ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 468
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Към ЛЛЛ: Появиха ми се разни черти около зърната (още като родих, ама сега се сещам да питам). Предполагам се дължи на сукането. Вероятно разбирате за какво говоря, затова няма да се впускам да ги описвам. Ще изчезнат ли сами след кърменето, или ще трябва да им помагам, или пък няма да изчезнат никога? Освен това тези дни едната ми гърда има следи като от просмукано, мога ли да облекчавам някак? По принцип съм третирала подобни ситуации с лед, но не съм никак сигурна доколко е уместно да го прилагам върху гърди, особено кърмещи...

*Teddy*,

Може ли да опишеш по-подробно какви са тези черти около зърната? Дали са стрии, изпитваш ли някаква болка по време на сучене или изобщо? Това, което описваш като просмукано около зърното на едната гърда, болезнено ли ти е? Дали е вероятно да е получено при лоша захапка на детето?
Изобщо повече описание на чертите и на другия проблем ще бъде от полза! Simple Smile

Здравей! Извинявам се за късния отговор, ама аха-аха да отговоря и ми излиза да правя нещо друго... После забравям и се завъртам в ей тоя омагьосан кръг. Embarassed
Явно чертите, които аз виждам отгоре и за които исках да питам, всъщност са кръвоносни съдове. Поне до този извод стигнах след по-обстоен преглед, среща с огледалото и фотоапарата. Rolling Eyes Новообразувалото се просмукано вече го няма, така и не проверих дали е болезнено. Оправи се само. А според мен може и да има нещо грешно в захапката на малката, тъй като виждам вазоспазми по зърната си. Иначе ми взима зърната хубаво навътре, но явно нещо не правим като хората... Освен това и на двете гърди под зърната има червени линии. Според мен не са стрии, защото по време на сукане усещам болка точно там, отдолу. Кърмя Ники само в стандартната поза и ми се струва, че точно там й попада долния венец - дали е възможно това да ги причинява? Или пък това, че суче по много време (по час обикновено, защото си спи между рефлексите на потичане - и за това сме говорили с вас) и размества правилната захапка за толкова дълго сукане? Не ми е удобно да постна снимки тук, затова ще ти ги пратя на ЛС, а пък ти можеш да ми отговориш пак в темата, та ако някой друг чете и следи - да може да види. Simple Smile

# 556
  • София
Здравейте!
Днес планирам една разходка до Джъмбо,да видя дали има нещо интересно.Трябва да купя бодита -потник за малката,иска ми се също обувчици да огледам.При нас има в едно магазинче,много хубави,но са 20лв.Дано само не изляза от магазина с един куп непланирани покупки,както обикновено става Grinning.

# 557
Здравейте момичета!
Все по-малко време ми остава да седна на компютъра. Малката вече е много забавна и постоянно иска да й се обръща внимание. Скоро имах доста преживявания с ортопеди. Нали вторият преглед е след навършване на пет месеца. Случиха се много противоречиви неща. Зачеквам темата, защото на повечето от вас предстои този втори преглед и не искам да се сблъскате с моите премеждия. Внимавайте хубаво при кого водите децата си. Ако ви интересува ще разкажа по-подробно за какво става въпрос.

# 558
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Днес планирам една разходка до Джъмбо,да видя дали има нещо интересно.Трябва да купя бодита -потник за малката,иска ми се също обувчици да огледам.При нас има в едно магазинче,много хубави,но са 20лв.Дано само не изляза от магазина с един куп непланирани покупки,както обикновено става Grinning.

Има хубави великденски украси, аз се оръсих  Embarassed

П.П. лично аз съм доволна от качеството на бодитата им, плътно трико, хубави трайни цветове.

Да попитам майките с ПИК към НОИ, подалили сте документите за втората част от майчинството, което се дава с молбата за отпуск и как ви се отразява това в справката онлайн. Моите са подадени преди 4-5 дена, а няма нищо отразено в справката. Twisted Evil

# 559
и при мен е така. Документите са подадени, но още няма нищо отразено. Сигурно системата им е много бавна. Това забавяне на НОИ направо ме убива.

# 560
  • Beyond the Frontiers
и при мен е така. Документите са подадени, но още няма нищо отразено. Сигурно системата им е много бавна. Това забавяне на НОИ направо ме убива.

Уф, добре. Явно имат проблем. Поне от другия месец ще си вървят нормално вече ooooh!

# 561
Здравейте момичета!

Някоя от вас давала ли е пробиотик Био Баланс ?

Gallichka, казвай за отропедите, че аз още не съм го водила ...

Hug

# 562
  • София
Здравейте момичета!

Някоя от вас давала ли е пробиотик Био Баланс ?
Здравей, аз давах на детето Био баланс, по предписание на доктора, когато беше на 1-2 месеца. Нашата доза беше половин прахче за 7 дни, като го разтварях в кърма. Ако те интересува още нещо питай.
Като го водих на ортопед, той каза, че ще се видим с него чак като проходи, защо трябва да се води и на 5 месеца?

# 563
Прегледа при ортопед е след навършване на 5 месеца и след това при навършване на 2 години. Това ми обясни единия от ортопедите при които ходихме. Слава богу накрая се оказа, че всичко е наред с бебка, но след множество перипетии и алчни "лекари".
При прегледа на 5 месеца се гледат тазобедрените стави - дали са добре оформени и започнало ли е вкостеняване на главата на ставата. При прегледа на 2 годинки се гледа за плоскостъпие. За пловдивските бебоци мога да препоръчам доктор и да предпазя от друг.

# 564
  • София
Здравейте, да се включа и аз за ортопеда Simple Smile
Преди много време писах, че ми се струва, че на едното краче имаме една гънка повече и ви питах от къде си взимате ортопедични гащи за бебоците.
Тревогите ми се оказаха напразни. Взех си направление от педи на третата консултация, взех си после необходимото 3 А направление за специализиран преглед  от обикновен ортопед и  отидохме в Горна Баня при д-р Стефанов! Много съм доволна, чудесен лекар. При прегледа на ехографа ми каза, че няма нужда да ходим на следващ преглед, чак докато проходим и то само ако имам съмнения, за плоско стъпало. Имаме чудесно вкостеняване на главите на ставите. Питах го и за различните ми др притеснения, защото ми се струваше, че бебка си държи главата на една страна... всичко се оказаха щуротии само в моята глава Simple Smile

# 565
  • София
Да добавя, че докато стигнем до д-р Стефанов, звънях на двама други ("Светила"), които ни викаха за преглед за по 30-40лв... въпреки направлението. Уверявам се все повече, че човек трябва много да пита, да разпитва и да събира информация преди да пристъпи към действия.

# 566
gallichka казвай кои лекари стават, ще ми е интересно да споменеш и от кои не си доволна

# 567
  • София
Ей, да се похваля... Току що ми преведоха детските, не мога да повярвам, че е преди празниците Simple Smile на фона на по-малкото парички, които получих в началото на месеца, това си е направо чудесно!

# 568
Нори и аз забелязах, че на едното краче на Йоан едната гънка е по- изразена от гънката на другото краче. Казах на педи, ама тя за нея всичко е наред. Само каза, че май бил дюстабанлия, защото свода на стъпалата бил много малък  Confused

Ох, как чакам и аз да преведат, че само 170 лв. получих, а те свършиха  Sad

# 569
  • София
MuJIuhka до сега ходили ли сте на ортопед? Вземи си направление 3 от педи и след това 3а от специалист, за да ви видят на ехограф и да се успокоиш. Другият вариант е да отидеш в частен кабинет и да си платиш 30-40лв и да си каже мнението, човек, който с това се занимава в крайна сметка! Не ги обичам такива Всезнаещи! Защо си мисля, че вие ходихте вече на ортопед? Да не съм се объркала нещо?

Иначе д-р Стефанов каза вече да я държим седнала, когато е в някой и да стъпва на крачета. Много е рано да се каже от сега за дюстабана, какви са тези изцепки, не знам!! Първо трябва да проходят и дори тогава, още са им много пухкави крачетата, за да се каже!

Общи условия

Активация на акаунт