ще поплаче 5 минути и ще заспи. Малката се дереше и тя, сега само си мрънка - пее и заспива, завира си лицето в качулата на дрехата #Crazy и е до там...Все пак ако е много разстроен ще е по-добре да го погушкаш малко.

# 227
Не знам вече какво да правя... Йоан не иска да заспи сам. Явно съм го свикнала да заспива в мен докато суче, но сега бързо се нахранва /за около 15 мин./ и не заспива на гърдата ми. Сега съм го сложила в кошарата, така звучно смуче юмруците си, че сигурно навън се чува. Пищи, мрънка, но не заспива. Иска да го взема, да се съдере от рев и така да заспи... Не се издържа, винаги е така- от сутрин до вечер. Какво да сторя, че да се успокои и да заспи? Не стои в шезлонга повече от 10 мин, на активната гимнастика също.  ooooh!
Опитай да му измисляш и други занимания, при нас също е така, но му пускам музика на компютъра и клипчета гледа, разбира се не много дълго, обръщам го по корем да разглежда стаята, после активната, въртележката, тв и каквото се сетя, малко обиколка на стаята, висене до прозореца. За заспиване също има някой път, който не може да заспи и го слагам на гърда и моментално заспива, но гледам да не е често, за да не свиква. Ще стане лесно през деня като започнеш да го извеждаш на разходки, ще заспива или веднага или за 5-10 минути, при мен поне е така.
Не съм привърженик на това - Остави го да плаче, аз моето дете не го оставям да плаче, непрекъснато търся причината, поради която плаче и обикновено я намирам.

Аз мисля да захранвам при навършени 5 месеца със зеленчуково пюре, но ще видя във вторник и педи какво ще каже, че с това ядене през нощта на 2-3 часа незнам колко ще издържа. На моменти се замислям за каша вечер, но задължително ще се консултирам с нея. За съжаление номера с водата или с бибката не минава - глад.

# 228
  • Beyond the Frontiers
Не съм привърженик на това - Остави го да плаче, аз моето дете не го оставям да плаче, непрекъснато търся причината, поради която плаче и обикновено я намирам.

То никой не е.  Peace Но се оказа, че действа. Е, не винаги естествено.
П.П. в момента щерката спи в ръцете ми, така че.....

# 229
ooups, това за бабите все едно аз съм го написала.

Ние заспиваме с биберон, понякога я оставям Ники и с пръстите да заспива, но самичка в леглото.
 Simple Smile

# 230
Плаче защото му се спи и иска да го взема на ръце и да съм изправена. Само да седна и се почва един рев... И на активната гимнастика го слагам, и в шезлонга ... но не, иска да го нося. Нося го, разглежда из стаята, през прозореца, но това е с часове, не е за 10-15 мин. Спи 30 мин. и хоп, ококори се.  ooooh! Давам му и да суче, ама то рев, то чудо  ooooh!

# 231
Плаче защото му се спи и иска да го взема на ръце и да съм изправена. Само да седна и се почва един рев... И на активната гимнастика го слагам, и в шезлонга ... но не, иска да го нося. Нося го, разглежда из стаята, през прозореца, но това е с часове, не е за 10-15 мин. Спи 30 мин. и хоп, ококори се.  ooooh! Давам му и да суче, ама то рев, то чудо  ooooh!

Интересно му е затова, иска да разглежда обикалящия го свят.
Аз правя така:
кърмя, храня с АМ, оригва се и слагам в шезлонга.Тогава е нахранена, суха и й се занимава с играчките.Така половин час, ако се размрънка, сменям играчките, говоря й.Повдигнах шезлонга малко, че не иска да лежи и да гледа тавана.Интересно й е да ме гледа какво правя, как подреждам, как й говоря.Като й писне съвсем и се размрънка, сменям мястото, отиваме в дъгата стая, и пак така.Вече съвсем като й писне(не може да стои все по гръб) взимам я, правим самолет, пея й, разнасям от стая в стая, доспива й се.Гушкам я настрани, пъхам бибата, тя се унася и я слагам в количката, бутам малко и така заспива до следващото хранене.Храним се на 3 часа.И тя си знае какво след кое следва, много е спокойна вече. Crazy

# 232
  • София
MuJIuHka, какво стана с главичката и фонтанелата на Йоан? Спомням си, че имаше проблеми и се беше притеснила, ходихте на някакви изследвания. Ако съм пропуснала развитието извини ме!

# 233
Току що се уговорих с доктора за прегледа- в неделя след 16.30 ч. сме на контролна ТФЕ.

# 234
  • София
Стискам палци да ти кажат добри новини.  Hug Да кажеш какви са новините после.

# 235
Писах вече във ФБ, да се отчета и тук. Ники вече е 5.300кг. (качила е 800гр.) и е 58см. (+2см. от предния месец). Глава и гърди - по 40см. (не знам мерките от миналия път). Сложиха ни двете ваксини, много плака. Дадох Панадол, лепнахме и лепенките, моля се да не качи Т. Педи каза да не се напъвам да я държа легнала настрани като я слагам да спи, щом си се върти по гръб (до сега всяка вечер я въртях - едната към главата ми, на другата към краката, за да може да е с лице към мен). Питах за захранването - каза след 6-ти месец. Съгласна съм! Новото, което ни включиха, е да стъпваме на крачета. Още не разрешават да я държим за ръчички и да се опитва да се набира. Каза да не се притеснявам, че се изпотява при кърмене - все пак се изисквало усилие да сучеш. За въртенето на главичката преди събуждане също да не се шашкам - много майки споделяли подобно нещо, явно децата така обичали да правят. Основните признаци на рахита - мекият череп, раздутото коремче и виждащите се ребра - липсват. Фонтанелата била голяма, но в рамките на нормалното. И не била мека. Отворих дума за БЦЖ-то че сигурно няма да ни хване, щото няма белег и тя погледна и ми показа белега. Къде съм гледала не знам, да се излагам така... ooooh!

# 236

Аз правя така:
кърмя, храня с АМ, оригва се и слагам в шезлонга.Тогава е нахранена, суха и й се занимава с играчките.Така половин час, ако се размрънка, сменям играчките, говоря й.Повдигнах шезлонга малко, че не иска да лежи и да гледа тавана.Интересно й е да ме гледа какво правя, как подреждам, как й говоря.Като й писне съвсем и се размрънка, сменям мястото, отиваме в дъгата стая, и пак така.Вече съвсем като й писне(не може да стои все по гръб) взимам я, правим самолет, пея й, разнасям от стая в стая, доспива й се.Гушкам я настрани, пъхам бибата, тя се унася и я слагам в количката, бутам малко и така заспива до следващото хранене.Храним се на 3 часа.И тя си знае какво след кое следва, много е спокойна вече. Crazy
До преди няколко дена и аз правех така, с изключение на количката, но от понеделник насам е много раздразнителен. Както се смее и изведнъж започва да плаче. Когато сме навън спи, но времето днес не беше хубава и не излизахме. Но за повече от 2-3 часа няма да можеш да излизаме, защото няма удобни места за майки с бебета. Няма да мога да му сменям памперса. За кърменето не знам как ще се престраша.

# 237

Аз правя така:
До преди няколко дена и аз правех така, с изключение на количката, но от понеделник насам е много раздразнителен. Както се смее и изведнъж започва да плаче. Когато сме навън спи, но времето днес не беше хубава и не излизахме. Но за повече от 2-3 часа няма да можеш да излизаме, защото няма удобни места за майки с бебета. Няма да мога да му сменям памперса. За кърменето не знам как ще се престраша.

Може пък на човечето да му е период някакъв, остави го и имай търпение.Банята и храненето по едно и също време ли са горе долу,или ако скоро е имунизиран, може пък просто тези дни да не е на кеф.А относно кърменето навън, аз съм твърдо против(лично мое мнение)  Peace Ти ще си прецениш къде ви е най-удобно за теб и беб.Успех и дано се успокои по-бързо   bouquet

# 238
Банята е горе- долу по едно и също време, но няма режим за кърменето, защото е на поискване. В понеделник го ваксинираха, може и от това да е. Дано е период и по- скоро да се успокои, че аз съм много отчаяна от непрекъснатото му мрънкане, плач и крясъци  Tired Praynig

# 239
  • USA
Радост озоновата дупка над Северна Америка е най-голяма и не му вярвам на това слънце.Не случайно повечето американци имат петна по кожата и рака на кожата е често срещан проблем.
MuJIuHka и Лекси е така,но педи каза ,че е скок в растежа и другото е ,че се преуморява и му изпускаме момента когато е готов за сън и после е много трудно да се успокои.Май прекаляваме с играта Peace

Общи условия

Активация на акаунт