ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 175
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Привет!
Моля за съвет ЛЛЛ : от вчера си усещам гърдите някак празни и меки  Rolling Eyes. Мартин си суче, не мрънка, всичко изглежда нормално, пълни си памперсите, обаче аз се тревожа, че кърмата ми намалява! В последните дни Марти суче много бързо за по 5 до 10 мин. незнам дали е от зъбите или ее възможно да се насуква толкова бързо  newsm78 Като натдаване е повече от добре по 1,500кг на месец, вече е 7,500кг. Аз не се ограничавам от храна, спрях само сладкото и наблегнах на повече течности и кисело мляко в последно време.

Здравей, *Mishela*!

Чудесни новини за наддаването на Мартин, браво на вас! Той само на кърма ли е?
Много майки споделят, че между втория и третия месец започват да усещат гърдите си празни и меки и изразяват притеснения, че кърмата им е намаляла и може да не достига. Всъщност това е поради регулиране на лактацията - гърдите произвеждат тъкмо толкова, от колкото детето има нужда. Производството на мляко в гърдите на практика не спира и дори когато Мартин е току-що сукал, в тях пак има мляко. Колкото по-изпразнени са те, толкова по-бързо се произвежда мляко. Така че вярвам, че добре нааканите и напишкани памперси, доброто наддаване, жизнеността и добрият вид на Мартин ще те успокоят, че всичко е наред. Говорили сме и тук, че е добре деца на възрастта на вашите да имат около 8-10 кърмения за денонощие и да има и нощно хранене. Ако Мартин е само на кърма, доближава се до този брой кърмения и наддава добре, мисля, че всичко е наред.

Колкото до бързото сучене, много деца се превръщат във виртуози и наистина сучат бързо и ефективно, само колкото да се нахранят, след което отново тръгват да изследват света.

Ще се радвам да споделиш, ако те притеснява нещо друго. Успех!   bouquet

# 436
Здравейте, и аз се записвам да ви следя. Ние се родихме на 20.12.2011, 3,650кг, 50,5см, вече сме 6,490кг, за см не мога да кажа точно, защото не ги мерим всеки път като ходим, последно беше 60см на 6.03. Нашето слънце се казва Виктория.  Живеем в Англия в едно градче до Манчестър.
Аз ще продължавам да наваксам с четенето поне на тазе тема Simple Smile
Добре дошла, gdobrinova  welcome
Искам да попитам мамите, които са слагали в нослетата на бебчетата капки в какво положение са децата? Аз се чудя как е най- безопасно: в легнало положение като е на една страна детето или изправено?  newsm78

# 437
Здравейте, момичета:)
захранването - реших да започна чак като навърши 5 месеца и първо със зеленчукови пюрета
соковете - по-късно
секса - слаба работа
за слънце - нивея 50 + и съм доволна засега

Андрей започна да си мрънка периодично, ама все още удържам фронта Simple Smile Днес сме на консултация и после ще докладвам. За витамините и на мен ми е интересно?

Към ЛЛЛ Имам обострена сенна хрема и така откакто се помня - мога ли да приемам някакви медикаменти?

# 438
  • Варна
Привет!
Моля за съвет ЛЛЛ : от вчера си усещам гърдите някак празни и меки  Rolling Eyes. Мартин си суче, не мрънка, всичко изглежда нормално, пълни си памперсите, обаче аз се тревожа, че кърмата ми намалява! В последните дни Марти суче много бързо за по 5 до 10 мин. незнам дали е от зъбите или ее възможно да се насуква толкова бързо  newsm78 Като натдаване е повече от добре по 1,500кг на месец, вече е 7,500кг. Аз не се ограничавам от храна, спрях само сладкото и наблегнах на повече течности и кисело мляко в последно време.

Здравей, *Mishela*!

Чудесни новини за наддаването на Мартин, браво на вас! Той само на кърма ли е?
Много майки споделят, че между втория и третия месец започват да усещат гърдите си празни и меки и изразяват притеснения, че кърмата им е намаляла и може да не достига. Всъщност това е поради регулиране на лактацията - гърдите произвеждат тъкмо толкова, от колкото детето има нужда. Производството на мляко в гърдите на практика не спира и дори когато Мартин е току-що сукал, в тях пак има мляко. Колкото по-изпразнени са те, толкова по-бързо се произвежда мляко. Така че вярвам, че добре нааканите и напишкани памперси, доброто наддаване, жизнеността и добрият вид на Мартин ще те успокоят, че всичко е наред. Говорили сме и тук, че е добре деца на възрастта на вашите да имат около 8-10 кърмения за денонощие и да има и нощно хранене. Ако Мартин е само на кърма, доближава се до този брой кърмения и наддава добре, мисля, че всичко е наред.

Колкото до бързото сучене, много деца се превръщат във виртуози и наистина сучат бързо и ефективно, само колкото да се нахранят, след което отново тръгват да изследват света.

Ще се радвам да споделиш, ако те притеснява нещо друго. Успех!   bouquet

Благодаря за отговора! Поуспокоих се малко! Мартин е само на кърма- да! Пие и малко вода, по- скоро чай за коликите. Има едно нощно хранене и стават 8-9 на денонощие. Голямо ни е момчето, въпрки, че ние не сме така едри. Аз се притеснявам малко, че расте с такава скорост, но доки ме успокоява всеки път.

# 439
  • Пазарджик
...
Към ЛЛЛ Имам обострена сенна хрема и така откакто се помня - мога ли да приемам някакви медикаменти?

milena_vraca, здравей!

Най-добре е да обсъдиш това с лекаря или хомеопата си, като му обясниш, че кърмиш, така че да може да съобрази лекарствата с това. В случай, че не е убеден дали лекарството е съвместимо или не с кърменето, може да ни пишеш името му, за да го проверим в справочниците, с които работим.

# 440
Здравейте мамчета!Ние се родихме на 01.12.2011 и сме на смесено хранене.Родихме се  2 900 кг, 48 см.Сега сме 6 500 кг и 60 см.Моето слънчице от 1 седмица, ми прави вече номера- като започне да суче през деня, на всяка глътка мляко си вдига главичката и ме гледа в очите и се смее и така 30 мин.В резултат на това аз ставам и започвам да и правя АМ  в шишето.Не мога да разбера дали не е гладна или просто й се играе или е номер за да й дам добавката.Иначе през останалото време е много енергично дете и много викаме и се смееме. Grinning

# 441
Моля за спешна помощ от ЛЛЛИмам влагалищна инфекция и лекарката ми е изписала лечение, като по време на първото лекарство трябва да спра кърменето. Диагнозата от микроскопското изследване е: Масово Leuc и коки. Микроскопски данни за анаеробна инфекция. Липсват Lb
Лекарствата: 1. Арилин рапид 1000 мг /песари/ - 2 броя, през вечер
2. Лактажин капс. - вагинални

Проблемът е, че не можах да се видя лично с лекарката, защото резултатите и рецептите се получават от сестрата. Естествено, лекарката беше забравила, че кърмя и ми беше изписала друго лечение. След мое настояване сестрата, която твърдеше, че щом не се пият хапчета през устата не можело да вреди на кърменето , влезе при докторката и ми донесе нова рецепта с нови лекарства.  Въпреки това напомняне пак ми е изписано лекарство, несъвместимо с кърменето - не знам, може би е наложително. Само ми каза да не кърмя докато прилагам Арилина, но не ми отговори трябва ли период за изчистване след приключване на приложението на песарите. За втория медикамент каза, че мога да кърмя по време на приложението му. Но така и не ми даде достъп до лекарката лично да говоря. Въпросите, които ме вълнуват са:
-дали подобна инфекция вреди на бебето /което предполагам/, т.е. може ли да се поотложи лечението, например за да поизцедя малко количество кърма, че нямам запаси. И дали тази кърма би била добра или е "заразена"?
- ако започна лечението, трябва ли и след приключване на първото лекарство да поизчакам няколко дни и да не кърмя, докато се "изчистя" от медикамента?
- дали изписаните ми лекарства няма трайно да увредят качеството на кърмата или пък да навредят на бебето
Уффф, за 3 дни Борис ще се отбие, а като знам през какво трудно начало минахме, за да се научим, направо ми се плаче. Не искам да лишавам детето си от храната, която обича. Моля, помогнете със съвет

# 442
  • София
Привет на новите мами!
При нас нищо ново.Нещо ми идва в повече това с опитите за основно почистване на къщата.Напредвам бавно,а и се уморявам,а и не мога да обърна достатъчно внимание на дечурлята.А отгоре на всичко съм и касиерка на входа-не мога да събера парите.И т.н. ooooh!
Оплаках ви се,ама не ми обръщайте внимание Simple Smile.

# 443
И Натали пищи с пълна сила.При нея е от зъбите!

# 444
Въпрос към ЛЛЛ
От известно време Йоан започна много да си лапа пръстите или да си смуче звучно юмрука. На ММ майка му непрекъснато повтаря, че детето е гладно и кърмата ми не му е достатъчна. Аз съм решила да е само на кърма поне до 5 навършени месеца /т.е. да започна захранването след 05.05/. Напоследък започна и по- често да иска да суче- през час и половина два. Преди това беше на 3-4 ч. и ако се опитах да му дам по- рано започваше да се дърпа от гърдата и да плаче много силно. Така също започна отново да се буди през нощта към 3,4 или 5 часа и да иска да го накърмя. Заспива към 21 ч. и това е последното кърмене. Преди отново да започне да се буди рано сутрин, си хапваше последно към 22-23 ч. и се будеше към 8 сутринта.
Йоан е единствено на кърма- не му предлагам вода или чай или каквото и да е друго. Ака от веднъж до 4ри пъти на ден, като е имало период, в който е акал веднъж на 2-3 дни. Памперсите са добре напишкани, най- вече сутрешния след по- продължителния сън.
На какво може да се дължи това смучене и лапане на пръсти? Кои са признаците, по които да разбера, че е готов за захранване? Силно се надявам кърмата да му е достатъчна поне до 5тия месец. И още един въпрос относно анемията при бебетата до 6тия месец- по какво мога да позная, че има такава?

# 445
  • София
И Натали пищи с пълна сила.При нея е от зъбите!
Как разбирате,че е от зъби?

# 446
......
Благодаря за отговора! Поуспокоих се малко! Мартин е само на кърма- да! Пие и малко вода, по- скоро чай за коликите. Има едно нощно хранене и стават 8-9 на денонощие. Голямо ни е момчето, въпрки, че ние не сме така едри. Аз се притеснявам малко, че расте с такава скорост, но доки ме успокоява всеки път.

*Mishela*,

Виждам, че си от Варна. Там има трима Ла Лече Лига лидери и правят редовни срещи и лекции в града. Може би ще ти е от полза да отидете на някоя Ла Лече Лига среща с Мартин, да споделиш на място опасенията си с момичетата от нашата организация, а защо не и да споделиш опит с други майки със сходни на твоите тревоги Simple Smile
ТУК можеш да намериш графика, съвсем скоро ще бъдат качени и събитията за месец април.

Успех!   bouquet

Моля за спешна помощ от ЛЛЛИмам влагалищна инфекция и лекарката ми е изписала лечение, като по време на първото лекарство трябва да спра кърменето. Диагнозата от микроскопското изследване е: Масово Leuc и коки. Микроскопски данни за анаеробна инфекция. Липсват Lb
Лекарствата: 1. Арилин рапид 1000 мг /песари/ - 2 броя, през вечер
2. Лактажин капс. - вагинални

Проблемът е, че не можах да се видя лично с лекарката, защото резултатите и рецептите се получават от сестрата. Естествено, лекарката беше забравила, че кърмя и ми беше изписала друго лечение. След мое настояване сестрата, която твърдеше, че щом не се пият хапчета през устата не можело да вреди на кърменето , влезе при докторката и ми донесе нова рецепта с нови лекарства.  Въпреки това напомняне пак ми е изписано лекарство, несъвместимо с кърменето - не знам, може би е наложително. Само ми каза да не кърмя докато прилагам Арилина, но не ми отговори трябва ли период за изчистване след приключване на приложението на песарите. За втория медикамент каза, че мога да кърмя по време на приложението му. Но така и не ми даде достъп до лекарката лично да говоря. Въпросите, които ме вълнуват са:
-дали подобна инфекция вреди на бебето /което предполагам/, т.е. може ли да се поотложи лечението, например за да поизцедя малко количество кърма, че нямам запаси. И дали тази кърма би била добра или е "заразена"?
- ако започна лечението, трябва ли и след приключване на първото лекарство да поизчакам няколко дни и да не кърмя, докато се "изчистя" от медикамента?
- дали изписаните ми лекарства няма трайно да увредят качеството на кърмата или пък да навредят на бебето
Уффф, за 3 дни Борис ще се отбие, а като знам през какво трудно начало минахме, за да се научим, направо ми се плаче. Не искам да лишавам детето си от храната, която обича. Моля, помогнете със съвет

Здравей, bibka1!

Съжалявам за проблема ти!

Добрата новина е, че вагиналното приложение на тези песари с основна съставка Метронидазол е далеч по-малко проблемно за кърменето от оралния прием на същото лекарство. Всъщност се счита, че не е проблем локалното (вагинално) приложение на песарите с такава активна съставка да се съвмести с кърменето, тъй като нивата на лекарството, което ще попадне през кърмата у бебето, са много по-ниски от нивата, които се използват от същото лекарство за лечение на инфекция при бебето.

Лекарството метронидазол е дадено като съвместимо с кърменето и безопасно за кърмачки в справочника "Лекарства и кърмене" на Томас Хейл и е одобрено за кърмещи жени от Американската педиатрична асоциация.

Конкретно на въпросите ти - твоят организъм вече произвежда антитела срещу вагиналната инфекция и те ще се предадат на бебето чрез кърмата. На практика ти ще му предадеш фактори, които ще засилят имунната му система да се бори с евентуална подобна инфекция и при него. Кърмата не е "заразена" от инфекцията.

Както ти писах, медикаментът попада в много малки дози у бебето през кърмата, а особено когато е прилаган вагинално, тези дози намаляват още повече.

Кърмата е жива течност, която се променя всеки ден и няма как да се увреди трайно. Да, известна доза от лекарството ще премине през нея у Борис, но след края на прилагане на вагиналните песари кърмата ще се изчисти напълно за около ден-два.

Разбира се, ако има начин да се свържеш и да говориш директно с лекарката си, мисля, че ще е добре да го направиш. Може да споделиш и информацията, която тук ти написах и още веднъж да обсъдите дали да приемаш Арилин, или да го замените с друго лекарство.

Успех!   bouquet

# 447
Здравейте Simple Smile
На 28.12.11г. се роди вторият ми син. Термина ми беше 07.01.12г.,но родих секцио 10 дена преди термин.
Много бих искала да ми кажете дали да захраня дребчо вече. Доктора каза да го захраня със плодов сок,като започна с ябълка. Много наддава и ме уплаши,че може да развие рахит. Увеличих капките "Деавит", и постоянно сме на вън.
В момента е 6.400кг.-61см. има си апетит детето.. Simple Smile
Големия ми син го захраних в края на 4-ти месец със сок ябълка и плодови пюренца.
Благодаря ви предварително! Слънчев ден !   bouquet

# 448
Да се отчета от консултацията - Андрей вече е 6150 (наддал е 1 кг) и ръст 60 см - наддал е 4 см.
Биха му само една ваксинка и се оказа, че е с обрив от АМ. Сега минаваме на НА, защото цялото му личице беше изринато. Веднага щом махнах старото мляко днес вече е добре.
Нашата пдиатърка май е фенка на ранното захранване, защото ми каза да почвам плодово пюре, въпреки че се храним смесено. Аз обаче мисля да почна първо със зеленчуково и то най-рано като навърши 4 месеца. Вие как ще процедирате? Кога е най-правилното време след 4 или след навършени 5 месеца?

# 449
Аз ще захраня със зеленчуково пюре не по- рано от 5 навършени месеца.

Общи условия

Активация на акаунт