ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 490
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да дам отчет и от нашата консултация тази сутрин- момичето тежи 6600гр и е дълга 61см.Пак не поставихме ваксина,защото Пентаксима не е доставен.Иначе всички сме здрави и беше удачен момента.Ще видим другата седмица.
Пишете,че не искат пюрето от картофи.Да ви кажа в този си вариант,който се предлага на бебетата и аз не бих го яла.Спомням  си с баткото ми се виждаше ужасно гадно Simple Smile.Като е в комбинация с други зеленчуци е добре.

# 526
  • София
daisy.girl, както многократно съм споделяла, ползвам слинг-шал още от първите дни. От скоро имам и слинг с халки. Според мен много зависи от целта и ситуацията на ползване на слинга - всеки си има предимства и недостатъци. Напр. със слинг-шал при топло време може да е горещо, а и е добре да е предварително вързан. Но пък мога да я нося с часове в него, а и има много пози. Слинг с халки определено натоварва повече раменете, предлага по-скромно разнообразие от пози и е за по-кратко. Но пък е еднопластов и лесно се слага.

bibka1
, съжалявам, че не си забелязала многократните ни коментари за слиновете в темата. В профила ти пише, че си в София - чудесно място, където можеш да получиш информация, а и вероятно да се запознаеш със "слингоносещи" майки, са срещите на Ла Лече Лига. Ако ползваш Фейсбук, би могла да следиш страничката на Ла Лече Лига София за информация. Доколкото знам в София има няколко офлайн магазина за слингове, а някои от създаващите слингове предлагат и консултации, ако закупиш техен продукт.
Иначе в интернет има МНОГО снимки, указания и клипчета за слингове - много майки се справят чудесно с тяхна помощ...

# 527
  • Варна
Привееет!
Бавно върви темичката, но слънцето е виновно  Sunglasses! Може ли да устоиш на това време!
Чипче, мисля че ти даваше БиоГая на Дивнето. Да си забелязала акото да става воднисто? От седмица вече акото на Мартин си е направо жълта вода, но пък като количество и честота е същото. Общото му състояние няма промяна. Док каза да спрем БиоГая-та. Не ми се вярва да е от това, но сега я спрях и чакам да го почнат коликите пак  Sad

# 528
  • София
Здравейте и от мен Grinning
И аз не съм писала няколко дни, а гледам и темичката върви бавничко, но все пак разходките преди всичко Laughing
Ние преди два дни бяхме на консултация за ваксините, които трябваше да слагаме 2-я месец, но отложихме за сега, защото тогава ни слагаха Ротарикс-а. Мъжки ги понесе, ревна за малко и почти веднага се успокои, а после си поспа на воля със съвсем малко мрънкане Wink
Исках пак да го изтеглим и премерим, нищо, че 15 дни преди това го мерихме. Сега на 3 мес. и половина е 5600 гр. и 62 см и в тази връзка малко се изненадвам от килограмите, които пишете - над 7 Shocked Това, което аз съм чела от материали, а и нашата лекарка, пък и леля ми /която ми е личен лекар/ твърдят, че бебето по принцип трябва да си удвои теглото на 6 мес. възраст, а не на три newsm78 Но все пак всяка мама си знае кое е най-добре за нейното бебче Grinning
Нашия още не съм го пробвала дали може да се обръща съвсем сам, няколко пъти го слагахме на леглото и с малко помощ го правеше, но на плота няма как да се пробва Laughing
Иначе всяка вечер преди и след къпането сме по коремче - върховни усилия са, бърчи чело, но рядко се сърди, даже прави опити да се усмихва в тази поза Laughing Иначе се смее с глас, наддава бойни викове, опитва се да си налапа цялото юмруче и почва да си уцелва дрънкалките в опита си да ги хване Mr. Green
Стига съм писала, че ще ви досадя Wink

# 529
Здравейте и от мен!Момичета от няколко дена усещам бодежи в гърдата постоянни, по принцип не се цедя, защото си мисля че малката ме изцижда достатъчно.Какво ли значат тези боцкания,моля споделете!

# 530
Момичета, много благодаря за споделените мнения относно слинговете. Свързах се с производител който предлага консултации. Стигнахме до извода, че за момента по-добре е да си взема слинг с халки. Смятам да го ползвам основно за кърмене когато сме на разходка, да се разнасяме в  къщи и евентуално за бързо до магазина. Ако на бебка и хареса слинга най-вероятно ще си взема и шал Simple Smile
Дано да ни допадне слинга и на двете, че му възлагам големи надежди:-)

Ако има някоя мама в Дървеница, която да търси компания за разходки нека ми пише Simple Smile

# 531
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, дами,

Аз пък чета, че удвояването е на 4 месеца. Но при положение, че детето си наддава не бих се притеснявала.

Щерката явно ще е от по-мързеливите  Mr. Green въобще не се сеща за обръщане. Иначе с ръцете хваща играчките, гука, "приказва", писка си нещо Laughing А ръцете са най-сладкото нещо на света, но смуче не палеца, а показалеца и средния  #Crazy. За съжаление продължава да се буди на 2 часа нощем, след един първоначален 4 часов сън...

За теглото - вкъщи се мерим двете заедно и теглото ни е константна величина Laughing Колкото тя качва, аз свалям. Без диети, без спортуване - само двете деца и  къщната работа, заедно с нормалния ми режим на хранене - горе долу с кило на месец свалям.

# 532
anistyle - Ekzomega  50,0+ витамин А 1.5.Много помага

# 533
  • София
Здравейте и от мен!Момичета от няколко дена усещам бодежи в гърдата постоянни, по принцип не се цедя, защото си мисля че малката ме изцижда достатъчно.Какво ли значат тези боцкания,моля споделете!

Ако искаш, би могла да напишеш малко повече детайли - напр. къде по-точно усещаш бодежите, забелязала ли си дали и кога намаляват, някакви промени в ежедневието тези дни и т.н. - и да оформиш като питане към ЛЛЛ  Peace Много е лесно, само добавяш с ярък цвят напр. така: Към ЛЛЛ: едисикакво и готово.

# 534
Maria_Dr,много ти благодаря за линковете  bouquetИзгледах ги с интерес и са много полезни. Ще ти пиша на лични да се уговорим от срещата, защото живея наблизо. Зелено човече, видях, че ЛЛЛ планира бебешко парти на 18 април и ще се опитам да се включа Grinning
daisy.girl, би ли споделила коя е фирмата /може на лични да не правим реклама тук/

За удвояване на рожденото тегло аз също съм чела, че трябва да е около 4 месец. Ние вчера бяхме на мерки и теглилки - Борис е наддал 900гр и е пораснал с 3 см. /6.700 кг; 62 см/ Доволна съм и вече няма да се нервя с мерене на везната у нас, че ми дава различни резултати и ме шашка. Продължаваме да се кърмим. Исках още да пиша, но времето не стига. Сега изчезвам и ако успея по-късно пак ще се включа. Весели празници и честит имен ден на празнуващите днес!

# 535

Ако искаш, би могла да напишеш малко повече детайли - напр. къде по-точно усещаш бодежите, забелязала ли си дали и кога намаляват, някакви промени в ежедневието тези дни и т.н. - и да оформиш като питане към ЛЛЛ  Peace Много е лесно, само добавяш с ярък цвят напр. така: Към ЛЛЛ: едисикакво и готово.
Благодаря ти зелено човече!Въпрос към ЛЛЛ:Усещам бодежи в лявата гърда от вчера насам,през деня и по точно жт вътрешната страна на гърдата като че ли.При напапване усещам болка и напипвам вена.По принцип от тази гърда имам много по малко мляко, в сравнение с другата гърда.Спрях да се цедя към 2 мес.,защото се увеличи лактацията на другата гърда.Трябва ли да потърся помощ!

# 536
Много се колебая дали не трябва да захранвам вече Йоан? На последната консултация се оказа, че е качил няма и 400 гр., а често искаше да суче. И на ръст не е пораснал много- само 1 см. През последните 3 месеца наддаваше средно 1200 гр. на месец и растеше с по 3-4 см. Честото му желание и неспокойство си мислех, че се дължи на скок в растежа, но уви няма никакъв скок - 1см. и 400 гр. за мен не е скок.
Не знам какво да правя, да го захранвам ли и с какво- оризова каша или с картоф? Така ми се искаше поне при 5 навършени месеца да го захраня  Sad
Някоя от вас имала ли е такъв период?

# 537
ние сме така, само 400 грама, доцент Георгиева, национален координатор по неонатология ми каза още месец да сме на кърма и после да започнем със захранването.а сме само 5 кг, така че не се притеснявай

# 538
Момичета,искам да ви попитам дали няма някакви таблици,относно това в какъв ред да се предлагат храните при захранването.........мисля си го от снощи  newsm78 newsm78 newsm78пък ако ви се стори глупав въпроса ми,се извинявам Blush Blush Blush
Вярно при всяко дете е различно,но пък си мисля,че така ще е някак по-ясно,поне на мен newsm78

# 539
В една книга има примерна таблица за захранването и предлагането на нови храни. Ако успея тези дни ще я препиша и щя ви я покажа.

Общи условия

Активация на акаунт