ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 205
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Добър ден мацки!Захранването смятам след 6 навършени месеца да започвам.Каката я почнах след 4-ти с плодово пюре и после не искаше да яде зеленчуковите,че не бяха сладки.Сега смятам да започна с оризова каша,зеленчуци и чак тогава плодовите пюрета.Сок след поне 10 навършени месеца.

# 466
  • София
Сега прочетох статиите,дадени от Зеленото човече за захранване водено от бебето.Като се кажеше захранване ,аз си представях точно даването на пюре с лъжичка.Признавам си,че не знаех,че може да се захрани бебе оставено само да си хапва парченца храна Embarassed.Останах изненадана,но признавам,че това предизвика интерес у мен.Наистина!Определено смятам да остана традиционалистка в захранването/т.е. с лъжичката/,но мисля,че ще опитам и от този вид захранване.Гледах и клипчетата на бебета ,хранещи се сами.Много логика има в този вид захранване.

# 467
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
да се изкажа и аз за заханването - нямам намерение да бързам. Напоследък виждам, че като сме на масата й е интересно и зяпа с ей такива очи  Shocked Съответно и давам да близне - краставичката й хареса, взе да я смуче и да ръфа с венци Mr. Green

Слънчезащитни средства - има специализирани за бебета такива и слънцето вреди не само на плажа...Има детски чадърчета с UV- защита. Аз лично смятам да ходя още юни на плажа с бебето - под чадър естествено. И общо взето цяло лято ще съм на море.

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 19:32 от Galactic Voyager

# 468
  • София
С баткото си бях взела на Бюбхен 50 фактор.И понеже го водихме на море още първата година си го  върнахме беличък Laughing.

# 469
аз също планувам да водим бебка на море края на юни,даже тези дни си търся къща в Гърция(ако знаете някоя хубава.....за да не повтарям всяка година на едно и също място)....

# 470
Люби, честит рожден ден на патерица! Не съм влизала, но сега ще ти отправя моето пожелание за ЗДРАВЕ, РАДОСТ, СПОКОЙСТВИЕ И МНОГО ОБИЧ - ТАЗИ НА ЛЮБИМИТЕ ТИ ХОРА!
 newsm59 nbirthday newsm59

Ще чета и аз за това захранване.

# 471
Добро утро !  Wink
Ей това със захранването много ме тревожи. Това е едно от най-важните моменти във отглеждането на нашите деца. И наистина ще ми бъде много по-леко,ако си споделяме повече информация по този въпрос.
За да сме си полезни взаимно,защото не винаги сме съгласни със педиатрите...

# 472
  • Beyond the Frontiers
Добро утро !  Wink
Ей това със захранването много ме тревожи. Това е едно от най-важните моменти във отглеждането на нашите деца. И наистина ще ми бъде много по-леко,ако си споделяме повече информация по този въпрос.

Няма смисъл да се тревожите. Детето все ще почне да яде, така или иначе  Mr. Green Въпросът е да се следи за алергизиращи храни и дали към нещо няма да направи реакция - за това една по-една храните. Peace

# 473
  • София
И аз мисля,че не е тревожно.Може би,защото с баткото не съм имала проблеми.Той си хапваше почти всичко с охота.

# 474
Добро утро !  Wink

Няма смисъл да се тревожите. Детето все ще почне да яде, така или иначе  Mr. Green Въпросът е да се следи за алергизиращи храни и дали към нещо няма да направи реакция - за това една по-една храните. Peace

Само да питам-какви точно биха били проявите на алергизиращи храни-т.е обрив,зачервяване,повръщане или....не съм на ясно Embarassed Embarassed

# 475
за захранването,тъй като кърмата ми намаля и не иска АМ ,док каза да започваме пюрета,та положението е следното:
1-2 ден-био моркови на ХИП-хареса ги
2-3ден-пъщърнак на ХИП-яде го...
4ден-картофи с моркови на  МИЛУПА-не го иска!
5ден(днес)ябълки с морков на Ганчев-хареса го!

който е захранил ,моля да сподели с какво.....
(следвала съм докт.препоръка!)

# 476
  • София
да се изкажа и аз за заханването - нямам намерение да бързам. Напоследък виждам, че като сме на масата й е интересно и зяпа с ей такива очи  Shocked Съответно и давам да близне - краставичката й хареса, взе да я смуче и да ръфа с венци Mr. Green

Ами такова... да не те стресирам, но ти вече си захранила  Mr. Green

С баткото имах голям страх от захранването. Кърменето на поискване ми беше толкова лесно и удобно, даваше ми огромна свобода на придвижване и сигурност, че "манджата" винаги е под ръка. Изведнъж трябваше АЗ да решавам кога, какво точно и колко да яде детето, четох за всякакви алергии и прочие усложнения. Прегледах купища схеми за захранване - коя от коя по-противоречиви. Следях зорко за признаците за готовност за захранване. Направих криво-ляво някаква стратегия, говорих и с педиатърката, накупих пюренца кое от кое по-био и с по-малко добавки и с трепет отпочнах на шест месеца и половина. Ами мойто диваненце ме направи на маймуна. Що пюренца съм изхвърлила, що сълзи и сополи съм изплакала, че "детето не яде". Защото край мен наборчета изяждаха "цяло голямо бурканче за обед и още иска!", пък мойто... Знаех, че не бива да сравнявам детето с други деца, обаче тайничко все следях и все се тревожех. Колко съм била заблудена - чак се чудя на себе си. Ами то е по-скоро нормално до първата година основната храна да остане млякото (около 75%), а останалото да е по-скоро за запознаване с вкусове и текстури. Текстури ли казах? Какви текстури при фабричните пюренца...? Постепенно започнах да се вглеждам в детето и в крайна сметка напук на всички планове се оказа, че то си знае най-добре. Тогава още не знаех точно, карах на интуиция, но сега знам, че на практика детето отказа категорично пюретата и буквално взе нещата в свои ръце - премина на въпросното Захранване, водено от бебето.
Сега с момата хич и не смятам да купувам пюрета. Нито пък да се тревожа излишно. Само като наближи шестия месец, ще си погледна схемата за реда на предлагане на храните и ще я оставя сама да се справя.

# 477
Аз вчера дадох две кюфтета на Дивна - изяде ги с удоволствие!
Първоаприлска шега. Хи-хи

Аз по съвет от доки, но искам да кажа предварително, че нашият случай е специален, иначе не бих бързала също. За който не знае - да чете предните ми постове.
Започвам със оризова каша, другата седмица зеленчуци, после месо. След това ще ходим на преглед при нея и та ще даде инструкции.
Чао, че мъжа ми чака! Wink

За захранване с цели зеленчуци и плодове - бих пробвала само с авокадо, манго и банан, но кат они разрешат

# 478
Здравейте,мами!Относно захранването водено от бебето-всичко ми се струва ОК по принцип,но аз лично не бих и пробвала-струва ми се опасно да се остави детето само да "сдъвква" парченца храна или каквото и да било,при положение ,че няма с какво,да не говорим,че не дай-си боже нещо се задави......... Rolling Eyes

# 479

Общи условия

Активация на акаунт