ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 484
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен Grinning
И аз не съм писала няколко дни, а гледам и темичката върви бавничко, но все пак разходките преди всичко Laughing
Ние преди два дни бяхме на консултация за ваксините, които трябваше да слагаме 2-я месец, но отложихме за сега, защото тогава ни слагаха Ротарикс-а. Мъжки ги понесе, ревна за малко и почти веднага се успокои, а после си поспа на воля със съвсем малко мрънкане Wink
Исках пак да го изтеглим и премерим, нищо, че 15 дни преди това го мерихме. Сега на 3 мес. и половина е 5600 гр. и 62 см и в тази връзка малко се изненадвам от килограмите, които пишете - над 7 Shocked Това, което аз съм чела от материали, а и нашата лекарка, пък и леля ми /която ми е личен лекар/ твърдят, че бебето по принцип трябва да си удвои теглото на 6 мес. възраст, а не на три newsm78 Но все пак всяка мама си знае кое е най-добре за нейното бебче Grinning

Стига съм писала, че ще ви досадя Wink

Да, така е! Бебето трябва да удвои теглото до 6 мес, а да го утрои до 12.  ИМа изключения-например недоносените, които се раждат по 1кг и по-малко. Ясно е, че това правило няма как да важи за тях. Родените в нормата би трябвало да покриват размеритге, за които говориш. Peace

*Mishela*, давах Биогая, но доц.Маринова от София каза да я спра, както и неонатологоът, който присъстваше на раждането на Дивна. Каза, че това е една сериозна индустрия, значително се преекспонира с "голямата необходимост" от редица полезни бактерии. Мнението му, беше, че ако са били от катова голямо значение, то природата да ги е поставила в стомасите ни. Понякога се налагало, но не и за профилактика. Това е. Ти сама реши. Аз от месец вече не давам Биогаята.

mindi78, Дивна също не е ваксинирана досега, а и ще отложим за след годината заради проблемите й. Това не ме притеснява особено.
Дивна за разлика от храненето е доста активна в движенията и развитието си. Обръща се, върти се, хваща си разни прадмети и си играе с тях. По корем си наддига дупето и с глава, забита надолу се придвижви напред.  #Crazy С Катето това ми се случи в доста по-следващи месеци. Във фейса ще кача видео. А също се е научила да грачи като малгко гардже и като забележи, че някой я гледа и почва да му говори, а и така ме събужда-грачи и ме гледа, а като отворя очи и тя с една чаровна усмивка сияе!
За притесняващите се излишно - Дивна 5500, 63 см, на четири и полвина месеца. През март и малко от февруари не беше наддала нито грам!
Вчера ми направи ужаси - като имаше две изхождания със слуз и редки. Цяла нощ не съм мигнала. Вече имам чуството, че издишам с тези деца. Добре, че са майка ми и свекърва ми да ме окуражават и да ми помагат. Така не се отчайвам.

Честито на всички с имена на цветя! Честита цветница!

# 541
  • София
Добро утро Simple Smile Надявам се да не сте ме забравили  Laughing

Честит празник на всички именници    bouquet

Не сме водили Криси през третия месец на консултация понеже едната от ваксините беше накрая на втори месец и така ни каза педиатърката, защото трябва да има месец разстояние между ваксините.Сега нямам търпение да стане четвъртък или петък и да я видим колко е пораснала  Simple Smile Иначе има много нови неща, които може да прави - набира се много сериозно да се изправя, хваща си играчки, върти се от корем по гръб и от гръб по корем, а като я оставя на спалнята надига коремчето нагоре и се избутва назад с крачета Simple Smile а и венците започнаха да я дразнят и са и белички та и взехме разни гризалки и някакъв силиконов пръст, който е да си го сложа на пръста и да я чешкам с него.Вече няма колики и от 2 седмици някъде си спи по цяла нощ.Иначе, като е хубаво времето много излизаме, нали живеем при Южния парк  Simple Smile Аз също напоследък много се интересувам от захранването, принципно мисля да е към 6-ти месец, но може и малко по-рано да е ще преценя по детето.Ще се радвам, да споделяте таблици за захранване, още по-добре ако някоя от вас си е правила такава таблица  Simple Smile

# 542
Честит празник на всички с имена на цветенца и други растителни видове Grinning - с гордост да носят името си и да го прославят надалеч

На мен днес ми е много смачкано настроението и едно ми е такова тъжно и самотно...Май пак хормоните бушуват. А имам именница - каката ни се казва Лора и от миналата година ни казаха, че и това име празнувало на днешния ден. Мъж ми е на работа и сме сами с децата, но все пак отбелязахме повода. Идваха брат ми и снаха ми с племенника, та се черпихме с торта и баница на сладки приказки. В крайна сметка моята именячка отиде у тях на гости и игри, а ние с Борис се носим повечко днес, че от сутринта го мъчат колики и не спи спокойно.
Аз подех въпроса за двигателното развитие, че ми е болна тема. Мнооого мързеливи са мойте деца. Каката се обърна от гръб на корем някъде около 8 месец EmbarassedБоби върви по същата пътечка - дай му да си смуче палеца и ако няма колики си седи в шезлонга и си зяпа спокойно. Никакво желание да се напъне за някое движение. Сега на консултацията констатираха, че няма добра упора на краката - т.е. като го държа под мишниците трябва сякаш да отскача, да се отблъсква от повърхността с крачета. Да, ама той се провисва и се хили като тиквичка. Педи ми предложи ако искам да ходим малко на лечебна гимнастика, но засега смятам да не го мъча с това, а ще зачестим с упражненията у дома. За обръщане още хал хабер си няма. Хайде ще ставам да друскам, че освен коликите днес го мъчат и долните зъбчета, които са в предстартова позиция. Хубав ден на вас и извинете за мрънкането ми

# 543
Йоан и той е много мързелив. Никакъв мерак да се обръща. Рита с крака, търка петите си, лапа пръсти, смее се, гука, посяга към играчките и успешно ги пъха в устата си, прехвърля ги от едната в другата ръка. Не се набира и не показва интерес да седне.

# 544
Честит имен ден на всички цветенца,тревички  и дръвчета!  bouquet   party006

Момичета много Ви благодаря за споделения опит. Лицето на Жоро се изчисти от лишеите след мазането с Елоком, сега продължаваме само с Мустела, дано не се връща обрива.
Приятна вечер и послушни бебковци

# 545
  • София
И моят батко беше мързеливо бебе,пък сега елате го вижте Grinning.Така,че аз лично не бих се притеснявала много ако още не се обръща бебето.Тя принципно само веднъж досега се е обърнала от гръб по корем.Това стана в болницата ,като беше на 3 месеца.Там креватите бяха по-твърди и чможе би и е било по-лесно.Тук вкъщи не го е правила.
За захранването ще изровя"записките ми по българските възстания" Wink от времето на баткото и ще ви ги споделя.

# 546
  • София
Така обещаната схема на захранване,по която съм била с баткото,т.е. преди 4 години.
Захранила съм го на 5м и половина и съм започнала с плодовете-ябълка,круша,банан.След това съм въвела зеленчуците-картоф,морков,брокол.Следват/ще ги пиша по ред на даване/ слива,тиквичка,тиква,кайсия,праскова.Пилешкото съм въвела на 7 месеца и половина.
Сега не знам дали ще започна с плодовете,въпреки че не съм имала проблем от тяхното първо започване.Ще видя,имам време.

# 547
Ще се поразровя и аз за таблица за захранване и ще гледам да я поактуализирам (баткото го захранвах преди 5-6г). Определено първата храна ще е оризова каша. Храната ще е "домашно приготвена", следва картоф, елда, просо, тиквичка, морков и т.н. Хубавото е, че ако си имате дворче със заленчукова градинка всичко ще е прясно и ... екологично чисто.
Надявам се да издържим за захранването до към Гергьовден. Че кърмата ми нещо доста намаля от седмица и започнах да дохранвам с АМ. Аз не се водя по килограми, а по детето. От седмица иска сам да си пие витамините Д от лъжичката.  newsm78 Да не ви казвам как ме гледа е устата като ям или пия нещо пред него, чак ми става неудобно ... Rolling Eyes

# 548
  • София
И моята госпожица гледа с интерес като ям,но на тях сега всичко им е интересно.Най-съсредоточено ме гледа като си мажа лицето с крем :lol.Ще излезе от нея някоя кокона Wink.

# 549
Аз да ви кажа се отказах да го захраня на три месеца. Ще изчакам да навърши 4 месеца. Със баткото така направих и започнах с плодови пюренца. Дано педи не попита,че хич не мога да лъжа. Какво да направя,като не съм съгласна с него. Crossing Arms Та Пламко нямаше 3 месеца,като ги попитах за захранването какво ще кажат. А те изумени,как така още не съм го почнала със соковете... newsm78
Лек ден милички   bouquet

# 550
  • София
Та Пламко нямаше 3 месеца,като ги попитах за захранването какво ще кажат. А те изумени,как така още не съм го почнала със соковете... newsm78
Някои педиатри мразят да четат и да се образоват Close

# 551
Та Пламко нямаше 3 месеца,като ги попитах за захранването какво ще кажат. А те изумени,как така още не съм го почнала със соковете... newsm78
Някои педиатри мразят да четат и да се образоват Close

...и както казва нашата педи-"..и си живеят в панти-века хората(т.е. колегите й)

# 552
  • София
Поне да информират родителите и за двата типа захранване и да им дадат възможност да изберат.Пък да не говорим за захранване водено от бебето-сигурно изобщо не го отразяват.

# 553
Здравейте, момичета! Hug отдавна не съм писала, сега се докопвам до интернет и изчетох пропуснатото. Виждам, че споделяте за двигателната активност. Нашата мишка иска само седнала и права да стои. Педиатърката се видя в чудо още преди 3 седмици. Не мога да я оставя легнала. Набира се яко и все седнала иска да я държа. Аз се притеснявам, че и е рано, но пък найки ми сподели, че на 4.5 месеца съм стояла стабилно седнала. Явно е наследствено. Каката на 6м се гътваше като талпа. Никакви амбиции за седене и изправяне нямаше. А беше далеч по-фина мацка. И Лили е още само на кърма. Последната седмица преоткри водата и чайчетата. Днес и купих и биберон-залъгалка, за да пробваме отново с него, иначе палеца от преди седмица го лапа спокойно. Успява да хване играчка и да я задържи известно време. Яко плюмчене  пада Simple Smile Намалявам постепенно вентолина, въпреки, че нослето похърква и свири от време на време, но това се дължи на едно вирусче от баба и, каката още не се е оправила, може би и при нея ще има по-продължително отражение.
Чипче, дано повече не виждаш такива притеснителни памперси!
Спокойна вечер на всички ни!  Hug

# 554
 Здравейте всички.
 Ама защо ви няма,не мога да повярвам че толкова бавно върви темата.Това никога не е било Rolling Eyes
Lyubi благодаря много за отговора HugМежду другото и ние сме с нов биберон(стария го плюеше,май й е бил малък).Толкова много си пъхаше ръцете в устата,смучеше юмручета,пръсти.Реших че ще е по-добре да взема нова биба, отколкото да смуче ръцете си.
 Все още само я кърмя,нищо друго не й давам,другата седмица сме на ДК и ще видим какво ще каже педи?!?,за захранване.Но на мен като че ли ми се иска да е така до 6 навършен месец.

Общи условия

Активация на акаунт