ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 496
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
И да ви попитам нещо - навсякъде прочитам ,че в един момент се дава цяла порция пюре /тоест замества се ядне/.Но колко като количество трябва да е тази цяла порция -1 бурканче от 80 гр или по-голямо?Как се смесва зеленчуково пюре с АМ?
Благодаря  на тези ,които ще ми отговорят!

Нашата педиатърка ми каза, че количеството трябва да е с 20 мл по-малко от това, което се дава като мляко. Например ако за 3-месечно се дава 130 АМ, пюрето трябва да е 110. Смесва като в първо се разтвори малко АМ или замръзена кърма и се разбърква в пюрето  Flutter

# 496
И да ви попитам нещо - навсякъде прочитам ,че в един момент се дава цяла порция пюре /тоест замества се ядне/.Но колко като количество трябва да е тази цяла порция -1 бурканче от 80 гр или по-голямо?Как се смесва зеленчуково пюре с АМ?
Благодаря  на тези ,които ще ми отговорят!

Нашата педиатърка ми каза, че количеството трябва да е с 20 мл по-малко от това, което се дава като мляко. Например ако за 3-месечно се дава 130 АМ, пюрето трябва да е 110. Смесва като в първо се разтвори малко АМ или замръзена кърма и се разбърква в пюрето  Flutter

Мерси ,мила!

# 497
Здравейте момичета!

Писахте за свалянето на кг, че лято идва  Joy, ето едни упражнения, които са мн ефикасни и не отнемат много време Пробвала съм ги - наистина са добри.
http://fitnesinstruktor.com/uprajnenia-za-barzo-otslabvane/

Хубав ден на всички  Hug

# 498
Marie_anne, много хубави упражнения.
Супер си, че сподели сайта!  Hug

# 499

Да почерпя! Днес Георги става на 4 месеца!

# 500
dark_aurora честита месечинка на Георги!

Мамчета, днес да споделя, че бяхме на педиатър. Биха ни само пневмококовата ваксина. Миналия месец ни поставиха само петвалентната. От другия месец вече и двете едновременно, щом ги понася добре поотделно Simple Smile

Вече сме на 3 месеца. Николета тежи 7200 и е 65 см. Пораснала е с 1 кг. и с 3 см. Удвоила е теглото си от раждането Simple Smile като по учебник Wink. Само не знам дали не е пораснала малко с тези 3 см. Май не я измериха добре изпъната. Вярно, че не може с досегашните темпове, както ми се иска на мен  Thinking

# 501
  • София
Зелено човече,изникват ми разни въпроси по повод на това захранване.Ако започна захранването с лъжичка и същевременно в разгара на лятото предлагам плодове и зеленчуци на парченца ще успее ли детето да се научи да дъвче?Няма ли да спъна този процес с даването на пюре?То всъщност ти точно това си цитирала,но се чудя,ще мога ли да съчетая двата вида захранване?

Подобни въпроси възникват и у други майки, затова мисля, че е най-добре да посочя темите във форума, в които се обменя опит за Захранване, водено от бебето. Там пише и Фата, от чийто блог съм взела статиите и е с много по-голям опит по въпроса.
В подфорум Кърмене:    Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - ІV
В подфорум Хранене с млека за кърмачета, захранване:      Захранване, водено от бебето / Вaby-led weaning

# 502
Да ви попитам - Колко пъти на ден акат бебетата, които са изцяло на кърма? Дони от няколко дни започна да ака по 2-3пъти на ден. а Преди акаше веднъж на 1-2дни. Аз нещо взех да се притеснявам да няма проблем със стомахчето

# 503
gala-2002 3-4 пъти за денонощие - в 2 през ноща Crazy,в 8ч.,към 11 и вечер преди лягане.

# 504
Здравейте момичета! Обмислям да си взема слинг, но тъй като съм новак се колебая между слинг с халки и слинг-шал. Моля мамите които ползват да споделят мнение. Бебка вече е 8кг и ми става трудно да я разнасям по цял ден, а кенгуруто не ми е много удобно.

# 505
  • София
daisy.girl , аз ползвам слинг-шал дълъг и ми е удобен (особено, като сме с колата, да не разкарвам и количка). Тежестта се разпределя на 2-те рамене и има много позиции за носене.  Мойта бебка е около 5.5 кг. Кърмя извън слинга.
Имаше много хубава статия 'Кенгуру, слинг-шал или слинг с халки?' в един от сайтовете, където са сравнени предимствата и недостатъците.

# 506
daisy.girl аз също имам слинг-шал, и съм много доволна!

# 507
Преди време и аз питах за слинговете, но никой не взе отношение. На мен ми дадоха за временно ползване слинг с халки, но нещо не ми е удобен нито на мен, нито на бебето. Посъветваха ме за слинг - шал, но ми се искаше на живо да пробвам преди да купя. В тази връзка, имате ли идея къде се продават слингове, защото досега само в онлайн магазини ги намирам? И друго, как се справяте сами с омотаването в слинг-шала?

# 508
  • София
Зелено човече,благодаря за насоките.

# 509
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала. На6ият Ники се роди на 25. декември, 4 кг. и 52 см.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт