ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 135
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
*Mishela* и моите са така меки, но Йоан си е добре- на 3 м. беше 6800 гр. и 62 см. Понякога суче много бързо, понякога откарва 1 ч.  Crazy
Секса отдавна го почнахме, но ММ е по- инициативния. Много се изморявам през деня и вечер малкия като заспи съм  гроги.  Tired

# 421
Здравейте момичета!   bouquet

За секса - правим от време на време, но това не влияе по никакъв начин на отношенията ни /от 11 г. сме заедно/, гушкаме се, казваме си, че се обичаме и така ... А и цикълът ми дойде още на втория месец /вече не кърмя/ и още не се е регулирал - идва, спира ....

За слънцезащитни - взех един на LA ROCH-POSAY, 50+, но само веднъж съм мазала досега.

И да ви попитам - тази промяна на часа как се отрази на бебките - променихте ли часа на къпане и храненен или действате все едно е старото време?

Хубав ден на всички!  Hug

# 422
За сокчетата - на мен ми казаха да давам...

# 423
  • София
Здравейте мамчета,

Не съм писала от няколко дни, но все не ми остава време покрай Пресиян и ангажиментите вкъщи Grinning

Гледам говорите си за захранването и сокчетата - аз съм решила да почна със захранването, когано навърши 5 месеца, а доколкото се информирах сокчетата е по-добре да се дават на един по-късен етап, но още не съм решила кога newsm78
За слънцезащитен крем, моята лекарка силно ми препоръча слънцезащитен крем А - дерма 50 SPF и каза да почвам да го мажа още отсега, тъй като кожата им е твърде деликатна независимо, че на нас ни се струва, че слънцето все още не е така силно. Naughty
Mishela, и аз усещам отдавна моите гърди меки, но го чувам че преглъща, значи има какво и затова не се притеснявам Laughing Друг е въпросът, че късния следобед и вечер явно не му стига количеството и затова му давам и добавка Wink Въпреки това го слагам често да суче, за да стимулирам лактацията /понякога и на час, час и половина/, но не мога със сигурност да кажа дали имам успех  Rolling Eyes

# 424
  • Sofia
Оххх аз още не съм купила нищо слънцезащитно , трябва да се купува вече дааааа  Thinking

Marie_anne Никак не ни се отрази на нас смяната на времето.Къпим се в 22,00 и в 7,00 ставаме така си караме от 1 месец вече.

Моите гърди също са меки , но бебо си гълта яко и съм спокойна.Само надвечер не му стига и понякога се налага да давам АМ по 60мл.

# 425
  • София
Да ви се оплача от моята щерка Crossing Arms.От няколко дни пищи.Ама като ви казвам пищи имайте предвит много гааадно и силно пищене.Ужасно е.Поне да плаче,а тя пищи.Много ме изнервя.Незнам защо така.Спане,ядене, игра-незнам какво иска.Нещо не мога да и хвана цаката.Само се надявам да е период ,при това много кратък Wink.

# 426
Да ви се оплача от моята щерка Crossing Arms.От няколко дни пищи.Ама като ви казвам пищи имайте предвит много гааадно и силно пищене.Ужасно е.Поне да плаче,а тя пищи.Много ме изнервя.Незнам защо така.Спане,ядене, игра-незнам какво иска.Нещо не мога да и хвана цаката.Само се надявам да е период ,при това много кратък Wink.

Малееее, и нашата е така от три дни. Мислех, че няма други. Гледах за зъби, ама няма още наченки. Явно са се научили да крещят и им харесва Rolling Eyes
И аз се надявам да е временно, че и аз съм полудяла.

# 427
  • Beyond the Frontiers
При нас е от зъбите...виждам и го усещам ръбчето, а малката иска да суче на всеки час.

# 428
  • София
Бре,гледах за зъби,но не ми се вижда да са започнали.Уж знам как изглежда венеца като даде зор зъбче newsm78.

# 429
И моя бръмбър пищи, просто му харесва, не че нещо го боли, просто вика силно  Joy  Много е смешен  hahaha И аз отначало си помислих, че му има нещо, но не - крещи, пищи и после се смее и бърбори нещо ...

# 430
Здравейте момичета Grinning
Имам въпрос към ЛЛЛ днес ми изписаха  антибиотик Аугметин/Augmentin-625/
три пъти на ден на осем часа. Докторката каза,  че нямало проблем да се пие и да се кърми, но ми се иска и вие да ме посъветвате / сещам се ,че разполагате със списък на лекарствата които са съвместими с кърменето/. Предварително ви благодаря за отговора и специално за всички вас   bouquet

# 431
# 432
Здравейте момичета Grinning
Имам въпрос към ЛЛЛ днес ми изписаха  антибиотик Аугметин/Augmentin-625/
три пъти на ден на осем часа. Докторката каза,  че нямало проблем да се пие и да се кърми, но ми се иска и вие да ме посъветвате / сещам се ,че разполагате със списък на лекарствата които са съвместими с кърменето/. Предварително ви благодаря за отговора и специално за всички вас   bouquet

Здравей, dilyankataa!

Проверих в нашите бази данни и действително и там пише, че Аугментинът е съвместим с кърменето и приемът му не налага прекъсване на последното.
Основните съставки на този антибиотик са амоксицилин и клавуланова киселина, като странични реакции при кърмачето от това лекарство са много редки. Все пак, макар и рядко, тези реакции могат да бъдат безпокойство, диария и обрив. Може да наблюдаваш детето и ако се появи някоя от тези реакции, да се консултираш незабавно с педиатъра му и с твоя личен лекар.

Може би също ще ти е полезно да знаеш, че пиковите (най-високи) нива на лекарството в кърмата се достигат около 4я-5я час след приема му, така че евентуално може около тези часове да избягваш да кърмиш.

Бързо оздравяване ти пожелавам!   bouquet

Към ЛЛЛ: Появиха ми се разни черти около зърната (още като родих, ама сега се сещам да питам). Предполагам се дължи на сукането. Вероятно разбирате за какво говоря, затова няма да се впускам да ги описвам. Ще изчезнат ли сами след кърменето, или ще трябва да им помагам, или пък няма да изчезнат никога? Освен това тези дни едната ми гърда има следи като от просмукано, мога ли да облекчавам някак? По принцип съм третирала подобни ситуации с лед, но не съм никак сигурна доколко е уместно да го прилагам върху гърди, особено кърмещи...

*Teddy*,

Може ли да опишеш по-подробно какви са тези черти около зърната? Дали са стрии, изпитваш ли някаква болка по време на сучене или изобщо? Това, което описваш като просмукано около зърното на едната гърда, болезнено ли ти е? Дали е вероятно да е получено при лоша захапка на детето?
Изобщо повече описание на чертите и на другия проблем ще бъде от полза! Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 23:08 от Евридик@

# 433
За слънце защитния крем - купих A-Derma, но още не съм го ползвала, нещо ме е страх, че доста педиатри съветват след 6тия месец, в аптеката ми казаха, че принципно са за над 3 год, явно се презастраховат, засега го крия от слънцето, но май няма да е за дълго...
Да ви попитам вие пиете ли някакви витамини или други подобни и изобщо съвместими ли са с кърмене, че от скоро забелязвам деформации в основата на ноктите и се чудя какво да си взема

# 434
Здравейте, и аз се записвам да ви следя. Ние се родихме на 20.12.2011, 3,650кг, 50,5см, вече сме 6,490кг, за см не мога да кажа точно, защото не ги мерим всеки път като ходим, последно беше 60см на 6.03. Нашето слънце се казва Виктория.  Живеем в Англия в едно градче до Манчестър.
Аз ще продължавам да наваксам с четенето поне на тазе тема Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт