ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 493
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз нямам време тези дни да пиша,че се опитвам да приведа къщата в ред.Възползвам се от това,че баткото вече е на градина.Утре имат тържество в детската.Май госпожите ще се разминат без букети,че нещо не си представям как ще се справя и с тях.Ще съм сама с бебето,така че ще ми е трудно и букети да нося и раздавам.

# 511
Аз днес успях да изпера и закача пердетата и да забърша прозорците. Утре ще почиствам праха натрупан над гардероба, ще мия основно банята. До Великден ще успея.  Blush

И да се оплача- снощи как съм спала, какво съм правила, но се събудих с бучка в лявата гърда  ooooh! Съвсем малка остана, но дано се размине само с това.  Tired

# 512
bibka1 аз живея в Англия и тук има нещо като организация на майките mum2mum  и те предлагат слинг който първо можеш да си наемеш и после ако решиш да си купиш. Аз ползвах и ми хареса, а и на малката й беше много добре. Те ми показаха как се връзва, не е трудно. http://www.kari-me.com/ на този сайт можеш да видиш как да го слагаш, а има и много други сайтове.
Ние си идвахме до БГ и моя роднина, която роди след мен си беше ушила слинг с халки, но каза че на малката не й харесвал, аз й занесох моя и като я сложихме много й хареса на бебка. Тя си поръча от интернет, мога да я питам дали е доволна от това което си е поръчала и да ти кажа!
Поздрави!

# 513
gdobrinova, благодаря за инфото. За съжаление тук в БГ не знам за такъв вариант, а пък и нямам близка майка с детенце около мен, която да ми покаже как точно става това "омотаване" на шала. Иначе в нета съм гледала различните позиции за носене, но не мога визуално да си представя как да постигна този резултат. Вече съм решила като срещна някоя жена с такъв слинг просто  да я спра и да попитам. Много надежди възлагам аз на този слинг, защото имам ужасни болки в гърба, които се засилват като нося дребчо на ръце.

Ние сме добре. Растем усилено, което се надявам да потвърди и контролното мерене на консултацията утре. Аз имам у дома една механична везна, обаче колкото пъти сложа Борис да го меря, все излиза, че почти нищо не е качил и се отказах вече. Не ми изглежда недохранен, дано не се лъжа. Все още имаме остатъчна задна хрема, от която събира периодично секрети и прокашля докато се освободи от тях. Но иначе е с добър тонус, весел и игрив. Все повече започва да се усмихва, но най - много се радва на мама и кака /сигурно, защото нас вижда постоянно/Все още не може добре да координира движението на ръчичките, но упорито продължава да се опитва и все по-добре ги насочва към висящите играчки на шезлонга и активната гимнастика. Не можем да се обръщаме, но и аз нещо напоследък нямам време да го тренирам и да правим гимнастика, за което трябва да се поправя EmbarassedСлед Великден ни предстои голямо предизвикателство - РЕМОНТ SickТа по този повод ме чака голямо опаковане и изнасяне на багаж, както и пренасяне в свекърва ми. Обаче пък не си давам зор за пролетно почистване сега, ама то ще ми излезе през носа после Mr. Green На майките-ентусиастки, които хем гледат деца, хем са се хванали с пролетно чистене - поздравления!
До скоро и се надявам малко да се раздвижи темичката ни! Пишете вашите съкровища как вървят с двигателното развитие, какви нови номерца правите - интересно е, пък и хем ще си сверим часовниците, хем може да ни изникнат някои идеи какво и ние можем да направим още.
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 514
  • София
bibka1 , тук има телефон и e-mail  за консултации как да се ползва слинга.
тук има видео инструкции
тук още една група с консултации

Иначе ако имаш път към Дружба, с удоволствие ще ти демонстрирам.

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 08:36 от Maria_Dr

# 515
  • София
Бибка,и аз гледам темичката тези дни не върви.
В двигателно отношение мога да "похваля" моето момиче как добре си слага палеца в устата Close.Да си призная почти не я слагам по корем Embarassed,забравям или като се сетя ,то тя е яла преди малко и така.
В здравно отношение-в областа около слепоочията има зачервяване и загрубяване на кожата.Мажа с Bepanten,но няма подобрение.Ще се консултирам утре пак,когато мисля да я заведа на консултация.
Това е от нас за сега.

# 516
Двигателно отношение-никакво.Нито прави опити за обръщане,нито се опитвадахване играчка.Спрях да следя много много.Правя гимнастиката и масажът за другото когато е готов.
Много взе да гука,да съчетава гласни и съгласни.Най-новото е гърлени звуци,все едно гаргара прави и се залива от сам от смях.
А за палеца не ми се мисли как ще го отучвам.
Между другото е станал голям поспаланко от осем вечерта до 15 часа спи. Само около час - два е буден за смяна на памперс,кърмене и ходене до градината  като заспива по пътя.Док каза че няма нищо притеснително

# 517
gala-2002  Моята щерка от много време ака пред 3-4 дни. В началото много се тревожех, но изчетох сума ти материали и установих, че щом е само на кърма, не може да има запек. Поуспокоих се. Тя винаги си е весела, жизнена, с меко коремче, затова и спрях да следя през колко дни ака. Понякога 3 дни подред има, после 3-4-5 няма. Чакам я да се изака сама. Не съм прибягвала към груби методи.

daisy.girl Аз си купих слинг-шал. Преди време поразпитах майките във форума. Посъветваха ме да взема шал, а не с халки. Също така материята трябва да не е разтеглива, защото от тежестта на бебето се налага по-често пристягане, ако е от трико. Купих си го от бебешки магазин в квартала. Живея в Люлин. Как се слага слинг видях в youtube. Има доста клипчета. Но досега само веднъж слагах бебка вътре и не й хареса. Мисля скоро да я потормозя пак:)

В двигателно отношение - сложих картинки на стената над леглото на бебка. Когато я обличам, я поставям по корем и тя драпа с нокти, за да се надига към тях. Започна да гледа не само наляво и надясно, но и през глава нагоре, когато е легнала. И много се ядосва, ако не успее да види всичко Simple Smile
По корем я слагам само след баня - по 2 пъти дневно. Иначе й е пълен коремът и повръща всичко. Вече си яде юмрука, лапа играчките, особено една шумоляща книжка от плат. Понякога стиска силно юмрук в неприличен жест и го гледа съсредоточено, все едно се заканва на някого. И разбира се, много рита с крачета.

# 518
  • Стара Загора
Ние днес бяхме на консултация- 8 кг. и 65 см.- +3,900 кг. +12 см от раждането. Не ни мериха главата и гърдите, всъщност никога не са ги мерили. Сложиха ни първата ваксина за хепатита, че заради стафилококите и запушения нос досега Алекс не е ваксиниран.

# 519
Здравейте момичета,  Simple Smile
моето детенце е с Атопичен дерматит, предписаха му лечение с кортикостероид , козметика на Мустела и олио за къпане на д-р Тайс. Тъй като е изцяло на изкуствено хранене му смениха млекцето с  Nan H A , но акито му днеска е тъмно зелено на цвят.Моля ако някой има опит да сподели дали е нормално.
 Иначе детенце е добре смуче палци, юмруци прави опити за се върти от гръб на корем, скоро ще има и първи зъб.
Ако някой знае как да се борим с гадния дерматит, моля да помага.

# 520
Не знам до колко е вярно, но скоро в една тема за бебета на възраст 0+, пишеше, че е мит да се твърди, че зеленото ако е признак, че бебето е настинало. Дължало се на желязо в АМ или на задържано в червата ако /нещо такова/.

Днес Йоан стана на 4 месеца. Вече е 7200 гр и 63 см. Наддал е с 3900 гр. и пораснал с 11 см.
Удвоил си е точно килограмите от раждането, макар да посетихме доктора с 1 седмица по- рано. За обръщането и Йоан е голям тюфлек  Laughing Не проявява признаци да сяда, само си надига главата и краката, ама то е за да не изпусне нещо  Laughing

# 521
anistyle аз ползвам козметика на Биодерма ,ето това след баня http://apteka.framar.bg/30062819/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … 500-%D0%BC%D0%BB- .Кожата на бебка се лющеше страшно много.Още на 3-4 мазане ефекта е страхотен. Може да разгледаш и др. продукти. За цвета на акито - било е и зелено,и оранжево , и жълто - мени се постоянно въпреки че сме само на кърма.
MuJIuHka честита ви месечинка, добре наддава малчугана.
На този ден преди една година видях положителното тестче  Heart Eyes, ех кога мина това време...

# 522
Здравейте и от мен Hug Hug
в двигателно отношение сме супер активни,борба голяма,махане на ръчички и крачета,но не се е обръщал сам Naughty Naughty Naughty-по корем слагам след баня и това е просто не му е любима поза въобще ooooh!
иначе гука,вика,крещи понякога/като вчера например/и се смее с глас Heart Eyes Heart Eyes
но вчера беше адски ден хич не искаше да спи и на кра я каталяса и рев............ ooooh! ooooh!
anistyle Hug-Биодерма  имат продукт за атопичен дерматит  в комбинация със сапунче,питай своя док и ако прецениш ползвай-ние имахме екзема зимата и много добре ни понесе Peace

За захранването с картофа не ни се получава,не го драматизира,явно ще трябва време............

Дали има мами,които са захранили със зеленчуково пюре,ще се радвам ако споделят Hug

# 523
  • Стара Загора
Аз захраних с картоф на Овко, но е много гъсто и го разредих с малко мляко. Но преди два дни се задави като го хранех с лъжицата от лакомия Grinning и вече го разреждам пюрето с вода и му го давам с шишето, сле 10 дни пак ще пробвам с лъжичка. Ял е и морков с картоф на Ганчев, морков, спанак и картоф. За сега няма проблем. Давам и сокове, че е със запек. Сока от ябълка и круша действа много добре. С кашите ще изчакам малко, че е 8 кг.

# 524
Здравейте момичета,  Simple Smile
моето детенце е с Атопичен дерматит, предписаха му лечение с кортикостероид , козметика на Мустела и олио за къпане на д-р Тайс. Тъй като е изцяло на изкуствено хранене му смениха млекцето с  Nan H A , но акито му днеска е тъмно зелено на цвят.Моля ако някой има опит да сподели дали е нормално.
 Иначе детенце е добре смуче палци, юмруци прави опити за се върти от гръб на корем, скоро ще има и първи зъб.
Ако някой знае как да се борим с гадния дерматит, моля да помага.

От хипоалергенното мляко акото е винаги зелено и много мирише.Не се притеснявай,това е заради състава на млякото.Докато Лили беше на ХА не видях жълто ако .
В двигателно отношение -обръщаме се от седмица по корем,общо взето по цял ден това прави.Голяма борба пада да я облеча и да и направя гимнастиката.

Общи условия

Активация на акаунт