Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 251
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
  • Varna, Bulgaria
Съжалявам за въпроса, най-вероятно вече е коментирам, но не се сещам Simple Smile
Кога дават бебчетата след нормално раждане за да се опитаме да ги накърмим?

# 541
Съжалявам за въпроса, най-вероятно вече е коментирам, но не се сещам Simple Smile
Кога дават бебчетата след нормално раждане за да се опитаме да ги накърмим?
ами аз родих в 23,10 часа и ми до донесаха чак в 5,30 часа на сутринта. Но това така защото в отделенията не препоръчват кърмене между 24часа и 6,00 часа сутринта.Иначе на момичето което роди след мен т.е. в 7 сутринта в 8,30-9 и го дадоха.Нали има 2 часа следродилна реанимация, през това време не ги дават. Надявам се да съм обяснила правилно

# 542
Благодаря момичета Grinning

# 543
  • в рaя
Хм, за 2 часа ли ги дават вече? По мое време (демек преди 6 м.) ги даваха най-рано след 6 часа. На мен ми го донесоха след 8 ч. и то след като потърсих жената, която обяснява за кърменето (извинявам се, че не и знам името) и тя ги насмете да ми го дадат  Tired

# 544
  • Варна
На мен ми предложиха да ми го дадат веднага, щом ме настаниха в стаята, защото аз не лежах, а го гледах през прозорчето  Heart Eyes Случи се да има акушерка в бокса и тя ме пита дали искам сега да ми даде бебето и ми го донесе. Момичето,което беше с мен в стаята, искаше да си почине и никои не й предложи да кърми бебето. В последствие (след 6-7 часа) имаха малко проблеми със засукването, но се оправиха. Така че , моят съвет е - ако се чувствате добре след 2-та часа, потърсете някой да ви даде бебчето. Леко раждане на тези, на които им предстои.

# 545
А момичета, вярно ли е че при приема трябва всички вещи да си ги носим в торбичка, тоест без дамска чанта несесерче и тем подобни? Една приятелка ми каза че на нея са и казали само в торбичка да си носи нещата след което трябвало и торбичката да махне. Моля която е раждала скоро да сподели...

# 546
  • На брега на морето
Аз имам 1 въпрос, който вече може да сте обсъждали, но да питам все пак.
Клизма правят ли в болницата или не?

# 547
Аз имам 1 въпрос, който вече може да сте обсъждали, но да питам все пак.
Клизма правят ли в болницата или не?
Аз раждах секцио през Април и ми правиха клизма, а на мама, която раждаше естествено не и направили  newsm78

# 548
  • На брега на морето
да рабирам, че е по-добре да си се подготвим от вкъщи.

# 549
  • Varna, Bulgaria
Доколкото знам, клизмата я правят за всеки случай, ако се наложи секцио. Поне това обясни акушерката по време на отворените врати.

# 550
Бъдещите мами    bouquet  дето бяха на отворените врати да Ви попитам, споменаха ли за багажа, когато постъпим всичко в една чанта ли да е или да е разделен- на мама в една торба, на бебето в друга и какво се случва с дамската ни чанта. И за самото раждане дават ли ни тяхна нощница или си обличаме наша.

# 551
Бъдещите мами    bouquet  дето бяха на отворените врати да Ви попитам, споменаха ли за багажа, когато постъпим всичко в една чанта ли да е или да е разделен- на мама в една торба, на бебето в друга и какво се случва с дамската ни чанта. И за самото раждане дават ли ни тяхна нощница или си обличаме наша.
Здравей! Когато отидеш да раждаш в приемния кабинет ти казват да си облечеш едната нощница, а дрехите си ги даваш на таткото. И така влизаш по чехли и облечена твоя нищница. За багажа е хубаво да е в торби защото там няма къде да го поберех голям сак.
Багажа го разделяш една торба за теб една за бебчето.като те приемат те настаняват в стая предродилна се казва, след като родиш те настаняват в др. стая.През това време лелките ти носят багажа. в предродилната ще ти искат на леглото да си оставиш 1 памперс, лиглин и влъжните кърпи за бебето - за да не ти ровят в багажа. А дамската чанта, личните ти вещи ги взима таткото до като си там няма да ти трябва такава чанта. Laughing

# 552
Здравей! Когато отидеш да раждаш в приемния кабинет ти казват да си облечеш едната нощница, а дрехите си ги даваш на таткото. И така влизаш по чехли и облечена твоя нищница. За багажа е хубаво да е в торби защото там няма къде да го поберех голям сак.
Багажа го разделяш една торба за теб една за бебчето.като те приемат те настаняват в стая предродилна се казва, след като родиш те настаняват в др. стая.През това време лелките ти носят багажа. в предродилната ще ти искат на леглото да си оставиш 1 памперс, лиглин и влъжните кърпи за бебето - за да не ти ровят в багажа. А дамската чанта, личните ти вещи ги взима таткото до като си там няма да ти трябва такава чанта. Laughing
Аз само да уточня/допълня. Никой не може да ти каже в колко и в какво да си занесеш багажа. Съветваме да е в торби, защото по-лесно се натъпкват в малките шкафчета, отколкото сак/куфар например. Също така е добре да е отделно на мама отделно на бебе, защото като ти поискат сутрин памперси и дрешки е по-лесно да ги извадиш от конкретната торба, вместо да ровиш из твоите неща. В отделението всичко, което обличаш е твое, дори може и чаршафи да си занесеш. Дамската чанта аз лично си я бях оставила, че вътре имам от пиле мляко и все нещо ми потрябваше. Аз и всичко си носех от самото начало, понеже обичам да ми е така, както аз искам. Таткото после ако трябваше нещо да ми носи все се налагаше подробен инструктаж  Laughing

# 553
да рабирам, че е по-добре да си се подготвим от вкъщи.
Не мога да преценя  Rolling Eyes. Ако се подготвиш може пак да ти направят  Confused. Те от къде да са сигурни хората. Според мен не само при секциото, но и при естественото трябва да се направи клизма. Една мама ... с извинение ... сподели, че се е изпуснала от зор. Много я беше срам милата. Пък и предполагам, че от хигиенна гледна точка, да не се допусне някакво замърсяване е по-добре.

# 554
Аз родих на 11.08 нормално и не ми правиха клизма.Относно изпускането-като те хванат болките това е последното нещо за което мислиш. А като не искат да има такива случки да правят клизма.

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 19:16 от KameliaIaneva

Общи условия

Активация на акаунт