ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 150
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Не сме ходили на преглед при ортопед все още. Но сега след празниците ще му бият ваксините и ще й поискам да ми даде направление, че на частен кабинет за сега не мога да си позволя.  Sad

# 571
  • София
Пожелавам на всички като нас, да имаме някой ден достатъчно възможности да си позволяваме всичко, което ни е необходимо без да се замисляме! Hug Явно съм се объркала нещо за ортопеда, извинявай.

# 572
И на нашето кюфтенце едната гънка на крачето е по-изразена, но нито педиатърката, нито ортопеда са забелязали проблем. Много е рано да се коментира пплоскостъпие!  Wink

# 573
Здравейте и от мен
днес,благодарние на това,че таткото ни си е в къщи,успях да почистя що годе Великденско Mr. Green-благодарение,което се обзаведох с болящ кръст и гръб-еми все  пак не съм шесторъката богиня Шива Mr. Green Mr. Green
galichka-моля,сподели ако искаш по-подробно за какво ства въпрос и за кой по точно,на нас ни предстои,първият преглед бе при Хазбун............

Галактик-и в мойта справка   не е отразено нищо Whistling Whistling Whistling

# 574
  • София
Има някакво забавяне в системата на НОИ този месец.
На баща ми изтече 15дневният срок за изплащане на един болничен още в понеделник, днес звънял до НОИ и му казали, че утре ще си получи парите, макар да не е отразено в системата. Да видим.
Детските на мен са ми болна тема и не ми се подхваща...
На ортопед така и не успях да заведа, смятам, като навърши 6-7 месеца да идем при Алексиев.
Великденско чистене не мога изобщо да организирам, тоя път май ще е като лисицата с опашката...

# 575
  • София
Здравейте!
Аз да си кажа нямам намерение да водя бебето на втори преглед при ортопед.И баткото не съм водила.Алексиев каза,че нямало нужда.Евентуално след прохождане,ако намираме нещо нередно.
Бодита взех от Джъмбо,но малко съм надценила нашето момиче и ще и станат чак лятото Grinning.Но нищо ,нали са с перспектива.
Ние планираме пътуване по празниците,та днес ще приготвям"катуна" ooooh!.

# 576
  • София
Марса, аз не съм водила на първи, та затова. Иначе каката я водих на 2 месеца и после не съм. Най-голямата пък не съм я водила изобщо, не беше модерно тогава Mr. Green
Има ли нещо интересно в Джъмбо?

# 577
Момичета аз не съм водила Андрей на ортопед, защото педи-то ми каза че няма място за притеснение. Обаче като навърши 5 м май ще го заведа, не мога да търпя така Wink Относно захранването като питах за захранване с каша, докторката щеше да откачи .... Нищо още не съм почвала, защото се борих с обриви, които направи от АМ. Сега е на хипоалергенно и дано всичко да е ок

# 578
  • София
Марса,
Има ли нещо интересно в Джъмбо?
Ами то винаги има Grinning.Аз взех боди потничета за по 4лв.Гледах обувчици,декоративни,както ги наричам.Имаше доста за по 6лв,но нещо не можах да си харесам.Вили не спеше ,та се опитах да и пробвам някои.Ами те много странно седят на крачето Confused,я са широки,я не са удобни за обуване.Забравих да си взема четка за миене на шишета,имаше няколко вида.Взех по-голяма чантичка за подвижната ни аптека.По натам във времето съм намислила комарник за количката да взема.Винаги има там за какво да си дадеш парите Wink

# 579
  • Варна
Привет, момичета и тук!
На Марти акото продължава да е все течно. Спряхме всякакви пробиотици и разни други капки, само на кърма е и все тая. Док нищо не казва! Щом няма промяна в общото му състояние нямало място за притеснение, акото търпяло промени! Е да, ама аз се тревожа! Може ли от зъби вече 2-ра седмица да има разстройство  newsm78 ? Това ми е единственото обяснение!
Хайде много хубави празници ви желая на всички! Дано времето позволи да се порадваме на природата!  Hug

# 580
Привет, момичета и тук!
На Марти акото продължава да е все течно. Спряхме всякакви пробиотици и разни други капки, само на кърма е и все тая. Док нищо не казва! Щом няма промяна в общото му състояние нямало място за притеснение, акото търпяло промени! Е да, ама аз се тревожа! Може ли от зъби вече 2-ра седмица да има разстройство  newsm78 ? Това ми е единственото обяснение!
Хайде много хубави празници ви желая на всички! Дано времето позволи да се порадваме на природата!  Hug

Макси имаше 1 седмица разстройство, заради зъбките и педи каза да му давам Хидрасек по 2 сашета на ден. И за 2 дена се оправи.

# 581
Мишела, за разстройство освен хидрасек за кърмачета ( има и за по-големи деца), може да даваш спокойно и ентерол- по две прахчета на ден. Така се оправихме след стомашния вирус.  Peace

# 582
  • София
Привет от нас. Много премеждия с батко ни се струпаха напоследък... добре, че момата прояви разбиране и беше много послушна. Тя продължава да се пъне да сяда и да усъвършенства напъхването на цялата си ръка в устата  Joy

Гледам за схеми за захранване сте говорили. При Захранването, водено от бебето, схемата е това: Схема за захранване на бебета след 6-месечна възраст

Ето и една много хубава статия - интервю с Шаманката - Ла Лече лига лидер - за захранването: ЦЪК

# 583
Какви документи се подават за втората част на майчинството и кога?На мен счетоводителката нищо не ми е казала за такива документи.Да не взема да изпусна някакъв срок ако има?  newsm78

# 584
Какви документи се подават за втората част на майчинството и кога?На мен счетоводителката нищо не ми е казала за такива документи.Да не взема да изпусна някакъв срок ако има?  newsm78
Аз вчера подавах в НОИ такива документиМоето бебче е родено на 27 декември с 3 дни преносване, първият ми болничен беше издаден на 9.11, последният беше до 22.03. От 23.03 се подава една молба до работодателя да ти бъде разршен отпуск по чл 50от КСО, във връзка с член 163 от КТ /цитирам по памет/ за срок от 135 до 410 ден ,който на мен ми се пада 22.12. Знам по принцип, че документите в НОИ се носят до 2 работни дни след представянето на информацията от работодателя в НАП, така че можеш да се поинтересуваш наистина.
И още нещо - НОИ си правят някакви настройки на системата, въвеждат някакви нови електронни начини за представяне на информация за болничен и заради това е възможно да се получи забавяне на плащането

Общи условия

Активация на акаунт